McDonalds vyroba cheeseburgera

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Filipito
Darca
Darca

McDonalds cheeseburger

Príspevok od používateľa Filipito »

opet dalsia stupidna tema ale tak zaujima ma to

Caute ma niekto recept na tento hambac? hlavne ako sa spravi ta fasirka ci co to je aj to cesto.
diky :lol:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Počítam že firmy tipu McDonald`s/KFC/Burger King/etc. nezverejňujú receptúry niekde len tak (obchodné tajomstvo?). A tí pracovníci tiež zrejme iba dostanú nejaký už predpripravený polotovar, takže o tom tiež nemajú ani šajnu.
Aj keď Google niečo nájde, nvm, nesťahoval som to ani určite nebudem.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

lol no tak v mc som robil 4 hodiny.. isel som do kuchyne.. robil som cheesburgery.. otvoril som obrovsky pytel kde bolo pecivo zobral som ich 8 (peciv) boli uz rozkrojene na polku.. spodny som dal zvlast .. na tie som dal kecup, horcicu, maso, syr, cibulu (sry ale uz fakt neviem v akom poradi) .. supol som to do truby a pockal na cinknutie.

kolega nadoomnou ma pravdu :) ti co to pripravuju nemaju sajnu co to je :D
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

rozmelies kopyta, prasacie usi, pridrbes tam syr z lidlu, ochutis tyzden starym zvadnutym salatom a podavas :D
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

neviem jak to robi McDonlad ale tu mas video navod ako spravit hamburger ;)
Filipito
Darca
Darca

kobalt: zaujimave video, no ale otazka je ze odkial zohnat to pecivo lebo do toho davas co chces len musis mat to hlavne a v tomto pripade to je pecivo a to maso
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Filipito napísal:kobalt: zaujimave video, no ale otazka je ze odkial zohnat to pecivo lebo do toho davas co chces len musis mat to hlavne a v tomto pripade to je pecivo a to maso
da sa to kupit v tescu a v lidli ale je to celkom drahe.hladaj "vikendove pecivo" to je vono
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

pershing napísal:rozmelies kopyta, prasacie usi, pridrbes tam syr z lidlu, ochutis tyzden starym zvadnutym salatom a podavas :D
S tym masom je praveze naopak. Mozno rok dozadu som cital o mase v MCdonalde a ide fakt o kvalitne maso, to maso prechadza vselijakymi kontrolami a neide o ziadne splasky...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no.. pisalo sa a hovorilo ze je to bordel to mäso.. akoze je mi to jedno, pretoze hamburgery v MCDonalds su naozaj vynikajuce..
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v Irsku som mal o.i. na starosti predaj mrazeneho maska do hambacov, a rovnako sme predavali aj pecivo...
IMO by to nemusel byt problem zohnat aj tu...
len nemam sajnu co za majonezu a "pridavky" tam davaju. salat identifikovat viem,ale ide o zvysok...
Filipito
Darca
Darca

pinacolada napísal:da sa to kupit v tescu a v lidli ale je to celkom drahe.hladaj "vikendove pecivo" to je vono
no v googli mi naslo dve odkazy aj to je ta ista stranka a neni to ono pozriem sa v stredu do tesca (momentalne som chori takze asi teraz nie) ci to tam maju
Retne
Darca
Darca

Filipito napísal:no v googli mi naslo dve odkazy aj to je ta ista stranka a neni to ono pozriem sa v stredu do tesca (momentalne som chori takze asi teraz nie) ci to tam maju
Tak v lidli davnejsie predavali mrazene maso na hambace, no a mali aj to original pecivo, nechapem preco to stiahli stale som mal doma nejake zasoby a stacila jemna priloha a bola to ajnovka :)
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Retne napísal:S tym masom je praveze naopak. Mozno rok dozadu som cital o mase v MCdonalde a ide fakt o kvalitne maso, to maso prechadza vselijakymi kontrolami a neide o ziadne splasky...
Noo ja som zas videl dokument Jamieho Olivera (kuchar bez capice) jak dal kozky, chrupavky a podobne sracky do mixera, a vznikli z toho kraaasne nugetky, jak v McDonald's, takze na to tvoje info by som moc nevsadzal (hlavne ked nad tym clankom v novinach je hore napisane INZERCIA ;) )
Retne
Darca
Darca

robbiee: Viem ze to nemam cim dolozit, ale urcite neslo o spominanu inzerciu :lol:
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

pinacolada napísal:da sa to kupit v tescu a v lidli ale je to celkom drahe.hladaj "vikendove pecivo" to je vono
no ja som uz mal strasne vela druhov tychto ,,hamburgerovych,, zemli z roznych obchodov ale nikdy som nenarazil na taky jak je v mekaci ...
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

ad kosicania: poslem vas do takej hamburgarne na ktoru sa MC nechyta ani najmenej.. overene vyskusane :)
jedno namesticko pri vodnej :) krizuje sa to tam s kovacskou :) vola sa to XXL Burger
Filipito
Darca
Darca

no pershing pojdem niekedy pozret ak by niekto mal recept alebo proste hocico zaujimave v pohode napiste
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

mikkimikki napísal:no ja som uz mal strasne vela druhov tychto ,,hamburgerovych,, zemli z roznych obchodov ale nikdy som nenarazil na taky jak je v mekaci ...
lebo v mekaci je uplne iny..oni maju svoju vlastnu "tajnu" recepturu..hold skus dat ten normalny do ladnicky ktora je zamrazene tak na -40 stupnov neviem ci mas taku moznost a potom to daj rychlo rozmrazit a mozno uvidis..jednozacne do mc davaju neake haluze.. piko.. alebo neco ine co je lacnejsie.. ked citim mc donald zacinam tiect..
katusa
Novice
Novice

chees od meka

Príspevok od používateľa katusa »

presny chees od meku si spravis lahko...zoberies si klasicke sladke americke pecivo ktore dostat kupit aj v tescu napriklad.....priemer ma 93-96 mm a na reze je hrube 16 mm....das toastrovat na 216 stupnov cca 34 -36 sekund aby sa pekne skaramelizovala zemlicka....aby sa zbytocne cukry vyparili a aby vznikla opecena vrstva cez ktoru nepresiakne ani kecup ani ziadny sauce...ked mas zemlicku hotovu das na nu 0,7 ml horcice, 10 ml kecupu, 3,5 g susenej cibulky napucanej v studenej vode, jeden platok uhorky v naleve a jeden platok syru čedar, potom si spravis masko je to klasicke hovadzie masko pomlete 10:1 das ho na zatvaraci gril kde horna platnicka by mala mat okolo 218 stupnov a dolna cca 177 stupnov zavries tam masko a 45 sekund sa griluje ked sa grilik otvori kazde masko posolis vegetou solou alebo cim len chcete, masko musi mat teplotu minimalne 70 stupnov a obsah tuku 17-20,5%....date masko na ogaarnirovany sendvič a dobru chut:D:D:D
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja môžem prihodiť info z vlastnej skúsenosti počas jednej letnej brigády v Burger Kingu. Neviem, ako sa robí samotná burger placka, ale tie, ktoré sa pripravovali tam, boli na kosť zmrazené, dali sa na rozpálený gril a presne o 20 sekúnd boli pripravené na vloženie medzi 2 žemle. Vyzeralo (a niekedy aj zapáchalo) to dosť hnusne... :smt107
Čo sa ďalej dialo v tejto reštaurácií by bolo na samostanú tému. Toľko môj skromný názor na McDs a jemu podobné fastfoody.
Napísať odpoveď