NFS séria ? úpadok úžasného a unikátneho titulu ?

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
DropDead
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

NFS séria ? úpadok úžasného a unikátneho titulu ?

Príspevok od používateľa DropDead »

poďme diskutovať...

ako už z názvu vyplýva, ide o NFS...ide o to, čo sa deje s NFS...od Underground 1, Underground 2, Most Wanted, Carbon sa celé začalo kaziť...príklad Pro Street...nápad sa mi celkom páčil, síce zmenili prostredie z ulíc na napodobeninu DIRT ale fájn...no to čo mi tam chýbalo je to čo majú len vyššie spomenuté...tú atmosféru, to príjemné a proste normálne ovládanie, čo Pro Street, Undercover, Hot Pursuit, Run už nemalo, tieto majú akoby to auto bolo ztŕpnuté alebo niečo, ale myslím, že všetci, čo hrali tieto tituly vedia.

zapríčinila sa o to BlackBox, alebo autori U1,2;MW;C odišli preč ?

nespomenul som Shift....shift je odbočenie od NFS štýlu ulíc, no nemám nič proti nemu, ovládanie bolo príjemné, rád som ho hral, nemal som ten "trpký" pocit pri ovládaní.

U1,U2 - totálny...absolútny tuning :smt015
na MW mám rád blacklist, policajtov (snáď v MW sú aj najzákernejší)
Carbon je zvláštny titul ale je ma tiež ducha... tam som mal rád Crew to, že máte partiu, že idete s neakým členom závodiť

čo myslíte vy ? tiež by sa Vám páčil neaký nový svieži NFS, ktorý by bol buď U1,2 alebo MW ale s grafikou HotPursuit/RUN ? samozrejme s tým tuningom, ovládaním atď...

stále hrám MW, milujem ten tuning, soundtracky :smt033 atď...si poviete, že čo to je za hráča, že nič nerobí len kritizuje miliónové hry :smt098

malá ukážka tuningu z MW...mám svoj štýl carbonové diely, čierné elektróny a len lak bez vynilov :P
Prílohy
nfsmw1.jpg
nfsmw2.jpg
nfsmw3.jpg
nfsmw4.jpg
nfsmw5.jpg
nfsmw6.jpg
nfsmw7.jpg
nfsmw8.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

Re: NFS séria ? úpadok úžasného a unikátneho titulu ?

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Od Hot Pursuit 2 ma poriadne bavil už len U2. Ostatné som nehral, alebo hral len krátko.
Neviem či a čo táto séria stratila. Arkádové je to stále. Asi to bude tým, Že je to dookola to isté.
Mňa už vlastne takto arkádový štýl automobilových pretekov neberie. Keď sa chcem zabaviť, tak siahnem napr. po Flatout 2.

NFS séria ma nikdy nenapĺňala šťastím a úprimne je mi jedno či to smeruje do sračiek alebo z tejto značky ešte niečo vytrieskajú.
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Posledne NFS co som dokazal hrat je U2. Neviem ci som vyrastol, alebo som presiel na simulatory, ale odvtedy ziadne NFS neviem zapnut. Skusil som si este Shift2, co chcelo byt velmi akoze simulator, ale je to stale len pre mainstream.. A NFS vzdy bola a vzdy bude arkada.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

^ +1 nigga :D

Presne o tom hovorím.
Aj ten diel ktorým sa chceli vrátiť k Hot Pursuit 2 (nvm jak sa volá) bol celkom nevydarený. Dnes je už prosto herná scéna úplne iná.
Už tu nebude žiadny hardcore, všetko sa to uspôsobuje konzolám, alebo príležitostným hráčom len kvôli tomu, aby boli čísla nenormálne vysoké. Nájde sa už len málo spoločností ktoré sú ochotné pri tvorbe zabudnúť na fakt že hry nerobia pre fanúšikov, ale hlavne pre seba a tak vznikajú unikáty/hrateľné hry.

Škoda.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ak nepocitam prve casti, tak Porsche, Hp, HP2 a MW boli vydarene, vsetky dalsie nestali za nic. Pre mna bol Most Wanted posledny hratelny diel.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

problem tejto hry je ako u kazdej inej klasiky starych cias...

na nfs som vyrastal a v case ked nastupili boli dlhodobo cislom jedna... no donekonecna nemohli ist v rovnakej stope a to z dovodu:

narastajucej konkurenice postupom casu
monotonnosti, museli zacat robit variacie odlisne od zakladnych verzii
vacsie naroky hracou a narastajuce moznosti techniky

clovek dospieva a meni sa, hry sa menia tiez a snazia sa ist s dobou no nie kazdemu to chuti

nfs ma podla mna stale vela priaznivcov ale su to podla mna viac mladeznici v pubertalnom veku a my co sme vyrastali na prapovodnych verziach sme na tieto arkady uz naozaj stari.... tak ako bolo spomenute... a kedze dnes je konkurencia naozaj obrovska a dostupnost hier je uplne niekde inde ako aj ich techniky tak to uz nie je taky trhak ako napr kedysi casy age of empires II. a po faile s trojkou uz dalej ani nesli...

nfs sa sice snazi a intenzivne co je velmi sympaticke ale po hp2 som prakticky nic nehral dlhsie ako dva dni...
DropDead
Addict
Addict

tak tak, máte všetci pravdu, ono ako som spomínal hore aj tie nové diely majú možno peknú myšlienku, že je to dobrý námet, nápad, no spracovali to tak ako spracovali.

ono aj o to ide ako kolega vyššie spomína aby sa hra nestala monotónnou aby nenudila...aby neskončila ako...asi by som tu mal dať spoiler...ako call of duty, ktorá bola od MW1 to isté - menil sa len príbeh alebo ako v prípade niektorých dielov aj prostredie a dej..(áno, som fanúšik BF3 :smt033 )

aj som zabudol úplne povedať o World Online, keď som o ňom prvý-krát počul tak ma to potešilo, že zaujímavý projekt, no pri hraní bety som to vypol a povedal nikdy viac, konečne vrátili to ovládanie z U1,2,MW,... ale raz som sa odhodlal to znovu skúsiť už keď bola full verzia a potešilo to, hral som to ale to, ako nám autori chceli dať najavo, že radšej si kúpte za 10$+ packy, no nečudujem sa im, urobili komplet free titul...hromadnú online jazdu, ale aj zadarmo sa tam dalo zabaviť..

dúfam, že nezniem ako niekto, kto nerobí nič iné len sleduje kde sa aká hra mykne atď atď..no odreagovačka po nepríjemnom dni s Porsche CaymanS alebo Medveďom SL500 (viď. obrázky hore) a policajtami za zadkom pomôže si oddýchnuť. :wink:
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

U1, U2, MW v pohode, ale Carbon už zo zaťatými zubami. Po carbone už nebol dôvod ďalšie ani len inštalovať... šlo to do sračiek.
DropDead
Addict
Addict

Sarger napísal:U1, U2, MW v pohode, ale Carbon už zo zaťatými zubami. Po carbone už nebol dôvod ďalšie ani len inštalovať... šlo to do sračiek.

pri MW a carbone sa mi páčilo, že už tam človek mal trošku aj pocit, že sa ocitol v nejakom príbehu, no tiež carbon ma už tak nebavil ako predchádzajúce, niečo mi tam vadilo, no boli veci, čo sa veľmi páčili, napr. tie závody v tých kaňonoch, no znovu niektorí na nich pi*ovali, iní nie...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Uzasny a unikatny titul to nebol uz od cias NFS II. Co sa tyka serie, tak som najviac hral asi prave NFS II, dost aj jednotku a potom az Porsche Unleashed, Underground 2 a MW. Z tych prvych bola zaujimava jednotka, pretoze tam boli hlavne trate z bodu A do bodu B, ktore boli velmi podarene (Alpine). 2ka bola uz iba s okruhmi, no boli zaujimave a aj intro stalo za to:
PU bolo tiez fajn hlavne vdaka trochu narocnejsiemu ovladaniu a kariere, ale v tej dobe ma nezaujalo az tak ako 2ka. Potom som sa dostal az k U2, ktory bol tiez dobry, ale bez policie to nebolo ono, no zda sa mi, ze to bol prvy diel s poriadnym zvukom, ktory je pri automobilovych hrach velmi dolezity.
A na zaver je tu MW, kde sa to vsetko pekne spojilo - pekne prostredie, super zvuky, kvalitny soundtrack, policajti, atd. MW ma fakt bavilo aj v case ked som vyrazne preferoval simulatory. Skusal som este Carbon, ale nezaujal ma, ani poriadne neviem preco. Dalsie diely sa uz venovali okruhom a preto nemalo zmysel instalovat ich, pretoze na okruhy mam Live for speed a GTR Evolution (v tej dobe este GTR 2).
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Posledný hot pursuit je imho jeden z najlepších, hrozne ma to bavilo a aj baví, keď si sem tam spustím mp... :)
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Mna najviac bavila asi Undergound 1 a posledne co ma celkom bavilo bolo Carbon potom uz to islo okolo mna :?
Najlepsi skladba v U1 stale pametam :)
DropDead
Addict
Addict

no dnes som zahral World...hral som to asi pred pol rokom a bolo to v pohode, teraz ? idem závod...áno mám najpomalšie auto zo zúčastnených, ktorý krásne dávajú doláčiky na tie boost body...idem skončím prvý ? v tabuľke mi dá že "position 8/8" a v tabuľke som akože ešte ani nedošiel....ok chápeme sa, že ? :D alebo som skončil 5/8 no v tabuľke som bol ôsmy a podľa toho som nestihol časovú uzávierku od toho keď prvý dokončil závod...nerozumiem tomu a myslím, že to idem aj zmazať, lebo takú s prepáčením kktinu ako je toto...beta bola humus potom final bola dobrá a teraz ja neviem čo zase spravili ale zase je to humus, zase ! a problém s netom nemám, pomalý nie je už vôbec...

takže toľko, asi ostanem pri občasnom odreagovaní pri MW a to je všetko..
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

sa mi paci ze sa bavite o need for speede a tie najlepsie casti su mimo vas :)

Need For Speed - uplne prva cast, Highway Patrol, kravy popri ceste, super trate ci uz mesto alebo krajinka...to boli preteky, na dodge viper som jazdil
Need For Speed II - wuaaa detailny designovany interier, opat super trate - mix mesto/krajina + skratky, skolske autobusy, kamiony, a jeepy, brutalny trailer, super soundtrack + super vyber aut, split screen... chybali fizli ako minus oproti 1.
Need For Speed III: Hot Pursuit - tak toto bola najvacsia pecka, pust, sneh, snezi + Yeti , mesto, dazd,prach a policia, spike stripes a Corveta... :smt081 policajne jeepy, direct x , no brutalna zalezitost samozrejme nechybal split screen... soundtrack takisto +, zapnutie svetiel? no problem...
Need For Speed IV: High Stakes - to tu zacina - recyklacia III, tie iste trate, lepsia grafika, niektore nove auta, a prvy krat MODEL POSKODENIA, split screen a fizli... dostala sa mi uz velmi neskoro tato cast...
Need For Speed V: Porsche - novy model, klasickych nfsakov zo zaciatku nechytil, velke + za factory driver, + za smerovky. Trate a fyzikalny model ovladania nesli k sebe, ale dalo sa stale zabavat... historicke vozidla ? to uz bolo vela... trate uplne zle.
Need For Speed VI: Hot Pursuit II - :shock: omg grafika, toto proste nechapacka do teraz, fakt ze karty sa pri totmo zhavily a ludia onanovali... brutalny soundtrack, super mody, velke + za Ford Crown Victoria, po porsche brutalne ozivenie... a ta grafika - z mlaky vody frkala voda... vzdy som ta zastal a ofrkal daco :D, super trate a nekonecna zabava... obtiaznost uz to nebolo take lahke..
Need For Speed VII: Underground - ano, super model, tunning, soundtrack, nitro, drift/drag ale uz mi to prislo nudne... ziadny fizli? ziadny dmg model?
Need For Speed VII: Underground II - tak o toto konecne: otvoreny svet, este lepsi tunning, zvuky, soundtrack, ale uz inteligencia superov ... presvetlena grafika...
Need For Speed Most Wanted - snaha o ozivenie serie, malo aut, malo tunningu, + za policiu a jej levely... a plus akoze za pribeh ? wtf :D v arkadovej zavodnej hre :lol: myslim, ze som to ani nedohral uz sa nepatam...

dalej som hral este
Need For Speed Under Cover: - za 30min islo prec...
a
Need For Speed World - velmi dobra idea, ale brutalne zle prevedena, zly sietovy kod, zly system levelovania, zly player matching - akoze lvl 1 proti lvl 10... zla synchronizacia, zle mody, wtf policia, skoda tohto... stale dufam v daky patch 2.0 ktory priniesie vsetko do normalu... plus europe server - poliaci s 56kbit pripojenim a podobne...

tot asi moj pohlad na nfs co bolo... co je teraz su uplne sracky..

a este jedna vec na okraj: DropDead ked uz pri NEED FOR SPEEDE - (hre kde nic nieje treba vediet prekladat) pouzivas cestinu, ci co toje... tak to si pre mna uplny brainer, sa potom necudujme ze nebude mat kto robit na dochodky ...
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

Forsaken: ako som čítal tvoj príspevok spomenul som si na Hot Pursuit II a hlavne na to intro, :) si spomínam aká pecka to bola dávno...

Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Sarger napísal:Forsaken: ako som čítal tvoj príspevok spomenul som si na Hot Pursuit II a hlavne na to intro, :) si spomínam aká pecka to bola dávno...

epic is epic.
bud my starneme... alebo sa uz nerobia taketo hry.. a viem ze starneme, a takisto viem ze uz sa nerobia taketo hry.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Posledny dobry diel bol MW. Mam radsej simulatory, ale vzdy som si to rad zahral, potom to uz islo do sr*ciek, ci uz najavcsi odpad Shift, ktory sa hral na nieco viac, ale bol horsi ako Carbon napriklad. Shift 2 ktory sa hra na simulator ci co to chce byt ale nejde mu ani jedno. A najnovsie dieli, ktore sa blizia ovladanim k mobilom, v zatacke driftom lebo inak to nejde.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Prečo ste nik nespomenuli The Run? Však ten bol najsamlepší z celej série. Teda SP určite, a aspoň pre mňa...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Túto sériu zabíja súčasné EA. Táto firma bohužial dnes baží iba a iba po prachoch (podobne ako activision), hráči ich vôbec nezaujímajú. Proste nieje možné spraviť dobrú hru za menej ako jeden rok, preto robia neskutočné tlaky na vývojárov a potom to takto dopadne. Poprípade robia naraz na troch verziách NFS a podobne, šak to je psycho.
Potom to dopadne tak že sa vývojári zmluvne rozviažu a začnú robiť na vlastnom projekte ktorý budú vyvíjať pár rokov a bude to aj za niečo stáť (konkrétne Slightly Mad Studios a ich project cars). Kiež by to spravili aj Dice, ale to je už o inom...
A okrem toho si myslím že čisto arkádové závody sú už out, NFS sériu by som smeroval niekde medzi simulátorom a arkádou s hlavným dôrazom na kvalitný a zábavný multiplayer

// za najlepší diel jednoznačne považujem starý Need For Speed Hot Pursuit II
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

Forsaken: zabudol si na hot pursuit 3 a porsche ze bolo wtf? lol. NFS 2, 3 a porsche unleashed boli najlepsie diely. Vsetko potom uz je nuda.
Napísať odpoveď