mobil od operatora /predaj/ ako reklamovať ?

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

mobil od operatora /predaj/ ako reklamovať ?

Príspevok od používateľa Zaxman »

chcem sa opýtať ako je to v pripade že kupim teraz telefon od nejakeho chalana ktory zobral akurat mobil k paušalu a chce ho predať
čisto novy zabaleny z 2 ročnou zarukou a predá ho mne
a keby sa pokazil tak ako je to z reklamaciou ? musi ho ist on reklamovat ? lebo na záručnom liste bude asi jeho meno nie ? a u operatora určite budu pýtať občiansky alebo ako to je ?
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: mobil od operatora /predaj/ ako reklamovať ?

Príspevok od používateľa bb5unlock »

na zarucnom liste nie je ziadne meno
ak bude telefon z O2, alebo Tmobile reklamovat mozes bez problemov
ak bude z Orange, tak tam obcas robia problemy a musis to riesit cez povodneho majitela (alebo aspon vediet jeho tel.cislo+meno)

najvacsi problem je po 3.reklamacii, ak by si chcel peniaze naspat, vtedy nemas na nic narok a peniaze vratia len povodnemu majitelovi (vratia mu kupnu akciovu cenu tj. napr 1e)
luto
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

V pripade reklamacie u Operatora, je nutne, aby MT doniesla osoba, na ktoru bol telefon vybraty z akcie. Riesenim by bolo, kebyze mas nejakeho znameho predajcu, ktory by ti ho prevzal. Horsie to je po opakovanych zavadach, kedy v pripade vymeny telefonu za novy kus, musi prist povodny majitel pausalu. Este sa to da obist, ak je v tvojej blizkosti Autorizovany servis, ktory ti ho prevezme po predlozeni zarucneho listu. Alebo navstivit nejaku predajnu s bazarovymi telefonmi, kde by tiez mohli poslat tel. na servis, tam je ale otazne, ci ti to spravia ako sa povie "Zadarmo" kedze sme na SVK :(
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

ja som sa pred dvoma rokmy pri kupe 5800ky poistil splnomocnenim kt. overeil notar, nestoji to vela a ked je treba tak ti to urcite pomoze. predavajuci mobil predat chcel takze tam somnou kludne zasiel. ja som overenie podpisu platil. tak mi to poradili v orange ked som sa ich presne na toto pytal. v tom splnomocneni musia byt osobne udaje predajcu aj tvoje a samozrejme aj o telefone-typ a imei. malo by tam aj byt ze ta splnomocnuje na vsetky ukony reklamacie a ukony ktore s nou suvisia-vyzdvihnutie mobilu(penazi) po reklamacii...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

oroginali ale on kupoval telefon na paušal ?

lebo pokial maš telefon zvyhodneni v daka paušalu tak pokial viem ho predať nemožeš kedže ty ho vlastne po dobu tých 24 mesiacov s plácaš ciže keby predaš telefon tak v pripade ze nemaš na splatky tak ti telefon zoberu a zrušia ti paušal nie ?
samozrejme ak telefon predaš niekomu inemu tak budeš musiet asi doplatit jeho cenu to už neviem
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

telefon z pausalu sa da bezproblemov predat
ziadnym sposobom ho majitel nesplaca, pri neplateni faktur je tam zmluvna pokuta

splnomocnenie je super, ale neriesi tretiu reklmaciu, kedy ti servis/operator ma vratit peniaze alebo dat novy mobil,, vtedy ta servis posle k operatorovi na dorienie, ten majitelovi zrusi viazanost k pausali a peniaze vrati (akciovu sumu v case zakupenia) ale novy telefon vyda len povodnemu majitelovi za podmienky opatovnej novej viazanosti k pausalu
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Ako je to s reklamaciou u Orange ak bol telefon kupeny za hotove z ich eshopu?
Samozrejme som druhy majitel.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

To sa berie ako normálny predaj, kde sa neuvádzajú žiadne kontaktné informácie, respektíve nemajú prečo pýtať pôvodného majitela. Tie opletačky sú iba s paušálmi, ktoré sú viazané na človeka, ktorý zmluvu s daným operátorom podpíše.
Napísať odpoveď