Moze pes vidiet ducha?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

To len tak: (neni tam toho vela, ale je to dalsi nazor niekoho)

Kód: Vybrať všetko

Pes stojí pri vás

Počuje a cíti veci, ktoré sú za hranicami ľudského vnímania. Inak by predsa len ťažko mohol pes pomáhať mentálne postihnutým alebo slepým, liečiť osamelosť starých ľudí, či psychické bolesti svojich pánov Japonskí Ainuovia napríklad veria v schopnosť psov rozoznať prítomnosť duchov. To že pes dokáže vycítiť veľký zvrat v rodine svojich najbližších mu uprieť nemožno. Narodenie dieťaťa, smrť či inú prevratnú udalosť, ktorá sa týka ľudskej rodiny, zahlási minúty či hodiny dopredu. Treba len vnímať a venovať pozornosť jeho nezvyklému správaniu sa. Symbolika psa ako verného a oddaného spoločníka sa posilnila počas 19. storočia, keď ilustrátori a maliari zobrazovali psov sediacich vedľa hrobov, verných aj po smrti. Toto je príznačné aj pre stredoveké sochárstvo, kde sú psy zobrazené ležiace pri nohách svojich pánov uložených do hrobu. V mnohých kultúrach jestvujú dávne príčiny, prečo to tak je. Psy boli vždy oddanými strážcami, spoločníkmi a vodcami. V keltskej tradícii boli spoločníkmi bojovníkov, poľovníkov a bohýň zdravia. Legendy o niektorých kresťanských svätých spájajú psa s oddanou starostlivosťou a priateľstvom. Pes sa objavuje aj v náboženských motívoch, napríklad ako verný strážca Dobrého Pastiera.
Zdroj: http://www.witchesworld.estranky.cz/cla ... -symbolike
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

to je sranda vidiet ako niektori z vas hladaju racionalne vysvetlenia :wink: ale tolko nahod naraz...ja osobne celkom verim na duchov a mala som uz aj nejake skusenosti,co je ale dost osobne tak to nebudem vypisovat...myslim si,ze clovek na take nieco uveri,az ked to sam zazije...
a to zobudzanie ked sa nemozem pohnut sa mi stavalo dost casto,ale to s duchmi nema nic spolocne.netreba ich zas vidiet vo vsetkom :D
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Chalan mozno len vela pozeral ...
Prílohy
ghost dog.jpg
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: re

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Monako2 napísal:dalsie starka nam rozpraval ked isla z mamou v zachranke do nemocnice po porazke, tak hned isla k telefonu aby dala vsetkym vediet co sa stalo. ked vytocila cislo v telefone bolo ticho a bolo pocut nejake hlasy. poprosila vedla stojacich ludi nech sa na to pozru ale nahle zacalo vytacat. ked dovolala sa dozvedela ze prave vtedy zomrela jej mama, moja prastarka...
...
nedavno zomrel ujo. sedeli sme v kuchyni a niekto nam behal po chodbe. ked sme sa isli pozriet kto tam o takom case beha. nikde nikoho...
takych pribehom som aj ja počul už dosť vela.. vraj sa chodia pribuzny takymto sposobom rozlučiť.

napriklad mi znamy hovoril, že jeho mama zomrela a on vtedy už byval v druhom meste, nevedel čo sa deje.. sedel v kuchyni a zrazu spadla zo steny fotka kde bola jeho mama a pri pade sa sklo rozbilo.. neskor mu volal brat alebo kto.. už neviem a oznamil mu smrť matky, zistil, že to bolo prave v tej chvili ked spadla ta fotka..
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

moni19 napísal:to je sranda vidiet ako niektori z vas hladaju racionalne vysvetlenia :wink: ale tolko nahod naraz...ja osobne celkom verim na duchov a mala som uz aj nejake skusenosti,co je ale dost osobne tak to nebudem vypisovat...myslim si,ze clovek na take nieco uveri,az ked to sam zazije...
a to zobudzanie ked sa nemozem pohnut sa mi stavalo dost casto,ale to s duchmi nema nic spolocne.netreba ich zas vidiet vo vsetkom :D
Nemyslis, ze je racionalne hladat racionalne riesenia? Podla mna je sranda ako hladate za kazdym pohybom zaclony duchov... :roll:
Etien
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Etien »

som pobehal par stranok a zistoval veci ohladom toho ked ste parazlizovani, ale pri vedomi... dosiel som k zaveru, ze je to sposobene tym, ze sa zobudite (obycajne z hlbokeho spanku) ale zobudite sa tak, ze sa preberie len cast vazho mozgu, ale nie cele telo... mate vedomie, ale nie kontrolu nad telom.. moze vas takto zobudit hocico dotyk, zvuk niekedy aj zly sen, moze to trvat par sekund az niekolko minut, pocas tohto stavu sa mozu vyskytnut hozostrasne halucinacie(ale je dost takych, aj uznavanych vedcov, ktori si nemyslia, ze su to halucinacie; mne ako som uz pisal sa to stalo, ale nastastie bez halucinacii :) ) tento stav ludia poznaju velmi dlho a zaznymi o nom su este davno pred nasim letopoctom.. ako si overit ci ste v tomto stave boli? jednoduche- nikdy sa z tohto stavu nepreberiete sami od seba, moze to trvat par minut, ale vzdy znovu zaspite, samozrejme pokial nieje nieake skutocne vyrusenie, ktore by vas plne zobudil- niekto vojde do miestnosti, nieaky hluk atd.... ak ste v tomto stave nikdy neboli nie ste zvlastni aj napriek tomu, ze drviva cast populacie tento stav zazije niekolko krat za zivot, ale ked sa vam to stava pravidelne je tu vysoka pravdepodobnost, ze trpite nacrolepsiou a trebalo by skocit za neurologom
sry za OT :)
ROKI49
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ROKI49 »

je nejaky navod ze co mam spravit aby som to zazil? neviem si to predstavit dost dobre, tak preto sa pytam.... :oops:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mne sa dost nieze nepaci ,ale je to take troska blbe, ak obolo povedane, tolk ovela veci naraz a vy za vsetkym hladate mys a hlodavce, prievany a vsetko si to vysvetlujete sposobom, ze to duch nemohol byt. Akoze tema bola o niecom inom, aj nazov tomu hovori a zvrtlo sa to nato ,ze vsetci ma idete presviedcat, ze som nic nepocul ani nevidel, a ze len pozeram blbe filmy :?
foboss
Light Star
Light Star

Re: Moze pes vidiet ducha?

Príspevok od používateľa foboss »

Lub0$ napísal: ia bol tam cudny hluk...
No budova je ako živí organizmus zo svojimi cyklami. Jednotlivé konštrukcie sa rozťahujú sťahujú, deformujú, vysušujú, vlhnú, sublimujú => všetky tieto deje môžu vytvárať "čudný" hluk, zvuk... no a v noci keď človek spí a náhle sa zobudú to môže byť desivé.
Ďalej je tu možnosť výskytu nejakých hlodavcov, poprípadne vtákov v podkrovných priestoroch, alebo v dutinách stien, odvetrávacích otvoroch plochých striech.

Neviem, neprečítal som všetky tvoje príspevky v tejto téme, tak neviem či bývaš v paneláku alebo v rodinnom dome. K tým dverám, mohol to byť náhly poryv vetra. To že sú okná zavreté, neznamená že vzduch v budove nekoluje. Napríklad v panelákoch je centrálna šachta, kde sú vedenia, táto šachta je napojená na vetranie - čiže s vonkajším prostredím. Ďalej v tejto šachte sú ventilačné potrubia napríklad pre digestor. Takže tu máme potrubie napojené na digestor do ktorého mohol "fúknuť" vietor. Poryv vetra sa potom hnal cez kuchyňu, pohol dverami (ak ich máte dobre namazené, nie je problém), vošiel do záchodu a "napojil" sa na šachtu.

Pre ľudí čo sa v noci budia a nevedia sa pohnúť.
Spánok je rozdelený na určité fázy a stupne hĺby spánku.
Človek keď spí má ako keby "odpojené" telo od mozgu. To preto lebo keby že je "on-line" a snívalo by sa nám že utekáme, pohybovali by sme aj nohami.
Takže keď sa náhle zobudíme (na hocijaký podnet), alebo sme ešte v polospánku, máme telo stále odpojené, môže to v nás evokovať že nás niekto drží.

Viem že sa snažím všetko racionálne vysvetliť. Tak prosím neukameňujte ma preto. :wink:
Etien
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Etien »

ROKI49 napísal:je nejaky navod ze co mam spravit aby som to zazil? neviem si to predstavit dost dobre, tak preto sa pytam.... :oops:
:D heh tak kym som toto nasiel chvilu trvalo lebo vacsina ludi sa skor pyta ako sa tomu vyhnut.. no predsalen nieco som nasiel.. prinut sa spat iba 3 hodiny (nie raz ale dlhsie), vstavaj vzdy inokedy, nahodne si pocas dna zdriemni na par minut, spi v neprijemnych polohach(v kresle...) proste rob hocico co narusi tvoj denny rezim
upozornujem, ze to nemusi fungovat a moze to dlhsiu dobu trvat kym sa ti to podari.. kebyze niesi "uspesny" tak ti to opisem asi najlepsie takto: si pri vedomi, mozes sotva hybat ocami a dychat na ziaden iny pohyb sa nezmozes ani keby si sa neviem ako snazil
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

ROKI49 napísal:je nejaky navod ze co mam spravit aby som to zazil? neviem si to predstavit dost dobre, tak preto sa pytam.... :oops:
dost zaujimava poznamka :D ale bud rad ze si to nezazil,nie je to nic prijemne...teda pokial sa to nenaucis ovladat
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

nemoze lebo by .... nemoze
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

ja len pridam svoju skusenost, co sa mi stala

proste hocikedy cez den ked mam volnejsie alebo cez vikendy, si pospim ked sa da. Raz som siel spat asi o piatej chvilu som spal a potom som sa akoby zobudil (spal som otoceny ku stene). Ked som sa "zobudil" tak som videl len takym kruhom stenu, ostatne viac zahmlene a stale som civel na tu stenu, pripadalo mi to, ako keby som 10 minut len tak cumel na stenu neviem ci som pri spanku nemal aj otvorene oci (aj to sa stava) a skratka som sa nemohol zobudit.

Celkom, sranda, ale viackrat sa mi to nestalo..
poldo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa poldo »

erytrocyt napísal:Ja osobne verim, ze pes moze nieco podobne vidiet resp. citit. Skuste vziat psa v noci na cintorin, uvidite co bude robit.
co take bude robi?
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

poldo napísal:co take bude robi?
tak asi tiez nevie co bude robit, preto mu radi, aby ho tam skusil vziat..
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

erytrocyt napísal:Ja osobne verim, ze pes moze nieco podobne vidiet resp. citit. Skuste vziat psa v noci na cintorin, uvidite co bude robit.
Tak som ťa zobral za slovo a vybral som sa aj s kolegom a jeho psom večer na neďaleký cintorín. Hneď ako sme vstúpili na onen svätý pozemok, začal pes niečo vetriť a ťahať kolegu za vodítko. Už by som aj Muldera volal, kebyže to náhodou nebude mačka alebo myš a predstavte si ono to bol ježko. Tak som ježka preniesol cez cestičku a šli sme ďalej. Keďže to veľký cintorín nie je, ale lavičky máme, sadli sme si a zapálili po cige a rozprávali sa. Spomenul som aj túto stránku a oboznámil ho, že na aký kkt sme sa sem je*ali. Psa sme pre istotu pustili, že ak náhodou by prilákal nejaké ti paranormálne javy. Okrem toho, že sa vyšťal na náhrobný kameň a zhodil pár vázičiek, sviečok sa nič zaujímavé nedialo. Takže buď je kolegov pes ignorant alebo bude zádrhel niekde inde.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Ja mám inú skúsenosť ale budiž.
My sme mali psa v noci na cintorine, chlapec sa skoro zosral od strachu, motal sa pod nohy, chvost mal stiahnutý a dosť priebkaný pohľad. Nevzdialil sa od nás viac ako na dĺžku jeho chvosta. Keď sme takisto dali nejaké to cigáro, len ticho ležal pod nohami.
Ja som sa potom zľakol tiež. Keď sme zišli do dediny, nič mu nebolo a veselo oňuchával všetky chcanky ktoré našiel a naháňal mačky.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Asi sa bal pincovho psa. :)
poharvody
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa poharvody »

chlapce co sa mi uz stalo,tak najprv sa zacalo kazit svetlo v nasej izbe ako som uz pisala samo sa zapaluje,ale to su podla mna poistky co uz...no potom sa pokazil moj mobil a teraz mamin...a rano sa zobudim a vidim ze pes lezi natlaceny pri mne kuka po izbe a trasie sa,a casto pozera na asi tri miesta opakovane....keby som tuto temu nemala precitanu tak v poho poviem si ze mu je asi zima ci co ale ty teda vies cloveka vystrasit!:)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

videla si film the exorcist?

Za chvíľu začne tvoja premena.
Napísať odpoveď