Ja osobne som rad, ze ich odtialto vystahovali. Co viem, tak okrem mna je tu este jedna osoba z Novych Zamkov. A urcite mi da za pravdu, ze tento krok je spravny. Byvam asi 5 minut od obidvoch tychto bytoviek, kde oni byvali, ak sa to da nazvat bytovkami. Nanestastie, ale su v samom centre mesta. Niekedy to boli krasne stare domy, urcite v nich nebyvala chudoba. Chodim vedla jednej z nich kazdy den do prace a z prace. Nebol den, aby pred tym domom neboli smeti, aby sa ludia nehadali, aby tam nebehali do naha vyzlecene deti, pomaly aj s rodicmi. Proste komplikovane osadenstvo. Drviva vacsina z nich boli neplatici, a ti ktori aj boli dostali byty nahradne, kde budu moct byvat.NOVÉ ZÁMKY - Pešiu zónu v centre Nových Zámkov včera obsadili stovky nahnevaných ľudí. Pred mestský úrad prišli protestovať proti údajne násilnému vysťahovaniu 250 obyvateľov bytoviek na Kasárenskej a Hradnej ulici.
Reklama
Dramatickým chvíľam predchádzalo rozhodnutie mesta, ktoré bytovky, kde žije väčšina neplatičov, predalo súkromníkom. Tí teraz dali ľudí vysťahovať. Iba šiestim rodinám, ktoré nájom platili, zabezpečilo mesto bývanie i naďalej v meste. Ostatných odvážajú do obcí v okolí Levíc a Nitry.
„Je to hrozné!“ kričal rozčúlený Tibor Kotlár (43). Rozália Lakatošová (46) povedala, že chlapi v čiernom dozerajúci na sťahovanie im nakázali naložiť na autá nábytok, natlačili ich do autobusu a vyložili v Šalove neďaleko Levíc. „Vo dvoch izbách sa majú tiesniť tri rodiny, teda asi dvadsať ľudí. Na dome sú porozbíjané okná, nemáme ani záchody. Preto sme sa vrátili do Nových Zámkov,“ kričí nahnevaná žena. Čo budú ďalej robiť, nevie.
Dav vysťahovaných ľudí sa včera na protest zhromaždil pred mestským úradom, kde ho upokojovali mestskí policajti aj prostredníctvom vajdu. Prednosta mestského úradu Peter Ágh nechcel prezradiť, kto je novým majiteľom bytovky. Len prehodil, že podrobnosti oznámia až v piatok.
Zdroj: Nový Čas
Mna by zaujimalo, ze preco sa okolo tejto veci robi tolky humbuk a ludia, ktori napr. nedostanu zaplatene za svoju odpracovanu robotu su totalne ignorovani. Pritom su to poctivi, platiaci obcania. Dalo by sa hovorit o takych pripadoch vela. Ja si myslim, ze krok mestskeho zastupitelstva bol uplne spravny, a ze, ako pre Roma, tak aj pre normalneho by malo platit > Neplatis? Zariad sa na ulici. Bohuzial krute, ale realita je taka. Su ludia, ktori by chceli platit a stat im neda ziadne byty. A tyto, ktori nerobia dostavaju vsetko. Verim, ze do polroka z miesta, kde su ubytovani bude zase jedno velke smetisko a bordel. To malo, co je tam zo zeleza, hliniku (ak tam nieco je) bude rozpredane a prechlastane, popripade prefetovane.
Aky je vas nazor?