Ahojte. Potreboval by som radu ohladom motora. Diagnostika mi vyhodila chybu Lambda Sondy na 1. Rade Valcov. Kde je ale 1. rada a kde 2. rada? motor je s usporiadanim valcov do V-cka a ked sa pozriem od predneho naraznika na motor, tak na lavo mam 3 valce a na pravo 3 valce. Neviete mi povedat, ktora je 1. Rada (prva rada) a ktora je 2. rada (druha rada)? a kolko cca stoji asi Lambda sonda?
Dakujem za pomoc
na obrazku pohlad spredu. na lavo 3. valce na pravo 3 valce.... ktora je teda prva rada? cervena alebo oranzova?
Mitsubishi Pajero GLS 3.0 V6 '01 Lambda Sonda
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Mitsubishi Pajero GLS 3.0 V6 '01 Lambda Sonda
Lambda sonda stoji 103€ a ak sa nemylim tak prva rada by mala byt ta nalavo teda cervena.. ale niesom si tym 100% isty tak si radsej pockaj aj na dalsie nazory 
tu cenu mas odkial? a ohladom tej rady valcov.. da sa to zistit, lebo len jedna sonda vykazuje chybu... odpojim jednu sondu na niektorej strane a podla diagnostiky budem hned vediet ktora to je, len naco sa mam zbytocne trapit v priestoroch, kde mam problem strcit ruku
vidim to asi tak, ze zavolam technikovi do Miciaku zajtra...
a hlavny problem tohoto auta, aby som bol presny, je ten, ze zerie ako rakovina... proste zhltne to zhruba 20 litrov na 100-vku s kludnou nohou a ked mu pritlacim, tak to ani nehovorim.... predtym si potiahlo 10-12 litrikov, co je v celku normalne... o spotrebe v terene sa neodvazim diskutovat, lebo tam su katastrofickejsie cisla ako vo Fukusime...
kazdopadne diky suffel
a hlavny problem tohoto auta, aby som bol presny, je ten, ze zerie ako rakovina... proste zhltne to zhruba 20 litrov na 100-vku s kludnou nohou a ked mu pritlacim, tak to ani nehovorim.... predtym si potiahlo 10-12 litrikov, co je v celku normalne... o spotrebe v terene sa neodvazim diskutovat, lebo tam su katastrofickejsie cisla ako vo Fukusime...
kazdopadne diky suffel
-
Suffel
Guru
aha a sviecky mas OK? ale ak diagnostika vyhadzuje zlu lambdu tak ju treba urcite pozriet teda vymenit.. cena je stadeto: http://obchod.autokelly.sk/Catalog.aspx ... T=0|LNG=0|
ale urcite by sa dala najst aj lacnejsie
co sa tyka toho poradia tak asi bude najlepsie zavolat tomu technikovy ktory ti to povie presne..
ale urcite by sa dala najst aj lacnejsie
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
bezne je prva rada ta vpravo v smere jazdy, teda v tejto konfiguracii na tvojej fotke je prva rada vlavo 
bezne som jazdil na radovom 6 valci, cize som nepotreboval vediet, ktora rada valcov je prva a ktora druha.. kazdopadne diks
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 10:35)
takze nordkapp_pb mal pravdu... bola to ta na lavej strane z pohladu foto, ktore som hodil na vrchu. objednal som lambda sondu znacky FACET - neviem ci je to dobra znacka alebo nie... vymenil som ju, asi tak 5x som pobehal po okoli tu u nas a vecer kukam, konktrolka CHECK ENGINE nesvieti
bol som milo prekvapeny, ze sa nemusim drbkat znovu na diagnostiku
dakujem za pomoc
//autoeditácia príspevku (19 Jún 2011, 10:35)
takze nordkapp_pb mal pravdu... bola to ta na lavej strane z pohladu foto, ktore som hodil na vrchu. objednal som lambda sondu znacky FACET - neviem ci je to dobra znacka alebo nie... vymenil som ju, asi tak 5x som pobehal po okoli tu u nas a vecer kukam, konktrolka CHECK ENGINE nesvieti