Robil som si testy DVD medii ako su na tom po par rokoch, ci ich treba prepalit alebo este nejaku dobu vydrzia a ked som uz mal nieco hotove, tak som sa rozhodol ze potestujem vsetko a spravim z toho taky maly preview roznorodosti kvalit medii
http://www.vindy.szm.sk/
minitest kvality DVD medii
tak vsetky media neboli palene na tej istej mechanike, pred 4 rokmi som mal inu mechaniku, ale pozitivne na tom je ze media boli palene len na NEC (Optiarc) mechanikach, takze ista podobnost tam bude
rychlost som pre kazde medium zvolil taku, aby bol vysledok co najkvalitnejsi, boli napr 16x media co dobre palili len 4x, ine napr 8x
len tak pre zrovnanie kvality je hned prvy test ARITA, take iste medium napalene 4x a 8x a aky fatalny rozdiel tam je
a pritom to je 16x!!! medium.
najviac ma prekvalilo to noname medium, co som pred 4 rokmi kupil za smiesnych 40sk bez obalu a nedaval som mu zivotnost viac ako 6 mesiacov, ide dodnes a este ako dobre
rychlost som pre kazde medium zvolil taku, aby bol vysledok co najkvalitnejsi, boli napr 16x media co dobre palili len 4x, ine napr 8x
len tak pre zrovnanie kvality je hned prvy test ARITA, take iste medium napalene 4x a 8x a aky fatalny rozdiel tam je
najviac ma prekvalilo to noname medium, co som pred 4 rokmi kupil za smiesnych 40sk bez obalu a nedaval som mu zivotnost viac ako 6 mesiacov, ide dodnes a este ako dobre
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
hojko
Site Admin
Mam media, ci uz Princo, Arita, Traxdata, dokonca i Verbatim, ktore dnes uz nefunguju, najma tie Princo. Hoci stali vtedy 74 korun (tusim pred styrmi rokmi na Vianoce), tak je jasne vidiet, ze tie media boli odpad, ale napokon to boli prve media a prve napalovacky, ktore sa dali zohnat. Palene to bolo na 4-rychlostnej Teac, model DV-WD50 (ci ake to malo oznacenie). Z niektorych nejde nieco nahrat, ine uz vobec ani neotvori... Teraz som vsadil na kvalitnu napalovacku od NEC, nakolko NEC sa moze pochvalit kvalitou zapisu vdaka vlastnej optike, hoci citanie je o nieco horsie ako napr. u LG..., media preferujem uz len Verbatim, palim zasadne maximalne 8x, pre seba casto aj 4x a nebol problem. Ale tazko je zrovnavat nieco a porovnat pokrok medzi mechanikami a mediami teraz a pred 4 rokmi.
-
Šu-Do
Redeemer
hojko.. tie media si pouzival alebo si ich nejako zaspinil alebo len tak si ich mal uskladnene...
ak mam dvdcka len niekde hodene v obale.. v krabici ale nepouzivam.. tiez potom neskor nemusia fungovat ? len tak z nicoho nic
//
to potom mozem kaslat na to a nemusim davat na ne pozor...
ak mam dvdcka len niekde hodene v obale.. v krabici ale nepouzivam.. tiez potom neskor nemusia fungovat ? len tak z nicoho nic
//
hmm tak potom neviem co sa tam moze pokazit..hojko napísal:Šu-Do: Niektore neboli ani raz od napalenia v mechanike, pekne odlozene na suchom a tmavom mieste v obaloch ci boxoch.