N95 a WiFi

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lobobo »

FABi2 napísal:lobobo buď sa nauč písať zrozumiteľne alebo nepíš vôbec. Ak tvrdíš, že si administrátor tak prečo si potom nezmeníš šifrovanie a nezapneš DHCP? Alebo ten Wi-Fi router čo máš doma slúži ako DHCP klient a konečná IP od providera sa ti nastaví resp. ju musíš nastaviť Ty manuálne v PC? Ak áno tak si niekde do routru pozri, či podporuje funkciu NAT [inak aj WISP alebo Gateway u niektorých]. Ak áno tak si do „WAN“ naťukaj IP, ktorú máš od providera, zapni DHCP [len nedaj IP v takom rozsahu ako má provider ak sa chceš dostať na niekoho PC v rámci aj providerovej siete], zvoľ úroveň a vhodnosť zabezpečenia a máš to... Teda ak som Ťa dobre pochopil, tak asi riešiš toto, že?
ano toto... a uz som si to vyriesil dik...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa smejo »

mam nejaky problem a usudzujem, ze najviac sa to hodi do tejto temy

par rokov mam doma wifi router, vsetko stale klapalo (v podstate klape aj teraz, ale..), na wifine som stale napojeny s bookom, ked pride sestra, tak aj ona, proste kompy s tym problem nemaju
ked som mal PDA, tak tiez som problemy nebadal, az asi pred mesiacom, so SE P990i (prvy telefon s wifi, v ktorom nie je wm), a sice napojit ma napojilo, ale ked som chcel ist na net, tak nastal problem, nechcelo nacitavat stranky, icq, nic.. do administracie routra som sa prihlasil vpoho, stranku mi nacitalo jedine, ked som dal IPcku miesto www (aj to som skusal len googla, v ktorom som aj vyhladaval a slo to), teraz mam N E65, ktora ma rovnake priznaky - napoji, stranky nenacita, do routra sa napichnem, IPcku bere len gugla (mozem aj vyhladavat, ale ked chcem otvorit nejaky vyhladany link, tak uz je problem)... chybu prijimaca mozeme s kludnym svedomim vynechat

napadlo ma, ze by to mohlo byt cosi s DNS servrami, ale nemam sajnu co... na NBs bavi vsetko bez problemu

:?
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Pre smejo >

Od koho máš internet? Je to aj možné, že na bookoch má IP prideľovanú nie priamo routrom ale providerom a keď má on filter MAC... Ale to zrejme nie keď si spomínal že to šlo... Hm no chyba bude zrejme potom v DNS. Skús pozrieť konfiguráciu DHCP serveru na routri, alebo konfiguráciu WAN, kde sa nastavujú DNS serveri. Pokiaľ máš DNS nejaké od providera tak skús vyskúšať Open DNS DNS serveri – ja ich používam, maximálna spokojnosť. Tu máš aj IP a by niečo: 208.67.222.222 a druhá 208.67.220.220.
Jedine DNS ma napadá...
smejo
Addict
Addict

FABi2 napísal:1. Od koho máš internet? 2. Je to aj možné, že na bookoch má IP prideľovanú nie priamo routrom ale providerom a keď má on filter MAC...
1. nie je podstatne, 2. nepride ti to ako somarina, ze by provider prideloval IPcky za mojim routrom? :)
nejde mi do hlavy ani to, ze na google ma napoji, ine IPcky nevezme
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

1. podstatné to je
2. áno, pokial máš router v režime "klient"... Cez neho dáta len tečú... Teda nemáš zapnuté NAT-ko...

Objasni to troška a potom sa môžeme baviť na úrovni...
smejo
Addict
Addict

zrusil som staticke DNSka a uz to ide, zaujimave (raz som mal nejaky problem, cosi blblo, tak som ich zapol a teraz to kvoli tomu neslo)
vdaka za ochotu :)

PS: tak ci tak si myslim, ze provider na to (moju LANku za routrom) velmi nema vplyv... ale nehadam sa
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Veď ani ja sa nehádam... Ja len som sa pýtal, či máš zapnuté NAT-ko alebo nie... To je dosťpodstastné... Hm len teraz nechápem či máš DNS nastavené v routri alebo ti ich priraduje provider...
smejo
Addict
Addict

provider podporuje DHCP, tie DNSka som mal zo zmluvy este z cias, ked DHCP este nepodporoval a musel som nastavovat IPcky manualne

... hlavne, ze to uz bezi :)
Napísať odpoveď