navigacia do auta
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Takto ... Su dve verzie.
PNA (Personal Navigation Assistant) a PDA
PNA ma vacsinou nainstalovany upraveny Windows CE cize sa iGo neinstaluje ... A na kartu sa len kopiruje predpripravena instancia iGo.
Nove veci sa vacsinou taktiez kopiruju na kartu na dopredu urcene miesta ako napr.: poi, map, 3ds, voice atd...
PDA verzia je klasicky instalovana verzia ale da sa pouzit aj PNA verzia.
Pri PNA verzii si jedine musis rucne vytvorit odkaz na Start Ponuku (napr.: iGO8.ink do MainMemory/Windows/Start)
PNA (Personal Navigation Assistant) a PDA
PNA ma vacsinou nainstalovany upraveny Windows CE cize sa iGo neinstaluje ... A na kartu sa len kopiruje predpripravena instancia iGo.
Nove veci sa vacsinou taktiez kopiruju na kartu na dopredu urcene miesta ako napr.: poi, map, 3ds, voice atd...
PDA verzia je klasicky instalovana verzia ale da sa pouzit aj PNA verzia.
Pri PNA verzii si jedine musis rucne vytvorit odkaz na Start Ponuku (napr.: iGO8.ink do MainMemory/Windows/Start)
-
nejakymarko
Addict
nechcem zaklaat novu temu, tak by som sa chcel spytat, ze co vravite na TUTO cena nie je az taka vysoka a funkcne vyzera byt na tom dost dobre...co na nu vravite?? oplati sa? kazdopadne ak mate este typ na inu, chcel by som BT
-
Shark NX
Addict
BlueTooth musi byt v GPS opodstatneny ... Jedine kde vidim jeho vyuzitie je v Buducnosti TMC prijmac a Externe HandsFree.
Toto MIO (podla mna) ma moznost zakupit drziak na sklo s modulom TMC ... Cize BT ma jedine tuto Funkciu.
Osobne neviem ako je na tom Momentalne MIOMap ... Ci sa nahodou nejedna stale o upravene iGo 2006 Plus. Ktore neobsahuje tolko funkcii co iGo8.
Toto MIO (podla mna) ma moznost zakupit drziak na sklo s modulom TMC ... Cize BT ma jedine tuto Funkciu.
Osobne neviem ako je na tom Momentalne MIOMap ... Ci sa nahodou nejedna stale o upravene iGo 2006 Plus. Ktore neobsahuje tolko funkcii co iGo8.
-
nejakymarko
Addict
-
hojko
Site Admin
Skolacik: Dopravne informacie v podobe TMC u nas ani v Cesku nefunguju, takze je to zbytocne. A ked budes niekde v Rakusku, Madarsku, Polsku ci Chorvatsku, budes tymto informaciam rozumiet??? Na Slovensku to ma byt zabezpecene cez Slovensky rozhlas, ale kym sa toho dozijeme, tak prejde este nejaky ten rok, dva a mozno aj tri. V zahranici to je ine, ale vo vela statoch je to spoplatnene. Vyhodou je, ak si navigacia na zakladne TMC sprav dokaze optimalizovat trasu a teda sa vyhnut uzatvorenej ceste v pripade dopravnej nehody a podobne. Informacie o radaroch a hliadkach cez TMC vysielane nie su, na to treba pouzit aktualne speedway pre navigacie. Na zaklade speedway udajov (policajnych radarov) ti navigacia zahlasi, ze v tejto a tejto lokalite byvaju casto policajti, takze vies, ze mas znizit rychlost alebo inak dodrzovat predpisy. V niektorych statoch (tusim napriklad Svajciarsko alebo Taliansko) su informacie o radaroch v navigaciach zakazane. Akou formou a ci to vobec kontroluju, tak to netusim.
Mio Map samotne su s aktualizaciou na tom dost biedne, asi pred mesiacom a pol som dival Reporterov CT (alebo Cierna ovca?), kde bola reportaz prave o navigacii Mio, nejaky nizsi model, ale v tom case v cene okolo 10-15 tisic korun. Majitel sa stazoval, ze navigacia je nepouzitelna, kedze nema dostatocne pokrytie ciest v Cesku, rovnako ako nemoznost aktualizacie a tak musi jazdit so starymi mapami s biednym pokrytim. Miesto dialnice ho to navigovalo do pola, do rieky a tak podobne... Ak vsak kupis ale nejaku navigaciu s SD kartou, tak nie je problem kupit novu 2 ci 4GB kartu a hodit tam nove iGo 8.x, stiahnut nove mapy z roku 2009 (TeleAtlas, NavTeq, OpenSteenMap, CEDA atd...).
Mio Map samotne su s aktualizaciou na tom dost biedne, asi pred mesiacom a pol som dival Reporterov CT (alebo Cierna ovca?), kde bola reportaz prave o navigacii Mio, nejaky nizsi model, ale v tom case v cene okolo 10-15 tisic korun. Majitel sa stazoval, ze navigacia je nepouzitelna, kedze nema dostatocne pokrytie ciest v Cesku, rovnako ako nemoznost aktualizacie a tak musi jazdit so starymi mapami s biednym pokrytim. Miesto dialnice ho to navigovalo do pola, do rieky a tak podobne... Ak vsak kupis ale nejaku navigaciu s SD kartou, tak nie je problem kupit novu 2 ci 4GB kartu a hodit tam nove iGo 8.x, stiahnut nove mapy z roku 2009 (TeleAtlas, NavTeq, OpenSteenMap, CEDA atd...).
-
nejakymarko
Addict
-
Shark NX
Addict
Hojko ... TMC je v CR spustene a bezi v Testovaciom rezime. V kazdom pripade Je funkcne na celom uzemi CR.
System plnohodnotne bezi a denne hlasia vela sprav ako Kolony so zdrzanim viac ako 5min, Nehody, uzavierky, prace na ceste.
V pripade ze mas navigaciu len v Cruise mode (Bez stanoveneho cielu len zobrazovanie mapy) tak ti TMC spravy hlasi len na boku.
V pripade ze sa navigujes je schopny ti navrhnut prepocitanie trasy ... Vzhladom na to ze tam je nehoda, uzavierka, praca na ceste.
Cize TMC sa da v CR uz aktivne vyuzivat.
Viac info a nazorne ukazky ->Tu<-
System plnohodnotne bezi a denne hlasia vela sprav ako Kolony so zdrzanim viac ako 5min, Nehody, uzavierky, prace na ceste.
V pripade ze mas navigaciu len v Cruise mode (Bez stanoveneho cielu len zobrazovanie mapy) tak ti TMC spravy hlasi len na boku.
V pripade ze sa navigujes je schopny ti navrhnut prepocitanie trasy ... Vzhladom na to ze tam je nehoda, uzavierka, praca na ceste.
Cize TMC sa da v CR uz aktivne vyuzivat.
Viac info a nazorne ukazky ->Tu<-
-
Mateq
Medium Professional
V Česku TMC funguje. A čo som prekvapený, tak aj na Slovensku sa v súvislosti so spustením hovorí už o Septembri, tak uvidíme. BTW - využije ich samozrejme aj v Poľsku či Maďarsku, správy sú totiž kódované a na displayi sa mu zobrazí napr. iba dopravná značka nehoda, radar, alebo kolóny, takže tomu piktogramu rozumieť určite bude.hojko napísal:Skolacik: Dopravne informacie v podobe TMC u nas ani v Cesku nefunguju, takze je to zbytocne.
Osobne by som do auta volil namiesto iGO nejaký Garmin. Skvelé pokrytie a mám s nimi len tie najlepšie skúsenosti (Garmin navigácia a iGO v PDA+práca s navi MIO tak môžem porovnávať.) Vyber si z Garminu, záleží na rozpočte. Bral by som aj prístroj s RDS-TMC, vzhľadom na horeuvedené.
-
nejakymarko
Addict
-
hojko
Site Admin
O tom testovani v Cesku som nevedel, zase som o nieco mudrejsi.
Na strankach Garminu mas katalog: http://www.garmin.sk/?cls=spresenttrees ... 0&strid=31
Na strankach Garminu mas katalog: http://www.garmin.sk/?cls=spresenttrees ... 0&strid=31
-
nejakymarko
Addict
-
Mateq
Medium Professional
Tiež som si to všimol, keď oželieš TMC tak si zober tú 1350, rozdiel v ovládaní či navigácii tam nebude, všetko vyzerá rovnako. Len ešte vypichnem že za doplatok 20€ môžeš mať model s BT handsfree.Skolacik napísal:ako tak teraz pozeram, tak TMC prijimac ma len ten najdrahsi garmin co je uz dost cena, kedze mne nieco extra neterba...nejaka alternativa??? paci sa mi este ta 1350-tka...ale nema TMC....co vy na nu?
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/8 ... nuvi-265w/
Edit: tak ešte inak... 265W sa dá zohnať v neuveriteľnom rozpäti... http://www.pixmania.sk/sk/sk/3118900/ar ... 1vPW91aQ== doporučujem zobrať toto, navyše máš BT podľa mňa užitočná vec.
-
nejakymarko
Addict
nikde sa neviem prepracovat k tomu, co ma ta navigacia okrem ineho za zakladne prislusenstvo?? mozete mi helfnut?
a este na stranke garmin je toto:
a este na stranke garmin je toto:
a na pixmanii:TMC prijímač - kompatibilita: Áno
TMC prjímač v dodávke: Nie
na pixmanii je sice nejaky typ 265WT a na garmin stranke pozeram 265W, ale zeby tam bol pes zakopany?info Trafic TMC
-
nejakymarko
Addict
chcem si dat do navigacie mioC720b iGo, no, aplikacia naviextras mi nevie najst pripojenu samotnu navigaciu, skusal som uz snad vsetky mozne kombinacie zapnutia navigacie pred/po spusteni naviextras ale furt ju nenajde, windovs ju vidi bez problemov, neviete ako nato?
btw: naviextras mi nechce najst ani citacku pametovych kariet...
btw: naviextras mi nechce najst ani citacku pametovych kariet...
-
manager666
Star