nervova porucha?
nervova porucha?
Zdravim,
pred casom som sa v mhd stretol so zaujimavym javom, kedy postarsiemu cloveku prudko trhalo svalmi v tvari akoby zanietene rozpraval, pricom aj otacal hlavou, bez akychkolvek zvukov z jeho strany, vyzerajuc ze si svoju cinnost vobec neuvedomuje. Jav som pozoroval uz viac ako jeden krat.
Rad by som zistil, o ake ochorenie/stav ide, ma niekto s niecim podobnym skusenosti?
mademan
pred casom som sa v mhd stretol so zaujimavym javom, kedy postarsiemu cloveku prudko trhalo svalmi v tvari akoby zanietene rozpraval, pricom aj otacal hlavou, bez akychkolvek zvukov z jeho strany, vyzerajuc ze si svoju cinnost vobec neuvedomuje. Jav som pozoroval uz viac ako jeden krat.
Rad by som zistil, o ake ochorenie/stav ide, ma niekto s niecim podobnym skusenosti?
mademan
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Nuz, neriesim pohyby vzniknuvsie pocas fazy zaspavania, to nepovazujem za poruchu, co myslim je seriozne clovek, kt. divo bez zastavenia rozprava akoby s kazdou molekulou vzduchu okolo neho, nevyhladava pritom ocny kontakt ludi ze by to kvazi im hovoril, proste zanietene kvazi rozprava doprazdna a ako som hovoril, nevyzera, ze by si to uvedomoval.
/ a divo pritom tiez trha ostatnymi svalmi v tvari, kt. by v beznom hovore tak extenzivne nepouzival... snad ma je rozumiet
/ a divo pritom tiez trha ostatnymi svalmi v tvari, kt. by v beznom hovore tak extenzivne nepouzival... snad ma je rozumiet
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: nervova porucha?
Podobné príznaky môžu byť spôsobené dlhodobým užívaním silných antipsychotík, ako ABILIFI, Cisordinol, Prozac ai.mademan napísal:Zdravim,
mademan
Konkrétne vedl. účinky:
ABILIFI napísal:...nekontrolovateľné pohyby, alebo mykanie sa, trhnutie sa, záchvat...
Cisordinol napísal:-mimovoľné, opakujúce sa pohyby úst a jazyka; môžu to byť príznaky stavu ktorý sa nazýva tarditívna dyskinézia
Prozac napísal:...zášklby, tiky...
//Edit:
Príčastie trpné!!mademan napísal:Nuz, neriesim pohyby vzniknuvsie pocas fazy zaspavania, to nepovazujem za poruchu,
Počas fázy zaspávania ide o intenzívne útržky sna, ktoré pri fáze theta vnímame, ako halucináciu, preto sa strhneme - nače telo ešte bdelo reaguje na to, čo už mozog "prežíva" v sne...
darcovi k+: Nie, nie doktor. Študent psychológie
Heh z toho si nic nerob , ja nonstop bucham rukami nohami,v skole ceruzkami cez hodinu ked je nuda ,ked sa pise pisomka su pocut iba dupot mojich noh na linoleu ,v mhd ked sedim staleLub0$ napísal:Je mi to trapne, ale ja sa kazdu chvilu prichytim ako trepem s nohami, alebo stale musim mat nieco v rukach. A uz sa mi stalo ze som zaspal a stale som si trepkal s nozkou, vazne uvazujem ci nemam ja nejake nervove problemy.