Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jamesiq
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Maturita

Príspevok od používateľa jamesiq »

Na nasej skolskej stranke uz mame percenta z testu zo slovenciny a z anglictiny z testu a slohu
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

demovic_svk napísal:zevraj na Nucem.sk sú zverejnene vysledky len ake tam moze byt heslo ?
kazda skola ma svoje heslo a aj kod skoly (a to vie len riaditel, koordinator), len podla toho sa zatial daju pozriet vysledky. takze ak vam ich este v skole nedali, tak musis cakat.
Zajačik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Zajačik »

Heh..maturita je nadmieru preceňovaná. Nechcem tu dehonestovať tohtoročných maturantov, nespochybňujem ich kvality ani inteligenciu, ale maturitu má už dne naozaj každý! Učňovkár, gymnazista.. pritom obtiažnosť maturity môže byť úplne odlišná, no v konečnom dôsledku na "diplom" pozerajú rovnako. Preto je súčasný školský systém nespravodlivý a neobjektívny. Človek maká ako vol celé štyri roky, má 1tky z maturity, zatiaľ čo nejaký primitív (povahovo/inteligenčne) má maturitu tiež, za 4ky..a kvalifikáciu majú pritom rovnakú.
palo184
Novice
Novice

Príspevok od používateľa palo184 »

Sú tu nejaký STOLÁRI?
Či nemáte náhodou vypracované maturitné témy na odborné predmety (na ústnu časť maturitnej skúšky), ako je technológia, a ostatné stolárske predmety.
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

nemáte nahodou poznamky na ustnu maturitu z podnikovej ekonomiky ? potreboval by som živnosti lebo tam ze sa nieco menilo ..
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Ako ovplyvňujú písomné časti (sloh+test) ústnu odpoveď? Celé 4 roky som mal dvojky, no ten test som pokazil, keďže som nezvládol stres a nevedel som poriadne čítať otázky.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Preco by mali pisomne ovplyvnovat ustnu? Pisomne len tvoria taky mensi dodatok. Ustnu hodnotia bez prihliadania na pisomnu :) na zaklade tvojho podaneho vykonu.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Keď nespravíš test, alebo sloh (to jest, nedosiahneš aspoň 33% (1/3)), tak z ústnej nesmieš mať štvorku. To je jediné oficiálne obmedzenie. Väčšina učiteľov je ale, aspoň u nás, taká, že ak vidia test na 50%, tak musíš na jednotku vedieť oveľa viac, ako niekto s testom na 95%. Naopak, trojku ti dajú veľmi radi :D
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

A vysoké školy robia priemery zo známok z maturitnej skúšky z týchto ústnych odpovedí?
master23
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa master23 »

Andreso napísal:A vysoké školy robia priemery zo známok z maturitnej skúšky z týchto ústnych odpovedí?
sak to kazda skola ma svoje kriteria. ak teda vies kam chces ist, tak si pozri kriteria podla coho prijimaju. ale prekvapuje ma, ze si niekto nevie zistit, ake su kriteria. a najlepsie, ak mi este niekto povie, ze nevie z coho ma prijimacky. nemyslim teba, ale stalo sa mi to, teda vlastne tomu dotycnemu, ze ked som sa ho spytal, ze z coho ma prijimacky (na tu VS sa robia len prijimacky) tak povedal, ze nevie, lebo mu este neprisla pozvanka :D.
a spät k teme, niektore skoly vobec neberu do uvahy vysvedcenia, maturity (teda kriteriom na kazdu skolu je uspesne absolvovanie), a vseljake ine vysledky.
napriklad na VŠE som ani nepisal znamky, totalne nic, len zakladne info o mne.
ale tak to je asi na vacsine ceskych skol. prijimaju len podla prijimacok.

a este trocha od temy, podla mna by kazda skola mala zohladnovat aj ine vysledky ako okrem prijimacok. mohlo by to tak byt, ze budu davat body za prospech-teda priemer pocas SŠ + maturita + prijimacky. niektore skoly to aj takto maju, a pride mi to najferovejsie. alebo keby ma clovek viacero terminov na prijimacky (tusim, ze TSP tak funguje). a by mu zaratali najlepsie kombinovane skore. napr. prijimacky su z MAT a AJ/NJ. takze sa kombinovane (najlepsie jednotlive vysledky) zrata skore z tychto dvoch predmetov.
predsa mi to pride blbe, ze jedno nevydarene pondelne rano ti moze ovplyvnit buducnost.
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

Tak dopadol som takto

Slovenský jazyk test 73% sloh 75%
Anglický jazyk test 68% sloh 65%
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme, že som si to zisťoval a teda som myslel iba tie, ktoré túto podmienku majú, napr: ¨Prijímanie uchádzačov na bakalárske štúdium sa uskutoční na základe vyhodnotenia priemerného prospechu podľa koncoročného vysvedčenia v jednotlivých ročníkoch strednej školy a priemeru maturitnej skúšky.¨ Ten priemer sa teda spraví z ústnych častí? Ale aj toto mi príde neobjektívne, ak maturuješ z niečoho, čo na VŠ nebude.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Si neposielal prihlasku. Niektore skoly beru len podla vysvedceni, dalsie len podla externej casti. TO vysvedcenie chcu asi len preto, ze ci si vobec zmaturoval. Lebo myslim, ze prenich ma vacsiu hodnotu esterna ako ustna maturita (kedze na kazdej skole to je inak), aj ked ta externa je tiez fraska.
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa attiii »

Zdravim! :)

Dostal som na maturach 4 zo sloviny. Z litiky som mal 4, z gramatiky 4, externe som napisal na 67%, sloh okolo 70%. Neviete nahodou ako sa pocita znamka na maturach? preco som dostal 4?
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Sú 3 samostatné hodnotenia : sloh(percentá), test(percentá+percentil) a ústna(známka).
Ústna by mala hlavne odzrkadľovať, čo si na odpovedi predviedol, no záleží to aj na komisií(niekde ti nadiktujú, čo máš odpovedať, niekde to musíš vedieť) a tvojich výkonoch počas štúdia. Ak niekto nedáva na hodinách pozor, tak mu to môže profesorka bez problémov vrátiť.
(A podľa mojich zistení je zo slovenčiny max.dôležitá známka z odpovede)
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

no neviem :D ja ked dostanem 4ku tak sa vobec stazovat nebudem :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tomu hovorím ambície.
attiii
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa attiii »

Neviete ako sa pocita znamka?
demovic_svk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa demovic_svk »

Zdravim nemate nahodou niekto Maturitne otazky z podnikovej ekonomiky ?? chcem vedet ako vyzeraju dik
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

Neda mi nenapisat aby ste vsetci co mate strach a stres boli kludny, nieje to ani napolovicu take tazke ako sa vravi....
Isiel som na maturu s tym ze chcem jednotku len z informy a ostatne staci prejst a odisiel som z 1,1,1,1 :)
Napísať odpoveď