MP3 vs MiniDisc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

MP3 vs MiniDisc

Príspevok od používateľa violator »

Vyrovna sa kvalitou mp3 prehravac minidiscu, resp. chcel by som vediet ci sa na trhu najde mp3 prehravac, ktory bude hrat rovnako alebo lepsie ako minidisc? :smt020
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Nepochybne vyrovna, pokial nepredbehne. Minidisc taktiez pouziva kompresiu, obdoba MP3, akurat zakryta patentom SONY. Ide o tzv. ATRAC. Kvalitativne rozdiely v reprodukcii zvuku ako takeho teda skor suvisia s vlastnostami/schopnostami daneho zariadenia, ako pouzitou technologiou. Pokial budes pocuvat MP3 s nejakym primeranym bitrate, myslim si, ze kvalitativne sa to MD vyrovna 100% ne. Nehovoriac o tom, ze MP3 je open a tym padom nieje potrebna rekompresia nahravok do ATRACu, ako pri MD. Dalej obrovskym plusom MP3 playera je, ze neobsahuje mechaniku. Ziadne pohyblive casti. Ziaden motorcek, ziaden laser. Cize pravdepodobnost poruchy je omhoho nizsia. S absensiou mechaniky suvisi vyssia vydrz baterii, samozrejme. Podla mna je original riesenie MP3 od CREATIVE, alebo podobnej serioznej znacky v kombinacii s kvalitnymi sluchadlami (imho, som zastanca KOSS). Urcite je to lacnejsie ako MD (nemusis kupovat media..), odolnejsie, lahsie a vobec lepsie riesenie ako MD. MD je uz hudbou minulosti, trufam si napisat.
violator
Star
Star

No takto ti poviem, mam sluchadla AKG K26p, sktorymi som nadmieru spokojny, ale mam mp3 prehravac, ktory nie je bohvieaky a preto chcem nieco lepsie. Na peniazoch nezalezi. Kedze sa v mp3 playeroch velmi nevyznam(otec sa vyzna, ale momentalne na to nema cas) a mam uz s tych kompresii a bitraitoch v hlave kasu :smt009 . Preto by som chcel aby mi niekto navrhol nejaky typ pristroja, ktory bude splnat moje poziadavky, najlepsie iriver, apple alebo nieco v podobnej kvalite.
Poziadavky: Kvalitna reprodukcia, pamat 4GB, dlha vydrz baterie a najlepsie bez farbeneho displaya(kedze je mi to uplne zbytocne)

THX! :)
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tino4 »

ja ti radim Cowon iAudio 7 vydrz 60h velkost: 4/8/16GB jedna s najlepsich znaciek zvukovo ovela lepsie ako Apple :)
Takze iAuido 7 nejlepsie co mozes zobrat
violator
Star
Star

Tatko ma v robote iAudio U3 a velmi sa mi to nepaci, celkom sa mi paci iRiver T60 4GB, co nan hovorite, myslim tym hlavne kvalitu zvuku a prehravania? Vyzera to byt celkom ok, alebo co ine by ste mi poradili?
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

suhlas doma ho mam ale 2gb :oops: :twisted: :D
k6
VIP
VIP

Osobne by som siel do tohto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Y000000F81 Creative maju obecne VYBORNY vystup.
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

sorry ale pri iAudio alebo iRiver je to srac** ... prave tento creative by som nebral strasne slaby vystup !! T60 je ovela lepsi v zvuku !!
k6
VIP
VIP

tino4 napísal:sorry ale pri iAudio alebo iRiver je to srac** ... prave tento creative by som nebral strasne slaby vystup !! T60 je ovela lepsi v zvuku !!
Imho blbost. Ten CREATIVE ma velmi seriozny vystup, pokial mas sluchadla s nejakou slusnou citlivostou, tak toto musi byt postacujuce. Moj nazor.
violator
Star
Star

takto, ja hladam prenosny pristroj, ktory bude mat v danej kategorii najlepsiu reprodukciu a zvuk. Ci uz to bude minidisk, mp3 prehravac,... mne je to v podstate jedno, hlavne nech to bude hrat co najlepsie
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ak chces najlepsi ! tak zober iAudio 7 ma aj vlastny EQ ...zvukovo najlepsie !
k6
VIP
VIP

tino4 napísal:ak chces najlepsi ! tak zober iAudio 7 ma aj vlastny EQ ...zvukovo najlepsie !
LOL kazdy lepsi prehravac ma vlastny EQ :lol: Aj s vlastnymi presetmi :lol:
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tak ty si lol ked to hovoris niaky Apple iPod na iba prednastaveny EQ !
navyse iAudio 7 ma strasne vela vylepsovacych prvkov hudby ktore su naozaj dobre neviem ci si taky kok** alebo co ? ten creative je sunka popri ton iAuidiu pochop to ! asi ani o jednom nevies nic !
k6
VIP
VIP

tino4 napísal:tak ty si lol ked to hovoris niaky Apple iPod na iba prednastaveny EQ !
navyse iAudio 7 ma strasne vela vylepsovacych prvkov hudby ktore su naozaj dobre neviem ci si taky kok** alebo co ? ten creative je sunka popri ton iAuidiu pochop to ! asi ani o jednom nevies nic !
:lol: Upokoj sa, garantujem Ti, ze mi preslo ovela viac playerov rukami ako Tebe :) Ja som to predaval a mal som v rukach i v usiach toho dost. Ja Ti Tvoje iAudio 7 neberiem, len obhajujem to, s cim mam dobre skusenosti. Ono pri tolkych vylepseniach na zvuk je otazne do akej miery je este vysledny zvuk korespondujuci s realitou. Imho, ak uz nemas co povedat a ides dalej "argumentovat" tymto stylom co si predviedol, tak radsej nepis nic.
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

A co takto niaki thomson lyra nahodou pokla viem thomon ma predsa licensiu na MPEG layer 3 cize mp3 a sam mam jeden a s kossmi hra lepsie nez spoluziakov i river
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

puccik napísal:A co takto niaki thomson lyra nahodou pokla viem thomon ma predsa licensiu na MPEG layer 3 cize mp3 a sam mam jeden a s kossmi hra lepsie nez spoluziakov i river
No pokial viem, tak seria Lyra sa uz davno nevyraba...Kedysi som ju mal aj ja, to bolo este za cias boomu CD mp3 playerov. Osobne mam teraz iRiver CLIX2 a spolu s Porta Pro ma vynikajuci zvuk. Staci si pozriet zopar recenzii na nete, ma AMOLED display, ktory je setrnejsi k baterke,nova technologia, okrem toho ma revolucne ovladanie, cele menu bezi na Flashi, vsetko je upravitelne, SRS WOW HD digital, milion nastaveni ekvalizera a neviecoho este, flash hry, prehrava filmy v slusnej kvalite (nudzove riesenie na 2.2'' displayi), radio, nahravanie v slusnej kvalite (pouzivam na prednaskach), miniUSB 2.0, habadej ineho...zagoogli a uvidis. V kazdom pripade si myslim ze iRiver alebo Cowon patria dnes k spicke a taky iPod sa na ne nechyta v ziadnom pripade...
violator
Star
Star

mam moznost kupit iriver h10 6GB HDD za velmi dobru cenu, co vravite nan?
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

NEKUPUJ ! alebo napis za aku cenu ;) lebo flash sa zvycajne robi do 8gb (ipot touch 16gb) a niektore sandisky az 32gb !!
takze podla mna sa to neoplati lebo najlepsie by bolo zobrat flash pamet aby sa ti to obcas nepokazilo :) jednuducho keby si bral iRiver H10 20gb tak ti poviem ber to ;) ale kiba 6gb tak asi nie !
k6
VIP
VIP

Som podobneho nazoru. Kupit dnes HDD player so 6GB je hlupost. Urcite by som sa skor orientoval na FLASHove prehravace. HDD je HDD, proste mechanika, spotreba, vyssia poruchovost...
tino4
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

este som chcel dodat ze ak chces HDD palyer(ako ja) tak by som volil znacku Apple iPod ;) nove modely su v velkostiach jeden 80gb a jeden 160gb :shock: :shock:

mne staci 80gb aj na zopar filmov a mp3ojek :D
Napísať odpoveď