Nájdený mobil

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Prisvojenie cudzej veci... Čo čakáš že ťa pochvália? Len tak ďalej? Dobre robia.
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

hh :) zalezi na akeho trafis :) a ci mal dobry den...ale zase tiez pani policajti si myslia ze su bohovia a pritom niekedy vedia vedsi prd ako ja no nie? sice zalezi policajt a policajt...

ale ked ti povedali ze nic z toho mat nebudes tak potom spoko...nerobil by som z toho ziadnu vedu ze po mne niekto vrieskal
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

no ved ja som stastny velmi velmi...len vysvetlujem preco som pouzil to slovne spojenie ktore je smomenute vyzsie :)

//autoeditácia príspevku ( 12 May 2009, 16:41 )
a este ma napadlo ze aky je trest za krivu vypoved ? :D ...bo som nie vkuse vravel pravdu...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

boborko napísal: a este ma napadlo ze aky je trest za krivu vypoved ? :D ...bo som nie vkuse vravel pravdu...
OMG, § 346 TZ (pohladaj si)
:googluj:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

boborko napísal:a este ma napadlo ze aky je trest za krivu vypoved ? :D ...bo som nie vkuse vravel pravdu...
Ešte nech nejaký policajt číta toto, čo si napísal. :lol:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Ako môže niekto obhajovať slovenských policajtov, nechápem.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Z toho vyrasties, neboj.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nebojím a pochybujem. :roll:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Takze ak som to pochopil spravne, si zastanca, podla mna maximalne detinskeho nazoru, ze vsetci policajti si svine a su zli a neda sa im verit?
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Máš pravdu v tom, že je detinské povedať, že sú takí všetci. Také generalizovanie je hlúpe. Ja hovorím, že policajtov, ktorí s ozajstnou myšlienkou tohoto povolania nemajú nič, je požehnane. A určite ich bude len viac. To mi stačí.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak v prvom prispevku na tejto strane som mal pocit, ze generalizujes :) . Ale tak ked to vravis takto tak s Tebou suhlasim. Aj ked podla mna policia ma v ociach verejnosti ovela horsi obraz nez je skutocnost a nez si zasluzi.

Ale to uz zalezi aj od samotnej spolocnosti. Vid. tento pripad. Najdem cudzi mobil a dnes to pride ludom prirodzene si ho ponechat. Podla mna to zdaleka prirodzene nie je. Bushido tu tusim ako jeden z mala pisal, ze ked sa on dostal do podobnej situacie, tak veci odovzdal. Aj tu je podla mna problem. Potom sa chlapec malinky cuduje, ze k nemu nie su na policii mili. Ak je chyba, je castokrat na oboch stranach.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Vigor, Ty zase veríš, že keby ten mobil odovzdal, tak by sa dostal do rúk pôvodného majiteľa? To by ho musel prevziať fakt čestný policajt, ktorý by si ho nenechal. Podľa mňa je to to isté, ako keby si našiel na ulici 20 eurášku. Keby si ju odovzdal, určite by sa nepátralo po tom, kto ju stratil :roll:

Zase ale netvrdím, že policajti sú naničhodníci, ktorí iba znepríjemňujú život, ale v niektorých prípadoch ako tento by som im určite plne nedôveroval.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Nechcem nijako obhajovat chlapca malinkeho(zabudol som jeho nick :twisted: ). Som za, aby sa najdena vec dostala spat do ruk povodneho majitela, sam by som mobil vratil, ci uz by to bola 3310 alebo iPhone, ale aj tak si myslim, ze policajt by mal byt asertivny, minimalne co sa tyka takychto mensich priestupkov.

//pilifo: obavam sa, ze vratit 20 eurovku povodnemu majitelovy je nemozne, samozrejme zaniest ju policajtom je prinajmensom naivne. Taktiez, ak by som nasiel mobil, jeho vratenie by som riesil ja - nie je problem.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Porovnavat najdenie mobilu a bankovky je ozaj miesanie hrusiek s jablkami.

A toto je presne ten pristup, o ktorom som hovoril. Ja to nevratim, ved aj tak si to policajt necha...Preboha ak najdem napr. spomenuty mobil, tak co mna opravnuje si ho ponechat!? Nejake zasady slusnosti, svedomie uz dnes vo svete nefunguju? Samozrejme sa moze stat, ze sa k skutocnemu vlastnikovi nedostane. No ja budem mat svedomie ciste a uprimne, citil by som sa ako hlupak, ak by som si ponechal cudziu vec.

jankyj nedovolim si sudit, ako by sa mal policajt spravat. Nevykonaval som tu pracu, nepracoval som v tom prostredi. Neviem s akymi ludmi sa stretavaju. Avsak faktom je, ze urcite stretli v zivote viac zlocincov nez my, preto to ako si urcia prah spravania ponecham na nich. Ak to samozrejme neprekracuje zakonom stanovene medze.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Pilifo ... Ci by ho on vratil alebo nevratil ... Jeho vec.
Ja mam ciste svedomie ze som telefon vratil a nenechal si ho. A dufam v to ze Prislusnik PZSR je natolko inteligentny ze sa MT vrati majitelovi.
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Shark a Vigor: Podla mna je toto cisty alibizmus, pokial vam ide iba o to aby ste mali ciste svedomie. Pre mna je prvorade prave to, aby sa telefon dostal k majitelovi.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vidis. To je vec pohladu. Pre mna je zas na druhej strane alibizmus MT neodovzdat a tvarit sa, ze ved policajti by to nespravili.

Mozem sa pokusit zohnat majitela sam, napr. zavolat na nejake cislo ktore je v tom telefone ulozene. Dobre. Ak vsak majitela nenajdem sam, tak povazujem za povinnost najdneu vec odovzdat policii nech sa dalej stara sama.

To akoze, ak sa mi nepodari najst majitela, tak ho nemam dat policii, lebo by to bol alibizmus z mojej strany? Trosku nelogicke, nezda sa Ti?
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Tak ako hovoris, policajna stanica by bola poslednou moznostou. :wink:

Nie, ja hovorim ze alibizmus je, ked hned pobezis s mobilom na stanicu, len aby si mal ciste svedomie. Proste tam by som ho odovzdal naozaj az v pripade, ze by sa mi samemu nepodarilo MT dorucit majitelovi.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Preco? Moze byt kludne aj prvou. Zalezi od konkretnej osoby. Ak najde mobil nejaka 70 rocna pani, pochybujem, ze ju napadne hladat kontakt na nejaku osobu v kontaktoch. Cim sa jej moznosti najdenia vlastnika dost znizuju. Cize ci clovek skusi vyhladat vlastnika sam, alebo odovzda vec na policii s tym, nech ona kona svoju pracu...to u mna nezohrava ulohu.

Ale zhodneme sa, ze je hlupost si danu vec ponechat :) .

///Krasny okruhly 1200. prispevok a ja ho vyuzijem v debate o mobile...ach jaj... :o
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Suhlasim s Vigorom ... Ak najdem telefon a je zapnuty ... Hladam nejake charakteristicke kontakty ...
Ak najdem ... Zavolam ze som nasiel telefon nech si majitel pre neho dojde.
Ak nenajdem ... Zavolam lubovolnemu ... s rovnakym kontextom

V pripade ze je telefon vypnuty ... V ten alebo na druhy den idem na Policiu a odovzdam nalez.

Kde je problem??
Napísať odpoveď