Mesto v Rusku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mesto v Rusku

Príspevok od používateľa hojko »

Dnes mi jeden znamy hovoril zazitky z dovolenky. Pred Vianocami bol dva tyzdne v Egypte, mal zaplatenu plnu penziu a na obed si k nemu prisadla mlada 21-rocna ruska. Pytal sa jej, ze ako to robi, ze ju obslujuju traja casnici a jeho nie, tak mu vysvetlila, ze je z mesta v Rusku, ktore patri k najbohatsim mestam na svete, potom mu bolo jasne uz o co ide. Pytala sa ho, ci si da drink na zoznamenie, on povedal, ze nie, dakuje, ale nepije. Zenska aj tak objednala 5 konakov, tak sa jej musel spytat, ze komu je tych 5. Reku ze 4 pre nu a jeden pre neho. Vypila 4 konaky a pytala sa ho co bude s tym jeho, ked jej povedal, ze on vazne nepije, tak mu ho vzala, vypila a odisla. To bola taka vtipna prihoda z dovolenky, no mna zaujima co za mesto to bolo. Hovoril, ze je to niekde v sibirskej casti.
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

bola ta zenska pekna? :smt047

edit: tak sa ospravedlnujem no... ale ta otazka sa mi zdala byt dost podstatna, aj ked mozno nie co sa tyka hojkovej otazky :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Petoo napísal:bola ta zenska pekna? :smt047
To nie je prave odpoved na jeho otazku... :roll:
Hojko: nie je to nahodou Khanty-Mansiisk?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Petoo: Ja som tam nebol :wink:

seth82: Asi nie, on to povedal v rychlosti a nebolo to nic dlhe ani zlozite. Keby povedal nieco ako Chabarovsk a podobne, tak by som si to zapamatal, pretoze tie zname mesta hraju aj hokejovu ligu. Lenze toto bolo pre mna nieco uplne nezname, pocul som to prvy krat. Chlapik co sedel vedla mna hned vedel o co ide, este aj sam povedal, ze ved to je asi najbohatsie mesto na svete.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

hojko napísal:Petoo: Ja som tam nebol :wink:

seth82: Asi nie, on to povedal v rychlosti a nebolo to nic dlhe ani zlozite. Keby povedal nieco ako Chabarovsk a podobne, tak by som si to zapamatal, pretoze tie zname mesta hraju aj hokejovu ligu. Lenze toto bolo pre mna nieco uplne nezname, pocul som to prvy krat. Chlapik co sedel vedla mna hned vedel o co ide, este aj sam povedal, ze ved to je asi najbohatsie mesto na svete.
Jekaterinburg/Sverdlovsk, Irkutsk, Novosibirsk, Novorosijsk, Komsomolsk-na-Amure :)

Krasnojarsk, Novokuzneck, Omsk, Ulan-Ude, Angorsk, Nizhnevartovsk a jeden z mojich hlavnych typov Čeljabinsk
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Hojo, kúp si atlas. Je to Športka Sázka, že to zistíš... :P
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Nemôže to byť Anadyr, ktorého sa chytil Roman Abramovič a spravil z neho to čo je? Teda nie že by Anadyr bol nejak špeciálne bohatý akurát predtým ta bol problém žiť nakoľko to je až na Čukotke a chlad tam robí dosť problémy
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Mesto v Rusku

Príspevok od používateľa Silmer »

hojko napísal:Dnes mi jeden znamy hovoril zazitky z dovolenky. Pred Vianocami bol dva tyzdne v Egypte, mal zaplatenu plnu penziu a na obed si k nemu prisadla mlada 21-rocna ruska. Pytal sa jej, ze ako to robi, ze ju obslujuju traja casnici a jeho nie, tak mu vysvetlila, ze je z mesta v Rusku, ktore patri k najbohatsim mestam na svete, potom mu bolo jasne uz o co ide. Pytala sa ho, ci si da drink na zoznamenie, on povedal, ze nie, dakuje, ale nepije. Zenska aj tak objednala 5 konakov, tak sa jej musel spytat, ze komu je tych 5. Reku ze 4 pre nu a jeden pre neho. Vypila 4 konaky a pytala sa ho co bude s tym jeho, ked jej povedal, ze on vazne nepije, tak mu ho vzala, vypila a odisla. To bola taka vtipna prihoda z dovolenky, no mna zaujima co za mesto to bolo. Hovoril, ze je to niekde v sibirskej casti.
neni to nahodou Nižnij Tagil (cca 400 tis. obyv.) ? , alebo Nižnevartovsk , alebo este Ťumeň (cca 500 tis. obyv.) životná úroveň v meste dosahuje 2. miesto v RF - hneď za Moskvou. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Zatial sa mi najviac pozdrava Tumen a Anadyr, diky vsetkym za rady. Skor sa priklanam k tomu Tumenu. Vo stvrtok sa ho spytatm a dam vediet. Este raz diky, K+.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Fabo napísal:Jekaterinburg/Sverdlovsk
Toto sa da spolahlivo vylucit. Bol som tam pred par rokmi. Chudoba a bieda, az na par oblasti.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

hojko, mam to odtialto
Viaceré významné sibírske mestá vyrástli na rozprávkovom bohatstve Sibíri (obrovské zásoby ropy a plynu, gigantické ložiská uhlia, železa, zlata, striebra, farebných kovov, diamantov). Patrí medzi ne napr. Nižnij Tagil (cca 400 tis. obyv.) na východnej strane Uralu, ktorý vyrástol okolo banského komplexu na ložiskách železa z čias Petra I. Tu r. 1833 skonštruovali prvú ruskú parnú lokomotívu, tu vyťažili a vraj spracovali meď, ktorou je pokrytá Socha Slobody. Mesto preslávili svojrázne maľované tagiľské tácne, ale aj zbrojársky priemysel (výroba tankov). Podobne napr. Nižnevartovsk (cca 250 tis. obyv.) na rieke Ob v Chanty-Mansijskom autonómnom okruhu profituje z obrovských zásob ropy a patrí k najbohatším mestám RF. Mesto je známe ľadovými parkami so snehovými a ľadovými sochami, ktoré obyvatelia stavajú v zime (teploty klesajú aj na –50°C, v lete tu však býva aj +35°C). Z ropy zbohatla aj Ťumeňská oblasť a mesto Ťumeň (cca 500 tis. obyv.) kedysi obchodné centrum na trase z Číny do európskeho Ruska a jedna z ruských báz dobývania Sibíri. R. 1948 objavili v oblasti ropu, vďaka ktorej životná úroveň v meste dosahuje 2. miesto v RF - hneď za Moskvou. Ak hovoríme o nerastnom bohatstve Sibíri, nemožno nespomenúť ťažbu zlata a diamantov v Republike Sacha. Vyťaží sa tu asi štvrtina celoruskej produkcie zlata a 99% ruskej produkcie diamantov (v doline rieky Viľuj), čo je vyše 25% svetovej ťažby. Tu sídli aj najväčší svetový producent diamantov - Alrosa.
stranka http://www.fphil.uniba.sk/index.php?id=790 :wink: , skus si to precitat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Silmer: Cital som to pred par dnami, uz vtedy som s kamaratom riesil, ze ten Tumen by to mozno aj mohol byt, ale necham to tak, vo stvrtok sa spytam a bude po probleme.
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

Nasiel som celkom zaujimavy clanok o bohatych rusoch a spominaju tam primestsku cast Rubľovskij Šos.... Clanok:
http://lesk.zoznam.sk/cl/11123/191753/Zlati-Rusi
Xantyp
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Xantyp »

Tak co Hojko uz si sa dozvedel to mesto? Uz vies kam sa mame nastahovat? :D
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Xantyp napísal:Tak co Hojko uz si sa dozvedel to mesto? Uz vies kam sa mame nastahovat? :D
... alebo tiež v akom meste sa rozhodne nepúšťať do chlastacieho súperenia
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

LLucia napísal:... alebo tiež v akom meste sa rozhodne nepúšťať do chlastacieho súperenia
V žiadnom na východ od tvojho súčastného domova :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hadanka je rozlustena, je to Tumen :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

mohol by som vidiet fotku toho mesta? na googli nenaslo nic!

//diki, ale nic extra to nieje to mesto .... tie prachy su asi len v tej rope :lol:
Stopa
King
King

Príspevok od používateľa Stopa »

SRneC napísal:mohol by som vidiet fotku toho mesta? na googli nenaslo nic!
na googli toho najde mrte, len netreba hladat slovensky nazov :wink: http://images.google.com/images?client= ... a=N&tab=wi
Napísať odpoveď