Národná bločková lotéria

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Národná bločková lotéria

Príspevok od používateľa gogo956 »

pár? to myslis vazne? :wink:
ja plne chapem ze Szco to nemaju lahke, ale nalejme si tu cisteho vina a priznajme narovinu ze prijmy zatajuje vecsina z nich. Ja co osobne niekolko z nich poznam,tak v slabej chvili vsetcia priznali ze danove priznanie vobec nekorensponduje s ich skutocnymi rocnymi prijmami. Obchodnici pouzivali odhlasene pokladne a pod. finticky. Denna zavierka sa da upravit velmi jednoducho na ix roznych sposobov- musel by byt niekto veelmi naivny ak by si myslel ze sa to vo velkom nerobilo :)
Ja platim DPH pri nakupe, dodrziavam zakony,platim presne dane tak ako mam,takze by nebolo uplne odveci keby sa to naucili aj Szco v tomto state..
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a zamyslel si sa nad tým, prečo to robia?...lebo keby to nerobili tak by dávno skrachovali...v tomto štáte je ťažké podnikať...a ešte ťažšie je podnikať poctivo...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Momentalne:
Vyskytla sa chyba:

Lutujeme, registracia dokladov je momentalne nedostupna.
Ktovie preco... a este aj bez diakritiky. Amateri :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Grim

to su iba ciste vyhovorky. Ked si myslia ze zakony pre nich nie su spravodlivo nastavene, tak nech si vo volbach zvolia zastupcov ktori to zmenia k ich spokojnosti. Alebo este vzdy mozu ist robit normalne ako TPP a budu vidiet ze to tiez nie je az taka vyhra.. Zakony by mali platit pre vsetkych,
to potom ja by som si tiez mohol vybrat nejaky ktory sa mi nepaci a ten porusovat s tvrdenim ze ma obmedzuje a ze ho povazujem za nespravodlivy. V tomto state je totiz iba mensina ludi ktori odvadzaju dane tak ako by mali,ostatni ho iba odrbkavaju, od Szco najroznejsieho druhu,cez firmy, az po radovych zamestnancov ktori maju na vyplatnej paske minimalku ale v skutocnosti dostavaju od firmy ostatne pekne na rucicku. Na Svk vobec nie je az taka chudoba ako sa kazdy tvari, len skoro nikto nevykazuje prijmy take ake v skutocnosti ma.. Len preto nahadzujem aj ja sem-tam nejaky ten blocek, aby sa mozno aj vdaka nemu prislo na nejakeho podvodnika,nie preto ze by som veril za na nej nieco vyhram, matematika nepusti :wink:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Zastavenie vsetkych, aj tych najmensich unikoch by malo za nasledok zvysenie cien sluzieb a produktov a to by si zlyzli samotny ludia. Mas pocit ze by bol potom stat bohatsi? Na papiery hej ale tak ci tak by sa to prej...o cez statne zakazky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

od niecoho sa zacat musi, casom sa precisti aj politika, ide o smerovanie celej spolocnosti. Pokial budu bezni ludia povazovat za normalne okradat vlastny stat tak sa veci nepohnu k lepsiemu nikdy.
Ak by sa dane odvadzali tak ako maju, tak urcita cast Szco by pravdepodobne skrachovala. Ale to je prirodzeny jav, udrzali by sa iba ti kvalitnejsi a konkurencieschopnejsi. Je to to iste ako ked zamestnavatel vidi ze zamestnanec vzhladom k nakladom nanho nepodava taky vykon aby sa mu oplatilo ho drzat-tak ho prepusti.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...áno, ale tým pádom by stúpla nezamestnanosť...mám taký pocit, že štát si týmto krokom sám serie do huby...ako strašne sa snažil aby čo najviac ľudí vystrnadili z UPSVaR (a stále sa snažia)...dávajú príspevky na podnikanie, aby čo najviac ľudí začalo podnikať...a keď začnú, tak im hádže polená pod nohy...a ako si podnikatelia majú zvoliť niekoho normálneho?...veď všetci tí nepodnikatelia na sociálnych dávkach ich prehlasújú a zvolia si sociálne istoty...a to je nevýhoda demokracie - väčšina je hlúpa a tak si zvolia hlúpo a tá menšina inteligentných za nich musí trpieť...ale to sme už dosť odbočili od témy...ja osobne už lístočky neregistrujem, pretože mi to pripadá ako strata času a šanca vyhrať je minimálna...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja som na zaciatku zaregistroval par desiatok blockov, bolel ma krk, chrbat a tak to bolo aj naposledy co som registroval blocky.

Zistil som ze sa zmenili pravidla, je viac mensich cien, okrem toho som zistil ze je mozne blocek zaregistrovat aj anonymne pri pokladni, aj ked ma zarazilo ze to stoji 6 centov - par pismen na blocku? - no nevadi, skusal som teraz zistit, ci som vyhral, ale ziadne cislo ani kod nesuhlasi, vybehne stale toto:

"Výsledok overenia:

Uvedený registračný kód stávky XXXXXXXXXX neexistuje."

Akym sposobom mam zistit ci som vyhral, prip. mal byt k blocku dalsi kupon s kodom ktory mi uz 2x nedali aj ked som zaplatil? Tiez som bol zarazeny, ze pri zadavani kodu nebol ziadny navod, zvycajne to tak byva, su tam casto aj priklady na obrazku, ale tam nic.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Najlepšie je zadávať bločky cez internet alebo mobilnú aplikáciu.. tam Ti v prípade výhry vraj samo vyskočí, či máš výhernú stávku alebo nie.. a navyše je to zadarmo.
https://narodnablockovaloteria.tipos.sk ... moje-vyhry
Registračný kód stávky je v tvare číslic a písmen a v prípade registrácie cez internet Ti príde na email po zaregistrovaní bločku. Ako to funguje pri pokladni, neviem. Ja registrujem len cez Internet..

Inak, poznáte niekoho, kto už vyhral v NBL? Ja registrujem bločky od začiatku (minimálne 50 bločkov týždenne) a stále nič.

:)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...moja mama pred pár dňami vyhrala 100€...bločky registruje už od začiatku...
brm
Darca
Darca

Super, takže to všetky nevyhráva len Máziková, ale aj normálna slovač. Idem ďalej nahadzovať.. ;)

A dobré je, že od septembra už dali žrebovanie každý týždeň, pričom zrušili druhú šancu, takže bločky už nemusím držať v zálohe celý mesiac, ale po týždni ich môžem vyhodiť.

:)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

brm - ako som povedal, ked som ja registroval blocky, rozbolel ma krk a chrbat, dost brutalne, pritom pri PC bezne travim hodiny bez problemov, takze za to mi to nestoji, je tam vela dlhych kodov, pri datume treba tusim aj bodky dopisovat, uz sa presne nepamatam, dalej captcha...

Dovod preco som zaregistroval blocek pri pokladni je ten, ze staci pri overeni natukat jediny kod, ale ziadny neviem najst. 6 centov je napr. v porovnani s lotom akceptovatelnych.

Inak ked uz je napr. tesco partnerom, mohli zaucit zamestnancov, mnohi vobec netusili co je blockova loteria, nie to este ako to zaregistrovat a mozno mi nedali dodatocny papierik kde je ten kod, takze ma mozno okradli, aj ked nevedomky a "len" o 6 centov, ale ktovie, mozno aj o 10 tisic.
brm
Darca
Darca

Ja už mám prax v zadávaní, áno, dátumy treba dávať bodku alebo vyklikať myškou. Každopádne je to podľa mňa lepšie riešenie ako každý bloček kontrolovať kód, ktorý ani nevieš, kedy máš skontrolovať, kedy zverejnia výsledky.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak s tym nesuhlaism, po zverejneni vysledkov natukat par kodov - alebo predtym zadavat tusim 2 dlhe kody, datum - dost komplikovane, a tusim treba aj cas s dvojbodkami...

Tiez jedina vyssia vyhra a uz len stovka - pre tych co nakupuju vela, maju vela blockov, ale kvoli stovke sa im neoplati tolko tukania - no a ti co nakupuju menej a stovka je pre nich dost motivacna, tak zase maju tak malu sancu ze opat sa to prilis neoplati.

Problemom nie su len pomerne male vyhry, zlozite vytukavanie, ale tiez to minimum 1€, ludia mozu nakupy rozdelovat a tak je opat nizsia sanca pre tych ktori nerozdeluju - a rozdelovat tiez nie je vyhra, to nekonecne tukanie za to nestoji. Chcelo by to limitovat pocet blockov, mozno tak na 7 alebo 14 na tyzden, aby to nezneuzivali SBSkari, pokladnicky, upratovacky...

Ja by som tiez zmenil sposob zadavania, odfotit a poslat, prip. aplikacia v mobile ktora by rozoznala znaky a zaregistrovala blocek bez opisovania za par sekund, ak to ide pre ulohy z matiky, tak preco nie tu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Dreamer napísal:Chcelo by to limitovat pocet blockov, mozno tak na 7 alebo 14 na tyzden, aby to nezneuzivali SBSkari, pokladnicky, upratovacky...
prestan sa starat do cudzich ludi...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nestaram sa o nikoho konkretneho, mam nazor a nastastie si ho v tejto krajine a na tomto fore mozem napisat a budem to robit nadalej. Nemyslel som plosne vsetkych tych zamestnancov, ale je frustrujuce ked nakupujem, zadavam blocky, po niekolkych tyzdenne a ini registruju po stovkach.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

sú proste šikovnejší, alebo vybabranejší... buď rovnaký ako oni a neplač. To že pre teba je ťukanie komplikované,je čisto len tvoj problém, za ktorý si môžeš sám. Nájdi si čas, lepšiu polohu za pc a prekusni to. Ak nie, tak sa tu nevyplakávaj ako je svet nespravodlivý.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak nebud frustrovany a chod makat za minimalnu mzdu, aby si si mohol nahrabat blocky aj ty...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja som sa tu nieco spytal, kvoli tomu som do temy napisal, nikto mi na moju otazku neodpovedal, napisal som par nazorov, NESTAZUJEM SA, neutocim na nikoho, ani na tych ktori registruju cudzie blocky, nie je to nelegalne, nech si to robia, nevadi mi to, ani nezavidim ak niekto takto vyhra stovku, nech si ju uzije.

LuksKE - nastuduj si zakladne ludske prava a potom ich respektuj, ja tu nevyplakavam a aj keby som, musis to akceptovat. To ze su sikovnejsi, suhlasim, ale to nic nemeni na mojom nazore.

//autoeditácia príspevku (13 Nov 2014, 20:35)
Inak zaujimave ze ani na moju otazku nikto neodpovedal, ani na napad s aplikaciou, ktory je myslim velmi dobry, ludia sa tu chytaju len hluposti aby sa mohli zacat do niekoho navazat, ale uz sa toho zucastnovat nebudem.
hoci
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hoci »

šéfa štátneho TIPOSU odvolali, tak bude nový
Napísať odpoveď