Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Scorpion90 napísal:Pani, snad to patri do spravnej temy (trochu sa cudujem ze to tu neni), ale potreboval by som vediet, kolko penazi je potrebne si pripravit na formality okolo presunu auta z Nemecka na Slovensko (samozrejme okrem samotnej ceny auta)

Trochu som googlil, ale nebolo by zle, keby poradil niekto kto uz auta z Nemecka doviezol.

Ide mi o vsetky ocakavane poplatky od kupy auta v Nemecku az po kym nie je vsetko administrativne vyriesene tu na Slovensku.

A este toto: http://www.autonazelanie.sk/ ( je na nich spolah, alebo si mam riesit radsej vsetko sam - ak by bol spolah a preplatil by som len malu sumu, tak nie je problem)

Diky
Tak, v prvom rade tam musíš dôjsť. Ak pôjdeš autobusom, povedzme do Norinbergu, zaplatíš zhruba 70-100 eur, podľa toho odkiaľ si. Ja som z Košíc, a cesta do Norinbergu stála 94 eur.
Pripočítaj si hotel, dá sa zohnať ultra lacné, ale ultra sociálne ubytovanie za 10 eur/osobu. Alebo choď do Hotela Metropol Garni, je to tam slušné, máš aj raňajky vo forme švédskych stolov, a stojí to 30eur/noc/osoba. http://www.hotel-metropol-nbg.de/?gclid ... zAodxyZMZw
Kúpiš auto, musíš zaplatiť prevozné špz, týždenné stoja 70 eur. Neboj sa zjednávať cenu, ja som vždy zjednal aspoň o 5 eur. Najlepšie je ale urobiť toto.
Auto stojí 10 000 eur. Zjednávam na najnižšiu možnú cenu a keď vidím, že už za menej nedá,tak na cenu prikívnem, ale poviem mu, že okej, zoberem auto povedzme za 9300, ale musí mi k tomu dať prevozné špz. Väčšinou šomrú, ale iba raz sa mi stalo, že som nepochodil. Jo, a pri zjednávaní sa neboj otočiť a s úsmevom odísť. Raz sa mi stalo, že za mnou majiteľ bazáru poslal syna, aby ma našiel a aby ma doviedol späť. A nakoniec prikývol na moju cenu.

A nezabudni !!! Po prevozné špz NIKDY NECHOĎ S NOVO KÚPENÝM AUTOM ! Choď tam pešo, sú na každom kroku. Ak by ťa zastavili policajti, a tých tam je dosť, máš prúser. S autom sa môžeš pohnúť až keď na ňom budeš mať osadené špz.

Ok, auto máme, špz máme, vypiješ kafe, natankuješ plnú, počítaj ale že benzín je v tretej ríši drahý ako sviňa, nafta zasa lacná. Diaľničná známka pre osobné autá v ríši neexistuje, diaľnice sú zadara.
Prídeš do Rakúska, tam stojí najlacnejšia známka 7 eur, slovenská stojí 5 eur.

No a potom si auto prihlásiš.
Takže ide zhruba v tomto poradí.
1. Kontorla originality 80-100 eur.
2. Úradný preklad kúpnej zmluvy a technického preukazu 20 eur.
3. STK a EK - spolu okolo 50-55 eur.
4. Pôjdeš si pre tlačivo na obvodný úrad - cestná doprava, tam si opýtaš tlačivo pre vydanie slovenského technického preukazu. S ním ti dajú aj šek na zaplatenie recyklačného fondu.
5. Zaplatíš recyklačný fond - 66 eur a nejaké centy.
6. Kolky pre obvodný úrad v hodnote 105 eur.
7. Obvodný úrad - vyplníš si žiadosť, nalepíš kolky, priložíš potvrdenie o zaplatení recyklačného fondu, priložíš kontrolu originality, stk, ek, nemecký technický preukaz, kúpnu zmluvu.
POZOR: KONTROLA ORIGINALITY PLATÍ IBA 15 DNÍ ! Takže do 15 dní musíš byť na obvodnom úrade so všetkými týmito papiermi.
8. Obvodný úrad ti vydá slovenský technický preukaz.
9. Zájdeš do poisťovne, kde si zaplatíš povinné zmluvné poistenie. Cena záleží od mnoho faktorov, ale zhruba od 130-400 eur na rok.
10. Zájdeš na dopravnú políciu, dáš im tam všetky papiere čo si dostal, a oni ti za 66 eur vydajú slovenské špz.

Martírium na úradoch sa skončilo, dáš si kávu za 1 euro na benzínke, a namiesto toho aby si sa išiel konečne voziť si pôjdeš radšej domov pospať, lebo ver mi, na toto ti treba dávku trpezlivosti.
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Fantasticky napisane, diky moc :)
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

erytrocyt: mas aj skusenosti s kupou aut od sukromnikov? ak ano ako na to? su lacnejsi ako autobazary? pretoze som pocul ze bazary v D maju sami alahovi bojovnici :/ a oni radi oje***.. ako je to s kupou u predajcu istej znacky , s tym ze kupujem u neho jazdenky ktora daval na protihodnotu?
dik
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

prechadzam si nemecke inzeraty. Nevie mi niekto povedat, ze ako sa povie po nemecky nezavisle kurenie? Moze to byt "Standheizung" ?

Dakujem

/super, dikes! :)
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

adameeec: webasto :D
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

vedel by mi niekto poradit? Myslim, ze sa da odpocitat DPH aj pri dovoze auta z Nemecka. Ako to prebieha? Co treba splnit? Aka je sadzba DPH v Nemecku?

Dikes.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

:arrow: http://www.porada.sk/t12413-nakup-auta- ... k-dph.html

skus pozriet tu, ale neviem ci najdes presne to naco sa pytas....pripadne tam skus prelistovat podobne temy
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

diky, uz som si to zistoval aj inde. Od 1.1. 2010 sa zmenili urcite pravidla a je mozne odpocitat DPH aj pri dovoze M1. Ale toto budem riesit asi az najskor v septembri :?
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ak by ste niekto kupovali auto a má Kontrolu originality, tj. má štítok na bočnom skle tak na www.ko.sk sa dá podľa čísla na štítku/VIN kódu vozidla overiť stav auta pri priebehu kontroly ( už dhlšiu dobu sú dostupné aj fotky vozidla).
Viktor
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

NTFS
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa NTFS »

Caute, mal by som jednu otazku, ako si dat pozor na to, aby auto nebolo kradnute?
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

erytrocyt napísal: No a potom si auto prihlásiš.
Takže ide zhruba v tomto poradí.
1. Kontorla originality 80-100 eur.
2. Úradný preklad kúpnej zmluvy a technického preukazu 20 eur.
3. STK a EK - spolu okolo 50-55 eur.
4. Pôjdeš si pre tlačivo na obvodný úrad - cestná doprava, tam si opýtaš tlačivo pre vydanie slovenského technického preukazu. S ním ti dajú aj šek na zaplatenie recyklačného fondu.
5. Zaplatíš recyklačný fond - 66 eur a nejaké centy.
6. Kolky pre obvodný úrad v hodnote 105 eur.
7. Obvodný úrad - vyplníš si žiadosť, nalepíš kolky, priložíš potvrdenie o zaplatení recyklačného fondu, priložíš kontrolu originality, stk, ek, nemecký technický preukaz, kúpnu zmluvu.
POZOR: KONTROLA ORIGINALITY PLATÍ IBA 15 DNÍ ! Takže do 15 dní musíš byť na obvodnom úrade so všetkými týmito papiermi.
8. Obvodný úrad ti vydá slovenský technický preukaz.
9. Zájdeš do poisťovne, kde si zaplatíš povinné zmluvné poistenie. Cena záleží od mnoho faktorov, ale zhruba od 130-400 eur na rok.
10. Zájdeš na dopravnú políciu, dáš im tam všetky papiere čo si dostal, a oni ti za 66 eur vydajú slovenské špz.

Martírium na úradoch sa skončilo, dáš si kávu za 1 euro na benzínke, a namiesto toho aby si sa išiel konečne voziť si pôjdeš radšej domov pospať, lebo ver mi, na toto ti treba dávku trpezlivosti.
takze sa da predpokladat ze pri aute dovezenom z holandska (uz je na slovensku, no nie je prihlasene) si spocitam vsetky tieto poplatky + poplatok za prihlasenie vozidla kategorie m1 s viac nez 3 miestami na sedenie s vykonom 96 kw - 267 eur a dostanem pribliznu sumu? nic viac uz v tom nie je?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

cez aké stránky vyhľadávate autá z nemecka a rakúska? :) v téme som našiel len mobile.de z prvej strany
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

este autoscout24.de ... je ich viac, ale najviac pouzivam tieto :)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ďakujem, prípadne ak máte ešte niekto nejaké obľúbené podeľte sa :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak potom este ooyyo.net, to by mala byt databaza vsetkych bazarov a ponuk, cize dalsie stranky prezerat nepotrebujes :)
Alfix
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Alfix »

kamos objednaval cez mobile.de a mozem povedat ze bol spoko...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Alfix: Mobile.de je bazar ako je autobazar.eu, autobazar.sk a podobne, takze ako odtial objednaval, vysvetlis mi to???
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

heh, aj keby to rovno bazar bol, tak nerozumiem, ako by sa dala nejaka jazdenka "objednat" :)
Napísať odpoveď