Multimedialny prehravac k TV
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Multimedialny prehravac k TV
Už su to dosť postaršie prehravače, skôr sa poobzeraj po niečom novšom. Veľmi dobry chyr ide o Eagrate R200s.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
PAPA_CHUBBY: Co ja viem, aky bol ten prehravac vyborny, tak o to viac zacinam mat nervy. Chcel som kupit na jesen SideWinder 2, nakoniec som po precitani skusenosti z internetu od toho upustil. Prva verzia, ktoru mam ja je dobra, vyhodou je hlavne xLive CZ, teda live stream sk+cz stanic, televizny archiv atd..., ale niekedy to zamrzne a dovod je vraj slaba RAM prehravaca. Podpora formatov je velmi dobra, asi nebolo nic co by to neprehralo. Ale ako pise Ryan Giggs, pozrel by som sa uz po niecom novsom, ved xLive existuje uz aj pre ine prehravace.
Re: Multimedialny prehravac k domacemu kinu
Ahojte,
cez vikend som navstivil svojho znameho a ten ma pri TV Xbox 360 250GB s Kinectom...ale to je vedlajsie. Hlavne co chcem podotknut, ze ma Ipod ana PC nainstalovany Itunes...a tu sa dostavam k jadru. Pacila sa mi vychytavka v podobe streamovania hudby alebo videa do TV cez aplikaciu Remote v Ipode. Jednoducho sme zadali co chcem pocuvat a kde to ma ist...cez Xbox do domaceho kina a ta hudba tam hrala...Ja mam rovnake vybavenie, naviac este domaci NAS D-link DNS 323. Mne ale staci nejaky streamovacie Wifi zariadenie ktore by mi hudbu a filmy prenasali z NASu do domaceho kina cez to streamovacie zariadenie...
Jednym riesenim by mozno bolo Apple TV ale nakolko som nie majitelom tak neviem co vsetko dokaze...pripadne takyto medialny prehravac k TV (no mne ku domacemu kinu) by bol zrejme tiez postacujuci. Moje podmienky su aby to malo wifi n a HDMI pripadne digital audio. Co by ste mi odporucili?
Dakujem vsetkym za rady
cez vikend som navstivil svojho znameho a ten ma pri TV Xbox 360 250GB s Kinectom...ale to je vedlajsie. Hlavne co chcem podotknut, ze ma Ipod ana PC nainstalovany Itunes...a tu sa dostavam k jadru. Pacila sa mi vychytavka v podobe streamovania hudby alebo videa do TV cez aplikaciu Remote v Ipode. Jednoducho sme zadali co chcem pocuvat a kde to ma ist...cez Xbox do domaceho kina a ta hudba tam hrala...Ja mam rovnake vybavenie, naviac este domaci NAS D-link DNS 323. Mne ale staci nejaky streamovacie Wifi zariadenie ktore by mi hudbu a filmy prenasali z NASu do domaceho kina cez to streamovacie zariadenie...
Jednym riesenim by mozno bolo Apple TV ale nakolko som nie majitelom tak neviem co vsetko dokaze...pripadne takyto medialny prehravac k TV (no mne ku domacemu kinu) by bol zrejme tiez postacujuci. Moje podmienky su aby to malo wifi n a HDMI pripadne digital audio. Co by ste mi odporucili?
Dakujem vsetkym za rady
-
viper1993
Medium Professional
Ake mate skusenosti so streamovanim FullHD filmov do tychto prehravacov z pc cez klasicky 100mbit? V pc sice gigabit ethernet mam ale gigabit router nie... Ide to bez problemov?
preco by nemala stacit 100Mbit siet na prehravanie zo siete?
si kukni aky maju datovy tok filmy
taky avatar, ktory patri medzi najnarocnejsie, ma 17Mbit
stredne narocne filmy sa daju dokonca prehravat cez wificko
samozrejme musi byt aj dobry adapter...napr cez integrovane v notase to nejde ani za svet
si kukni aky maju datovy tok filmy
taky avatar, ktory patri medzi najnarocnejsie, ma 17Mbit
stredne narocne filmy sa daju dokonca prehravat cez wificko
samozrejme musi byt aj dobry adapter...napr cez integrovane v notase to nejde ani za svet
-
viper1993
Medium Professional
Ok, nevedel som aky je to datovy tok pri 1080p ale malo by to teda stacit. Dik. Uz len vybrat nejaky z tych prehravacov.
odpoved, ktory je lepsi, dostanes cisto len subjektivnu nakolko snad nikto doma nemal vsetky playery
ahojte,
existuje v sucasnosti multimedialny prehravac, ktory ma web browser cez ktory by bolo mozne sledovat streamoveš videa z archivov televizii alebo specializovanych serverov? Mam media player WDTV live u ktoreho ma stve, ze v podstate aj ked ma pripojenie na net nejdu ziadne streamy pocnuc od Youtube ... Keby som vedel ze pri pokuse spustit video na YT ma zrusia hlaskou ze video nie je prehravatelne na TV zariadeniach tak tento media player ani nekupujem.
Hojko uviedol ze u Xstreamer Sidewinder 1 je mozne nahodit archivy aspon pre SK CZ archivy. Existuje nieco podobne aj pre WDTV? Pozeral som aj zahranicne fora venovane tomuto vyrobku a su machri co si vedia rozbehat v media playeri dalsie moznosti.
Je otazka web browsera vhodna pre media player alebo je to skor otazka na htpc?
Aky nazor mate na masinky typu
Je mozne ocakavat plny pristup na web aj s prehravanim videi od tychto miniPC?
Vdaka za Vas nazor
EDIT: Vcera som updatol alternativny firmware pre WDTV live (WDLXTV) na najnovsiu verziu a zobrazili sa mi nove moznosti. Youtube frci uplne neuveritelne a objavili sa nove moznosti v podobe pluginov. Majitelom tejto masinky vrelo doporucujem tento upgrade.
existuje v sucasnosti multimedialny prehravac, ktory ma web browser cez ktory by bolo mozne sledovat streamoveš videa z archivov televizii alebo specializovanych serverov? Mam media player WDTV live u ktoreho ma stve, ze v podstate aj ked ma pripojenie na net nejdu ziadne streamy pocnuc od Youtube ... Keby som vedel ze pri pokuse spustit video na YT ma zrusia hlaskou ze video nie je prehravatelne na TV zariadeniach tak tento media player ani nekupujem.
Hojko uviedol ze u Xstreamer Sidewinder 1 je mozne nahodit archivy aspon pre SK CZ archivy. Existuje nieco podobne aj pre WDTV? Pozeral som aj zahranicne fora venovane tomuto vyrobku a su machri co si vedia rozbehat v media playeri dalsie moznosti.
Je otazka web browsera vhodna pre media player alebo je to skor otazka na htpc?
Aky nazor mate na masinky typu
Kód: Vybrať všetko
http://www.solid-run.com/products/cuboxKód: Vybrať všetko
http://www.physorg.com/news139154133.htmlKód: Vybrať všetko
http://www.fit-pc.com/web/Kód: Vybrať všetko
http://trimslice.com/web/Vdaka za Vas nazor
EDIT: Vcera som updatol alternativny firmware pre WDTV live (WDLXTV) na najnovsiu verziu a zobrazili sa mi nove moznosti. Youtube frci uplne neuveritelne a objavili sa nove moznosti v podobe pluginov. Majitelom tejto masinky vrelo doporucujem tento upgrade.
-
hojko
Site Admin
josefs: Pre upresnenie, stream online videa a archivov nefunguje cez webovy prehliadac, ale cez RTSP protokol, Flash video... Webovy prehliadac na multimedialnych prehravacoch niekde su, ale povazujem to za zbytocne vzhladom za procesor a RAM prehravacov, ktorymi disponuju. Moj Xtreamer Sidewinder prvej generacie ma aj featurky ako je Facebook a pod., ale praca s tym je otrasna, pomala, horsie ako na mobile. Navyse praca s dialkovym ovladanim bez klavesnici a mysky je otrasne, ba az nechutna. Kto sa chce hrat a surfovat, nech si kupi tablet, dnes sa v bazare daju dobre kusky zohnat za 150 eur, maju vystup HDMI (micro HDMI) a tak sa daju prepojit aj s TV.
Zaujimave by bolo pozriet Sidewinder 3, ktory je postaveny na Androide, ze co z toho bude... Tu je kratke info: http://www.xtreamer.net/2012/xtreamer-sidewinder3.html
Pytal si sa este na archiv, ak sa nemylim, tak xLive CZ okrem Xtreamerov bol spraveny este na ine zariadenie, tusim eGreat s upravou DMD firmware ma podporu archivov a streamu..., neviem ci aj pre Evolve nieco nebolo.
Edit: Tak ako som pisal, eGreat urcite: http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=46&t=3048
Zaujimave by bolo pozriet Sidewinder 3, ktory je postaveny na Androide, ze co z toho bude... Tu je kratke info: http://www.xtreamer.net/2012/xtreamer-sidewinder3.html
Pytal si sa este na archiv, ak sa nemylim, tak xLive CZ okrem Xtreamerov bol spraveny este na ine zariadenie, tusim eGreat s upravou DMD firmware ma podporu archivov a streamu..., neviem ci aj pre Evolve nieco nebolo.
Edit: Tak ako som pisal, eGreat urcite: http://www.egreat.cz/viewtopic.php?f=46&t=3048
-
Ryan Giggs
VIP
Čo tak sledujem recenzie a videorecenzie, tak Android na prehravanie nie je nejaka vyhra. Ešte to pre take prehravače nie je vyladeny system. Snaď s ďalšou generaciou to už bude ok. Vyhodou je sice Android market, ale niektore aplikacie (ako hojko spominal) su bez klavesnice či myši nepoužiteľne.
To už sa skôr oplati nejaky player s Windowsom, čo je v podstate HTPC.
To už sa skôr oplati nejaky player s Windowsom, čo je v podstate HTPC.
-
hojko
Site Admin
Ryan Giggs: Problemom pri Andoride by mohol byt HD video alebo online stream, co vidim aj na svojom tablete. Pri pouziti vhodneho procesoru, dostatocnej RAMky a doladenia systemu to nemusi byt vobec zle, no ako pises, asi bude treba este pockat na prehravac s Androidom.
-
Ryan Giggs
VIP
Taky Evolve Solaris Android ma, ale nejak ho veľa ľudi nechvali. Ma to ale slaby HW. Aj som kdesi videl česku recenziu. Aha, mam: http://avmania.e15.cz/evolve-solaris-an ... vizi-video.
toto ma dobre poriesene apple, na ipade pozeras net, ktory je zrkadleny cez wifi na telku, paradna vec.
Logon: ano u apple to takto funguje, len treba vediet, ze ak chces tu hudbu pustat cez telefon a nie cez ten multimedialny prehravac pri tv, musi mat ipod touch alebo iphone (pripadne ipad). S neaaple zariadenim ti to nebude samozrejme fungovat. Ale ak ti ide len cisto o hudbu a video ta nezaujima, tak existuju uz rozne "krabicky", ktore maju v sebe wifi, pripojis do nich audio a cez airplay pustas do nich hudbu z iOS. Ak budes chciet vediet viac, povedz a najdem ti aj link na to. Okrem toho sa vyrabaju aj rozne kvalitne audio sustavy uz s airplay funkciou, pripadne receivry.
Logon: ano u apple to takto funguje, len treba vediet, ze ak chces tu hudbu pustat cez telefon a nie cez ten multimedialny prehravac pri tv, musi mat ipod touch alebo iphone (pripadne ipad). S neaaple zariadenim ti to nebude samozrejme fungovat. Ale ak ti ide len cisto o hudbu a video ta nezaujima, tak existuju uz rozne "krabicky", ktore maju v sebe wifi, pripojis do nich audio a cez airplay pustas do nich hudbu z iOS. Ak budes chciet vediet viac, povedz a najdem ti aj link na to. Okrem toho sa vyrabaju aj rozne kvalitne audio sustavy uz s airplay funkciou, pripadne receivry.
ten airplay funguje len s iOS?
laforez napísal:toto ma dobre poriesene apple, na ipade pozeras net, ktory je zrkadleny cez wifi na telku, paradna vec.
Tak tie krabicky by ma zaujimali, to by som Ta poprosil o linky ak mozes. Stacilo by to len na hudbu s Airplay. Co sa tyka vybavy tak prave pre tento ucel som kupoval minuly rok domaci system Pioneer HTP-FS510 kde sa da pripojit Ipod, no ta konektivita nefunguje tak ako som si predstavoval. Akonahle pripojim Ipod tento sa prepne do modu pre externe audio a vsetko mozem ovladat cez Pioneer...teda vsetko myslim ako prehravanie hudby. Len to musim stale skakat k Ipodu pripojenom cez kabel k Pioneeru. Preto hladam nieco ako Airplay malu krabicku s wifi. Planujem kupit Ipad3. Nie je mozne ze keby som pripojil Ipod k Pioneeru tak by sluzil ako streamovac hudby z Ipadu. Neskusal to niekto kto ma dve taketo zariadenia?
Pripadne mam zalusk este na D-link Boxee Box media centrum. Kedze vlastnim router Dir 655 a NAS Dlink DNS 323, tak by to mohlo komunikovat cez jednu rodinu. ??? co vy na to?
//autoeditácia príspevku (23 Feb 2012, 13:53)
Tak som nasiel vhodny pristroj pre mna....Apple AirPort Express ...ale je to len jednoucelovy pristroj na prenos Itunes Airplay kniznice...tak teraz sa uz len rozhodnut ci nepriplatit 2x tolko za Dlink Boxee Box pre viac funkcii. Vcul babo rad!
jj presne airport express, a boxee podporuje airplay?
Tak Apple Airport Express je doma! A poviem Vam PARAAAADA!!! Ma to par funkcii, ktore idu na 150%! Narozdiel od ostatnych modelov, ktore maju 10ky funkcii, ktore funguju na 20% 
Hra to spicovo a streamuje to v realnom case...skvele! Mozem len odporucit, komu postacuje len streamovane audio, tak odporucam! Ak mate k nemu nejake otazky, tak sa pytajte.
Hra to spicovo a streamuje to v realnom case...skvele! Mozem len odporucit, komu postacuje len streamovane audio, tak odporucam! Ak mate k nemu nejake otazky, tak sa pytajte.
-
Majo1986
Expert
ahojte,
prosim vas videl niekto na Slovensku niekde v predaji takyto multimedialny prehravacAlebo nieco podobne aby to malo 5.1 analogovy audio vystup,dokaze citat NTFS disky,a prehra .mkv,.m2ts.
dakujem
prosim vas videl niekto na Slovensku niekde v predaji takyto multimedialny prehravac
Kód: Vybrať všetko
http://www.czc.cz/egreat-eg-s7a-media-player/99253/produkt?q-category-id=aqgpiodmusg6u9skclucal4if7&q-first=72dakujem
popisane poziadavky splna valna vacsina prehravacov
dokonca uz je bezna podpora aj DTS-MA zvuku co je kvalita uplne niekde inde oproti dolby
dokonca uz je bezna podpora aj DTS-MA zvuku co je kvalita uplne niekde inde oproti dolby
-
Ryan Giggs
VIP
Potrebuje analogovy 5.1 vystup. Ukaz mi tu valnu vacsinu, ktora to splna...