Maturity

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Podla Vas boli maturity lahsie za komunistov alebo v terajsej dobe...

Maturity su teraz ovela tazsie ako za komunistov
116
55%
Je to uplne jedno maturity ako maturity
73
35%
Urcite boli maturity tazsie za komunistov.
22
10%

Celkom hlasov: 211

sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

miki690 napísal:ucte sa uplne nepodstatne veci, ucte sa opravovat chyby v cudzich programoch, nie programy robit
no dovol, ale naucit sa nejaky 20-30 riadkovy program to dokaze aj opica, ale aby si v nom nasiel nejaku chybu musis zapojit aj hlavu
hovoris ze to je A uroven, tak potom nevidim v tomto ziaden problem
si myslis, ze na prijimackach na informatiku budes mat: napiste program na scitanie 1 + 1 ?
skor tam najdes nieco take ako zistit podla zdrojaku co to robi - analyzovat a nasledne urcit nejaky vysledok a pod veci -> teda vyzaduju od teba skor pochopit ten program a nie ho len napisat
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

sundevil napísal:no dovol, ale naucit sa nejaky 20-30 riadkovy program to dokaze aj opica, ale aby si v nom nasiel nejaku chybu musis zapojit aj hlavu
hovoris ze to je A uroven, tak potom nevidim v tomto ziaden problem
si myslis, ze na prijimackach na informatiku budes mat: napiste program na scitanie 1 + 1 ?
skor tam najdes nieco take ako zistit podla zdrojaku co to robi - analyzovat a nasledne urcit nejaky vysledok a pod veci -> teda vyzaduju od teba skor pochopit ten program a nie ho len napisat
Tak po prve prijmacky robim z len matiky , ale to nieje podstatne :) Proste by si to musel vidiet aby si pochopil o com hovorim, je jasne ze je dolezite program pochopit, ale asi by som spravil na zadany problem vlastny program skor ako by som nasiel chybu v cudzom, pretoze ja neviem ako ten clovek co to pisal rozmysla a nie kazdy problem ma stale jedno riesenie. A pochopit ako pracuje cudzi program je podla mna dost tazsie ako vymysliet vlastny, teda aspon pre mna a este jedna vec s nicim takym som sa do vtedy nestretol, o podobnych problemoch sme v skole ani len nepoculi . btw mozno to vyzera ze som dajaky looser , alebo daco podobne ale ide o to ze ucivo na maturitu z informatiky na uroven A zvladam tak na 99% teoriu aj programovanie, a programy som sa nenabiflil, skoro vsetky programy co budu na praktickej casti som vypracoval sam, pripadne ak som niecomu nerozumel tak pomohla ucitelka, ale teraz vsetkemu rozumiem a myslim si ze viem aj trochu viac ako je ucivo preberane v skole (postupil som do krajskeho kola programatorskej sutaze zenit). urcite patrim k tym najlepsim na skole (nechcem aby to vyznelo ako vystatovanie sa) proste tie testy nezodpovedali preberanemu ucivu ... a este sa vratim k tomu opravovaniu chyb v programoch ... asi som sa zle vyjadril ... uloha bola trochu inac zadana , ale ide o to, ze sa taketo veci na skole ... resp. na beznom gymnaziu
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Ucili ste sa uz niekto ?
ja som mal cele prazdniny a je*bal som na to :?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja mam na knedli.... pocitam tyzden pred akademickym.... a teraz asi tiez nic... zo slohu z SJL to vidim tak na 3 najhorsie a z ANJ tiez... takze kompletna knedla...
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

R1k1nko napísal:Ucili ste sa uz niekto ?
ja som mal cele prazdniny a je*bal som na to :?
si pish ze nie
ja mam
AJ - A
SJ - B
dejiny umenia :lol:
INF - B

z inf mi robi problemy pascal :?
a dejiny umenia, su to len kecy ale je toho strasne vela

nastastie uz som prijaty na FA STU, predomnou je len maturita
mike
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike »

inac.. este stale nie su nejake pletky ohladom mauritnchym tem na pisomnu cast sloviny minuly rok taky cas uz sa daco aj naslo
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

vlastne aky je teraz system na slovencinu? pocul som nieco o losovani tem?
mike
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike »

no hej . ze vraj je pripravenych 8 tem ..a rano sa budu losovat a vyberu sa 4 temy ktore sa budu pisat....
kachna
King
King

8? cize nie je vylucene ze medzi nimi nebude uvaha?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ZHNiLa_KaCHNa napísal:8? cize nie je vylucene ze medzi nimi nebude uvaha?
ano presne :? je to uplne napikacu lebo uvaha je univerzalna tema a ked ju daju prec a vylosuju nejake chu**** tak sme v peknej ritke
kachna
King
King

nooo do riti :o
tak mi len ostava dufat ze sa uvaha vylosuje :o
hehe ale zase tam moze byt na vyber beletrizovany zivotopis a list priatelovi, nie?
Smarton
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Smarton »

mike napísal:no hej . ze vraj je pripravenych 8 tem ..a rano sa budu losovat a vyberu sa 4 temy ktore sa budu pisat....
je len 8 okruhov a dalsich neviem ci 140 alebo kolko tem... a z nich sa budu losovat 4
WoW
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa WoW »

myslim ze za komunistov boli tazsie lebo tam bolo asi uz dost tazke dostat sa na vysku ci nie?
kachna
King
King

hm som zvedavy ci sa dostanu nejake temy na povrch. z angliny by to nebolo zle. lebo "B" ma vzdy tazsie prace...
atrey
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa atrey »

Fuu no co uz.. Je mi to uz fakt jedno ako sa maturovalo vtedy.. aspon teraz vtedy ma to zaujimalo.. heh no neviem ako vy, ale ja sa este nejak nic neucim a to maturity za dva tyzdne.. Pisomne.. nechapem sam seba.. jak blby.. preco dali aj tie pisomne?? dufam ze nemcinu dam aspon na 40 percent..Lebo ak nie, tak sa budem muset mooc snazit.

Bola tu otazka sa mi zda ze ako sa vlastne tento rok maturuje a nebola zodpovedana.Taaakze:
Najprv nas cakaju pisomne maturity. Tam je cudzi jazyk, slovensky jazyk(zatial iba sloh a tento rok je skuska testov ci co to). Kto chce moze si dat aj matiku. Vsetko to ma varianty A alebo B.

Potom prakticke maturity(neviem ako inde ale na odbornych skolach je to tak ze prakticke maturity.. Pascal, assembler a ine voloviny.) Kto chce moze si spravit SOC(stredoskolska odborna cinnost) a tym ma prakticke maturity vo vrecku.

No a nakoniec to najkrajsie. Ustne. Slovensky jazyk, Cudzi jazyk, Odborne..(aspon u mna je to tak.) Mozte si zvolit aj volitelny predmet, avsak ak by ste ho dali na 5 nevadi, zmaturujete. Ale zapise sa.

Dalej je taka sranda, ze ak nedate cudzi jazyk na 33 percent musite odpovedat na ustnych aspon na 3. Ak chcete mat aspon 4.:D je to trhnute podla mna

Zoberte si priklad. Napisete testy na 100 percent, ale pri ustnych maturitach sa vam to nepocita a neakceptuje..

Ak som nieco zle povedal pls. ospravedlnte a opravte ma..
reddy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa reddy »

ake davate sance, ze sa externa cast dostane von?
co sa tyka sloviny, je to komunisticky system, s tym sa asi vela narobit neda, len dufam ze sa vylosuju dobre temy..
ale matiku a anglinu uz predsa musia mat hotovu teraz a pochybujem ze budu rano cez rozhlas vyhlasovat priklady :lol: ...
takze ja davam na anglinu a matiku, ze bude vonku skor. ked sa dostal monitor a to kadejaki 14rocni pubertaci vypatrali, tak preco by nie aj matura. teda to jest moj nazor, co si mysli osadenstvo? :roll:
kachna
King
King

ja tiez verim ze sa nieco dostane. musi sa... a ak nie tak to bude dost krute voci nam
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

pocujte na ten sloh je tam jeden okruh ze beletrizovany zivotopis....
ved tam nemoze byt vela tem na toto (napr: moj beletrizovany zivotip alebo zivotopis mojho kamarata, ktory moze byt taky isty ako moj) alebo ja vazne neem co by tam mohli dat ale v kazdom pripade si nemyslim ze toto by mal byt nejaky problem... ak to vylosuju
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

klm16 napísal:pocujte na ten sloh je tam jeden okruh ze beletrizovany zivotopis....
ved tam nemoze byt vela tem na toto (napr: moj beletrizovany zivotip alebo zivotopis mojho kamarata, ktory moze byt taky isty ako moj) alebo ja vazne neem co by tam mohli dat ale v kazdom pripade si nemyslim ze toto by mal byt nejaky problem... ak to vylosuju
Presne tak... len sa modlit aby ho vylosovali. Tema tam je mozna iba 1, nemozes pisat ani kamaratov zivotopos :)
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

piton napísal:Presne tak... len sa modlit aby ho vylosovali. Tema tam je mozna iba 1, nemozes pisat ani kamaratov zivotopos :)
nevylosovali ho :lol: je tu nejako vela tem na maturitu
Napísať odpoveď