nervova porucha?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mademan
Light Star
Light Star

nervova porucha?

Príspevok od používateľa mademan »

Zdravim,

pred casom som sa v mhd stretol so zaujimavym javom, kedy postarsiemu cloveku prudko trhalo svalmi v tvari akoby zanietene rozpraval, pricom aj otacal hlavou, bez akychkolvek zvukov z jeho strany, vyzerajuc ze si svoju cinnost vobec neuvedomuje. Jav som pozoroval uz viac ako jeden krat.

Rad by som zistil, o ake ochorenie/stav ide, ma niekto s niecim podobnym skusenosti?

mademan
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

pravdepodobne parkinson
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

hmmm neviem, videl som dost ludi, co mali parkinsona, ale tvarou im netrhalo, mozno som ich nevidel dost. ale s urcitostou to bude nejake neurodegenerativne ochorenie alebo nieco podobne
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

jj, ades ma pravdu a ked ma clovek parkinsona, vedomie je zachovane a vie o tom, ze sa trasie , ale tiez ma nenapada o ake ochorenie ide v tomto pripade
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

to by chcelo vidiet ho nazivo a zavolat dr. housa :D
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Je mi to trapne, ale ja sa kazdu chvilu prichytim ako trepem s nohami, alebo stale musim mat nieco v rukach. A uz sa mi stalo ze som zaspal a stale som si trepkal s nozkou, vazne uvazujem ci nemam ja nejake nervove problemy.
bell
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa bell »

ades napísal:to by chcelo vidiet ho nazivo a zavolat dr. housa :D
raz na cviku z patologie doktorka povedala, pride dr. house a my ostatni to mozme zabalit :D

edit:

lubOS- neviem o co sa nejda, neurologiu som este nemala.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Ja ked spim niekde (najcastejsie vo vlaku) tak, ze si opieram rukou o operadlo hlavu, tak sa mi hned ako zadriemem otvori huba :) No to som este v takom polospanku a zareagujem na to tym, ze ju znova zavrem. A tak ju stale otvaram a zatvaram az dokym nezaspim a je mi to jedno :sleeping:
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

Nuz, neriesim pohyby vzniknuvsie pocas fazy zaspavania, to nepovazujem za poruchu, co myslim je seriozne clovek, kt. divo bez zastavenia rozprava akoby s kazdou molekulou vzduchu okolo neho, nevyhladava pritom ocny kontakt ludi ze by to kvazi im hovoril, proste zanietene kvazi rozprava doprazdna a ako som hovoril, nevyzera, ze by si to uvedomoval.

/ a divo pritom tiez trha ostatnymi svalmi v tvari, kt. by v beznom hovore tak extenzivne nepouzival... snad ma je rozumiet :?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: nervova porucha?

Príspevok od používateľa jin »

mademan napísal:Zdravim,

pred casom som sa v mhd stretol so zaujimavym javom, kedy postarsiemu cloveku prudko trhalo svalmi v tvari akoby zanietene rozpraval, pricom aj otacal hlavou, bez akychkolvek zvukov z jeho strany, vyzerajuc ze si svoju cinnost vobec neuvedomuje. Jav som pozoroval uz viac ako jeden krat.

Rad by som zistil, o ake ochorenie/stav ide, ma niekto s niecim podobnym skusenosti?

mademan
Podobné príznaky môžu byť spôsobené dlhodobým užívaním silných antipsychotík, ako ABILIFI, Cisordinol, Prozac ai.
Konkrétne vedl. účinky:
ABILIFI napísal:...nekontrolovateľné pohyby, alebo mykanie sa, trhnutie sa, záchvat...
Cisordinol napísal:-mimovoľné, opakujúce sa pohyby úst a jazyka; môžu to byť príznaky stavu ktorý sa nazýva tarditívna dyskinézia
Prozac napísal:...zášklby, tiky...
:arrow: Niečo o tarditívnej dyskinézii (ENG, ale je to zaujímavé) http://en.wikipedia.org/wiki/Tardive_dyskinesia

//Edit:
mademan napísal:Nuz, neriesim pohyby vzniknuvsie pocas fazy zaspavania, to nepovazujem za poruchu,
Príčastie trpné!! :smt050
Počas fázy zaspávania ide o intenzívne útržky sna, ktoré pri fáze theta vnímame, ako halucináciu, preto sa strhneme - nače telo ešte bdelo reaguje na to, čo už mozog "prežíva" v sne...
darcovi k+: Nie, nie doktor. Študent psychológie :wink:
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Lub0$ napísal:Je mi to trapne, ale ja sa kazdu chvilu prichytim ako trepem s nohami, alebo stale musim mat nieco v rukach. A uz sa mi stalo ze som zaspal a stale som si trepkal s nozkou, vazne uvazujem ci nemam ja nejake nervove problemy.
Heh z toho si nic nerob , ja nonstop bucham rukami nohami,v skole ceruzkami cez hodinu ked je nuda ,ked sa pise pisomka su pocut iba dupot mojich noh na linoleu ,v mhd ked sedim stale :) hram na bicie tak snad sa to da ospravedlnit :P minule ma chcela z fyziky vyhodit xD tiez na obcianskej ,na slovine a matike.. normalka: )
Napísať odpoveď