Maturita
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita
Ked citam tieto posty, tak mam pocit, ze bud iba nasa skola to brala seriozne minuly rok, alebo sme boli na skole hlupi
. (neviem ci vobec niekto mal ciste z nasej triedy, naslo sa aj par 4iek, dost 3iek.. )
-
Michaelo
Hardcore addict
Aj naša škola to brala vážne. Našlo sa aj pár ľudí čo nespravilo ústne, nie to ešte tých 11 čo nedali písomné 
-
Hellboy248
Guru wannabe
ak je niekto na ustne maturity chory, moze ist maturovat skor ako v septembri? (nahradny termin v auguste alebo iny datum?)
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak sa nemylim, tak to mali zrusit a musis maturovat v septembri, ale teraz si fakt nie som isty.
Mozno sa to len tykalo nahrady ak si nespravil.
Mozno sa to len tykalo nahrady ak si nespravil.
Takže, plánik čo som sem dával pár strán dozadu som (samozrejme) nedodržal, a čistého času som sa učil tak 2 hodiny denne, a včera v noci som dorážal programovanie v pascale. Oficiálne teda vyvraciam teóriu "cez akademický sa naučiť nedá". Dá. Čiže budúci maturanti, kľudne je*te na to, je to fakt easy, a keby si lepšie vytiahnem zo slovenčiny, tak to je ešte o kúsok lepšie. Tá slovina ma trochu sere. Anyway,...
AJ B2 - 1 (to som nepovažoval ako maturitu, iba som si prišiel pokecať s komisiou)
INF - 1 (jeden príklad z 30-ich som nevedel ani len pochopiť, ostatné veget. Teóriu som si nepozeral)
Estetika - 2 (lepšie som nečakal, učil som sa štýlom prečítať, a ani to som sa nesústredil, čiže maximálne spoko)
SJL - 3 (niektoré témy by som dal na 2, iné na 3. Tiež som si to iba necelé prečítal, SJL ma nebaví a nikdy baviť nebude)
Čiže teraz čakať na výsledky z VŠ, a ak to výjde, tak leháro a nejaká tá brigádička.
PS: Najlepší zážitok z maturity boli bagety v bufete zadarmo.
Edit: Tak, už aj VŠ je doma.
AJ B2 - 1 (to som nepovažoval ako maturitu, iba som si prišiel pokecať s komisiou)
INF - 1 (jeden príklad z 30-ich som nevedel ani len pochopiť, ostatné veget. Teóriu som si nepozeral)
Estetika - 2 (lepšie som nečakal, učil som sa štýlom prečítať, a ani to som sa nesústredil, čiže maximálne spoko)
SJL - 3 (niektoré témy by som dal na 2, iné na 3. Tiež som si to iba necelé prečítal, SJL ma nebaví a nikdy baviť nebude)
Čiže teraz čakať na výsledky z VŠ, a ak to výjde, tak leháro a nejaká tá brigádička.
PS: Najlepší zážitok z maturity boli bagety v bufete zadarmo.
Edit: Tak, už aj VŠ je doma.
NJ B2 - 1
Inf - 1
Mat - 2
Sj - 2
Viac ako spokojnosť
//1234
Inf - 1
Mat - 2
Sj - 2
Viac ako spokojnosť
//1234
SJL - 2
MAT - 2
INF - 1
AJ B2 - 1
Taktiez vyvraciam teoriu, ze sa neda naucit cez akademicky.
Matiku som si mohol aj lepsie vytiahnut, ale slovinu som si zato vytiahol asi nejlahsie co sa dalo.
BTW. Odmaturoval som uz vcera, ale az teraz som sa prebral z komy
MAT - 2
INF - 1
AJ B2 - 1
Taktiez vyvraciam teoriu, ze sa neda naucit cez akademicky.
Matiku som si mohol aj lepsie vytiahnut, ale slovinu som si zato vytiahol asi nejlahsie co sa dalo.
BTW. Odmaturoval som uz vcera, ale az teraz som sa prebral z komy
MAT - 1
SJL - 2
EKO - 2
AJ B2 - 2 (co ma stve asi najviac..)
A ja potvrdzujem teóriu, že maturita je ľahká, vzhľadom na to, že som sa na ani jeden predmet neučila a namiesto toho som vyzerala asi takto
celý akademický týždeň (veď prečo si nekúpiť nový ntb týždeň pre maturitou?
)
SJL - 2
EKO - 2
AJ B2 - 2 (co ma stve asi najviac..)
A ja potvrdzujem teóriu, že maturita je ľahká, vzhľadom na to, že som sa na ani jeden predmet neučila a namiesto toho som vyzerala asi takto
Tak dnes dokonané..
SJ - 1
AJ (B1) - 1
NJ (B1) - 2
Ekonomika - 1
SJ - 1
AJ (B1) - 1
NJ (B1) - 2
Ekonomika - 1
-
Pukii
Light Expert
Maturita formalita
ANJ 1
SJ 2
Odborne (9 predmetov) 1
Takze potvrdzujem pravidlo maturita formalita
Ked si clovek aspon nieco zapamata pocas 4 rokov tak sa vobec nemusi ucit 
ANJ 1
SJ 2
Odborne (9 predmetov) 1
Takze potvrdzujem pravidlo maturita formalita
Taliansky jazyk-1
Slovenský jazyk-2
Anglický jazyk-2
Dejepis-2

Slovenský jazyk-2
Anglický jazyk-2
Dejepis-2
-
bashnator
Light Star
GZ vsetkym uspesnym absolventom formality ehm. Maturity.
Odborne (ucto,ekonomika,dano,makro atd.) - 1
SJ - 1
AJ - 1
Dostal som najlepsie temy skoro, celu skolu som flakal -> formalitka a to som stresoval jak makler na burze. Na druhej strane som sa posledne 2-3 tyzdne dost aktivne pripravoval, takze myslim, ze zasluzene, aspon trochu teda
Odborne (ucto,ekonomika,dano,makro atd.) - 1
SJ - 1
AJ - 1
Dostal som najlepsie temy skoro, celu skolu som flakal -> formalitka a to som stresoval jak makler na burze. Na druhej strane som sa posledne 2-3 tyzdne dost aktivne pripravoval, takze myslim, ze zasluzene, aspon trochu teda
Dá sa niekde pozrieť nejaká štatistika Maturity 2013 (teda najmä externej časti) - výsledky podľa regiónov, počet ľudí, ktorí napísali najlepšie a pod.? Vďaka za odpoveď.
EDIT: Okay, už to mám, keby niekto chcel, tak KLIK SEM.
EDIT: Okay, už to mám, keby niekto chcel, tak KLIK SEM.
-
Dede
Medium Star
Chcel by som sa spýtať či je niekde na internete niekde elektronické riešenie predošlích maturít. Ďakujem za odpoveď.
napr. aj tu: http://matura.stuzkova.eu/maturitne-testy/2014
Máš tam všetky testy + výsledky 2013 a staršie
Poprípade ak si to myslel, že chceš priamo elektronicky vypĺňať test tak neviem, či náhodou niekto tu z fóra nerobil web s online testami. Skús prelustrovať túto tému niekoľko strán dozadu.
Máš tam všetky testy + výsledky 2013 a staršie
Poprípade ak si to myslel, že chceš priamo elektronicky vypĺňať test tak neviem, či náhodou niekto tu z fóra nerobil web s online testami. Skús prelustrovať túto tému niekoľko strán dozadu.
-
JaQuBe
Medium Star
heej maturanti,potrebujem radu,zistil som,že testy mi nerobia problém ale jedine sloh zo SJ netuším ako idem napísať keďže som ho asi 1x za život napísal z vlastnej hlavy. máte nejaké rady ako ho napísať a prejsť alebo to musím mať proste v sebe a už je neskoro??
vyber si temu, pri ktorej sa da opisovat nejaka udalost, vzdy aspon 1 je taka
potom len pis co najviac do hlbky, sprav si co najpodrobnejsiu osnovu a z nej len skladaj vety
potom len pis co najviac do hlbky, sprav si co najpodrobnejsiu osnovu a z nej len skladaj vety
-
James13579
Star
za dva ni to zacne
nemam strach zo slovenciny ale angliky sa strasne bojim. Neviete aka bude slohova praca? aspon nejake tušáka? 
-
vrtulnik
Medium Professional
z Anglictiny asi nieco o sporte(Olympijske hry)... Tipujem 
Pochybujem, to by zvýhodnili chlapcov, dievčatá o tom vedia prd. To akoby dali tému odtiene make-upov. Téma bude úplne easy, nejaká opinion essay, niečo o šťastí, mládeži a pod. Ako stále. Tam sa nie je čoho báť.