MP3 vs MiniDisc
MP3 vs MiniDisc
Vyrovna sa kvalitou mp3 prehravac minidiscu, resp. chcel by som vediet ci sa na trhu najde mp3 prehravac, ktory bude hrat rovnako alebo lepsie ako minidisc? 
Nepochybne vyrovna, pokial nepredbehne. Minidisc taktiez pouziva kompresiu, obdoba MP3, akurat zakryta patentom SONY. Ide o tzv. ATRAC. Kvalitativne rozdiely v reprodukcii zvuku ako takeho teda skor suvisia s vlastnostami/schopnostami daneho zariadenia, ako pouzitou technologiou. Pokial budes pocuvat MP3 s nejakym primeranym bitrate, myslim si, ze kvalitativne sa to MD vyrovna 100% ne. Nehovoriac o tom, ze MP3 je open a tym padom nieje potrebna rekompresia nahravok do ATRACu, ako pri MD. Dalej obrovskym plusom MP3 playera je, ze neobsahuje mechaniku. Ziadne pohyblive casti. Ziaden motorcek, ziaden laser. Cize pravdepodobnost poruchy je omhoho nizsia. S absensiou mechaniky suvisi vyssia vydrz baterii, samozrejme. Podla mna je original riesenie MP3 od CREATIVE, alebo podobnej serioznej znacky v kombinacii s kvalitnymi sluchadlami (imho, som zastanca KOSS). Urcite je to lacnejsie ako MD (nemusis kupovat media..), odolnejsie, lahsie a vobec lepsie riesenie ako MD. MD je uz hudbou minulosti, trufam si napisat.
No takto ti poviem, mam sluchadla AKG K26p, sktorymi som nadmieru spokojny, ale mam mp3 prehravac, ktory nie je bohvieaky a preto chcem nieco lepsie. Na peniazoch nezalezi. Kedze sa v mp3 playeroch velmi nevyznam(otec sa vyzna, ale momentalne na to nema cas) a mam uz s tych kompresii a bitraitoch v hlave kasu
. Preto by som chcel aby mi niekto navrhol nejaky typ pristroja, ktory bude splnat moje poziadavky, najlepsie iriver, apple alebo nieco v podobnej kvalite.
Poziadavky: Kvalitna reprodukcia, pamat 4GB, dlha vydrz baterie a najlepsie bez farbeneho displaya(kedze je mi to uplne zbytocne)
THX!
Poziadavky: Kvalitna reprodukcia, pamat 4GB, dlha vydrz baterie a najlepsie bez farbeneho displaya(kedze je mi to uplne zbytocne)
THX!
Osobne by som siel do tohto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... Y000000F81 Creative maju obecne VYBORNY vystup.
tino4 napísal:tak ty si lol ked to hovoris niaky Apple iPod na iba prednastaveny EQ !
navyse iAudio 7 ma strasne vela vylepsovacych prvkov hudby ktore su naozaj dobre neviem ci si taky kok** alebo co ? ten creative je sunka popri ton iAuidiu pochop to ! asi ani o jednom nevies nic !
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No pokial viem, tak seria Lyra sa uz davno nevyraba...Kedysi som ju mal aj ja, to bolo este za cias boomu CD mp3 playerov. Osobne mam teraz iRiver CLIX2 a spolu s Porta Pro ma vynikajuci zvuk. Staci si pozriet zopar recenzii na nete, ma AMOLED display, ktory je setrnejsi k baterke,nova technologia, okrem toho ma revolucne ovladanie, cele menu bezi na Flashi, vsetko je upravitelne, SRS WOW HD digital, milion nastaveni ekvalizera a neviecoho este, flash hry, prehrava filmy v slusnej kvalite (nudzove riesenie na 2.2'' displayi), radio, nahravanie v slusnej kvalite (pouzivam na prednaskach), miniUSB 2.0, habadej ineho...zagoogli a uvidis. V kazdom pripade si myslim ze iRiver alebo Cowon patria dnes k spicke a taky iPod sa na ne nechyta v ziadnom pripade...puccik napísal:A co takto niaki thomson lyra nahodou pokla viem thomon ma predsa licensiu na MPEG layer 3 cize mp3 a sam mam jeden a s kossmi hra lepsie nez spoluziakov i river
-
tino4
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
NEKUPUJ ! alebo napis za aku cenu
lebo flash sa zvycajne robi do 8gb (ipot touch 16gb) a niektore sandisky az 32gb !!
takze podla mna sa to neoplati lebo najlepsie by bolo zobrat flash pamet aby sa ti to obcas nepokazilo
jednuducho keby si bral iRiver H10 20gb tak ti poviem ber to
ale kiba 6gb tak asi nie !
takze podla mna sa to neoplati lebo najlepsie by bolo zobrat flash pamet aby sa ti to obcas nepokazilo