Neplatici - Co s nimi?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Neplatici - Co s nimi?

Príspevok od používateľa p4ra »

Neviem, ci toto malo ist do Politika alebo Ostatne, tak poprosim moderatorov, aby to presunuli, ak som to zle zaradil. Chcel by som ale otvorit diskusiu na tuto temu. Otvorim ju na zaklade tochto:
NOVÉ ZÁMKY - Pešiu zónu v centre Nových Zámkov včera obsadili stovky nahnevaných ľudí. Pred mestský úrad prišli protestovať proti údajne násilnému vysťahovaniu 250 obyvateľov bytoviek na Kasárenskej a Hradnej ulici.

Reklama
Dramatickým chvíľam predchádzalo rozhodnutie mesta, ktoré bytovky, kde žije väčšina neplatičov, predalo súkromníkom. Tí teraz dali ľudí vysťahovať. Iba šiestim rodinám, ktoré nájom platili, zabezpečilo mesto bývanie i naďalej v meste. Ostatných odvážajú do obcí v okolí Levíc a Nitry.

„Je to hrozné!“ kričal rozčúlený Tibor Kotlár (43). Rozália Lakatošová (46) povedala, že chlapi v čiernom dozerajúci na sťahovanie im nakázali naložiť na autá nábytok, natlačili ich do autobusu a vyložili v Šalove neďaleko Levíc. „Vo dvoch izbách sa majú tiesniť tri rodiny, teda asi dvadsať ľudí. Na dome sú porozbíjané okná, nemáme ani záchody. Preto sme sa vrátili do Nových Zámkov,“ kričí nahnevaná žena. Čo budú ďalej robiť, nevie.

Dav vysťahovaných ľudí sa včera na protest zhromaždil pred mestským úradom, kde ho upokojovali mestskí policajti aj prostredníctvom vajdu. Prednosta mestského úradu Peter Ágh nechcel prezradiť, kto je novým majiteľom bytovky. Len prehodil, že podrobnosti oznámia až v piatok.

Zdroj: Nový Čas
Ja osobne som rad, ze ich odtialto vystahovali. Co viem, tak okrem mna je tu este jedna osoba z Novych Zamkov. A urcite mi da za pravdu, ze tento krok je spravny. Byvam asi 5 minut od obidvoch tychto bytoviek, kde oni byvali, ak sa to da nazvat bytovkami. Nanestastie, ale su v samom centre mesta. Niekedy to boli krasne stare domy, urcite v nich nebyvala chudoba. Chodim vedla jednej z nich kazdy den do prace a z prace. Nebol den, aby pred tym domom neboli smeti, aby sa ludia nehadali, aby tam nebehali do naha vyzlecene deti, pomaly aj s rodicmi. Proste komplikovane osadenstvo. Drviva vacsina z nich boli neplatici, a ti ktori aj boli dostali byty nahradne, kde budu moct byvat.

Mna by zaujimalo, ze preco sa okolo tejto veci robi tolky humbuk a ludia, ktori napr. nedostanu zaplatene za svoju odpracovanu robotu su totalne ignorovani. Pritom su to poctivi, platiaci obcania. Dalo by sa hovorit o takych pripadoch vela. Ja si myslim, ze krok mestskeho zastupitelstva bol uplne spravny, a ze, ako pre Roma, tak aj pre normalneho by malo platit > Neplatis? Zariad sa na ulici. Bohuzial krute, ale realita je taka. Su ludia, ktori by chceli platit a stat im neda ziadne byty. A tyto, ktori nerobia dostavaju vsetko. Verim, ze do polroka z miesta, kde su ubytovani bude zase jedno velke smetisko a bordel. To malo, co je tam zo zeleza, hliniku (ak tam nieco je) bude rozpredane a prechlastane, popripade prefetovane.

Aky je vas nazor?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Moj nazor - kto neplati, nech nebyva.

Co sa tyka ludi, ktori nedostali mzdu a tym im vznikla platobna neschopnot, riesil by som to formou posudenia akejsi "preukazanej doveryhodnosti". Ak platili XY rokov bez problemov, bolo by tam iste cakacie obdobie, trebars 3 mesiace, ktore by mali na vyplatenie podlznosti. Cestny clovek si by si hladal sposob ako zaplatit.
Na druhej strane, ak by u niekoho bolo neplatenie recidivou - ani sa s nim nebavit.

Inu, citlivy problem.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Mas pravdu. Suhlasim s tvojim nazorom.
Ale tak vidis na Slovensku je to tak...
Ked maju cigani "vybyvane" byty ta chcu nove a aj ich dostanu...
Ved len Letanovsku osadu idu prestahovat medzi 2 susedne dediny (v jednej byvam) a mam skusenosti s ciganmi...
Moj bratranec hovori: nenavidim rasizmus a ciganov...
Ja nie som rasista ani neodsudzujem vsetkych ciganov. Ale vacsina ich je taka aka je. Taky Lunik IX. v KE. To je strach a hroza. Tam by s nimi tiez mali nieco robit...
Najhorsie je, ze bielym sa stane nejaka nehoda (zhori im dom) a mozu si pomoct ako vedia, ale cigani dom "vybyvaju" a dostanu novy. Zadarmo. Alebo za smiesnu cenu. Platit nemusia tolko kolko my, ale ani to nepaltia...
Ale to je ako zacarovany kruh. A take veci sa tu uz riesili...
No to je asi neriesitelne, lebo kym sa oni nezacnu prisposobovat tak sa to nezmeni a ona nevyzeraju ze by sa chceli...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

...viem si domysliet, co to boli za spoluobcania, predpokladam ze inklinovali k indianom...Presne takyto postup by som spravil po celom slovensku a hlavne u nas na vychode...Preco by im mal stat stavat zadarmo byty, davat im vsetko do huby iba tak? A oni to na oplatku rozmlatia a potom o par rokov ziadaju nove a stazuju sa. Vystahovat vsetkych, pre mna za mna nech si ziju v lese alebo pod mostom a nasledne nato uviest do platnosti farmarsky zakon ako v niektorych statoch Fokin' Yanks...Si na mojom pozemku bez povolenia? - Shot. Kazdy ma u nas sancu na pracu - takto funguje trh s pracou a to, ze oni na ziadnu nemaju skillz, to je uz ich problem a nie nas a nasho statu. Preco by teda oni mali mat ubytovanie zadarmo? Kebyze ja nezaplatim jeden nezaplatim splatku za dom/byt, tak na mna skoro poslu exekutora alebo nieco podobne, a im sa vsetko prepecie? Podla mna to bol spravny krok, a to ich lamentovanie nemusi nikoho zaujimat. Najhorsie na tom je, ze kym som bol doma, tak som si vsimol, ze TV Narkoza ich stavia vzdy do svetla ako nejakych obetnych barankov, ako keby ti, ktori ich vystahovali, boli tie najvacsie svine - ale opak je pravdou. Do toho a pokracovat v takomto trende vsade bez vynimky, ci je to indian alebo nie.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

jedna vec je, ze je super ze ich stamad dostali druha ze si to odniesli dediny v okoli. v KE sa to poriesilo tak ze vsetka degesina je na Luniku IX a zvysok mesta je relativne cisty, uz aj z toho posledneho domu v centre ich vydzubali. ale nesuhlasim ak degesinu presuvaju z mesta na dedinu.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

este ma napadlo. ked raz bol taky pripad ze sa kopu ciganov nastahovalo do jedneho opusteneho domu.A ked ho chcel majitel zburat ta mal problem ze nebudu mat de byvat a ma im najst nahradne ubytovanie...
Toto akoze fakt bol vrchol. Vyhrazali sa mi tam.... Uz co je vela to je vela...
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

z takychto sprav cim dalej tym viac nemam rad tu "tmavsiu" rasu :?

a jak tu will.i.am pisal tak to je totalna kravina este im najst nahradne ubytovanie....nemam slov k tomu :(
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Uz som volal aj priatelke do Anglie kvoli tomuto :D Sa tade nielen ona bala chodit. Strasny smrad, neporiadok, choroby, skratka hnus. Mozno, ze mi niekto povie,ze som rasista, ale nie je to tak, ja nemam rad tie grupy preto, lebo vsetko, co zadarmo dostanu aj znicia a nie, ze by si to vazili, aj ked tie budovy nedostali, oni si ich prisvojili. Tie budovy neopravnene pouzivali a ich samozrejme zdevastovali, A ako uz povedal aj Kinjeril, kto neplati nech nebyva. Podla mna, nie ze by im mali hladat nahradne ubytovanie a starat so o nich ako o soplave decka, ale by ich mali trestne stihat za poskodenie cudzej veci, neopravneny vstup na chudzi pozemok a urcite by sa naslo este mnoho zakonov, ktoré porusili. Takyto kazia meno aj tej hrstky slusnych ciganov, co ziju normalny zivot, chodia do prace a poctivo platia za vsetko, co dostanu. A ja budem musiet pracovat, aby som mohol splacat 30 rokov hypoteku na byt, ktorý oni dostanu zadarmo, pardon, lebo si odpracovali uz vyse 100 hodin, ako som v jednom rozhovore sa dopocul. Ale to je uz ina tema, takze som velmi rad, ze ich odtial vykopli.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

will.i.am, ved prave. Ten clovek, ktory legalnou cestou v sutazi vyhral a odkupil tie tzv. domy sa este zaviazal, ze musi im zabezpecit nahradne byvanie. To ako preco? Tak oni su neplatici a este clovek, ktory ma v plane zburat terajsie ich bydlisko a postavit tam nieco nove, ma este investovat do ich nahradneho byvania. Ale co je najsmutnejsie, TV a noviny sa tym zaoberaju, ako keby chudacikovia oni trpeli. Ja tiez nie som ani rasista, ci nieco podobne, ale myslim, ze pre Romov takehoto druhu je jedno jedine vychodisko, ako je pre Indianov v Amerike - rezervacie. A jednou rezervaciou by sme kludne mohli nazvat Lunik IX. Tam ich treba dat vsetkych nakopu. Medzi sebou si budu rozumiet, mlatit sa, navzajom si kradnut, rozdavat si to brat so sestrou, nevazit si nicoho a normalni ludia na to nedoplatia.

Ja zase nechcem hadzat vsetkych Romov do jedneho vreca, ale takato neprisposobiva skupinka ludi si jednoducho nezasluzi ziadne odmeny, lebo sa o ne ziadnym sposobom nezasluzila. Z tych viac, ako 200 ludi sa tam naslo 10, ktori povedzme, ze poctivo pracuju a tym by som aku-taku moznost dal, ako spominal kinjeril.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

p4ra: suhlasim s tebou, len je tu jeden taky detail, ze indiani su v rezervaciach kvoli pristahovalcom atd. my sme utlacani romami, ak to tak mozem povedat...
a vseobecne, ked vidim nejaku ciganu v telke ako koji decko a za nou hordy tych malych sracov, na rukach a krkoch zlate retaze tak mi az zle dojde. mama cela biela, ze kym ona sa stve v skole za smiesne peniaze a este si pri nich aj nici zdravie, ta spatna ciganka si namrdala deti a teraz ma dvojnasobok platu mojej mamy v podstate za nic. vtedy mam niekedy chut prestat kecat hovadiny a normalne pristupit ku skutkom a najat nejaku skupinu holohlavych goril. robis? nerobis? tahaj do riti. a mam rad tie kecy: nikde nas nechcu vziat robit, lemry lenive, keby aj chceli, nech mi nevravi ze na velku stavbu kde vsetko strazia SBS vo dne v noci radsej nedaju cigana nosit tehly ako bieleho. rasisticke reci, ale pravdive. ale to som sa trocha rozohnil, sorry. k tomu byvaniu vseobecne, ako bolo spomenute, kto neplati nech nebyva, ale treba to preverit, aby nedoslo k takemu ze niekoho vyhodili z roboty a nemoze platit lebo nema z coho, ale jasne ze nech to nie je pol roka alebo kolko ,tie spomenute 3 mesiace su akurat. a kto nebyva? to uz potom nie je moj problem, robil hovadiny, musi za to pykat. mal na to mysliet vtedy ked rozhadzoval kade tade.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

Na prach, na prach :wink:
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

V urcitych obdobiach je povinnostou kazdeho slusneho cloveka znovu zverejnovat
veci, ktore su samozrejme. George Orwell

Statisticky rasizmus sa zase potvrdzuje, no nasa "solarizovana" mensina neunavne oblbuje verejnost (a ani neprestane).
Veruze je to ako bolo spomenute - Zacarovany kruh Vyuzit cudzi majetok je pre nich normalna vec, ked skoro ziadny nemaju.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

treba byt neoblomny ...za neviem akeho rezimu si tu navykli mat za ziadne peniaze vela muziky ...treba ich zacat radikalne prevychovavat... suhlas!!!
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:will.i.am, ved prave. Ten clovek, ktory legalnou cestou v sutazi vyhral a odkupil tie tzv. domy sa este zaviazal, ze musi im zabezpecit nahradne byvanie. To ako preco? Tak oni su neplatici a este clovek, ktory ma v plane zburat terajsie ich bydlisko a postavit tam nieco nove, ma este investovat do ich nahradneho byvania. Ale co je najsmutnejsie, TV a noviny sa tym zaoberaju, ako keby chudacikovia oni trpeli. Ja tiez nie som ani rasista, ci nieco podobne, ale myslim, ze pre Romov takehoto druhu je jedno jedine vychodisko, ako je pre Indianov v Amerike - rezervacie. A jednou rezervaciou by sme kludne mohli nazvat Lunik IX. Tam ich treba dat vsetkych nakopu. Medzi sebou si budu rozumiet, mlatit sa, navzajom si kradnut, rozdavat si to brat so sestrou, nevazit si nicoho a normalni ludia na to nedoplatia.

Ja zase nechcem hadzat vsetkych Romov do jedneho vreca, ale takato neprisposobiva skupinka ludi si jednoducho nezasluzi ziadne odmeny, lebo sa o ne ziadnym sposobom nezasluzila. Z tych viac, ako 200 ludi sa tam naslo 10, ktori povedzme, ze poctivo pracuju a tym by som aku-taku moznost dal, ako spominal kinjeril.
suhlasim az s tou rezervaciou na L9 lebo na L8 budem byvat este minimalne 4 roky kym neskoncim skolu :-D
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

prosim vas, co tu rozoberat kazdu ptakovinu ktoru uvidete v spravach...co teraz? vyhodili ich? tak im treba... :!:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

p4ra: Prečo chceš všetkých čiernych dementov odsťahovať na LIX? Tým problém nevyriešiš, ale presunieš ho o pár kilometrov na východ. Čo zlé komu košičania urobili, že máme mať všetkú tú pljagu vo svojom meste? Už teraz nám devastujú autobusy, ničia, kradnú a prepádajú.
LIX zrušiť a tej čiernej hávedi nedať žrať. Buď nech robia a platia, alebo nech zdochnú od hladu. Ale zasa... Nedáš im žrať, začnú rabovať a zabíjať...
Riešenie? Všetci si domyslite...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

erytro, nemyslel som, ze teraz vsetkych, z celeho Slovenska k vam na vychod. Boze chran. Ved takychto rezervacii je plno po celom Slovensku. Napr. aj ta, kam idu prestahovat tychto nasich cirkusantov pri Leviciach.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Takýchto rezervácii je ako nasrané na Spiši. Letanovce, Spišské Tomášovce to je niečo strašné. Úprimne ľutujem ľudí ktorí žijú v týchto a podoných obciach. L IX je hanba Košíc, to si povedzme otvorene. Chvála Panu Kristu Bohu že leží mimo mesta.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

podme na to ekvivalentne
neplatici = romovia
romovia = romsky problem
a romsky problem nema riesenie.

jedine im vytvorit vlastny stat niekde uprostred atlantiku a dat na nich totalne embargo, nech si tam ziju ako chcu. ale to by bol rasizmus a diskriminacia ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

jimino napísal:jedine im vytvorit vlastny stat niekde uprostred atlantiku a dat na nich totalne embargo, nech si tam ziju ako chcu. ale to by bol rasizmus a diskriminacia ;)
a ja by som bol aj za karantenu
Napísať odpoveď