[Blog] MC Donald
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
[Blog] MC Donald
Dnes som bol s kamošom v MC Donalde. Všímam si že čoraz viac je MC Donald zameraný na deti. Keďže je sobota tak bolo napratané. Keď sme prišli, nebolo ani jedno voľné miesto, keď sme si nakúpili tak sa naštastie jeden stôl uvolnil. Sedeli sme vedľa toho dlhého stola na narodeninové oslavy. Akurát tam mali oslavu nejaké decká. No katastrofa! A koľko to celé muselo stáť - celá tá oslava...mali dokonca pridelenú zamestnankyňu, ktorá obsluhovala výhradne ich oslavu. Keď sa konečne decká zbalili, prišlo na rad upratanie stola. Zaskočil ma spôsob akým sa to robí, ale asi to nieje unikát. Prišla pracovníčka s vrecom a všetko do neho nahádzala - plastové taniere, ktoré by sa normálne dali znova použiť - neboli to tie klasické papierové tácky, ale naozaj normálne plastové taniere - myslím, že sa používajú aj v niektorých domácnostiach. Dokonca aj úplne nedotknutý kúsok torty. Nikto sa nestará, oni to neplatia...ale niekto to zaplatiť musel. No a keď sme už boli v MC tak sme si nakúpili aj jedlo na doma. Ja som si okrem iného kúpil menu a tak som dostal aj Colu. Bál som sa že sa mi to počas jazdy vyleje, ale kamoš ma uistil, že kým to neprepichnem so slamkou tak sa to nevyleje. Vychádzal som od MC Donaldu, odbáčal som doľava a v tom sa to všetko zošuchlo dole a Cola sa rozliala...no kamoš to nestihol zachytiť, neviem čo kde mal ruky a skoro ho to oblialo. Tak som hneď zastavil a museli sme to upratať, Colu sme mohli akurát tak vyhodiť - teda len téglik...Colu mám ešte v aute pod koberčekom na mieste spolujazdca...čo sa dalo sme odtiaľ vyliali, Chickenburgery sme pozbierali ale horšie to bolo s hranolkami...ale ani tie nedopadli najhoršie...vysypalo sa ich iba pár...jak to teraz píšem som si spomenul že som si aj kečup kupoval...no ten som zabudol v sakli, ktorý sa roztrhol - teraz som si ho vytiahol z koša...večná smola že som tie hranolky už zjedol...v MC všetko pekne balia a tak cez obaly nepretiekla Cola, Chickenburgery sú suché, Big Mac je suchý a aj hranolky boli v poriadku...nedopadol som najhoršie, len ma serie že počas písania tohto článku som si mohol upíjať z Coly...lenže to by som zas tento článok nepísal 
-
hojko
Site Admin
Re: [Blog] MC Donald
Predsa platia iste normy a zasady, ktore sa musia dodrziavat. Zial s jedlom to nefunguje ako napriklad s papierom, ze sa da recyklovat. V USA je to celkom bezne, ze ked vecer po skonceni smeny ustane v restauraciach ci fastfoodoch 100 hamburgerov alebo 30 kuriat, tak sa to cele vyhodi, dokonca si to nemoze ani zamestnanec vziat, aby mal co doma jest. Divne, ale tak to funguje. Kamarat to zazil na vlastnej kozi pred dvomi ci tromi rokmi pocas jeho pobytu v USA, ked pracoval vo fastfoode. Jeho koleka si chcel vziat nejake maso domov po smene, no miesto toho si s masom vzal aj vypoved.
Pokial viem burgery v Mc su v tom "stojane" na 10 minut. Po 10tich minutach ich vyhadzuju kvoli tomu, aby to bolo cerstve. Neviem co je na tom pravdy a co nie, opat je to taka informacia, ze "niekto povedal".
Oficialne ano, ale aj na forum ktosi pisal, ze ked prejde tych 10 minut, tak sa burger vezme zo stojana a prebali do noveho obalu, takze mu znova plynie 10 minut 
A aby som pravdu povedal - odkedy som skusil poriadny hamburger z restauracie, tak na fastfoodovy nemam vobec chut. Do McD a podobnych podnikov sa uz dostanem iba v alkoholovom deliriu s kamosmi. Ved za cenu celeho menu vo fastfoode si mozem dopriat poriadnu pizzu z poriadnej pizzerie a nie hnusnu sladku zemlu s niecim pripominajucim maso v kombinacii s hranolkami.
A aby som pravdu povedal - odkedy som skusil poriadny hamburger z restauracie, tak na fastfoodovy nemam vobec chut. Do McD a podobnych podnikov sa uz dostanem iba v alkoholovom deliriu s kamosmi. Ved za cenu celeho menu vo fastfoode si mozem dopriat poriadnu pizzu z poriadnej pizzerie a nie hnusnu sladku zemlu s niecim pripominajucim maso v kombinacii s hranolkami.
-
17
Light Professional
Alebo na WC...GothaR napísal:... Do McD a podobnych podnikov sa uz dostanem iba v alkoholovom deliriu s kamosmi. ...
doporucujem ti film Super Size Me. celkom ma po nom presla chut na McDonald. aj ked som ho videl skoro pred dvoma rokmi, mal som len 2 cheese 
-
Grim
Darca
...ten film som videl...a ešte ti odporúčam film Fast Food Nation a Earthlings...to ťa prejde chuť už úplne (a nielen na jedlá z MCD). Ja som voči takýmto nechutnostiam odolný, mne to nevadí...
-
PepoJr.
Medium Star
ked som si pustil toto video, tak som si povedal, do MC Donaldu ma nik nedostane viac 
Mna vsetok ten odpad v McDonalds skutocne udivuje, hlavne ked v noci skocim do McDrive tak je z jedneho menu tolko odpadu ze to zaplni polku smetneho kosa. Myslim ze s tym by sa dalo a aj malo nieco robit, lebo je to minimalne na zamyslenie.
Co sa tyka ich jedal, tak spravne by mali byt zjedene do takej iste doby, ako trva ich priprava. Samozrejme ze nejakych 15 minut to vydrzi ale potom to uz straca chut a konzistenciu, a kam to samozrejme pojde nez do kosa.
Ze zvyskove maso a ine veci radsej zahodia nez by ich dali zamestnancom je uz ale prilis postavene na hlavu. Niekolkokrat som pocul o fastfoodoch ktore po kazdom dni zvysky davaju utulkom pre bezdomovcov atd. to je podla mna najinteligentnejsie riesenie.
Co sa tyka ich jedal, tak spravne by mali byt zjedene do takej iste doby, ako trva ich priprava. Samozrejme ze nejakych 15 minut to vydrzi ale potom to uz straca chut a konzistenciu, a kam to samozrejme pojde nez do kosa.
Ze zvyskove maso a ine veci radsej zahodia nez by ich dali zamestnancom je uz ale prilis postavene na hlavu. Niekolkokrat som pocul o fastfoodoch ktore po kazdom dni zvysky davaju utulkom pre bezdomovcov atd. to je podla mna najinteligentnejsie riesenie.
-
adr0z
Zablokovaný
Hm , celkom pekne napísané . Ja keď som si dal po dlhom čase , asi po pol roku Big Mac , tak chutil úplne úžasne .. teda aspoň mojím chuťovým kanálikom , žalúdok si myslel niečo úplne iné ..
No , ale keď som v BA strávil 2 týždne , a moja večera každý deň bol Big Mac , tak to chutilo proste nechutne , zdal sa mi celý ako gumený , bez chuti , šalát obschutný , uhorky scvrknuté , proste grc .
Ja som bol v McDonalde prvýkrát v živote len nedávno. Dlho som sa mu úspešne vyhýbal na všetkých frontoch, ale zrovna 26. ma zastihla doba nepripraveného a na nátlak priateľky som povolil...
Vysvetlite mi niekto kde chodia fotiť to menu, lebo na fotke Big Mac vyzerá fakt Big ale na taniery je ako reznutý mikroskopom a chutí ako zohriaty v mikrovlnke - dodám nie raz zohriaty.
Toť poznám miesta kde si viem dať ExtraDoubleMegaSuperSize burger aka "kydni mi tam všetko čo máš v stánku" za 1,50 € a je to čerstvé, veľké a chutné... Zbohóoom búúúď lipová lyžičkááá - ehm McDonald...
Nikdy viac.
Vysvetlite mi niekto kde chodia fotiť to menu, lebo na fotke Big Mac vyzerá fakt Big ale na taniery je ako reznutý mikroskopom a chutí ako zohriaty v mikrovlnke - dodám nie raz zohriaty.
Toť poznám miesta kde si viem dať ExtraDoubleMegaSuperSize burger aka "kydni mi tam všetko čo máš v stánku" za 1,50 € a je to čerstvé, veľké a chutné... Zbohóoom búúúď lipová lyžičkááá - ehm McDonald...
Nikdy viac.
-
adr0z
Zablokovaný
Najlepší je Kebab v Pezinku 
Vo Vrábľoch, stánok na hlavnej ceste smerom, príjazd od Levíc... Páni, všetky prstíky si oblížete... Keď som chodil z NR zo skúšiek, cestou domov som sa tam vždy stavil... Nepozeral som ponuku iba som povedal daj tam všetko čo sa dá a ten chalan to urobil vynikajúco... vždy 
Neviem či to funguje ešte ale bol to pekelne dobrý stánok, ani fastfood by som to nenazval
Neviem či to funguje ešte ale bol to pekelne dobrý stánok, ani fastfood by som to nenazval
Bezna prax v zapadnych krajinach, hovorim z vlastnej skusenosti, nejde len o jedlo ale o hocjaky produkt, pracoval som v obchode, tiez by som dostal padaka za vzatie si produktu ktory letel do kosa, lebo bol poskodeny alebo stary...a s jedlom sa tu nesetri...bezne sa to vyhadzuje, nie len v McDonalde, plytva sa tu jedlom vo velkom. Nikdy nemali biedu tak si nevedia vazit...kym ich ta bieda nepostihne, tak je darmo im nieco vysvetlovat.hojko napísal:Predsa platia iste normy a zasady, ktore sa musia dodrziavat. Zial s jedlom to nefunguje ako napriklad s papierom, ze sa da recyklovat. V USA je to celkom bezne, ze ked vecer po skonceni smeny ustane v restauraciach ci fastfoodoch 100 hamburgerov alebo 30 kuriat, tak sa to cele vyhodi, dokonca si to nemoze ani zamestnanec vziat, aby mal co doma jest. Divne, ale tak to funguje. Kamarat to zazil na vlastnej kozi pred dvomi ci tromi rokmi pocas jeho pobytu v USA, ked pracoval vo fastfoode. Jeho koleka si chcel vziat nejake maso domov po smene, no miesto toho si s masom vzal aj vypoved.
Ináč znalci fastfoodov a čo také KFC? Lebo už pár ľudí (doslova
) som stretol, čo tvrdili, že je to najlepšie kura aké kedy jedli... čo sa mne teda nezdá. Pretože najlepšie je to čo ti ugrilujem doma na záhradke 
-
Grim
Darca
...KFC je to najhoršie kura aké som kedy v živote jedol a to som pojedol už fakt aj raritné kúsky...je to len kosť obalená v trojobale či čo to je...bol som tam raz a nikdy viac...
aj jeden moj kamos presne toto hovori na KFC, ake je proste uzasne a ake dobre jedlo tam robia...
...ale unho sa to da pochopit, kedze on si sam nevie vysmazit ani hranolky...a cely svoj zivot je len na studenej strave, rohlikoch a chleboch...
podla mna je KFC rovnaka umelina ako McDonald, je tiez rovnako strasne predrazene...kupit si v supermarkete kuracie prsia alebo stehna, dat na tu nejaku korenenu zmes a nechat to 2 dni odlezat, potom to masko osmahnut na olivovom oleji alebo si zapnut grilovanie na rure a upiect...to by dnes uz mohol zvladnut kde kto...a je to podla mna tiez rovnako rychle ako fastfood cez obednu spicku, staci mat to masko uz pripravene v marinade...
ked dostanem chut na umele priemyselne vyrabane jedlo, tak rozhodne McDonald...ale momentalne som tam uz asi 8mesiacov nebol a to je paradox, kedze mam 3 mcdonaldy v okruhu do 500metrov...
podla mna je KFC rovnaka umelina ako McDonald, je tiez rovnako strasne predrazene...kupit si v supermarkete kuracie prsia alebo stehna, dat na tu nejaku korenenu zmes a nechat to 2 dni odlezat, potom to masko osmahnut na olivovom oleji alebo si zapnut grilovanie na rure a upiect...to by dnes uz mohol zvladnut kde kto...a je to podla mna tiez rovnako rychle ako fastfood cez obednu spicku, staci mat to masko uz pripravene v marinade...
ked dostanem chut na umele priemyselne vyrabane jedlo, tak rozhodne McDonald...ale momentalne som tam uz asi 8mesiacov nebol a to je paradox, kedze mam 3 mcdonaldy v okruhu do 500metrov...
"... Kamarat to zazil na vlastnej kozi pred dvomi ci tromi rokmi pocas jeho pobytu v USA, ked pracoval vo fastfoode. Jeho koleka si chcel vziat nejake maso domov po smene, no miesto toho si s masom vzal aj vypoved."
zalezi od miesta a ludi. ja viem minimalne o jednom, kde sa maso balilo a bravalo domov. ked to vsak nik nechcel, slo to, samozrejme, do kosa. ale brat domov to mohol ktokolvek (alebo pre utulok ...). zalezi od "managera"
"Pokial viem burgery v Mc su v tom "stojane" na 10 minut. Po 10tich minutach ich vyhadzuju kvoli tomu, aby to bolo cerstve. Neviem co je na tom pravdy a co nie, opat je to taka informacia, ze "niekto povedal""
neviem, ako na SK, tu su asi ozaj cele burgre v stojane. co ja viem, by sa mali hotove masa hriat cca 12 min, potom pouzit alebo vyhodit. preto by sa malo "planovat", kolko ludi pride a ohrievat maso/hranolky ... tak, aby sa priebezne minalo. a na sk som dostal aj uz uschnuty burger, tak ten bol isto starsi ako 10 min. a ked som sa s nim vratil, tak sa az z "kuchyne" prisli pozriet co za fajnovku to je pri kase
ale suhlasim s tym, ze by to mohlo ist do utulku alebo niekde. len to by museli ludia byt uvedomeli a zaniest to tam. moznost by bola, keby to restika davala nejako priamo bezdomovcom, ale restauracie nechcu, aby sa im v okoli zdrziavali bezdomovci (preto niektore maju okolo kosov uzamykatelnu ohradu). no verim, ze su v niektorych FF zamestanci, ktori po skonceni sichty skocia s jedlom do utulku, zial, skor to bude vynimka ako pravidlo
vsetko by to ale malo zacat pohladom do zrkadla. nikto z vas este nevyhodil nejake jedlo ked zostarlo. mna to vzdy stve, no neviem, ci je vobec nejaka moznost to niekam zaniest. a teraz nemyslim polozit to vedla kosa alebo to dat priamo do ruky nejakemu bezdomovcovi
zalezi od miesta a ludi. ja viem minimalne o jednom, kde sa maso balilo a bravalo domov. ked to vsak nik nechcel, slo to, samozrejme, do kosa. ale brat domov to mohol ktokolvek (alebo pre utulok ...). zalezi od "managera"
"Pokial viem burgery v Mc su v tom "stojane" na 10 minut. Po 10tich minutach ich vyhadzuju kvoli tomu, aby to bolo cerstve. Neviem co je na tom pravdy a co nie, opat je to taka informacia, ze "niekto povedal""
neviem, ako na SK, tu su asi ozaj cele burgre v stojane. co ja viem, by sa mali hotove masa hriat cca 12 min, potom pouzit alebo vyhodit. preto by sa malo "planovat", kolko ludi pride a ohrievat maso/hranolky ... tak, aby sa priebezne minalo. a na sk som dostal aj uz uschnuty burger, tak ten bol isto starsi ako 10 min. a ked som sa s nim vratil, tak sa az z "kuchyne" prisli pozriet co za fajnovku to je pri kase
ale suhlasim s tym, ze by to mohlo ist do utulku alebo niekde. len to by museli ludia byt uvedomeli a zaniest to tam. moznost by bola, keby to restika davala nejako priamo bezdomovcom, ale restauracie nechcu, aby sa im v okoli zdrziavali bezdomovci (preto niektore maju okolo kosov uzamykatelnu ohradu). no verim, ze su v niektorych FF zamestanci, ktori po skonceni sichty skocia s jedlom do utulku, zial, skor to bude vynimka ako pravidlo
vsetko by to ale malo zacat pohladom do zrkadla. nikto z vas este nevyhodil nejake jedlo ked zostarlo. mna to vzdy stve, no neviem, ci je vobec nejaka moznost to niekam zaniest. a teraz nemyslim polozit to vedla kosa alebo to dat priamo do ruky nejakemu bezdomovcovi
No mne doma jedlo nestarne po desiatich minutach za prve....stane sa, ze mi splesneje chlieb, ale to tak tri krat do roka par krajcov...a polzoim to vonku na zem ku kontajneru...nikdy nie do..
V živote som z KFC alebo McDonaldu nič nemal. V McDonalde som bol raz v živote vnútri, ako tretiak na školskom výlete.
Prišiel som o veľa ?
Prišiel som o veľa ?