Neuznana reklamacia NAY.sk iPhone 6 Plus
-
xH4wK
Re: Neuznana reklamacia NAY.sk iPhone 6 Plus
Nuz ale moja prva reakcia v tejto teme nebola len na tvoj specificky pripad ale na celu diskusiu a vsetky prispevky ludi v teme.. takze nebud vztahovacny. Reagoval som na ludi ktori pisali ze zaruka sa predlzuje na cele zariadenie co je hlupost.
U teba servis nespecifikoval zavadu ? Kde sa nachadzala ? Tak to je ich problem...
Ja ked som reklamoval iphone - konkretne zadny mikrofon ktory ma snimat a redukovat okolity sum tak mi jasne napisali ktory modul bol vadny a ze to bolo riesene swapom - takze zaruka sa mi predlzila len pre dany modul aj ked bol vymeneny cely telefon.
ked servis nikde nespecifikoval co bolo vadne a preco sa robil swap tak predpokladam ze SOI posudi ze zaruka sa tym padom predlzila na cele zariadenie respektive kedze sa opakuje povodny problem tak minimalne bude vadny rovnaky modul takze by to malo byt v tvoj prospech
U teba servis nespecifikoval zavadu ? Kde sa nachadzala ? Tak to je ich problem...
Ja ked som reklamoval iphone - konkretne zadny mikrofon ktory ma snimat a redukovat okolity sum tak mi jasne napisali ktory modul bol vadny a ze to bolo riesene swapom - takze zaruka sa mi predlzila len pre dany modul aj ked bol vymeneny cely telefon.
ked servis nikde nespecifikoval co bolo vadne a preco sa robil swap tak predpokladam ze SOI posudi ze zaruka sa tym padom predlzila na cele zariadenie respektive kedze sa opakuje povodny problem tak minimalne bude vadny rovnaky modul takze by to malo byt v tvoj prospech
Je jedno co ti servis specifikoval ako problem, ak vymenili cele zariadenie. Novu zaruku mas predsa mat na celu vymenenu vec. Keby vymenili IBA mikrofon, mas novu zaruku iba na mikrofon, a na zvysok sa zaruka predlzi o dobu kedy bolo zariadenie v servise.
-
xH4wK
Ani nahodou, to je co som tu vysvetloval..
Vada sa prejavi na module X, vymeni sa modul X, zaruka sa predlzuje len na module X je jedno ci modul X bol vymeneny vymenou celeho zariadenia alebo len vymenou daneho modulu.
Aj SOI to formuluje podobne treba si to poriadne precitat ich vyjadrenie
NAY to ma takto v obchodnych podmienkach, dokonca dodatocna predlzena zaruka je u nich vinimocna:
Vada sa prejavi na module X, vymeni sa modul X, zaruka sa predlzuje len na module X je jedno ci modul X bol vymeneny vymenou celeho zariadenia alebo len vymenou daneho modulu.
Aj SOI to formuluje podobne treba si to poriadne precitat ich vyjadrenie
NAY to ma takto v obchodnych podmienkach, dokonca dodatocna predlzena zaruka je u nich vinimocna:
Dĺžka záruky na vymenené diely končí v ten istý deň ako záruka na tovar
Na vymenené diely sa pri záručnej oprave nevzťahuje nová dvojročná záruka, ale naďalej plynie pôvodná záruka 2 roky od nákupu tovaru. V niektorých prípadoch môže byť stanovená výnimka a vymenený diel môže mať samostatnú záruku odo dňa výmeny, ktorá je dlhšia ako záručná oprava.
Mas to trochu pomylene. Ak je vada na module X, a reklamaciu vyriesia vymenou modulu X, mas novu zaruku na modul X a na zvysok telefonu sa zaruka predlzuje.Ak vsak ale z akehokolvek dovodu a z ich svojvole pri akejkolvek zavade vymenia cele zariadenie (nove, stare, refurbished, SWAP, volajme to ako chceme), zakon hovori o novej zaruke.
Znova, na priklade notebooku. Ak by ti v zaruke z dovodu chybneho HDD vymenili cely notebook, a do protokolu by uviedli - chyba HDD, reklamacia vyriesena formou vymeny celeho NB, tak mas narok na novu zaruku celeho NB, a je jedno ze chybu specifikovali ako chybu HDD.
Znova, na priklade notebooku. Ak by ti v zaruke z dovodu chybneho HDD vymenili cely notebook, a do protokolu by uviedli - chyba HDD, reklamacia vyriesena formou vymeny celeho NB, tak mas narok na novu zaruku celeho NB, a je jedno ze chybu specifikovali ako chybu HDD.
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
NAY moze mat v podmienkach co chce, nemozu byt nad zakonom.. a naozaj xh4wK nemas pravdu, fakt zbytocne sa hadas.
-
xH4wK
Chcem vidiet ako niekto pojde reklamovat ze mu nefunguje tlacitko na mobile, daju mu refurb a potom po skonceni zaruky pojde reklamovat ja neviem.. mikrofon alebo displej a ze mu to uznaju.. to chcem vidiet naozaj.
Pretoze je to nerealna hlupost, to potom kazdy jeden vyrobca ktory meni cele zariadenia lebo je to casovo a financne menej narocne bude kazdemu takemu cloveku poskytovat znova 2 roky zaruku.. nerealne, hlupe.
Ja viem ze vam ako pouzivatelom by sa to velmi pacilo.. ale co by sa nepacilo Slovakovi co chce vsetko zadarmo najlepsie
Pretoze je to nerealna hlupost, to potom kazdy jeden vyrobca ktory meni cele zariadenia lebo je to casovo a financne menej narocne bude kazdemu takemu cloveku poskytovat znova 2 roky zaruku.. nerealne, hlupe.
Ja viem ze vam ako pouzivatelom by sa to velmi pacilo.. ale co by sa nepacilo Slovakovi co chce vsetko zadarmo najlepsie
-
kukiak
Addict
Vymenuj mi vyrobcov, co davaju teda refurby mobilov okrem iphonov..
HTC v Amerike 
-
kukiak
Addict
bavime o slovenskych zakonoch
.. no nikto iny.. ak to servis opravit nevie alebo je to neopravitelne, vystavi dobropis pre dodavatela, teda zakaznik dostane bud spat prachy alebo novy kus ako si zvoli zakaznik a predajca zas dostane prachy spat alebo novy kus od dodavatela.. takto to funguje, ziadne repasy alebo co.
Zaruka je v USA jednorocna. Aj to je jeden z dovodov preco su zariadenia vacsinou o dost lacnejsie. Mozno aj prava spotrebitelov su tam nizsie ako v europe, na druhej strane sa tam nemaju problem sudit pre akukolvek vec.
Ozaj, zaujimalo by ma teda realne co znamena SWAP. Je to refurb telefon v novom kryte, ci nova zakladna doska kde sa da povodny displej/bateria do noveho krytu?
Ozaj, zaujimalo by ma teda realne co znamena SWAP. Je to refurb telefon v novom kryte, ci nova zakladna doska kde sa da povodny displej/bateria do noveho krytu?
-
kukiak
Addict
uplne novy telefon..
-
xH4wK
Je to normalny refurb, telefon s novym zovnajskom ktory ma vnutornosti ktore boli opravene alebo poskladane z funkcnych 'suciastok' viacerych kusov reklamovanych telefonov a nasledne bol testovany.
kukiak prosim ta nedavaj tu rozumy ked zjavne nemas potuchy ako to funguje.
Davat ale novu 2 rocnu zaruku na refurbished telefon je nerealne a hlupe. Snad ziadny normalne uvazujuci clovek nemoze ocakavat nieco take. Ohanat sa zakonom je prinajmensom smiesne od ludi ktori nestudovali pravo, kazdy zakon ma svoj vyklad precitajte si ten.
kukiak prosim ta nedavaj tu rozumy ked zjavne nemas potuchy ako to funguje.
A takto to funguje v realnom svete.. je to efektivne, skracuje to dobu cakania, menej financne narocne.The refurbished replacement Apple will provide will be indistinguishable from new. It will have gone through more quality testing than a device new off the assembly line. As I understand it, the housing, glass and battery are replaced. Look at it this way: many years ago, when cell phones were just starting to get sold, if something went wrong with your phone, you sent it back to the manufacturer to be repaired. And you waited. If you were lucky, your carrier might give you a loaner. After 4-6 weeks, you got your same phone back, with all the same scratches but repaired. Now, phones still get sent back to the manufacturer for repair, it probably takes weeks before that particular phone makes it to the front of the repair queue. But, instead of making you wait, you get the next completely repaired phone. In the case of an over the counter swap at a store, you don't even have to wait for shipping. And, as a bonus, you get the new housing, glass, and battery. Also, keep in mind that Apple is replacing like for like. You're giving them a used phone for repair; they're not going to give you a brand new one.
Davat ale novu 2 rocnu zaruku na refurbished telefon je nerealne a hlupe. Snad ziadny normalne uvazujuci clovek nemoze ocakavat nieco take. Ohanat sa zakonom je prinajmensom smiesne od ludi ktori nestudovali pravo, kazdy zakon ma svoj vyklad precitajte si ten.
Ked som ja robil zarucny servis mobilov Sony Ericsson tak swap bola len hlavna doska. Ako technici sme si swap vedeli kupit ale to obnasalo aj kupu ostatnych dielov ako display a kryt.
-
kukiak
Addict
xH4wK jediny kto nema potuchy si ty a tym to uzavriem.. pis si co chces, boli to tu uz vysvetlene mnohrat. Novy vyrobok, nova zaruka, take su nase zakony. mas tu rozhodnutia SOI, realne skusenosti s ludmi co tu pracuju a ludi co ten iphone aj naozaj reklamovali... pozri si reklamacny poriadok napr. alzy, pripadne tam chod iphone reklamovat.. automaticky mas po vymene novy zaruku, ci myslis, ze to napr taka alza robi len tak aby na tom utracala statisice?
v cehach to tak napriklad nemaju, tak im pred par rokmi zakon menil.
v cehach to tak napriklad nemaju, tak im pred par rokmi zakon menil.
-
xH4wK
Vies sem hodit aj vynatok z obchodnych podmienok alzy kde sa to pise ?
Alebo vies len kecat bez realnych argumentov ?
Alebo este lepsie, vies sem dat kopiu zarucneho listu kde kvoli swapu predlzovali zaruku o 2 roky ?
Alebo vies len kecat bez realnych argumentov ?
Alebo este lepsie, vies sem dat kopiu zarucneho listu kde kvoli swapu predlzovali zaruku o 2 roky ?
-
kukiak
Addict
Na kazdy vymeneny swap v alze mas novu zaruku, toto je vseobecne znama vec, tu ti nemusim nic dokazovat, sam som tak reklamoval svoj, chces oskenovanu vydajku aby si sa uz uvedomil? ak ti ju sem dam, verejne sa tu pokajas?
Cital si tie rozhodnutia SOI a tu pokutu aku ti predajcovia dostali?
este si mi stale nepovedal, ktory vyrobca alebo servis teda podla teba takto pracuje
este si mi stale nepovedal, ktory vyrobca alebo servis teda podla teba takto pracuje
xH4wK napísal:Chcem vidiet ako niekto pojde reklamovat ze mu nefunguje tlacitko na mobile, daju mu refurb a potom po skonceni zaruky pojde reklamovat ja neviem.. mikrofon alebo displej a ze mu to uznaju.. to chcem vidiet naozaj.
-
xH4wK
Ano ja som to cital, a aj pochopil.. ty zjavne nie.
Asus robi swap pokial viem, Corsair robi swap, MSI robi swap, Apple robi swap, to su len ti s ktorymi mam ja osobne skusenosti, ziadny z nich neposkytoval bonusovu utopisticku 2 rocnu zaruku po swape.
A teraz mi prosim ukaz tu tvoju predlzenu zaruku.
PS: zaruku po swape v servise, nie priamo v alze.. alza robi VYMENU VYROBKU za novy ked servis nestiha do 30 dni alebo ak reklamujes do 14 dni od kupy - tam ti logicky zaruku predlzi.. ale to som tu uz pisal.
Asus robi swap pokial viem, Corsair robi swap, MSI robi swap, Apple robi swap, to su len ti s ktorymi mam ja osobne skusenosti, ziadny z nich neposkytoval bonusovu utopisticku 2 rocnu zaruku po swape.
A teraz mi prosim ukaz tu tvoju predlzenu zaruku.
PS: zaruku po swape v servise, nie priamo v alze.. alza robi VYMENU VYROBKU za novy ked servis nestiha do 30 dni alebo ak reklamujes do 14 dni od kupy - tam ti logicky zaruku predlzi.. ale to som tu uz pisal.
-
kukiak
Addict
Okej v priebehu dna to sem hodim.. Nie zase klames
.. alza ti da novy zaruku, ked je vyslovene na protokole napisane vymena za SWAP. Asus swap nerobi, Corsair zdroje to iste, po vymene nova zaruka, kedze sa neopravuju, MSI dosky, grafika po vymene nova zaruka. Okrem toho pytal som sa na mobily!!!! kedze si o nich pisal ty svoje predstavy ako to funguje.
Ked na tuto temu narazi niekto z googlu, nech sa nenecha odbit recami tu hore a normalne nech to ide reklamovat.
Ked na tuto temu narazi niekto z googlu, nech sa nenecha odbit recami tu hore a normalne nech to ide reklamovat.
-
xH4wK
Reklamoval som Corsair zdroj, poslali mi s5 refurb, zaruka predlzena nebola ani u vyrobcu ani v alze.
Reklamoval som iPhone 5s, bol vymeneny za refurb ale zaruka ostala povodna dokonca aj na apple stranke zostala povodna po registracii noveho S/N !
Reklamoval som ASUS grafiku, vymenili mi ju za 'novu' ale zaruka v alze zostala povodna
Reklamoval som MSI grafiku v prvych 14 dnoch po kupe, na druhy den mi ju vymenili v alze a zaruka sa posunula o 1 den. (tj. zacala plynut nova 2r zaruka..)
Ja neviem ci ty mas aj nejake realne skusenosti ale podla mojich sa ziadna zaruka nepredlzuje ked ti daju refurb/repas zariadenie.
Ked mi tu niekto ukaze normalne ze reklamoval nieco dostal swap a predlzili mu zaruku na cele zariadenie o 2 roky tak to potom mna odrbali na 4 reklamaciach.
Reklamoval som iPhone 5s, bol vymeneny za refurb ale zaruka ostala povodna dokonca aj na apple stranke zostala povodna po registracii noveho S/N !
Reklamoval som ASUS grafiku, vymenili mi ju za 'novu' ale zaruka v alze zostala povodna
Reklamoval som MSI grafiku v prvych 14 dnoch po kupe, na druhy den mi ju vymenili v alze a zaruka sa posunula o 1 den. (tj. zacala plynut nova 2r zaruka..)
Ja neviem ci ty mas aj nejake realne skusenosti ale podla mojich sa ziadna zaruka nepredlzuje ked ti daju refurb/repas zariadenie.
Ked mi tu niekto ukaze normalne ze reklamoval nieco dostal swap a predlzili mu zaruku na cele zariadenie o 2 roky tak to potom mna odrbali na 4 reklamaciach.
xH4wK - tak ako napisala SOI: Odvolací orgán preto nesúhlasí s tvrdením účastníka konania, ktorý popiera existenciu 24 mesačnej záručnej doby na vymenenú súčiastku len z toho titulu, že spoločnosť GHS Mobile neposkytla žiadnu ďalšiu záruku. Táto skutočnosť je právne irelevantná, nakoľko § 427 ods. 2 Občianskeho zákonníka je potrebné vykladať v spojení s § 620 ods. 1 cit. zákona, nakoľko všeobecná dĺžka záručnej doby je 24 mesiacov
Cize nech si tvrdi predajca ci servis co chce, na vymenenu vec/suciastku mas zaruku 2 roky. Ak si uveril tomu ze ju nemas, je to len a len tvoj problem. 9 z 10 ludi uveri, 1 z 10 napise staznost, poda podnet na SOI, firma zaplati pokutu a aj tak to opravi. Stale na tom servis/predajca nie je stratovy.
Cize nech si tvrdi predajca ci servis co chce, na vymenenu vec/suciastku mas zaruku 2 roky. Ak si uveril tomu ze ju nemas, je to len a len tvoj problem. 9 z 10 ludi uveri, 1 z 10 napise staznost, poda podnet na SOI, firma zaplati pokutu a aj tak to opravi. Stale na tom servis/predajca nie je stratovy.