Neviem cim to je
Neviem cim to je
Posledne 2 tyzdne sa moja priatelka sprava velmi cudne, je sklesnuta, moc toho nenarozprava, vyzera nestastna. Je taka ked je so mnou, ale aj ked sme vonku s viacerymi. Normalne bola zhovorciva a vesela. Nechce mi povedat v com ma problem, ze to si musi poriesit sama so sebou. Velmi ma jej spravanie trapy, neviem ako jej pomoct, neviem ci sa so mnou nahodou nechce rozist. Ak mate niekto podobnu skusenost, prosim podelte sa s nou, lebo ja naozaj neviem co a ako 
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Fíha, chlape nezávidím. No ešte predtým, než sa pustíme do rád nám napíš troška viac o vašom vzťahu. Váš vek a trvanie, prípadne niečo, čo by sme mali vedieťSkorocel napísal:Posledne 2 tyzdne sa moja priatelka sprava velmi cudne, je sklesnuta, moc toho nenarozprava, vyzera nestastna. Je taka ked je so mnou, ale aj ked sme vonku s viacerymi. Normalne bola zhovorciva a vesela. Nechce mi povedat v com ma problem, ze to si musi poriesit sama so sebou. Velmi ma jej spravanie trapy, neviem ako jej pomoct, neviem ci sa so mnou nahodou nechce rozist. Ak mate niekto podobnu skusenost, prosim podelte sa s nou, lebo ja naozaj neviem co a ako
//Edit: No tak nie
Predovšetkým, keď ti už povedala, že si to potrebuje vyriešiť sama so sebou, tak ti to nepovie. Čiže sa jej snaž byť oporou ako sa to len dá. Nechcem ťa strašiť, no možno je to kvôli niečomu vo vašom vzťahu.
Takéto problémy niesú vo väčšine prípadov predzvesťou ničoho dobrého. Inak musím podotknúť, že je dobré, že myslíš aj na najhoršiu alternatívu - rozchod. Pripúšťam, aj to je možnosť. Tá príde reálne v úvahu vtedy, ak budeš hľadať ten problém, no on bude v tebe....
Skús prehodnotiť vaše posledné stretnutie, rozhovor etc. predtým, ako sa začala takto správať a dôkladne ho analyzuj, či si nemohol spraviť chybu, prípadne či si aj v minulosti nepsravil nejakú chybu o ktorej dovtedy nevedela....Teraz ťa z ničoho neobviňujem, iba chcem, aby si zvážil naozaj všetky alternatívy a upokojil svoje rozbúrené myšlienky o tom, že problém si ty
Doublepost odstránený.
Možno má rodinné problémy
, aj kamarátka mala pár týžďou také stavy, že sa z nikým nerozprávala, a aj z vlastnej skúsenosti viem, že keď mám nejaký problém tak som úplne bez nálady dokým sa nevyrozprávam...skús ju nejako donútiť aby sa vyrozprávla....Stretávate sa menej častejšie ako pred tou zmenou v jej správaní???
-
zuzkazuzka
VIP
Vitaj Skorocel!
No, to čo popisuješ mi pripadá na začiatok depky.... Zjavne tvoju priateľku niečo trápi, ale nechce sa ti zveriť... Myslím, že pokiaľ sa máte radi a beriete jeden druhého vážne, mali by ste byť schopní vzájomne si poradiť, povzbudiť sa, pomôcť si... Takže by som ti navrhovala porozprávať sa s ňou, snažiť sa z nej vytiahnuť, o čo ide... Nikto sa predsa netrápi len tak pre nič za nič... Skús jej naznačiť, že nech je to čokoľvek, čo ju trápi, že sa ti môže zveriť, že ju máš rád, záleží ti na nej a že sa jej pokúsiš pomôcť...
Čo sa týka jadra samotného problému, tak ťažko tu polemizovať, či sa to týka teba a či pomýšľa nad rozchodom... To musíš vedieť najlepšie ty, ako na tom váš vzťah je. Skús napísať niečo viac, ako dlho ste spolu, koľko máte rokov, ako si rozumiete, či sa stalo niečo, čo by jej dalo dôvod pomýšľať na rozchod... Skúsime ti pomôcť.
No, to čo popisuješ mi pripadá na začiatok depky.... Zjavne tvoju priateľku niečo trápi, ale nechce sa ti zveriť... Myslím, že pokiaľ sa máte radi a beriete jeden druhého vážne, mali by ste byť schopní vzájomne si poradiť, povzbudiť sa, pomôcť si... Takže by som ti navrhovala porozprávať sa s ňou, snažiť sa z nej vytiahnuť, o čo ide... Nikto sa predsa netrápi len tak pre nič za nič... Skús jej naznačiť, že nech je to čokoľvek, čo ju trápi, že sa ti môže zveriť, že ju máš rád, záleží ti na nej a že sa jej pokúsiš pomôcť...
Čo sa týka jadra samotného problému, tak ťažko tu polemizovať, či sa to týka teba a či pomýšľa nad rozchodom... To musíš vedieť najlepšie ty, ako na tom váš vzťah je. Skús napísať niečo viac, ako dlho ste spolu, koľko máte rokov, ako si rozumiete, či sa stalo niečo, čo by jej dalo dôvod pomýšľať na rozchod... Skúsime ti pomôcť.
-
vendo
Guru
"metla ludstva" dobra metoda ani by ma nenapadlo
inac neviem ale myslim si ze kazdy ma nejake problemy ja osobne si ich radsej riesim sam a tiez som taky "nijaky" ked cosi riesim lenze no vacsinou to trva den max 2...........
skus z nej vytiahnut podrobnosti a ak nechce rozpravat tak vazne pouzi nejaku dobru palenku
inac neviem ale myslim si ze kazdy ma nejake problemy ja osobne si ich radsej riesim sam a tiez som taky "nijaky" ked cosi riesim lenze no vacsinou to trva den max 2...........
skus z nej vytiahnut podrobnosti a ak nechce rozpravat tak vazne pouzi nejaku dobru palenku
no nechtiac som zmazal príspevok ...
ako by som to nevydržal ja ( teda dozvedieť sa , o čo ide a prežívať s frajerkou v takom vzťahu ) tak ani nikto iný ...
no áno metla ľudstva to je bohužiaľ krutá , ale jediná metóda v tvojom trápení ...
Skorocel napísal:Nechce mi povedat v com ma problem, ze to si musi poriesit sama so sebou.
stáť pri nej to áno , ale trpieť každé stretnutie , to neni sranda ...Digital6 napísal:skús ju nejako donútiť aby sa vyrozprávla....
ako by som to nevydržal ja ( teda dozvedieť sa , o čo ide a prežívať s frajerkou v takom vzťahu ) tak ani nikto iný ...
no áno metla ľudstva to je bohužiaľ krutá , ale jediná metóda v tvojom trápení ...
-
zuzkazuzka
VIP
ľahko je o tom písať ...
ja som to zažil týždeň a nevedel som , že či to má už vôbec zmysel ...
ako môžeš normálne diskutovať keď mu to nechce povedať už 2 týždne ?
má čakať a trpieť a trpieť a nevedieť na čom vlastne je ?
a čakať mesiac a ďalší , čakať na tu diskusiu ?
dievča zavolať na pohárik , jazyk sa rozviaže , kde je problém
život nieje romantický film stále
// btw nemienim sa o tom teraz hádať , povedal som názor , Vy máte svoj , ja Vám ho neberiem ...
a neriešim problém č.2 teda pomôcť , ale č.1 teda zistiť o čo vlastne ide
ja som to zažil týždeň a nevedel som , že či to má už vôbec zmysel ...
ako môžeš normálne diskutovať keď mu to nechce povedať už 2 týždne ?
má čakať a trpieť a trpieť a nevedieť na čom vlastne je ?
a čakať mesiac a ďalší , čakať na tu diskusiu ?
dievča zavolať na pohárik , jazyk sa rozviaže , kde je problém
život nieje romantický film stále
// btw nemienim sa o tom teraz hádať , povedal som názor , Vy máte svoj , ja Vám ho neberiem ...
a neriešim problém č.2 teda pomôcť , ale č.1 teda zistiť o čo vlastne ide
Re: Neviem cim to je
Tak toto je aj môj podobný prípad...potom som mal depku aj ja,z toho,že som sa trápil kvôli nej a tak,no strašné...človek nikdy nebýva šťastný,raz za čas "musí" byť smutný,alebo byť na chvíľku sám a trošku vypnúť od všetkých..v našom prípade to bola škola,dostala proste zlú známku a...chápete to..ja som si robil potom predsudky,ona sa potom tiež trápila kvôli mne...alebo ako bolo spomenuté,tiže rodinné problémy..a s takými vecami sa málokto zdôverí,aj keď spolu chodíte dôverujete si....nemusíš sa trápiť,proste...stane sa,neboj,...do týždňa bude opäť taká,aká bola predtým..len jej nedaj najavo,že ťa to mrzí..jej správanie...a rozísť?neboj,robíš si predsudky tak,ako ja?Skorocel napísal:Posledne 2 tyzdne sa moja priatelka sprava velmi cudne, je sklesnuta, moc toho nenarozprava, vyzera nestastna. Je taka ked je so mnou, ale aj ked sme vonku s viacerymi. Normalne bola zhovorciva a vesela. Nechce mi povedat v com ma problem, ze to si musi poriesit sama so sebou. Velmi ma jej spravanie trapy, neviem ako jej pomoct, neviem ci sa so mnou nahodou nechce rozist. Ak mate niekto podobnu skusenost, prosim podelte sa s nou, lebo ja naozaj neviem co a ako
-
zuzkazuzka
VIP
Keď dievča vehementne bude odmietať sa zveriť, tak ten vzťah podľa mňa nie je zdravý. Vo vzťahu by dvaja mali fungovať ako celok, malo by im záležať na tom, ako sa druhý cíti a na tom, aby sa obaja mali dobre.... Ale to by sme už zachádzali priďaleko. Počkajme, keď nám Skorocel napíše viac a môžme riešiť.
Re: Neviem cim to je
ešte raz si prečítaj, čo sa o tom alkohole písaloBaxxter99 napísal:Niečo som tu videl o alkohole...opováž sa niečo také vziať do rúkSom si spomenul na jednu vetu v knihe od Exúperyho...a tom malom princovi myslím...on sa pýtal:"Prečo piješ?"on odpovedal:"Lebo som nešťastný"ten malý sa pýta:"Prečo si nešťastný?"on odpovedá:"Lebo pijem" to len tak mimo témy,ale fakt tým nevyriešiš..a hlavne nie teraz...
Alkohol by som to neriešil. Skôr rozhovorom.
Podľa mňa to bude najskôr modelová situácia. Neviem aký je vek, ale tipujem, že nie viac ako 18.
Dievča je neskúsené alebo možno nedospelé. Proste chce si to riešiť sama a neuvedomuje si, že by si dvaja ľudia, ktorí sa ľúbia a veria si mali hovoriť o všetkom. Že tu sú jeden pre druhého. Že to, že si to bude chcieť riešiť sama, sa toho druhého partnera môže dotknúť, alebo že si bude v hlave predstavovať vlastné verzie, že sa bude kvôli nej trápiť.
Takže ja sa prikláňam k názoru Zuzkyzuzky.
Prepáč Schw33k ale alkoholom by som to neriešil. Nie je to prirodzené, ak mu to povie pod vplyvom alkoholu. Navyše by sa mohla potom za neho aj nahnevať, keby ho prekukla.
No to bola prvá verzia, druhá je tá, že by to naozaj bolo kvôli vzťahu, ale to si myslím, že by mu možno nepovedala, keby on nejavil záujem, alebo by si to on nevšimol. Myslím, že by chcela aby si to práveže všimol a začal to riešiť. Proste aby na to prišiel sám
Alebo ešte nenašla odvahu mu to povedať.
No uvidíme ako sa to vyvinie
Podľa mňa to bude najskôr modelová situácia. Neviem aký je vek, ale tipujem, že nie viac ako 18.
Dievča je neskúsené alebo možno nedospelé. Proste chce si to riešiť sama a neuvedomuje si, že by si dvaja ľudia, ktorí sa ľúbia a veria si mali hovoriť o všetkom. Že tu sú jeden pre druhého. Že to, že si to bude chcieť riešiť sama, sa toho druhého partnera môže dotknúť, alebo že si bude v hlave predstavovať vlastné verzie, že sa bude kvôli nej trápiť.
Takže ja sa prikláňam k názoru Zuzkyzuzky.
Prepáč Schw33k ale alkoholom by som to neriešil. Nie je to prirodzené, ak mu to povie pod vplyvom alkoholu. Navyše by sa mohla potom za neho aj nahnevať, keby ho prekukla.
No to bola prvá verzia, druhá je tá, že by to naozaj bolo kvôli vzťahu, ale to si myslím, že by mu možno nepovedala, keby on nejavil záujem, alebo by si to on nevšimol. Myslím, že by chcela aby si to práveže všimol a začal to riešiť. Proste aby na to prišiel sám
Alebo ešte nenašla odvahu mu to povedať.
No uvidíme ako sa to vyvinie
No sme spolu 3 mesiace zatial, ja mam 17, ona 16 rokov. Uz sa pokusam zistit co s nou je viac ako tyzden a stale nic...
Ked nieco rozoberame, tak povacsine vravi len: je mi to jedno...Uz mi je to aj blbe stale dookola vyzvedat co je s nou. Co sa tyka alkoholu, tak to nepojde, pretoze pije len na nejakych velkych akciach, no a do maja ziadna nie je
. Ale to s tou kamaratkou je dobry napad, mozno sa jej zverila. Skusim sa spytat aspon nej
.
Ked nieco rozoberame, tak povacsine vravi len: je mi to jedno...Uz mi je to aj blbe stale dookola vyzvedat co je s nou. Co sa tyka alkoholu, tak to nepojde, pretoze pije len na nejakych velkych akciach, no a do maja ziadna nie je
-
Vigor
King
Ze Ta to nenapadlo aj sameho sa spytat jej kamaratky
.
No ale k veci. Osobne to nevidim v Tvojej situacii prilis ruzovo. Lebo osobne by som to videl asi tak, ze ked Ti to nechce povedat, je to mozno nieco velmi velmi vazne a neveri Ti dost nato, aby sa Ti zdoverila. A ak Ti neveri, nieco nie je v poriadku. Podla mna ked niekoho lubim a mame sa radi, tak je to ta prva osoba s ktorou chcem riesit dobre i zle veci v zivote.
Alebo Ti to nechce povedat, lebo sa to tyka Teba, tym sposobom ktory by Ta urcite nepotesil.
Nechcem byt zly, no nech sa pozeram ako sa pozeram nevidim to nejako dobre. Co je vztah bez dovery? Podla mna nic...
No ale k veci. Osobne to nevidim v Tvojej situacii prilis ruzovo. Lebo osobne by som to videl asi tak, ze ked Ti to nechce povedat, je to mozno nieco velmi velmi vazne a neveri Ti dost nato, aby sa Ti zdoverila. A ak Ti neveri, nieco nie je v poriadku. Podla mna ked niekoho lubim a mame sa radi, tak je to ta prva osoba s ktorou chcem riesit dobre i zle veci v zivote.
Alebo Ti to nechce povedat, lebo sa to tyka Teba, tym sposobom ktory by Ta urcite nepotesil.
Nechcem byt zly, no nech sa pozeram ako sa pozeram nevidim to nejako dobre. Co je vztah bez dovery? Podla mna nic...
-
jin
VIP
Toto sa mi nepáči. Pokiaľ zaujíma ten apatický postoj aj ku iným veciam, ako len ku veciam okolo vás, tak to bude niečo hlbšie. Pokiaľ by t obolo kvôli vzťahu, tak pokiaľ by nebola extra citlivá a strašne by jej na tebe nazáležalo a obávala by sa, že ťa rozchodom raní /čo automaticky vylučuje možnosť, že by rupol vzťah/, bola b yaspoň trocha uvolnenejšia v partii. /Jakaaa veta
Nepáči sa mi to.....
//Edit: Situáciu som adaptoval na mňa v tom veku a zobral som do úvahy ako by som reagoval....Lenže ja niesom / nebol som / nebudem on...
Ach už je neskoro....
Hmm... Vigor má možno pravdu, ale možno je to na tento vek úplne bežné.. ako som hovoril o tej nedospelosti, resp. nevyspelosti.. psychickej, že nechápe určité veci..
Áno súhlasím s Vigorom, že potom je to na hovno.
Ináč to bude super vyzerať, keď to budeš musieť tahať z jej kamarátky.
Najprv by som jej to vysvetlil ako si to predstavuje, že sa trápiš a že sa ťa to dotklo a potom by som trochu zjemnil, že si tu pre ňu... atď.
//edit : Jin, 16-17 rozumnejší vo vzťahoch? no česť výnimkám
Áno súhlasím s Vigorom, že potom je to na hovno.
Ináč to bude super vyzerať, keď to budeš musieť tahať z jej kamarátky.
Najprv by som jej to vysvetlil ako si to predstavuje, že sa trápiš a že sa ťa to dotklo a potom by som trochu zjemnil, že si tu pre ňu... atď.
//edit : Jin, 16-17 rozumnejší vo vzťahoch? no česť výnimkám
-
Vigor
King
Hej, EtieNne Ti naznacil cestu vo svojej poslednej vete. Aj ked osobne si myslim, ze dva tyzdne ci ako dlho to bolo je dost dlha doba, aby si uvedomila ze Ti na nej zalezi a ze Ta trapi to, ako sa sprava(aj ked to ze jej to este nie je jasne...ved ste hadam partneri
). Cize jej skus povedat tie veci, ktore by mala vo vztahu vycitit aj sama, no mozno sa jej to z nejakych dovodov nedari. To su tie veci, ako ze si tu pre nu, trapi Ta ked sa ona trapi a pod. Urcite vies co mam na mysli.
A ked to nepojde tak to mas dost zle. A ak sa budes potom pytat kamaratky, tak uz rejme len zo zvedavosti, lebo ten vztah by som uz plnohodnotnym nenazyval.
A ked to nepojde tak to mas dost zle. A ak sa budes potom pytat kamaratky, tak uz rejme len zo zvedavosti, lebo ten vztah by som uz plnohodnotnym nenazyval.
-
krupica_dnb
Medium Professional
to chce veľa času, ty to možno aj dávaš najavo ale napr. aj ja sa riadim heslom Dôveruj ale never. A keď mám nejaký problém tak sa ho snažím riešiť sám, no mojou podráždenosťou len ublížim svojmu okoliu. Takže určite by bolo dobré sa porozprávať s jej kamarátkou ( iba ak ste aj vy kamaráti!!) a pomaly to prebrať... Je dosť možné že ide o problém medzi vami ale kľudne nemusí, je to tak 40 : 60, skús jej vyhovieť keď ťa o niečo požiada a tráviť s ňou primerané množstvo času- ak už s tebou nebude chcieť byť a bude mať býhovorky prečo, tak to už ide zlým smerom...Skorocel napísal:Asi som jej doposial nedal najavo to, ze mi moze uplne vo vsetkom doverovat a ze vsetky problemy mozeme riesit spolu...