Nemôžete udeľovať karmu, pretože Vám to administrátor zakáza

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

OpenDNS

Príspevok od používateľa FABi2 »

Používate tu niekto OpenDNS?

Nakoľko môj provider mal napadnutý DNS [DNS cache poisoning
] tak som vyskúšal OpenDNS. Neviem, či je to len psychický stav, ale myslím si, že Internet ide o čosi svižnejšie.

Chcem sa opýtať ako je to s bezpečnosťou a pod.? Dosť si robia promo na ich stránkach, že sa to dá použiť v školách, v práci a pod. Dokonca aj nastavenia majú TAKMER pre každý router. Takže si to dokáže nastaviť úplne každý. Len neviem, či je to seriózne myslené, alebo za tým niečo bude...

OpenDNS používam druhý deň. Ak má niekto s OpenDNS skúsenosti, nech napíše. Zatial čo som čítal články na Internete o OpenDNS tak som našiel len pozitívne reakcie...
vilko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vilko »

kedysi siel test na zive.sk,,, v strucnosti,,slovenske stranky sli rychlejsie pri t-com dns, zahranicne cez opendns :idea:
Shrekzv
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shrekzv »

no minule som sa s tymto zaoberal..mam net od tcomu...router...a na pc som nahodil linux server...a ked som cakal pol minuty na odozvu z dns tak ma to dozralo...vo wine slo pritom vsetko ok...siahol som po opendns a parada.......v linuxe nic ine.....peckova vec..stranky sa nacitali hned....fakt mozno rychlejsie ako s tcom dns :)...
vilko
Light Professional
Light Professional

Shrekzv napísal:no minule som sa s tymto zaoberal..mam net od tcomu...router...a na pc som nahodil linux server...a ked som cakal pol minuty na odozvu z dns tak ma to dozralo...vo wine slo pritom vsetko ok...siahol som po opendns a parada.......v linuxe nic ine.....peckova vec..stranky sa nacitali hned....fakt mozno rychlejsie ako s tcom dns :)...
nuz,primarny t-com dns mava mikro vypadky,,idealne je nastavit ho ako primarny dns na routri a ako sek. jeden z opendns serverov
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ja som si v Linuxe nainštaloval pdnsd (DNS cache) a všetko funguje normálne. :)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Internet vam rychlejsie nepojde, len sa znizi cas, kym sa caka na preklad domenoveho nazvu na IP adresu. A k tomu vobec nemusite pouzivat OpenDNS, existuje plno dalsich DNS serverov, sam pouzivam jeden z nich a vzdy to je lepsie, nez spomalene t-comacke DNS.
(86.110.225.59) - a je to slovensky dns server.
vilko
Light Professional
Light Professional

Mek napísal:Internet vam rychlejsie nepojde, len sa znizi cas, kym sa caka na preklad domenoveho nazvu na IP adresu. A k tomu vobec nemusite pouzivat OpenDNS, existuje plno dalsich DNS serverov, sam pouzivam jeden z nich a vzdy to je lepsie, nez spomalene t-comacke DNS.
(86.110.225.59) - a je to slovensky dns server.
NOO,, v comsi mas pravdu,,ale mas aj istotu ze je to spolahlive dns? ze ti napriklad nezacne prekladat poziadavky na internet banking na pishingove stranky?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mna este nesklamalo... A internet banking pre kazdy pripad pouziva https :wink:
Napísať odpoveď