Počítam že firmy tipu McDonald`s/KFC/Burger King/etc. nezverejňujú receptúry niekde len tak (obchodné tajomstvo?). A tí pracovníci tiež zrejme iba dostanú nejaký už predpripravený polotovar, takže o tom tiež nemajú ani šajnu.
Aj keď Google niečo nájde, nvm, nesťahoval som to ani určite nebudem.
lol no tak v mc som robil 4 hodiny.. isel som do kuchyne.. robil som cheesburgery.. otvoril som obrovsky pytel kde bolo pecivo zobral som ich 8 (peciv) boli uz rozkrojene na polku.. spodny som dal zvlast .. na tie som dal kecup, horcicu, maso, syr, cibulu (sry ale uz fakt neviem v akom poradi) .. supol som to do truby a pockal na cinknutie.
kolega nadoomnou ma pravdu ti co to pripravuju nemaju sajnu co to je
kobalt: zaujimave video, no ale otazka je ze odkial zohnat to pecivo lebo do toho davas co chces len musis mat to hlavne a v tomto pripade to je pecivo a to maso
Filipito napísal:kobalt: zaujimave video, no ale otazka je ze odkial zohnat to pecivo lebo do toho davas co chces len musis mat to hlavne a v tomto pripade to je pecivo a to maso
da sa to kupit v tescu a v lidli ale je to celkom drahe.hladaj "vikendove pecivo" to je vono
pershing napísal:rozmelies kopyta, prasacie usi, pridrbes tam syr z lidlu, ochutis tyzden starym zvadnutym salatom a podavas
S tym masom je praveze naopak. Mozno rok dozadu som cital o mase v MCdonalde a ide fakt o kvalitne maso, to maso prechadza vselijakymi kontrolami a neide o ziadne splasky...
v Irsku som mal o.i. na starosti predaj mrazeneho maska do hambacov, a rovnako sme predavali aj pecivo...
IMO by to nemusel byt problem zohnat aj tu...
len nemam sajnu co za majonezu a "pridavky" tam davaju. salat identifikovat viem,ale ide o zvysok...
pinacolada napísal:da sa to kupit v tescu a v lidli ale je to celkom drahe.hladaj "vikendove pecivo" to je vono
no v googli mi naslo dve odkazy aj to je ta ista stranka a neni to ono pozriem sa v stredu do tesca (momentalne som chori takze asi teraz nie) ci to tam maju
Filipito napísal:no v googli mi naslo dve odkazy aj to je ta ista stranka a neni to ono pozriem sa v stredu do tesca (momentalne som chori takze asi teraz nie) ci to tam maju
Tak v lidli davnejsie predavali mrazene maso na hambace, no a mali aj to original pecivo, nechapem preco to stiahli stale som mal doma nejake zasoby a stacila jemna priloha a bola to ajnovka
Retne napísal:S tym masom je praveze naopak. Mozno rok dozadu som cital o mase v MCdonalde a ide fakt o kvalitne maso, to maso prechadza vselijakymi kontrolami a neide o ziadne splasky...
Noo ja som zas videl dokument Jamieho Olivera (kuchar bez capice) jak dal kozky, chrupavky a podobne sracky do mixera, a vznikli z toho kraaasne nugetky, jak v McDonald's, takze na to tvoje info by som moc nevsadzal (hlavne ked nad tym clankom v novinach je hore napisane INZERCIA )
ad kosicania: poslem vas do takej hamburgarne na ktoru sa MC nechyta ani najmenej.. overene vyskusane
jedno namesticko pri vodnej krizuje sa to tam s kovacskou vola sa to XXL Burger
mikkimikki napísal:no ja som uz mal strasne vela druhov tychto ,,hamburgerovych,, zemli z roznych obchodov ale nikdy som nenarazil na taky jak je v mekaci ...
lebo v mekaci je uplne iny..oni maju svoju vlastnu "tajnu" recepturu..hold skus dat ten normalny do ladnicky ktora je zamrazene tak na -40 stupnov neviem ci mas taku moznost a potom to daj rychlo rozmrazit a mozno uvidis..jednozacne do mc davaju neake haluze.. piko.. alebo neco ine co je lacnejsie.. ked citim mc donald zacinam tiect..
presny chees od meku si spravis lahko...zoberies si klasicke sladke americke pecivo ktore dostat kupit aj v tescu napriklad.....priemer ma 93-96 mm a na reze je hrube 16 mm....das toastrovat na 216 stupnov cca 34 -36 sekund aby sa pekne skaramelizovala zemlicka....aby sa zbytocne cukry vyparili a aby vznikla opecena vrstva cez ktoru nepresiakne ani kecup ani ziadny sauce...ked mas zemlicku hotovu das na nu 0,7 ml horcice, 10 ml kecupu, 3,5 g susenej cibulky napucanej v studenej vode, jeden platok uhorky v naleve a jeden platok syru čedar, potom si spravis masko je to klasicke hovadzie masko pomlete 10:1 das ho na zatvaraci gril kde horna platnicka by mala mat okolo 218 stupnov a dolna cca 177 stupnov zavries tam masko a 45 sekund sa griluje ked sa grilik otvori kazde masko posolis vegetou solou alebo cim len chcete, masko musi mat teplotu minimalne 70 stupnov a obsah tuku 17-20,5%....date masko na ogaarnirovany sendvič a dobru chut:D:D:D
Ja môžem prihodiť info z vlastnej skúsenosti počas jednej letnej brigády v Burger Kingu. Neviem, ako sa robí samotná burger placka, ale tie, ktoré sa pripravovali tam, boli na kosť zmrazené, dali sa na rozpálený gril a presne o 20 sekúnd boli pripravené na vloženie medzi 2 žemle. Vyzeralo (a niekedy aj zapáchalo) to dosť hnusne...
Čo sa ďalej dialo v tejto reštaurácií by bolo na samostanú tému. Toľko môj skromný názor na McDs a jemu podobné fastfoody.