Nedoručená zásielka - Doporučená, 1. trieda
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nedoručená zásielka - Doporučená, 1. trieda
Potrebujem poradiť, ako ďalej z jednou zásielkou. V pondelok 20.09.2010 cca. a 14:00 hod. som posielal v obálke peniaze, doporučene a 1. triedou! Samozrejme mám od toho aj potvrdenie z pošty. Boli tak zabalené, že nebolo vidno, že sú v obálke peniaze. Dal som ich ešte do jednej obálky a medzi to kancelársky papier. Ani po týždni táto zásielka s peniazmi nebola doručená adresátovi. Ako ďalej? Obrátiť sa na poštu, alebo? Vďaka
-
audiotrack
VIP
Re: Nedoručená zásielka - Doporučená, 1. trieda
áno, obráť sa na poštu. Ak boli ale takto dobre zabalené že nebolo vidno čo tam je, nepredpokladám že by sa tá zásielka stratila. Bola by to veľká náhoda. Je príjemca zodpovedný, alebo je možnosť že peniaze zhrabol a zatajil? Každopádne ak máš potvrdenie, a pošta ti povie že to bolo doručené, tak máš vyhrané ak by sa to riešilo ďalej prostredníctvom polície
a do budúcna si zapamätaj, že peniaze sa neposielajú v obálke, ale bezhotovostne cez banku/internet banking, v najhoršom prípade šekom a v najhoršom prípade do vlastných rúk aby mala pošta podpis že ich prevzal a nemohol klamať ako teraz môže
a do budúcna si zapamätaj, že peniaze sa neposielajú v obálke, ale bezhotovostne cez banku/internet banking, v najhoršom prípade šekom a v najhoršom prípade do vlastných rúk aby mala pošta podpis že ich prevzal a nemohol klamať ako teraz môže
Áno, určite sa obráť na poštu, najlepšie bude ak budeš jednať s vedúcim pošty! Podací lístok ti slúži ako "bloček" - s ním sa reklamujú služby pošty. Peniaze sa mimochodom posielajú ako poistený list, ak ich chceš posielať v obálke. Ono tak ti poviem (robil som 3 roky poštára brigádnicky) - ak si tam dal peknú sumu - nad 20€, tak to mohla kľudne aj dotyčná poštárka vybrať a obálku zahodiť. Vieš prečo? Pretože bývavalo to tak, že ak poštár stratí doporučený list, musí zaplatiť okolo 500,-Sk (ešte vtedy to tak bolo na koruny). Schválne, choď sa spýtať či náhodou nebol označený už ako doručený 
Tiez sa mohlo stat, ze list ostal na koncovej poste a nedosiel len listok o zasielke adresatovi. Takze skus zavolat na info centrum posty, cislo je na nete a podla cisla zasielky ti budu vediet zistit, kde sa zasielka nachadza. Ja som pred asi tromi tyzdnami posielal maly balicek, bol to poisteny balik prvou triedou a tiez nedosiel. Volal som tam, nadiktoval cislo a balik bol ulozeny na poste, lebo si ho adresat neprevzal, avsak adresat nemal oznamenie o tom, zrejme to zabudla postarka vypisat alebo sa to stratilo. Takze isiel na postu a balik dostal.
-
Clean_Up
Professional
Fajn, tak zatial vďaka chlapi. Poobede skočím na tú poštu a dám vedieť, ako som pochodil.
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 14:19)
Takže, momentálne som došiel z pošty, kde mi pani za okienkom vravela, že sa o zásielke nedá zistiť nič. Jedine zistiť si to môže adresát, keď sa na svojej pošte spýta podla čísla zásielky. Nieje to nejaká blbosť?
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 14:26)
Tak nieje to blbosť, to isté mi vraveli aj na infolinke.
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 14:19)
Takže, momentálne som došiel z pošty, kde mi pani za okienkom vravela, že sa o zásielke nedá zistiť nič. Jedine zistiť si to môže adresát, keď sa na svojej pošte spýta podla čísla zásielky. Nieje to nejaká blbosť?
//autoeditácia príspevku (27 Sep 2010, 14:26)
Tak nieje to blbosť, to isté mi vraveli aj na infolinke.
-
hojko
Site Admin
Clean_Up: Zrejme inak prebieha listova zasielka, balik, prva trieda, poistenie atd..., pravdepodobne pre velke mnozstvo listov sa listove zasielky neeviduju ako napriklad baliky.
-
bb5unlock
Light Professional
kazda doporucena zasielka (ci uz 1.alebo klasicka 2.trieda) sa da vyhladat podla cisla
idealne je ak si adresat zajde na postu a spyta sa na dane cislo zasielky
po 30dnoch od odoslania sa da zasielka reklamovat na odosielajucej poste
pokial ju stratili tak ti vyplatia nejaku nahradu (kedysi davno pred x rokmi to bolo 50sk)
idealne je ak si adresat zajde na postu a spyta sa na dane cislo zasielky
po 30dnoch od odoslania sa da zasielka reklamovat na odosielajucej poste
pokial ju stratili tak ti vyplatia nejaku nahradu (kedysi davno pred x rokmi to bolo 50sk)
-
Stoporko
VIP
keďže sa jedná o zásielku určenú mne, cítim povinnosť sa vyjadriť - zásielka mi do dnešného dňa doručená nebola.
Clean_up, daj mi číslo zásielky, skúsim zájsť na poštu a otrepať im to o hlavu.
V prípade, že to do mesiaca nevyriešime (pevne verím, že áno), po tom, ako mi clean_up pošle oskenovaný podací lístok, mu danú vec objednám na vlastné náklady - budem síce stratový, no príde mi to ako férové jednanie. Čert vzal tie peniaze, prvoradý je spokojný zákazník
Clean_up, daj mi číslo zásielky, skúsim zájsť na poštu a otrepať im to o hlavu.
V prípade, že to do mesiaca nevyriešime (pevne verím, že áno), po tom, ako mi clean_up pošle oskenovaný podací lístok, mu danú vec objednám na vlastné náklady - budem síce stratový, no príde mi to ako férové jednanie. Čert vzal tie peniaze, prvoradý je spokojný zákazník
Takze poviem vam ako to prebiehalo na poste : rano sa kazdy doporuceny list skenuje a zadava do systemu. Poobede, ked sa dojde s pochodzky sa zase oskenuje a zaskrtne, ci bol doruceny, oznameny alebo ci je na dalsie dorucenie (opakovane). Potom sa to vsetko zasle na server! Cize myslim si, ze centralne sa musi dat zistit co je so zasielkou, a ako je zapisana v systeme. Pokial bola oznamena, ma priradene poradove cislo, pod ktorym je ulozena na poste. Ta zasielka sa NEMA ako stratit! (jedina moznoste je tu - postarka ju vzala a rano ju nezapisala
- tj. bolo to ako obycajny list a v tej hromade listov sa uz potom na to neda prist, ze co a ako )
-
Clean_Up
Professional
Takže dnes som to, ako tak vyriešil na pošte. Dal som si zavolať vedúcu (na počudovanie to bola sexi blonďavá 30-ka
). Povedal som jej, aký mám problém, dala mi vypísať reklamačný list a medzitým šla niečo zisťovať o tej zásielke (áno, presne o tej o ktorej mi tá neustále nafučaná, povrchná pani, ktorú nebaví tá práca, za okienkom vravela, že sa nedá nič zistiť). Následne prišla so správou, že zásielka pravdepodobne, ani neopustila moju poštu, lebo tam nieje o tom žiaden údaj! Takže niekto dlhoprstý bude na mojej pošte! 30 dní reklamačná doba a potom mi dôjde rozhodnutie, tak som zvedavý. 
ak tam nebolo poistenie tak nič od toho nečakaj 
Ako si dopadol nakoniec?
tiez sa mi parkrat stalo ze posta odfajcila.. tusim ze po 2 tyzdnoch treba podat reklamaciu
-
Clean_Up
Professional
DR8PruBr - Takže šiel so na poštu, zavolal som si vedúcu, vypísal reklamáciu. Nakoniec sa zistilo, že z mojej pošty v ten deň ani taká zásielka neodišla. Do 30 dní mi prišlo, že moja reklamácia bola opodstatnená a odškodné vo výške 15€, ktoré mi poslali asi o 3 dni šekom.
A posielal si viac ako 15€ či nie?!