Používate tu niekto OpenDNS?
Nakoľko môj provider mal napadnutý DNS [DNS cache poisoning
] tak som vyskúšal OpenDNS. Neviem, či je to len psychický stav, ale myslím si, že Internet ide o čosi svižnejšie.
Chcem sa opýtať ako je to s bezpečnosťou a pod.? Dosť si robia promo na ich stránkach, že sa to dá použiť v školách, v práci a pod. Dokonca aj nastavenia majú TAKMER pre každý router. Takže si to dokáže nastaviť úplne každý. Len neviem, či je to seriózne myslené, alebo za tým niečo bude...
OpenDNS používam druhý deň. Ak má niekto s OpenDNS skúsenosti, nech napíše. Zatial čo som čítal články na Internete o OpenDNS tak som našiel len pozitívne reakcie...
Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza
-
Shrekzv
Star
- Kontaktovať používateľa:
no minule som sa s tymto zaoberal..mam net od tcomu...router...a na pc som nahodil linux server...a ked som cakal pol minuty na odozvu z dns tak ma to dozralo...vo wine slo pritom vsetko ok...siahol som po opendns a parada.......v linuxe nic ine.....peckova vec..stranky sa nacitali hned....fakt mozno rychlejsie ako s tcom dns
...
nuz,primarny t-com dns mava mikro vypadky,,idealne je nastavit ho ako primarny dns na routri a ako sek. jeden z opendns serverovShrekzv napísal:no minule som sa s tymto zaoberal..mam net od tcomu...router...a na pc som nahodil linux server...a ked som cakal pol minuty na odozvu z dns tak ma to dozralo...vo wine slo pritom vsetko ok...siahol som po opendns a parada.......v linuxe nic ine.....peckova vec..stranky sa nacitali hned....fakt mozno rychlejsie ako s tcom dns...
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Internet vam rychlejsie nepojde, len sa znizi cas, kym sa caka na preklad domenoveho nazvu na IP adresu. A k tomu vobec nemusite pouzivat OpenDNS, existuje plno dalsich DNS serverov, sam pouzivam jeden z nich a vzdy to je lepsie, nez spomalene t-comacke DNS.
(86.110.225.59) - a je to slovensky dns server.
NOO,, v comsi mas pravdu,,ale mas aj istotu ze je to spolahlive dns? ze ti napriklad nezacne prekladat poziadavky na internet banking na pishingove stranky?Mek napísal:Internet vam rychlejsie nepojde, len sa znizi cas, kym sa caka na preklad domenoveho nazvu na IP adresu. A k tomu vobec nemusite pouzivat OpenDNS, existuje plno dalsich DNS serverov, sam pouzivam jeden z nich a vzdy to je lepsie, nez spomalene t-comacke DNS.