Nexus 7 vs iPAd mini
Nexus 7 vs iPAd mini
Chcem kúpiť tablet a neviem sa rozhodnúť medzi nexusom 7 a iPadom mini. Skoro všetky parametre (ako sú procesor, pamäť RAM, rozlíšenie) má lepšie nexus 7, ale prevedenie má zase lepšie iPad mini. Čo by ste mi poradili?
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Nexus 7 vs iPAd mini
poradil som nexus
-
Ba-Yo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ak by si mal minúť všetky ušetrené peniaze ,tak nekupuj iPad. Kúp si ho iba v prípade ,že ti viac vyhovuje iOS alebo si zaťažený na apple dizajne.
Sice papierovo je nexus 7 silnejsi, ale v realite je ipad mini v kazdom ohlade lepsi. Je rychlejsi, hry maju krajsiu grafiku, displej ma vsetky parametre okrem rozlisenia lepsie. Saturacia farieb, pozorovacie uhly a podobne. Len musis zistit jtory system ti ako vyhovuje, napis na co chces to zariadenie vyuzivat. Za mna by som bral ipad mini.
Tak využívať ho chcem na internet, po prípadne zahraď hru. Tiež ho potrebujem na prezeranie dokumentov word a prezentacií do školy.
-
uplink
VIP
laforez - je uzavretý, bez jailbreaku sú Ti všetky tie hry nanič, lebo pochybujem že keď kupuje mini/Nexus, bude mať peniažky na legálny soft a jailbreaknutý iPad je nestabilný a mrzne. Toľko ku "výhodám" iPadu. A prosím Ťa, tá rýchlosť, to môže napísať len totálny ignorant. Zdravý rozum Ti dá, že systém s ktorým nebolo ináč, ako len jemne kozmeticky a to fakt len štrajchnuto pohnuté 8 rokov asi ku*va pobeží plynule aj so všetkými základnými appkami, no nie? Však to by boli akí retardi, keby to nezvládli doladiť po skoro dekáde v tom appli. Skús si zahrať náročnejšie cracknuté hry na iPade mini a pobavíš sa. Legálne fičia v pohode, o to pokoj, ale ak je jailbreaknutý, si v koncoch.
Ku Nexusu, je to asi najlepšia voľba na trhu, avšak ja by som počkal na novinky od ťamťungu a iných výrobcov. V podstate je Nexus malý zázrak za tie prachy a apple iPad žiadna generácia sa naň nechytá ani náhodou. Jedine ak chceš na tablete LEN pozerať stránky, fotiť, dokumenty a počúvať hudbu. Vtedy je iPad ultimátna voľba.
Ku Nexusu, je to asi najlepšia voľba na trhu, avšak ja by som počkal na novinky od ťamťungu a iných výrobcov. V podstate je Nexus malý zázrak za tie prachy a apple iPad žiadna generácia sa naň nechytá ani náhodou. Jedine ak chceš na tablete LEN pozerať stránky, fotiť, dokumenty a počúvať hudbu. Vtedy je iPad ultimátna voľba.
Ale no uplink
Preco ten hate na Apple?
Dnes vecer maju predstavit vynoveny iOS, tak predsa uvidime. A inak OP si moze zbehnut do hocijakeho obchodu a odskusat si, co mu bude viac vyhovovat.
JB na iOS neodporucam, pada to naozaj dost kvalitne (vravim este o casoch 3G/3G S, od tychto som JB neskusal, ale pochybujem, ze sa to nejakym sposobom zlepsilo).
Teraz vela ludi predava iPady z CSOB, moze kupit novy za 240-250 Euro so zarukou.
Dnes vecer maju predstavit vynoveny iOS, tak predsa uvidime. A inak OP si moze zbehnut do hocijakeho obchodu a odskusat si, co mu bude viac vyhovovat.
JB na iOS neodporucam, pada to naozaj dost kvalitne (vravim este o casoch 3G/3G S, od tychto som JB neskusal, ale pochybujem, ze sa to nejakym sposobom zlepsilo).
Teraz vela ludi predava iPady z CSOB, moze kupit novy za 240-250 Euro so zarukou.
-
uplink
VIP
icefiresr - vadí mi strašne politika firmy. Nie že by google malo lepšiu, ale aspoň väčšiu slobodu Ti dajú. Pozeral som niektoré návrhy nadšencov, boli namakané, uvidíme s čím "prekvapí" apple...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
súhlasím s uplinkom. Ale to zdrašné ubratie výkonu po JB som si nevšimol
.. Ale neskúšal som žiadne hry, iba či to je funkčné.
No mne sa napriklad u Guglu nepaci, ze odstranili z iOS push na mail... To bola hrozna podpasovka pre pouzivatelov Gmailu a tiez ma to obmedzuje dost na fetch (kazdych 15 min minimum).uplink napísal:icefiresr - vadí mi strašne politika firmy. Nie že by google malo lepšiu, ale aspoň väčšiu slobodu Ti dajú. Pozeral som niektoré návrhy nadšencov, boli namakané, uvidíme s čím "prekvapí" apple...
Ale ak by som mal vyberat medzi Nexus 7 a iPad Mini, tak by som bud pockal na novy Nexus alebo kupil iPad s tym, ze ho neskor vzdy mozem dobre predat.
Tie sa prikláňam k nexusu.
-
uplink
VIP
MichalkoOo - výkon je úplne v pohode po JB, ale aplikácie, najmä tie náročnejšie rady freezujú a crashujú. Nie je to nič hrozné, jednoducho Ti appku vypne, alebo zamrzne a vypne po chvíľke. Len je to dosť otrava. Základný GUi a základný appky sú po JB úplne v pohode. Tak isto aj office appky cracknuté a iné. Problém je s AAA hrami.
Mňa dosť láka iPad mini, lebo viem že systém je o dosť rýchlejší od androidu. Aj to prevedenie a dizajn je o dosť lepší ako v nexus 7 a, že ten tablet od Applu by mi určite dlhšie vydržal. A ešte som zatiaľ žiadny výrobok od Applu nevlastnil. A dnes ma Apple predstaviť nový softvér asi ios 7, myslíte že ho dostane tiež iPad mini? Ale zase má odrádza od Applu tie drahé aplikácie a ze po jailbreaku bude sekať.
-
galbavymartin
Light Professional
Ja byvsom bral iPad mini ale tak to je dosť individuálne anivs Nexusom neurobi chybu
A zase v nexuse 7 ma odrádza konštrukcia ktorá nie je dosť kvalitná, že vraj sa displej odlepuje (najčastejšia chyba v nexuse). Tak neviem sa rozhodnúť.
-
uplink
VIP
FANTOM092 - pozri, z Tvojho postoja je viac ako evidentné že chceš iPad, tak si ho vezmi. Chybu s ním zásadnú nespravíš a ako napísal ice, keď ťa omrzí predáš ho extrémne ľahko.
A upgrade na iPad mini Ti zaručiť neviem, ale vzhľadom na jeho HW tam na 99% bude tiež. Len aby bol ten update nejaký prevratný, ako naozaj a nie taký ako vštetky vylepšenia applu na poli iPhonov a iPadov, kde vždy zrevolucionizujú už beztak revolučnú funkciu, či schopnosť ich výrobku a znovu ju znovuvynájdu. Lebo seriózne, posledné faux-pas s ich "upgradom" iPhonu 4S na 5 si myslím že prekusli len zarytí zástanci Applu a kúpili viacmenej zo zvyku. Reálny upgrade sa totižto až na pár kozmetických úprav nekonal, hlavne že vo videách hovorili o ďalšej revolúcii...
A upgrade na iPad mini Ti zaručiť neviem, ale vzhľadom na jeho HW tam na 99% bude tiež. Len aby bol ten update nejaký prevratný, ako naozaj a nie taký ako vštetky vylepšenia applu na poli iPhonov a iPadov, kde vždy zrevolucionizujú už beztak revolučnú funkciu, či schopnosť ich výrobku a znovu ju znovuvynájdu. Lebo seriózne, posledné faux-pas s ich "upgradom" iPhonu 4S na 5 si myslím že prekusli len zarytí zástanci Applu a kúpili viacmenej zo zvyku. Reálny upgrade sa totižto až na pár kozmetických úprav nekonal, hlavne že vo videách hovorili o ďalšej revolúcii...
-
MichalkoOo
Zablokovaný
nemysli si že iOS je rýchly a plynulý na všetkom. Ipad mini má pomalý HW a aby si nekoniec nebol prekvapený s tou rýchlosťou.. Kalendár možno spustí pekne dlhou animáciou ale náročné činnosti budú sekať. Zober si pekne nexus 7 (ktorý sa dá pretaktovať z 1.3GHz na 1.6GHz stabilne a bezpečne) takže o výkon sa neboj.FANTOM092 napísal:Mňa dosť láka iPad mini, lebo viem že systém je o dosť rýchlejší od androidu. Aj to prevedenie a dizajn je o dosť lepší ako v nexus 7 a, že ten tablet od Applu by mi určite dlhšie vydržal. A ešte som zatiaľ žiadny výrobok od Applu nevlastnil. A dnes ma Apple predstaviť nový softvér asi ios 7, myslíte že ho dostane tiež iPad mini? Ale zase má odrádza od Applu tie drahé aplikácie a ze po jailbreaku bude sekať.
Nemozes porovnat taktovanie. Kolko % ludi to robi na tablete?
iOS 7 iPad mini dostane, vsak na trhu je hrozne kratko. Vnutornosti ma cca rovnake ako iPad 2, cize ti to este rok-dva vykonovo postaci, ak teda nebudeme ratat s ultra-novymi 3D hrami. Rataj tiez s 3 rokmi updatov, minimalne.
A u iPadu mas istotu, ze ti baterka tie 3 roky pouzivania da a aj kvalita prevedenia je top. Nexus by som kupil v pripade, ak mas vela prachov a za pol roka, rok, updatoval na nieco novsie. Ak tych penazi nemas vela na rozhadzovanie, iPad ti vydrzi dlhsie.
Ale tak rozhodni sa sam.
Mimochodom, iOS mam teraz 3 rok a za aplikacie som dal presne 34 Euro. Kupoval som navigaciu a par drobnosti. WhatsApp a kopec inych dobrych Apps byvaju aspon raz do roka zadarmo, cize nemusis ani vela penazi minat, ak si trpezlivy.
iOS 7 iPad mini dostane, vsak na trhu je hrozne kratko. Vnutornosti ma cca rovnake ako iPad 2, cize ti to este rok-dva vykonovo postaci, ak teda nebudeme ratat s ultra-novymi 3D hrami. Rataj tiez s 3 rokmi updatov, minimalne.
A u iPadu mas istotu, ze ti baterka tie 3 roky pouzivania da a aj kvalita prevedenia je top. Nexus by som kupil v pripade, ak mas vela prachov a za pol roka, rok, updatoval na nieco novsie. Ak tych penazi nemas vela na rozhadzovanie, iPad ti vydrzi dlhsie.
Ale tak rozhodni sa sam.
Mimochodom, iOS mam teraz 3 rok a za aplikacie som dal presne 34 Euro. Kupoval som navigaciu a par drobnosti. WhatsApp a kopec inych dobrych Apps byvaju aspon raz do roka zadarmo, cize nemusis ani vela penazi minat, ak si trpezlivy.
Uplink ukludni sa. Ked chces vsetko zadarmo a vsetko len kradnut, tak si kupuj android a stahuj si z waretu appky aj s istatnym malwarom. Bez debaty vude ten ipad mini rychlejsi. Pozri si hociake porovnania na youtube, ci v browsovani, hrach, grafike, vydrzi a podobne. Aj podpora systemu je niekde uplne inde. To ze podla teba su tam kozmeticke zmeny je tvoj nazor, ja mam praveze taky isty nazor na nive verzie androidu, ale to by sme sa dostali niekam kde tato tema smerovat nema. Ale mal som v jednej domacnosti aj nexus7 aj ipad 2(takmer identicke vnutornosti s ipad mini) a jednoducho je to obrovsky rozdiel. Ty si tvrd na zaklade parametrov z netu svoje nazory ja na zaklade realneho pouzivania hovorim svoje skusenosti. Pokial chalanisko vie ako viac-menej funguje ios a nebude mu vadit vyhodit mesacne 3-4ecka na appky, tak bude spokojny. Nech si vyskusa obe zariadenia a uvidi.
-
uplink
VIP
laforez - vieš, lebo ja som retard čo nemá vlastné skúsenosti a píšem len podľa parametrov z netu a všetok soft mám kradnutý