Nekonečné "zisťovanie" www stránky v IE a FF

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Edward88
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nekonečné "zisťovanie" www stránky v IE a FF

Príspevok od používateľa Edward88 »

Ahojte,
prvý riadok venujem ospravedlneniu, ale ani google ani toto fórum mi nedalo odpoveď na moju, dalo by sa povedať lamácku otázku.
Nainštaloval som čerstvé XP na PC u seba doma na LAN pripojení. Všetky programy fungovali normálne a cez môjho sieťového providera som z netu absolútne bez problémov stiahol všetky možné aktualizácie a SP. Preniesol som PC inde, nainštaloval ovládače na DLS modem D-link DSL 362, nakonfiguroval T-comácke pripojenie a chcel som v normálnom prehliadači prejsť nejaké stránky. Nuž a teraz problém:
Otvril sa FF3 a napr. www.goo gle.sk mi otváralo asi pol minúty spôsobom oznam v dolnej lište "Zisťuje sa stránka www.google... Zisťovala sa neskutočne dlho, až nabehla. Fajn. z tejto stránky hop na www.t o pky.sk. Skoro minúta ale spôsobom "zisťuje sa stránka..." a zrazu nabehla rýchlosťou blesku a bolo to OK. Vravím si dobre, dsl. sk a zmeriam si pripojenie. No, na 2MBit pripojenie som mal namerané 1380kb/s a bla bla nejakých ... 90kB/s. Ja si myslím, že pri takejto rýchlosti by mi tie stránky mohli nabiehať normálne. Skúšal som stiahnuť napr exáč inštaliek na ICQ. Ledva sa mi podarilo lognúť na download stránku, ale keď už sa ťahal exáč, šlo to aj 115 kB/s.
Volal som aj do T-comu, akurát som dostal radu, nech si skúsim prehodiť adresu DNS servra. Zvykne to pomôcť. Nepomohlo.....

Prosím vás, prečo sa tak neskutočne dlho prihlasuje na stránku a keď už sa jej uráči, tak mi rýchlosťou svetla hodí jej celý obsah na monitor po strašne dlhej dobe?
Pikoška ako bonus: Ikona sieť. pripojenie v systemtray sa pri pripájaní na stránku niekoľkokrát resfrešne a v bubline vypisuje "načítava sa sieťová adresa"
Snáď to nie je na reinstal systému?
Fakt ďakujem za postrehy, možno je to banalita, ale mňa už nič nenapadá.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Vyzerá to naozaj na problém s DNS. Čo si po tom odporúčaní upraviť nastavenia DNS vlastne urobil?
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ďakujem za odozvu Chrono, v prvotnej sieťovej konfigurácii T-comáckeho pripojenia nie sú dané špecifické požiadavky na zadávanie IP, tá sa prideľuje dynamicky, DNS servre tiež nebolo predtým treba nastavovať, tiež sa prideľovali dynamicky, tak som to aj mal. V zúfalosti som teda volal na T-com, kde mi chalan povedal, že to môže byť práve DNS a nech si zadefinujem adresy ručne podľa inštrukcií na http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1156 , kde má T-com konfiguračné parametre. Ako DNS servre uvádzajú ako "IP adresa primárneho DNS ns.telecom.sk - 195.146.128.60" a "IP adresa sekundárneho DNS ns2.telecom.sk-195.146.132.59". Ani po ručnom zadaní týchto adries sa nič nezmenilo.
Len tak na dôvažok, mal som nainštalovaný Kerio firewall, dal som ho preč, nechal som iba Xp Win firewall, ja viem žiadna výhra, prešiel som comp antivírom (Avira), Spybot, používam Spywareblaster, nemyslím, že by tam dcéra niečo natiahla, tak som prevetral systém a akurát čo mi Spybot našiel známu infiltráciu Doubleclick, ktorú som dal preč, ale to určite nebolo o tom. Prešiel som systém aj takými utilitami na rezidentné programy v podozrení či sa nejaký proces nezavesil na systém, ale nič, čo by zaťažovalo procesor, alebo pripojenie som nenašiel. Je mi čudné, že keď zadám požiadavku na vyhľadanie stránky, tak budíky pripojenia v systemtray sú hluché a zabliknú iba občas. Pritom mi v prehliadači dole visí hláška "zisťuje sa..." No a po chvíli sa to zobudí a ide to do doby, kým nezmením stránku.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

namiesto pomalych pretazenych dns serverov t-comu pouzi tieto:
86.110.225.59
212.216.112.112
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Ja len dúfam, že to bude v tých serveroch, len sa mi to ešte nestalo, aby som mal s DNSkami problém. Trvá to už niekoľko dní, vyše týždňa a už mi to smrdí a psychicky sa zase pripravujem na reinstalll, čo ma asi hodí o zem, o Win by nešlo ale dcéra tam má kopec programov a to je samý reštart. Pri SP3 mi začala rásť brada, no nečudo, v priebehu 1 mesiaca by to bol 4. reinstall. 2x som si pocvičil na Win2000 keď jej to začalo tuhnúť, a potom som sa naštval, a keď sa mi po dvoch dňoch začali rozpadať aj tie, kúpil XP v domnení že bude pokoj. Nevraviac o tom ako ma cvičila aktivácia XP. Po týždni mi to vyhodilo že počet aktivácii na tento kľúč bol prekročený, kontaktujte support, baba na telefóne mi zadrela asi 50 miestny kód s tým, že túto kópiu XP nech sa nabudúce ani nesnažím aktivovať zo serialom z nálepky, pretože to bude to samé. Fasa. Naši dedovia určite namali takéto starosti.... Díky za DNSky, budem to riešiť cez telefón, zajtra by sme to večer mohli vyskúšať.
Prijmem hocijakú radu, ak by ešte niekoho niečo napadlo, budem vďačný. Ďakujem.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ja mám nastavené tieto T-Com DNS servery a fungujú mi normálne:
195.146.132.59
195.146.128.60
Takže ich vyskúšaj a ak to nepomôže budeš aspoň vedieť, že problém je v niečom inom.
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Nuž tak som skúšal prestaviť adresy DNS serverov, vyskúšal som oba, bez zmeny. Stále to nekonečne dlho načítava stránky. Hmm, what the hell? Napadne niekoho niečo?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

napis do commanderu ping -t 72.14.221.104(stranka googlu) pozri aka bude odozva
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Tak tu je výpis:

//autoeditácia príspevku ( 23 Feb 2009, 20:17 )
Tu je jednorázový ping
Prílohy
Odozvy z Google
Odozvy z Google
Výpis jednoduchého pingu
Výpis jednoduchého pingu
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Zkus třeba tracert 77.75.76.3 (seznam) a třeba uvidíš kde to vázne . Když deš na stránku přes IP taky to trvá tak dlouho ?
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Tom1622 napísal:Zkus třeba tracert 77.75.76.3 (seznam) a třeba uvidíš kde to vázne . Když deš na stránku přes IP taky to trvá tak dlouho ?
No vidíš, cez IP som to neskúšal, ale skúsim. Tak isto preverím tracerty. Dcéra sa v tom síce moc nevyzná, ale pingy zvládla na diaľku aj s printscreenami. Dám vedieť ako to dopadlo. Zatiaľ dík.

//autoeditácia príspevku ( 24 Feb 2009, 19:36 )
Tak toto sú výsledky merania. Údajne keď zadala IP to hľadalo cca 20 sekúnd a cez normálne www.... cca 3 minúty. V čom to je?
Prílohy
Tracert seznam.cz
Tracert seznam.cz
Tom1622
Expert
Expert

Hm. To vypadá normálně .Asi bych zkusil live linux ( např. mého oblíbence slax) abych zjistil jestli neblbnou windowsy a pokud by to takhle blblo i na něm prubnul bych ten router na 10.0.0.138 - zkouknout nastavení ,logy , příp. resetnout do továrního nastavení a znovu nastavit.
Častečným řešením by mohlo bejt přidání často používaných IP adres a DNS názvů do souboru hosts , ale to je asi blbost .

Hodně úspěchů .
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Reinstall skoro neúspešný!

Ďakujem, úspechy sa asi nedostavia. Reinstal! Asi fakt blbnú Windowsy. Je to síce dobrý nápad tie hosts, ale proste to musí ísť normálne! A PC používa tak trošku lamka, takže tam sa nedá spoliehať na to že to raz ide a raz nejde. Keď ide na ICQ, nesmie zapnúť Firefox, pretože jej to padá. Skúšal som preinštalovať FF, aj ICQ, dal som preč firewall Kerio, no proste už asi dám XPčkam po krku. Ešte tam donesiem moju PC bedňu a prubnem ten router na moje PC. Ak to pôjde, tak je to jasné.

//autoeditácia príspevku ( 07 Mar 2009, 19:44 )
Tak som preinštaloval celé XP, naládoval do toho všetky SP a programy aby som zistil, že sa situácia veľmi k lepšiemu nezmenila. Stránky sa "zisťujú" veľmi pomaly, keď už nabehnú, pohyb po tom servri je fajn. Napr. idem na živé.sk. Stránka sa načítava dlho, ale akonáhle príde jej čas, vystrelí na mňa z monitora hŕba bannerov a všetkého možného. Pohyb na servri už je potom v pohode. Akonáhle chcem prejsť na gmail.kom, zase načítava do blba a keď sa to načíta, potom to už ide.

Počul som neoverenú kačicu, že tíkom zablokoval DNS servery slopanetu a slopanet sa nasral a zablokoval DNS servery tíkomu a takúto že majú medzi sebou vojnu. A kto to odnesie? Užívateľ, ktorý nemá inú možnosť ako v lokalite, kde sú iba pevné linky a chce mať internet, pristúpiť na zdieračské praktiky jednej postkomunistickej firmy.
Prosím vás ak môžete, pošlite mi nejaké adresy na - aj privátne DNSky aj na SS keď to nemá byť verejné. Už ma to fakt nebaví počúvať od dcéry že jej ide net ako na kravách. Vyskúšam aj tie horeuvedené nanovo.
Ďakujem.
Tom1622
Expert
Expert

Nezkusíš nastavení toho routeru ? Třeba i resetnout do továrního a znovu nastavit ( hlavně vědět parametry připojení ) .
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Skúsil som aj úplný reset modemu, no nepomohlo to. Akurát dnes som tam volal a pri ICQ nemôže mať pustený Firefox, lebo jej to padá. Aj keď sme boli na ICQ, tak jej to stále padalo. No je z toho na nervy, ani sa jej nedivím. Ja už neviem čo je viac ako preinštalovať XP systém.

//autoeditácia príspevku ( 14 Mar 2009, 20:08 )
Hmm, tak som nad tým dnes strávil pol dňa. Vymenil som milý D-link modem za Zyxel 6 rady a je po probléme! Nedokázal som nakonfigurovať ten D-link tak, aby šiel ako pôvodne, volal som na T-com, povedali mi, že všetky parametre na modeme mám nastavené dobre, a problém bude pravdepodobne v LAN medzi modemom a PC. Tak neviem... Na tom Zyxely som nič extra nastavovať nemusel a ide to tak, že nestačím klikať. Že by bol pošahaný modem to sa mi nezdá, ale čo iné? Skúsim ho zobrať na reklamáciu, maximálne mi povedia, že som lama. V horšom prípade mi dajú k náhrade servisnú hodinu.
jarny
Novice
Novice

Ten isty problem

Príspevok od používateľa jarny »

Tak ja mam presne ten isty problem. Ak sa podari najst riesenie buedm rad. Mam D Link DI-524 a neskutocne pomaly sa nacitavaju stranky. Mam na router pripojene dva notebooky a cez kabel stolne pc. Ak prepojim Pc priamo bez routera ide vsetko ako ma.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

u mna tiez tento problem. t-com ma vseobecny problem a seru nato.
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Medzitým mi začal blbnúť aj ten Zyxel, volal som na T-com, tam mi chalan dokonca povedal, že je to určite v PC, lebo u nich je všetko OK a on má doma ten istý súkromný problém, na Linuxe mu to ide, na Win nie a tiež nevie, čo má robiť! Rozoberal som to v téme Selektívne zobrazovanie www stránok na http://www.hojko.com/selektivne-zobrazo ... 18195.html . Už som z toho v **** s nervami, neviem kde je problém, neviem či dodrbať T-com, alebo ZASE!!!!! preinštalovať WIN. Instantne ma je***e! Chlapci musíme na to prísť. Mimochodom ten D-link som dal aj do servisu, že je pošahaný, no bez slov ho vymenili, ale ja už nemám slov im zase povedať, že ani tento modem nejde!
Pozrite si aj tú druhú tému, možno niekomu pomôže.
jarny
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jarny »

No tak som hladal riesenie a nasiel tieto dns 208.67.222.222
208.67.220.220 ,ktore som nastavil . Pomohlo !!!. Hura
Edward88
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Heuréka!

Jarny, funguje to, ďakujem. Hajzli T-comácky, a budú vymýšľať, že máme niečo s PC a presviedčať ma, že chyba je u nás!!!
Napísať odpoveď