minitest kvality DVD medii

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vindy
Light Star
Light Star

minitest kvality DVD medii

Príspevok od používateľa vindy »

Robil som si testy DVD medii ako su na tom po par rokoch, ci ich treba prepalit alebo este nejaku dobu vydrzia a ked som uz mal nieco hotove, tak som sa rozhodol ze potestujem vsetko a spravim z toho taky maly preview roznorodosti kvalit medii
http://www.vindy.szm.sk/
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaujimave, len by ma zaujimalo ci vsetky media boli palene na rovnakej mechanike s rovnakym firmwarom, ze ci bola pouzita vzdy rovnaka rychlost napalovania a podobne..., hmm???
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

tak vsetky media neboli palene na tej istej mechanike, pred 4 rokmi som mal inu mechaniku, ale pozitivne na tom je ze media boli palene len na NEC (Optiarc) mechanikach, takze ista podobnost tam bude

rychlost som pre kazde medium zvolil taku, aby bol vysledok co najkvalitnejsi, boli napr 16x media co dobre palili len 4x, ine napr 8x

len tak pre zrovnanie kvality je hned prvy test ARITA, take iste medium napalene 4x a 8x a aky fatalny rozdiel tam je :roll: a pritom to je 16x!!! medium.

najviac ma prekvalilo to noname medium, co som pred 4 rokmi kupil za smiesnych 40sk bez obalu a nedaval som mu zivotnost viac ako 6 mesiacov, ide dodnes a este ako dobre :P
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

veľmi zaujímavý test, hlavne ma prekvapili noname disky.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mam media, ci uz Princo, Arita, Traxdata, dokonca i Verbatim, ktore dnes uz nefunguju, najma tie Princo. Hoci stali vtedy 74 korun (tusim pred styrmi rokmi na Vianoce), tak je jasne vidiet, ze tie media boli odpad, ale napokon to boli prve media a prve napalovacky, ktore sa dali zohnat. Palene to bolo na 4-rychlostnej Teac, model DV-WD50 (ci ake to malo oznacenie). Z niektorych nejde nieco nahrat, ine uz vobec ani neotvori... Teraz som vsadil na kvalitnu napalovacku od NEC, nakolko NEC sa moze pochvalit kvalitou zapisu vdaka vlastnej optike, hoci citanie je o nieco horsie ako napr. u LG..., media preferujem uz len Verbatim, palim zasadne maximalne 8x, pre seba casto aj 4x a nebol problem. Ale tazko je zrovnavat nieco a porovnat pokrok medzi mechanikami a mediami teraz a pred 4 rokmi.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hojko.. tie media si pouzival alebo si ich nejako zaspinil alebo len tak si ich mal uskladnene...
ak mam dvdcka len niekde hodene v obale.. v krabici ale nepouzivam.. tiez potom neskor nemusia fungovat ? len tak z nicoho nic

//
hojko napísal:Šu-Do: Niektore neboli ani raz od napalenia v mechanike, pekne odlozene na suchom a tmavom mieste v obaloch ci boxoch.
hmm tak potom neviem co sa tam moze pokazit.. :? to potom mozem kaslat na to a nemusim davat na ne pozor...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do: Niektore neboli ani raz od napalenia v mechanike, pekne odlozene na suchom a tmavom mieste v obaloch ci boxoch.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

zajimave no test hodnotim kladne
mne z toho vyslo ze DVD RW sa neoplati kupovat aj z vlastnej skusenosti radsej kupit USB
Napísať odpoveď