navigacia do auta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
FEFE
Expert
Expert

navigacia do auta

Príspevok od používateľa FEFE »

Ahojte prosim Vas aku navigaciu by ste mi odporucili kupit do auta ??
Chcel by som kvalitnu navigaciu + video prehravac
Povedzme do tych 300 - 450 €

Dakujem
Suffel
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ak si ochotny doplatit 30€ urcite by som bral: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=847 z garminmi mam uz tie nejake skusenosti a mozem ti odporucit tento model je to jeden z najnovsich a myslim ze aj za dobru cenu.. samozrejme splna vsetko co pozadujes spickovu navigaciu a mala by prehrat aj tie videa..
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

neviem či zrovna na tomto fore, kde jazdi par ludi, z toho zlomok k tomu jazdeniu potebuje aj navigaciu dostanes vhodne info pre kupu navigacie :-)

... ja sa osobne v navigaciach nevyznam, na moje navigovanie raz za rok niekam do božej prdele bohato staci mysigic mcguide v telefone, ale cez SS ti poslem jeden link kde sa docitas urcite vsetko co potrebujes a este ti aj poradia :-) ...

... uz len ten garmin co sem postol kolega som nasiel na prvej stranke ktora viem ze sa venuje navigaciam lacnejsie :-)

Kód: Vybrať všetko

http://www.gps-navigacie.sk/auto-moto-gps-garmin/garmin-nuvi-5000/
... ako som povedal moc sa v tom neorientujem ale ked chces dat za to take nehorazne peniaze (kedze perfektne funkcnu navi zozenies aj za 250 :-) ), tak by som mozno pouvazoval aj nad inovativnymi rieseniami (hoci niesu otestovane v praxi :-) ) napr takymito ->

Kód: Vybrať všetko

http://www.gps-navigacie.sk/blaupunkt/blaupunkt-travel-pilot-500/
... co vela ludi napr. strasne zaujima su znacky navigacii, kazdy pozna iba mio a garmin, lebo boli z prvych co s navigaciami prisli masovo ... osobne by som sa vsak nebal hocicoho co predavaju po boku garminov, mio a TomTomov ((napr. mam skusenost s nejakym Navigonom - neviem akeho cisla ale navigoval uplne skvelo, vsetko sa dalo nastavit, intuitivne rychle a lahke ovladanie a co som pozeral tak ceny pri navigonoch tiez niesu marne :-) ))

kazdopadne pozri SS a link v nej :-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hlavne sa pozeraj na to, ake mapy dana navigacia ma. Mal som teraz Mio C520 od kamarata, chcel tam nove mapy, avsak tie su licencovane a nejdu prehrat. Tak si kupil novu pamatovku, na tu som mu hodil iGo 8.3 a hla, ma tam mapy z roku 2009, ktore su uz dostatocne prehladne. Okolite staty som daval mapy od Teleatlasu, pretoze tie by mali byt najlepsie spracovane.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hojko: diky moc teraz si mi dal dobry napad s tou kartou lebo mame tiez C520 a potrebujem tam hodit najnovsie mapy..

nordkapp_pb: mas pravdu vela ludi na fore co ma navigaciu tak sa dotoho moc nevyznaju.. a co sa tyka tej ceny hladal som to narychlo takze som len klikol na garmin a tam som ju nasiel je jasne ze je vela obchodov a internetochych obchodov kde ju kupis lacnejsie..

ja osobne nemam ani vodicak takze nemozem ani jazdit a samozrejme ze ani s navigaciou.. ale moj foter ma autodopravu a dost casto s nim chodievam takze dobre viem ako tieto navigacie naviguju a atd.. Doma mame garmin 775 a Mio C520 obe su celkom v poho o mie sa da povedat ze je lepsia do mesta ako na dlhsie cesty mimo obec.. Garmin ten si zase hravo si vie poradit s dialnicami ale ani v meste sa nestrati vie a dost pomoct aj tam.. este som mal prilezitos jazdit s garmin 205EE myslim ze je to ten najslabsi model teda ta najlacnejsia co garmin ma, tiez v pohode sa s nou dalo najst co sme potrebovali az na mensie zamrzania mozno tak raz za den co bezala asi 12 hodin v kuse.. tak isto vozil som sa s bratrancom ktory ma v praci tomtom neviem teraz presne o aky typ sa jednalo ale tiez nebolo to ziadne becko, dalo sa s nou najst skoro vsetko az na nejake kruhove objazdy a podobne co nebolo zakreslene v mapach.. takze tazko povedat ze aka znacka by bola pre teba ta lepsia volba a z ktorou by si nasiel vsetko co by si potreboval.. otec ked jazdi v meste jazdi s miom ked ide mimo mesta ma garmin a to plati aj tu u nas v SR a tak isto aj mimo SR napr. take Madarsko, Cesko, Polsko, Rakusko zvladne mio v meste bez problemov.. takze ja si myslim ze ten garmin 5000 by nebola zla volba vzhladom ze urcite by ti v meste pomohola a doviedla kam by si chcel a mimo mesta tiez.. Mio ma dost chyb ze povie odbocte vlavo a hned nato odbocte prudko v pravo co bez toho aby si sa nanu pozrel ta uplne spochybni..nevadilo by mi to keby to urobila raz za 200km ale ona to urobi asi v kazdom meste alebo podobne.. ako tak rozmyslam pri garmine sa nam toto asi ani nestalo mozno par krat vynimocne sa jej podarilo nieco popliest ale predsa kon ma 4 nohy a podkne sa.. tak preto som aj vybral tu 5000-ku..
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Skus TOMTOM GO 730, ma uz inteligentne prepocitavanie trasy, ma navigaciu do pruhov, TMC je samozrejmost.Navyse mozes vychytat verziu s 2 rocnym updatom map zdarma. Neviem ci prehrava videa, ale to je detail. Garmin 5000 je supa,a garmin ma zaujimavu funkciu updatu slovakia route zadarmo. Je oproti tomtom jednoducha - 2 tlacidla, kdezto TOMTOM ma pri volbe trasy dost otazok na optimalizaciu - najdlhsia, najkratsia, vypnut alebo zapnut platene trasy a ine, ale lepsie optimalizuje trasu.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

takto ti trasu vytvori snad hociktora navigacia ... volit medzi najkratsou/najrychlejsou/ platenou / neplatenou dokaze aj moja navi v telefone a to je taka,co stoji origos par korun :-)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

ja mám c720b, dobrá navigácia má aj blutoth, prehrávanie videa, foták

podobne bolo ako s mapamy čo písal hojko sú dve možnosti cracknuť miomap a nahodiť novšie verzie

alebo kúpiť sd kartu a tam si hodiť igo

mám obidve možnosti, miomap ako zálohu igo je lepšia možnosť lebo majú lepšie a častejšie aktualizácie ako miomap
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako tak citam, tak asi by sa tu viacej ludi zhodlo, ze na navigacii az tak nezalezi, pretoze ak si z netu stiahnes na iGo a hodis ho na 4GB pamatovu kartu, ktoru kupis za 10 eur, tak mozes mat krasne podrobnu celu Europu s mapami vsetkych statov a to vzdy aktualizovanu, vratane aktualizacie map, speedway (radary a kontroly na cestach) + PIO (zaujimave body ako restiky, muzea) a samozrejme benziniek.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

hojko Tak tak ... Staci kupit dobre PNA alebo PDA a stiahnut iGo8 z netu.
Na VIanoce mi otec kupil PNA z dealextreme a Krabicovu verziu iGo8.
Teraz viem ze to bola obrovska chyba ... Bohuzial navngo ma dost zvratenu politiku co sa tyka Aktualizacii Map.
Po zakupeni (20.12.2007) som mal na zariadeni mapy verzie 3Q07. Cize cca 9. 2007
Odvtedy mam narok len na tie mapy co mam v zariadeni ... Nemozem nic aktualizovat. Vydrzal som to rok a dalej som sa na to vysral.
Neni nic lepsie ako Aktualizovane iGo8 v.8.3.2.64873 s Mapami z 3Q08 (4.12.2008) od Navteq a TeleAtlas + Kazdy mesiac update okolo POI, 3D Objektov, Rychlostnych Info (Pre co najpresnejsi a nalepsi vypocet trasy)
Kiez by si navngo bralo priklad z TomTom kde mas v cene Rocnu aktualizaciu map + za 59€ mozes zakupit aktualizacie Programu+Map na dalsi rok.

Ale k teme ... Osobne odporucam lubovolne PNA alebo PDA s iGo8 + Mapami TeleAtlas pre Europu + Mapou Navteq (Pre Slovensko ... Velmi detailne zmapovane, Najpresnejsie rychlostne quoty atd...)
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

no ešte pozor na to či potrebuje bluetoth, tam by sa jej trochu obmedzil výber.

K tým licenciám - presne ako vravíš tým sa dosť osekávajú o peniaze z aktualizácií a podobných vecí, teraz skúsili update na mio2008 ale to je ešte horšie ako miomap takže všetci utiekli k igo aj ked neoficial....
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

co sa tyka toho i.Go co to vlastne je? je to len subor map, alebo kompletny navigacny softwear? teda aj s hlasom ?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

iGo je kompletne navigacne riesenie ... Cize Mapy, Navigator, Planovac trasy, Hlasova navigacia atd...

Stara verzia je iGo 2006 a 2006 Plus, Aktualna je iGo 8, a novinka ktora je vo Fazi doladovania ale uz je v Predaji je iGo Amigo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ColdRain: Ako si poskladas, tak to mas. Ako bolo spomenute, je to komplet, mozes si volit od hlasov, ktore stiahnes na nete, cez mapy, vzhlady, benzinky, POI objekty, radary, 3D budovy... Aktualne mapy pre iGO 8 su 2009.02.1 pre TeleAtlas mapy, Q4.2008 pre NavTeq, cize z februara 2009 a konca roka 2008. Vzhladom ku stavbe dialnich a ciest na Slovensku ide teda o velmi aktualne mapy, ktore na nejaky ten cas postacia. Alternativou u nas je este CEDA ci XA, ale ostal by som skor pri TeleAtlase ci NavTequ. Moze sa vsak stat, ze nejaky ten kruhovy objazd, nova jednosmerka alebo co tam bude chybat, no problem s navigaciou nebude.
ilfirinSVK
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ilfirinSVK »

Dnes som si nahral iGO 8 do smartphonu HP iPAQ Voice Messenger (nedotykovy displej). Otazka je - na ten iGO potrebujem dotykovy displej alebo sa len nejak neviem dostat cez menu vyberu jazyka ?

//No neviem ja som to nahral na SD kartu a ked som vlozil do PDA tak sa ma spytalo ci to chcem nainstalovat.
Inak akurat ked si postol tak som si to nasiel. Zas nejako zlyhal slovensky neuplny preklad...
Minimálne systémové požiadavky:
- operačný systém Microsoft® Windows Mobile™
- 300 MHz procesor (doporučené 400 MHz)
- 64 MB pamäť (doporučené 128 MB)
- QVGA alebo VGA displej
Minimum System Requirements:
• Microsoft® Windows Mobile™ operating system
• 300 MHz processor (400 MHz recommended)
• 64 MB memory (128 MB recommended)
• Touch screen display
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ... Predpokladam ze si si nahodil Neinstalacnu PNA (Personal Navigation Assistant) verziu.
Normalna verzia by ta to nepustila nainstalovat.
Samozrejme je potrebna Dotyk. Obrazovka ... Bez toho to nemas ako ovladat.
Jedine TomTom sa da nainstalovat na SmartPhone zariadenia (WM 6.1 Standard Edition)

Najlepsie by bolo keby uvadzali presny nazov OS na ktory je Aplikacia urcena.

Kedze Windows Mobile (6.1) Standard Edition je Verzia pre Smartphone ... Cize zariadenia bez Dotyk. Obrazovky
A Windows Mobile (6.1) Professional Edition je Verzia pre PDA ... Cize zariadenia s Dotyk. Obrazovkou.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako je to s mapami pre iGO 8.3, ktora mapa obsahuje slovensku patdesiatku v meste??? Skusal som TeleAtlas 2009.02.1 a nic, stale mi to pisalo 60 km/h.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No ja mam Teleatlas 2009.02.1 a Cela Bratislava je v 50km/h. Dialnicny obchvat ma 90km/h.
Bohuzial Rychlostne Quoty su jeden z najdolezitejsich udajov a vsetci na neho seru.

Ale ak mas 60km/h v Meste tak to az taky problem nie je. Povodny Navteq a XAHAX nemali ziadne Quoty a navigacia ta tahala po najvacsich dierach. Pre neho bolo vyhodnejsie ta tahat 4,7km po Okreskach ako 5,1km po Dialnici. Pritom casovy rozdiel bol pomali dvojnasobny.
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

Ja mam taktiez v IGO 8.3 mapy od TA(2009.02.1) a 50tka v nich uz je zahrnuta, avsak nie vsade. Vacsinou mesta a nejake tie vacsie dediny. Ale napr aj nasa dedina s 1500obyvatelmi je tam zahrnuta. :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aha, no aj ja mam tiez TA mapy a stale mi tam pisalo 60 km/h. Nie ze by mi to vadilo, kedze som si vypol signalizaciu prekrocenia rychlosti, ale aj tak.
Napísať odpoveď