Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Na čo si mám davat pozor pri kupe auta z nemecka?
jozoo: to reagujes na koho, prosim Ta?
No na všetkých, predsa
Pocuj jozoo, teba akoze CEBIA plati za tie prispevky, ktore tu o nich vsade davas? Bolo viacero testov a ani auto overene touto spolocnostou nie je zarukou toho, ze je ciste.
Tak chválim ťa, si veľmi profesionálny expert, jasnovidec, presne vieš, ktoré auto má aký v skutočnosti pôvod, klobúk dole, pretože ešte som sa nestretol s človekom, ktorý by mi niečo nahováral, že aj CEBIA je len ako tak na tom dobre, dokonca som ani nepočul nikde o nejakej lepšej spoločnosti pre kontrolu pôvodu vozidla, tak potom mi to aj nejako dokáž Einsteinne????icefiresr napísal:Pocuj jozoo, teba akoze CEBIA plati za tie prispevky, ktore tu o nich vsade davas? Bolo viacero testov a ani auto overene touto spolocnostou nie je zarukou toho, ze je ciste.
-
RATZINGER666
Darca
nahodou, ja zdielam podobny nazor ako icefiresr...
...alebo potom, Jozko, nemas absolutne ani paru o tom, ako Cebia funguje...
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2014, 23:43)
...no, po styroch mesiacoch takato karma k poslednemu prispevku
...alebo potom, Jozko, nemas absolutne ani paru o tom, ako Cebia funguje...
//autoeditácia príspevku (30 Okt 2014, 23:43)
...no, po styroch mesiacoch takato karma k poslednemu prispevku
Chlapi, neviete náhodou či sú nejaké obmedzenia na dovezenie 10 ročného auta z D ? Len sa potrebujem uistiť lebo neviem či sa také niečo nemihlo v médiách. Vďaka.
Ahojte, potreboval by som poradiť.
Idem kupovať auto od kamarata, ktoré ma prihlásené v Taliansku. Auto mi on dovezie na Slovensko, len vôbec nevieme ako vyriešiť papiere. Predpokladám, že on bude musieť v Taliansku nahlásiť auto na export, bude potrebovať odovzdať SPZ, či ich budem odovzdávať ja u nás? Aké papiere od neho budem potrebovať?
Postup vybavovania som si tu v téme našiel, akurát neviem, na akých SPZ budem chodiť na KO, STK, EK a podobne. Budem môcť behať na Talianskych a potom mu ich pošlem poštou? Alebo je treba si vybaviť slovenské prevozné SPZ? A teda kde?
Ďakujem za pomoc chalani
Idem kupovať auto od kamarata, ktoré ma prihlásené v Taliansku. Auto mi on dovezie na Slovensko, len vôbec nevieme ako vyriešiť papiere. Predpokladám, že on bude musieť v Taliansku nahlásiť auto na export, bude potrebovať odovzdať SPZ, či ich budem odovzdávať ja u nás? Aké papiere od neho budem potrebovať?
Postup vybavovania som si tu v téme našiel, akurát neviem, na akých SPZ budem chodiť na KO, STK, EK a podobne. Budem môcť behať na Talianskych a potom mu ich pošlem poštou? Alebo je treba si vybaviť slovenské prevozné SPZ? A teda kde?
Ďakujem za pomoc chalani
-
Fabo
Hardcore addict
Taliani prevozne nedavaju, ze vraj by sa malo dat vybavit slovenske prevozky aj bez auta, takze teoreticky sa da aj tak, ze odhlasi v IT, dovezies na prevozkach a potom prihlasis.
ja by som ti radil toto.. over si, ci na aute nie je nesplateny leasing, exekucia alebo nie je „zastavene“
-
hojko
Site Admin
Nema to ani tak suvis s dovozom z Nemecka, ale neviem, ze kam to zaradit
Ide o pribeh z Facebooku: https://www.facebook.com/permalink.php? ... 2118492266
Dnes k nám přijela na servis Škoda Superb. Mechanik se chystal, kromě jiného, vyměnit žárovku v mlhovce, ale zůstal zírat! Pod krytkou vedle mlhovky na něj čekal náhradní klíč od vozu smile emoticon Po telefonickém rozhovoru s majitelem, který vůz před půlrokem zakoupil, bylo jasné, že o klíči neměl sebemenší tušení. Že by příprava autobazaru na další prodej?
Přátelé, jedna rada na závěr: když si půjdete do bazaru koupit Superba, koukněte se pod krytku vedle mlhovky. Třeba tam na vás bude také čekat překvapení.
Dnes k nám přijela na servis Škoda Superb. Mechanik se chystal, kromě jiného, vyměnit žárovku v mlhovce, ale zůstal zírat! Pod krytkou vedle mlhovky na něj čekal náhradní klíč od vozu smile emoticon Po telefonickém rozhovoru s majitelem, který vůz před půlrokem zakoupil, bylo jasné, že o klíči neměl sebemenší tušení. Že by příprava autobazaru na další prodej?
Přátelé, jedna rada na závěr: když si půjdete do bazaru koupit Superba, koukněte se pod krytku vedle mlhovky. Třeba tam na vás bude také čekat překvapení.
-
Fabo
Hardcore addict
Trebars vedla kde s Ratzim rozoberame, ze v poslednej dobe zas miznu oktavky a ostatne koncerny jak na beziacom pase 
-
RATZINGER666
Darca
tychto afer ohladne zasitych klucov v spatakoch apod. uz za poslednych 15 rokov bolo neurekom, sice vzdy islo o koncern, ale este som nikdy nepocul nic z prvej ruky a ani nic nevidel... ak niekto vie o niecom doveryhodnom, bol by som rad, ak by sa podelil...
Nieco k tomu superbu a nahradnom kluci...
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/tak ... a-mlhovku/
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/tak ... a-mlhovku/
Asi som zaostalý ale nerozumiem prečo by to niekto robil ?? Keby už chcem ako predajca to auto ukradnúť tak si ten kľúč nehám a potom by som si ho išiel ukradnúť a nie schovávať ho do auta kde hrozí že ho majitel nájde a zlodej to tam bude musieť vyberať, čím na seba môe upútať pozornosť.
-
hojko
Site Admin
Oplatí sa dovoz ojazdeného auta z Nemecka?
Problém je, že nemecké autobazáre začali s praxou, ktorú sme donedávna považovali za doménu východoeurópskych trhov. Podobne ako chovatelia hydiny, ktorí v záujme zákazníkov nebohú hus či kačicu pripravia na pečenie (rozumej ošklbú), aj nemeckí bazárnici pripravia auto pre východný trh stočením kilometrov, aby sa dovozcovia nemuseli namáhať. U mladších áut je to menej pravdepodobné, aj preto je dôležitá voľba roku výroby.
Problém je, že nemecké autobazáre začali s praxou, ktorú sme donedávna považovali za doménu východoeurópskych trhov. Podobne ako chovatelia hydiny, ktorí v záujme zákazníkov nebohú hus či kačicu pripravia na pečenie (rozumej ošklbú), aj nemeckí bazárnici pripravia auto pre východný trh stočením kilometrov, aby sa dovozcovia nemuseli namáhať. U mladších áut je to menej pravdepodobné, aj preto je dôležitá voľba roku výroby.
-
Fabo
Hardcore addict
To je nejaka novinka? Hassani a Goranovia to robia uz roky a roky... Nie je to take rozsirene ako tu, ale tiez to nie je ziadna vynimka.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Plánujem kúpu auta z nemecka. Mám vybraté. Určite chcem Hondu accord 8g sedan 2.4 vtec automat executive vybava. Na mobile.de toho je. No zaujal ma jeden predajca. Volá sa Honda fugel a mal by byť autorizovaným honda predajcom. Pýtal som sa na neho niekde na Honda klube a povedali že sa nemusim ničoho báť. No mne sa to aj tak nezdá. Má vela týchto accordov ked to sledujem. Aj sa dost striedaju no 6 rocne auta maju okolo 70 000km. Teraz po dlhšom čase sa tam objavil jeden so 130 000 km a cena je o 1700 mensia ako iny favoriti s 60 000km. Plánujem priplatiť a kúpiť jednu z tých s menším nájazdom. viem podla seba že nie je problém najazdiť tak " málo " za 6 rokov. No aj tak sa mi to nezdá. Zaujímal by ma váš názor. Či si to niekto taký môže dovoliť stáčať alebo má proste zhodou okolností autá od dôchodcov. A zaujímalo by ma ešte či musí byť pri kúpe a následnych papierovačkách v DE človek na ktorého to pôjde na SK prihlásiť.
Ked sme boli v Holandsku kupovat Priusa, tak chlapik mal na dvore okolo 30 aut VW Polo rv. od 2010 - 2013 a kazde jedno malo do 100 000km. Pytal som sa ho, ze odkial to ma a vravel ze to su vsetko firemne auta, ktore po 2 rokoch firma od ktorej ich kupuje meni za nove. Takze kludne sa moze jednat o firemne auta, len to by pocet km nesedel. Aj ked tiez mame vo firme auta, ktore jazdia denne (ale malo) a maju za 4 roky 70 000km... Skus si vypytat VIN cislo a zavolat do Hondy. Odpoved na poslednu otazku, nie nemusis tam byt osobne, staci splnomocnenie.
-
ancikrista
Light Star
-
p4ra
Redeemer
Boha, ten rozhovor je, ako keby sa strojene pytali kolegovia z firmy. Cele zle.