Mesto v Rusku
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Mesto v Rusku
Dnes mi jeden znamy hovoril zazitky z dovolenky. Pred Vianocami bol dva tyzdne v Egypte, mal zaplatenu plnu penziu a na obed si k nemu prisadla mlada 21-rocna ruska. Pytal sa jej, ze ako to robi, ze ju obslujuju traja casnici a jeho nie, tak mu vysvetlila, ze je z mesta v Rusku, ktore patri k najbohatsim mestam na svete, potom mu bolo jasne uz o co ide. Pytala sa ho, ci si da drink na zoznamenie, on povedal, ze nie, dakuje, ale nepije. Zenska aj tak objednala 5 konakov, tak sa jej musel spytat, ze komu je tych 5. Reku ze 4 pre nu a jeden pre neho. Vypila 4 konaky a pytala sa ho co bude s tym jeho, ked jej povedal, ze on vazne nepije, tak mu ho vzala, vypila a odisla. To bola taka vtipna prihoda z dovolenky, no mna zaujima co za mesto to bolo. Hovoril, ze je to niekde v sibirskej casti.
-
seth82
Darca
-
hojko
Site Admin
Petoo: Ja som tam nebol
seth82: Asi nie, on to povedal v rychlosti a nebolo to nic dlhe ani zlozite. Keby povedal nieco ako Chabarovsk a podobne, tak by som si to zapamatal, pretoze tie zname mesta hraju aj hokejovu ligu. Lenze toto bolo pre mna nieco uplne nezname, pocul som to prvy krat. Chlapik co sedel vedla mna hned vedel o co ide, este aj sam povedal, ze ved to je asi najbohatsie mesto na svete.
seth82: Asi nie, on to povedal v rychlosti a nebolo to nic dlhe ani zlozite. Keby povedal nieco ako Chabarovsk a podobne, tak by som si to zapamatal, pretoze tie zname mesta hraju aj hokejovu ligu. Lenze toto bolo pre mna nieco uplne nezname, pocul som to prvy krat. Chlapik co sedel vedla mna hned vedel o co ide, este aj sam povedal, ze ved to je asi najbohatsie mesto na svete.
-
Fabo
Hardcore addict
Jekaterinburg/Sverdlovsk, Irkutsk, Novosibirsk, Novorosijsk, Komsomolsk-na-Amurehojko napísal:Petoo: Ja som tam nebol![]()
Krasnojarsk, Novokuzneck, Omsk, Ulan-Ude, Angorsk, Nizhnevartovsk a jeden z mojich hlavnych typov Čeljabinsk
-
zuzkazuzka
VIP
-
Silmer
Darca
Re: Mesto v Rusku
neni to nahodou Nižnij Tagil (cca 400 tis. obyv.) ? , alebo Nižnevartovsk , alebo este Ťumeň (cca 500 tis. obyv.) životná úroveň v meste dosahuje 2. miesto v RF - hneď za Moskvou.hojko napísal:Dnes mi jeden znamy hovoril zazitky z dovolenky. Pred Vianocami bol dva tyzdne v Egypte, mal zaplatenu plnu penziu a na obed si k nemu prisadla mlada 21-rocna ruska. Pytal sa jej, ze ako to robi, ze ju obslujuju traja casnici a jeho nie, tak mu vysvetlila, ze je z mesta v Rusku, ktore patri k najbohatsim mestam na svete, potom mu bolo jasne uz o co ide. Pytala sa ho, ci si da drink na zoznamenie, on povedal, ze nie, dakuje, ale nepije. Zenska aj tak objednala 5 konakov, tak sa jej musel spytat, ze komu je tych 5. Reku ze 4 pre nu a jeden pre neho. Vypila 4 konaky a pytala sa ho co bude s tym jeho, ked jej povedal, ze on vazne nepije, tak mu ho vzala, vypila a odisla. To bola taka vtipna prihoda z dovolenky, no mna zaujima co za mesto to bolo. Hovoril, ze je to niekde v sibirskej casti.
-
Silmer
Darca
hojko, mam to odtialto
, skus si to precitat
stranka http://www.fphil.uniba.sk/index.php?id=790Viaceré významné sibírske mestá vyrástli na rozprávkovom bohatstve Sibíri (obrovské zásoby ropy a plynu, gigantické ložiská uhlia, železa, zlata, striebra, farebných kovov, diamantov). Patrí medzi ne napr. Nižnij Tagil (cca 400 tis. obyv.) na východnej strane Uralu, ktorý vyrástol okolo banského komplexu na ložiskách železa z čias Petra I. Tu r. 1833 skonštruovali prvú ruskú parnú lokomotívu, tu vyťažili a vraj spracovali meď, ktorou je pokrytá Socha Slobody. Mesto preslávili svojrázne maľované tagiľské tácne, ale aj zbrojársky priemysel (výroba tankov). Podobne napr. Nižnevartovsk (cca 250 tis. obyv.) na rieke Ob v Chanty-Mansijskom autonómnom okruhu profituje z obrovských zásob ropy a patrí k najbohatším mestám RF. Mesto je známe ľadovými parkami so snehovými a ľadovými sochami, ktoré obyvatelia stavajú v zime (teploty klesajú aj na –50°C, v lete tu však býva aj +35°C). Z ropy zbohatla aj Ťumeňská oblasť a mesto Ťumeň (cca 500 tis. obyv.) kedysi obchodné centrum na trase z Číny do európskeho Ruska a jedna z ruských báz dobývania Sibíri. R. 1948 objavili v oblasti ropu, vďaka ktorej životná úroveň v meste dosahuje 2. miesto v RF - hneď za Moskvou. Ak hovoríme o nerastnom bohatstve Sibíri, nemožno nespomenúť ťažbu zlata a diamantov v Republike Sacha. Vyťaží sa tu asi štvrtina celoruskej produkcie zlata a 99% ruskej produkcie diamantov (v doline rieky Viľuj), čo je vyše 25% svetovej ťažby. Tu sídli aj najväčší svetový producent diamantov - Alrosa.
Nasiel som celkom zaujimavy clanok o bohatych rusoch a spominaju tam primestsku cast Rubľovskij Šos.... Clanok:
http://lesk.zoznam.sk/cl/11123/191753/Zlati-Rusi
http://lesk.zoznam.sk/cl/11123/191753/Zlati-Rusi
na googli toho najde mrte, len netreba hladat slovensky nazovSRneC napísal:mohol by som vidiet fotku toho mesta? na googli nenaslo nic!