medicina vs. pravo

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lumir
King
King

Re: medicina vs. pravo

Príspevok od používateľa lumir »

ta prva cast svedcila o tvojej naivite - resp. sebaklame
.
po tom pridavku som si isty, ze si len troll. pravnici su paraziti, ktori udrziavaju tento system v bordeli a z toho profituju. aspon to priznaj a nemaz nam tu med okolo huby.
Alex481991
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Alex481991 »

na medine sa stači nabiflit? Dievča ty si strašne mimo... Každy jeden čo študuje alebo študoval medicinu ti povie, že ani z daleka to nie je len o biflovani. Je pravda je tu par predmetov čo su v podstate telefonny zoznam napriklad mikrobiologia alebo epidka ale vačšina vyžaduje logicke myslenie priklad biochemia, patofyziologia. Hovoriš niečo o pracovnom čase? Citujem: "A nie ako lekár oblečie ide do práce ktorá sa mu začína o ôsmej ráno a končí o jednej..." prosim? To možno hovoriš o lekarovy ktora ma davno za sebou atestacie a ma vlastnu ambulanciu a 50 rokov... ale moja zlata to iste je aj na strane pravnikov urobite si advokatske skušky prijmu vas do advokatskej komory a boom otvaraš si advokatku kancelariu. Neastestovany lekar pracuje v kuse, je často ponižovany na pracovisku a určitou formou aj šikanovany staršimi kolegami ktory už maju čo to za sebou (nehovorim že to je tak všadial ale človek sa stretne aj s tymto). Lekar je v kuse v nervovom napati či spravil všetko lege artis, či všetko spravne zapisal, či nanho nebude podana stažnost na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou a tak dalej... Nehovorim že pravnici to nemaju tažke určite ano ja hovorim o tom, že nemožeš miešat jablka s hruškami a nemožeš porovnavať dva totalne rozdielne povolania... Uprimne mi prijdeš ako dalšia zakomplexovana pravnička respektive študentka prava ktora na internatoch Družba z D2 vykrikuje na medikou že su debili, k*koti a tak dalej.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Lenka Radivojevičová napísal:... spraviť skúšky z: Dejepis, Filozofia, Geografia, Matematika, Slovenský Jazyk a i. ...
no tak schválne:
Lenka Radivojevičová napísal:Nesúhlasím s tým ako ste sa vyjadrili. Že Právnik je nikto. Ja chodím na vysokú na Právo do Ameriky a porovnávam svoje štúdium so štúdiom mojej sesternice. Ona na medine nejak extra nevysedáva pri knižkách. ale poviem vam, ja už študujem právo štvrtý rok, a viem aká to je drina, a na takú školu sa len hocijako nedostanete, treba vám výborný prospech zo strednej školy, spraviť skúšky z: Dejepis, Filozofia, Geografia, Matematika, Slovenský Jazyk a i. A musíte spraviť test ako dobre viete logicky myslieť. Takže právnik neni nikto. Na medine sa vám stači nabifliť, ale na Práve sa musíte vedieť bifliť, vedieť Logicky myslieť, a ako advokát veľa sa pripravovať na súdny Spor, to je niekto, ja som si vyskúšala ako advokátka, a pripravovala som spisi, čítala ich, rozmýšľala, pátrala, a všetkými možnámi spôsobmi som sa pripravovala. Aj Právo je poslanie, lebo chcete pomáhať ľudom, aby boli šťastný. Právo je v zahraničí také ťažké ako Medicína a Veterina a Farmácia dokopy. Ja chcem byť dobrá právnička, a to ako mi pracujeme, rozmýšlame a máme takú pracovnú dobu že až až, pracujeme celý deň, ak chceme po niečom pátrať. A nie ako lekár oblečie ide do práce ktorá sa mu začína o ôsmej ráno a končí o jednej. Toto nazívate práca? Potom ste nevideli čo a ako pracuje právnik, ved zato chce peniaze, aj on má svoje srdce aj rodinu, zato že lekár nie, aj za to nemôžem, ved aj preto majú taký nízky plat, lebo nič nerobia, sama som bola niekoľlkokrát v nemocnici, a viem ako tam so mnou zaobchádzali, lekárki okolo mňachodili zduté a vaklaté, no proste humus.

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2013, 19:26)
To právnici sú niekto, lebo celý život bojujú za spravodlivosť.
niektoré preklepy beriem, ale napísať hrúbky ako mi (v zmysle nominatív plurálu), nazívate, šťastný (tiež množné číslo), spisi (tiež množné číslo) a podobne? Také chyby nerobí piatak. A tá anarchia vo veľkých písmenach? Ak si už za tie 4 roky tak poameričtená tak sa venuj tomu štúdiu a do nášho štúdia sa nestaraj. Minimálne u nás je právo jednoduchšie ako medicína. A o vysokých školách v USA mám svoju mienku. Ich ťahá pár škôl svetového mena, ale zvyšok vysokého školstva je na úrovni naších stredných. Takže to že si v USA má pre mňa asi takú hodnotu ako keby študuješ v Bangladéži pokiaľ nenapíšeš univerzitu. Aj na slovensku máš dobré univerzity rovnako tak ako slabé
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Audio este si jedno zabudol :D
Lenka Radivojevičová napísal:Nesúhlasím s tým ako ste sa vyjadrili. Že Právnik je nikto. Ja chodím na vysokú na Právo do Ameriky a porovnávam svoje štúdium so štúdiom mojej sesternice. Ona na medine nejak extra nevysedáva pri knižkách. ale poviem vam, ja už študujem právo štvrtý rok, a viem aká to je drina, a na takú školu sa len hocijako nedostanete, treba vám výborný prospech zo strednej školy, spraviť skúšky z: Dejepis, Filozofia, Geografia, Matematika, Slovenský Jazyk a i. A musíte spraviť test ako dobre viete logicky myslieť. Takže právnik neni nikto. Na medine sa vám stači nabifliť, ale na Práve sa musíte vedieť bifliť, vedieť Logicky myslieť, a ako advokát veľa sa pripravovať na súdny Spor, to je niekto, ja som si vyskúšala ako advokátka, a pripravovala som spisi, čítala ich, rozmýšľala, pátrala, a všetkými možnámi spôsobmi som sa pripravovala. Aj Právo je poslanie, lebo chcete pomáhať ľudom, aby boli šťastný. Právo je v zahraničí také ťažké ako Medicína a Veterina a Farmácia dokopy. Ja chcem byť dobrá právnička, a to ako mi pracujeme, rozmýšlame a máme takú pracovnú dobu že až až, pracujeme celý deň, ak chceme po niečom pátrať. A nie ako lekár oblečie ide do práce ktorá sa mu začína o ôsmej ráno a končí o jednej. Toto nazívate práca? Potom ste nevideli čo a ako pracuje právnik, ved zato chce peniaze, aj on má svoje srdce aj rodinu, zato že lekár nie, aj za to nemôžem, ved aj preto majú taký nízky plat, lebo nič nerobia, sama som bola niekoľlkokrát v nemocnici, a viem ako tam so mnou zaobchádzali, lekárki okolo mňachodili zduté a vaklaté, no proste humus.

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2013, 19:26)
To právnici sú niekto, lebo celý život bojujú za spravodlivosť.
A to ze lekari nic nerobia... No comment. Dufam ze si na to spomenies, ked budes lekarsku pomoc potrebovat.
enterprise
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa enterprise »

Zodpovedz si na otázky : Čo ťa viac baví? a Kde sa vidíš o 10-15 rokov ?

Právo je super vec. Pomôže ti v strašne veľa profesijách, v podnikaní...
Medicína je vec, ktorá závisí hlavne od obety. Nečakaj veľké prachy ak nebudeš robiť niekde vo výskume /asi nie na SR/ alebo na nadupanej súkromnej klinike. Nočné služby, pohotovosti a hlavne priama zodpovednosť za život druhého...
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Ako studentovi prava sa mi z toho co napisala "kolegyna" nadomnou obratil zaludok, s panom bohom ked sme to sem dobacovali...jedna vec je robit co ma bavi, ale druha vec je mysliet si, ze som koli tomu poloboha v zivote by som si nedovolil tvrdit, ze pravo je tazsie ako medina, vidim na sebe kolko mi staci na jednu skusku a videl som napriklad na tete kolko sa ona ucila ked chcela byt doktor, tak isto jej pracovny cas je niekde inde a to hovorim ako zamestnanec jednej z najvacsich advokatskych kancelarii na svete, kde pomaly aj prespavam...no ta medina je stale niekde uplne, ale uplne inde.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Lenka Radivojevičová: Keďže študuješ právo v Amerike, hádam porozumieš: Go troll elsewhere. A nabudúce nepoužívaj google translate. (Ináč, ak to myslíš všetko vážne, tak to sa nečudujem, že právnici majú takú povesť, akú majú - na čo konkrétne ti bola slovenčina a geografia na právnickej fakulte v USA)?

lumir: Právnici nie sú iba paraziti. Závisí ako, kde a v čom. Hoci treba priznať, že na Slovensku je ich povesť veľmi zlá ^^
SABINA P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa SABINA P. »

No, kolegyňa LENKA pekne napísala. Hm, no ale my Slováci v žijúci v Amerike už pomaly slovenskú gramatiku zabúdame, že. Ja to poznám.

No, ale ja na rozdiel od ostatných právnikov nevidím vo všetkom len peniaze, ale to bude tým že som HUMANITARNA právnička, nuž neobviňujte ma ale, ja musím súhlasiť s Lenkou.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ak súhlasíš s Lenkou, tak to sa nemáš čím chváliť. Tá totiž napísala toto: "Na medine sa vám stači nabifliť, ale na Práve sa musíte vedieť bifliť, vedieť Logicky myslieť, a ako advokát veľa sa pripravovať na súdny Spor" - čo je samozrejme blud. Lekári majú obrovskú zodpovednosť, lekári musia logicky a analyticky myslieť pri diagnózach, na to by im "biflenie" určite nestačilo. Tak isto sa musia pripravovať, nemôžu ísť do všetkého s rovnými nohami, musia si naštudovať podrobný stav pacienta, musia poznať jeho detaily, aby vedeli vylúčiť všetko možné i nemožné.

Ináč, gratulujem k thread necromancy, zatiaľ ti to ide :3
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Sa divím, že vôbec reagujete na tieto jednopríspevkové používateľky neovládajúce gramatiku, údajne študujúce právo v Amerike :smt006

K rozdielu medzi právom a medicínou by som povedal len toľkoto: Ak nejde o život, nejde o nič.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Slečny, obe viete o medicíne asi toľko, ako ja o jadrovom programe KĽDR. Predpokladám, že ste obe okúsili aké je to dostať sa do USA, stúplo vám to do hláv (lebo tu ste boli posledné šedé myšky) a teraz dávate rozumy na okolo takým spôsobom, že neviem či sa mám smiať alebo plakať.

Mimochodom, špičkoví lekári (rozumej absolútna elita) zarábajú také prachy, aké ty ako právnička a 99% tvojich kolegov v ju es ej nikdy neuvidíte. Pretože zdravie je iba jedno a ten kto má lóve dá za to všetko, aby si mohol svoj život užívať ešte o pár rôčkov viac.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Header,,,obe preto,lebo obe nicky su tej istej osoby :lol:
Napísať odpoveď