Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa Frco »

o samovznieteni som videl zaujimavy dokument na ČT, kde to bolo vcelku dobre popisovane, malo to 50 minut. Viac info k tomu bohuzial dodat neviem, ale boli tam pekne ukazane vyriesene pripady "samovznietenia".
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

samovznietenie je vysvetleny jav, povod pociatku poziaru je vzdy externy (cigareta etc.) o zvysok sa postaraju saty a ludsky tuk. Problem samovznietenia bol v tom, ze ani v kremacnej peci nedojde k zhoreniu kosti (tie sa potom rozomelu) tak ako je mozne, ze male lokalne poziare, ktore nemozu mat velku teplotu spalia uplne vsetko.
Ukazalo sa, ze ked si zapalite saty moze nastat jav, ze Vas telesny tuk sa topi a presakuje do nich, tym padom posobia presne ako knot sviecky a horia kym im nedojde dodavana energia, toto horenie trva dostatocne dlho a ma dost velku intenzitu na to aby spalilo aj kosti. Skusali to tak, ze zabalili prasa do koberca a zapalili ho - zostali len casi neobalene kobercom ( tak ako zostavaju u ludi, ktori sa udane samovznietili koncatiny )
btw. ak si niekto mysli, ze na nom prebehlo samovznietenie a prezil asi je nacase navstivit odbornika
Yzit
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Yzit »

nedalo by sa niekde vyskusat ci nemam nahodou nadprirodzene schopnosti? lebo iste naznaky by boli :D
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Jasne... prilet ku mne, ak u nas prebijes stenu pivnice alebo zrakom nechas odparit kus ladu urcite si
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Samovznietenie uz hughito nedokaze vysvetlit ... :D
Yzit
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Yzit »

110mat110 napísal:Jasne... prilet ku mne, ak u nas prebijes stenu pivnice alebo zrakom nechas odparit kus ladu urcite si
Ja som myslel skor schopnosti ako telepatia, predpovedanie buducnosti atd...nieco ako superschopnosti.cz len zadarmo
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Adulko: Prosím ťa. Aj "samovznietenie" je vysvetlené, dokonca experimentálne. Je tomu venovaná celá časť jedného dokumentu s názvom: Nadprirodzené javy vo svetle vedy.

Odporúčam tento dokument všetkým, má to tuším 2 série po nejakých ôsmich dieloch, neviem, to je nepodstatné. Podstatné je, že sú tam vyvrátené absolútne všetky tieto najznámejšie "nadprirodzené" javy.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hughi, ale to su take vedecke veci, ako napr. ked povedia astronomovia, ze tam na tej ci onakej planete je mozny zivot, tam je voda, tam sa nieco pohybuje ... A pritom tam vobec ani neboli :D To su len predpoklady a vedecke domnienky, ktore sa snazia predlozit, ako doveryhodny material. Avsak fyzicky tam vobec neboli, tak nemozu nieco tvrdit, ked sa len domnievaju. je to zaujimavy dokument, ved vela takych je na spektrum, history a pod., ale aj tak vedci musia nieco na to povedat, lebo sa to od nich ocakava ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Prepáč, ale unikla mi pointa tvojej analógie.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak si to skus znovu precitat ako som to myslel. Ma to logicku naveznost ako to vedci vedia "vedecky" vysvetlit.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To, ze ty tomu vysvetleniu nerozumies, neznamena, ze to nie je vedecky spravne. Aj dokazovanie vody na inych planetach sa robi sofistikovane podla platnych fyzikalnych zakonov.
hughito
Redeemer
Redeemer

No to je jasné, ale nemá to nič spoločné s problematikou samovznietenia. Tento "problém" je vyriešený, zdokumentovaný a ako som napísal, experimentálne overený. Žiadne nadprirodzené samovznietenie neexistuje. :wink: Ostatne, ako žiadne nadprirodzené javy. Smola no, svet je príliš nudný.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

GothaR napísal:To, ze ty tomu vysvetleniu nerozumies, neznamena, ze to nie je vedecky spravne. Aj dokazovanie vody na inych planetach sa robi sofistikovane podla platnych fyzikalnych zakonov.
Neviem preco ma napadlo
"Ja jsem vasi pi*u taky nevidel a verim, ze ji mate"
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

hughito napísal:Smola no, svet je príliš nudný.
Lutujem ťa, kým nezačneš byť trocha väčší realista, dovtedy nezbadáš, že svet je veľmi tajomné miesto
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Keďže je tu debata o nadprirodzených javoch, tak ja tu väčšinou vidím jediného realistu a tým je hughito.

Ono tehla, treba občas zísť z toho obláčika a popozerať sa vôkol a nie všetko bude tak nevysvetliteľné a tajomné :wink:
tehla

Nepochopil si to, ale nevadí. Vysvetlím - tajomno JE realita.
Prajem príjemný zvyšok nudného večera :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

tehla napísal:
Lutujem ťa, kým nezačneš byť trocha väčší realista, dovtedy nezbadáš, že svet je veľmi tajomné miesto
Ja som to ale nemyslel doslovne, išlo o iróniu. Práveže podľa mňa je svet fascinujúci a úžasný, nevraviac o Vesmíre, aj bez všetkých týchto nezmyslov o duchoch, energiách a samovznieteniach.
tehla

hughito napísal: Práveže podľa mňa je svet fascinujúci a úžasný, nevraviac o Vesmíre, aj bez všetkých týchto nezmyslov o duchoch, energiách a samovznieteniach.
No tak vidíš, pre niekoho sú práve duchovia a pod. fascinujúci, takže nevidím dôvod, aby každý považoval za fascinujúce a úžasné to, čo ty..Veda určite nemá patent na nadprirodzené javy a už vôbec neobjasňuje napr. (ne)existenciu duchov, alebo množstvo paranormálnych javov, či zázraky z hľadiska medicíny napr. Sú to skrátka veci medzi nebom a zemou, ktoré zostávajú tajomstvom
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja tu asi hovorím do steny (síce, to je to isté ako "do tehly"). Žiadne nadprirodzené javy nejestvujú, neboli zaznamená, zdokumentované. Všetko "čo bolo" boli podvody, alebo sa našlo racionálne vysvetlenie. Dokážeš tomu pochopiť ?

Zatiaľ tu nikto nedokázal žiaden jav, nevraviac o tom, že v Amerike žije jeden týpek menom Randi, ktoré už desaťročia ponúka milión dolárov človeku, ktorý mu predvedie, alebo dokáže nejaký nadprirodzený skutok/čin. Ujco Randi svoje peniaze stále má a mať bude naďalej.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Pinco zle pises, z oblacika by si mal tyzist dolu, aj tak ked veda nedokaze vela veci objasnit, tak ich hodia krabice a pripaje nevyjasneny. Proste ho nedokazu vysvetlit, tym padom sa stava nevysvetlitelny - resp. mozebyt nadprirodzeny ... Navyse ten co mi stale tuto znizuje karmu je velky chudak, ked sa ani nedokaze podpisat, ale ked ti to dobre spravi, tak nech sa paci, detom sa hracka neberie ...
Napísať odpoveď