Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov
Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov
Zdravim vas chcem vas poprosit tych co sa vyznaju aby mi poradili najlepsi program na zabalovanie a rozbalovanie suborov. Najlepsi program by bol taky:
1-zkomprimoval a dekomprimoval by za najkratsi cas
2-vysledny archiv by zaberal co najmenej miesta
3-vysledny vytvoreny archiv by bol co najkvalitnejsi
4-aby mal program aspon cestinu alebo sa tam dala nejako dat
5-aby bol prehladny a lahko ovladatelne ale na tom nezalezi
DAKUJEM
1-zkomprimoval a dekomprimoval by za najkratsi cas
4-aby mal program aspon cestinu alebo sa tam dala nejako dat
5-aby bol prehladny a lahko ovladatelne ale na tom nezalezi
DAKUJEM
a co si dôchodca? vsak pusti si program a citaj co ti tam pisemaco54 napísal:A moes mi presnejsie popisat pracu akozabalit
kompresia kt. bude najrychlejsiamaco54 napísal:Alebo co znamena najrychlejsia kompresia
kompresia kt. bude mat najmensi vysledny subormaco54 napísal:a najlepsia kompresia
zip sa da rozdelitmaco54 napísal:preco sa zip neda rozdelit???
Skus si pogooglit (pripadne wikipedia) co to vlastne komprimovanie dat je!
Je blbost napisat "Ako mam zbalit 12GB na 7GB" Nezalezi totiz len na tom ze ty chces azmensit subor. Zalezi na formate suboru, ktory chces komprimovat.
Napriklad: Takych 100MB textovych suborov som dal asi na 75KB. Alebo take nekomprimovane subory ako .wmv, alebo .wma das tiez pekne dole. No uz ak chces davat dole .avi, alebo .mp3 tak je to horsie. Pretoze .mp3 a .avi uz su komprimovane subory a teda komprimovanim ich uz o vela nezmensis. Toto pochopis ked si precitas ako vlasatne komprimovanie dat funguje
PS:
//
Len islo mi o to, ze jedna pesnicka vo wma moze mat kolko 50MB a po skonvertovani(skomprimovani) na mp3 ma "normalne" 3MB 
Je blbost napisat "Ako mam zbalit 12GB na 7GB" Nezalezi totiz len na tom ze ty chces azmensit subor. Zalezi na formate suboru, ktory chces komprimovat.
Napriklad: Takych 100MB textovych suborov som dal asi na 75KB. Alebo take nekomprimovane subory ako .wmv, alebo .wma das tiez pekne dole. No uz ak chces davat dole .avi, alebo .mp3 tak je to horsie. Pretoze .mp3 a .avi uz su komprimovane subory a teda komprimovanim ich uz o vela nezmensis. Toto pochopis ked si precitas ako vlasatne komprimovanie dat funguje
PS:
Tieto veci sa vzajomne vylucuju. Aby skomprimovalo 100MB za 10 sekund na 1MB a archiv bol kvalitny je sice mozne, ale na obycajnych stolnych PC (pripadne NB) velmi nepravdepodobna vec1-zkomprimoval a dekomprimoval by za najkratsi cas
//
Ano prepacte suDomCZo napísal: WMV a WMA sú komprimované formáty.
Re: Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov
Treba trochu hľadať a nájdeš aj porovnanie:maco54 napísal:Zdravim vas chcem vas poprosit tych co sa vyznaju aby mi poradili najlepsi program na zabalovanie a rozbalovanie suborov....
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... efficiency
http://warp.povusers.org/ArchiverComparison/
Dá sa povedať, že najlepší je 7zip. Ešte k tomu je 7zip ešte aj slobodný softvér, je malý, rýchly, spoľahlivý a má aj gui. Rozbalí všetko, aj rar.
Keď chceš aby sa to úplne podobalo na WinRAR, tak pozri peazip. http://peazip.sourceforge.net/index.html
Vidím, že 7-ZIP v tých štatistikách vyhráva, čo si sem poslal. No sám by som doporučil ten WinRAR: http://www.rarlab.com
Poupravím:
Ešte doplním, ja používam iba kompresie ZIP a RAR.
ZIP je viac na kompatibilitu, ak potrebuješ baliť súbory, ktoré posielaš mailom známym, firemným zákazníkom a podobne, tak Windows už má v sebe kompatibilitu pre tento formát. Ale nevýhodou je, že sa nedajú zkomprimované súbory rozdeľovať do viacerých súborov.
RAR je takisto rozšírený formát a ten je určený skôr asi pre osobné potreby, niečo si kvalitne zbaliť na malú veľkosť a je v ňom možnosť rozdeliť výstupné zkomprimované súbory na viac súborov.
7-ZIP nepoužívam, nemám s tým skúsenosti, ale asi je to tiež fajn ako alternatíva RARu.
Poupravím:
WMV a WMA sú komprimované formáty.BX napísal:...Alebo take nekomprimovane subory ako .wmv, alebo .wma das tiez pekne dole...
Ešte doplním, ja používam iba kompresie ZIP a RAR.
ZIP je viac na kompatibilitu, ak potrebuješ baliť súbory, ktoré posielaš mailom známym, firemným zákazníkom a podobne, tak Windows už má v sebe kompatibilitu pre tento formát. Ale nevýhodou je, že sa nedajú zkomprimované súbory rozdeľovať do viacerých súborov.
RAR je takisto rozšírený formát a ten je určený skôr asi pre osobné potreby, niečo si kvalitne zbaliť na malú veľkosť a je v ňom možnosť rozdeliť výstupné zkomprimované súbory na viac súborov.
7-ZIP nepoužívam, nemám s tým skúsenosti, ale asi je to tiež fajn ako alternatíva RARu.
Samozrejme toto všetko vie aj 7zip aj viac, napr. kto má viacjadrový procesor či má využiť jedno jadro, alebo 2 alebo viacej.DomCZo napísal: RAR je takisto rozšírený formát a ten je určený skôr asi pre osobné potreby, niečo si kvalitne zbaliť na malú veľkosť a je v ňom možnosť rozdeliť výstupné zkomprimované súbory na viac súborov.
Pár rokov to používam a je to dobré.
Najlepšie ale je, že nemusím hľadať a sťahovať cracknuté a veľakrát zavírené WinRARy.
no hej lenze 7-zip mi pise pri nektorych suboroch ze sa nedaju otvorit a winrar ich otvori bez problemov.Dalej winrar rozbalil hru za 7m pricom 7-zip za vyse 10m winrar zabalil subory za 1m a 7-zip zabalil za vyse 5m.vsetko to boli tie iste subory v jednom aj druhom takze podla mna je winrar lepsi. A to procak sel ledva na 30%. A bol rychlejsi ako 7-zip.