Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov

Informácie o software, ankety...
maco54
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov

Príspevok od používateľa maco54 »

Zdravim vas chcem vas poprosit tych co sa vyznaju aby mi poradili najlepsi program na zabalovanie a rozbalovanie suborov. Najlepsi program by bol taky:
1-zkomprimoval a dekomprimoval by za najkratsi cas
2-vysledny archiv by zaberal co najmenej miesta
3-vysledny vytvoreny archiv by bol co najkvalitnejsi
4-aby mal program aspon cestinu alebo sa tam dala nejako dat
5-aby bol prehladny a lahko ovladatelne ale na tom nezalezi
DAKUJEM
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

a naco to potrebujes? lebo ak aj taky program najdes tak ti bude na hovno ked s nim nebudes moct dekomprimovat najpouzivanejsie archivy (rar,zip)...

daj si tam WinRAR, ten ti bude stacit
maco54
Star
Star

A moes mi presnejsie popisat pracu akozabalit napr. Alebo co znamena najrychlejsia a najlepsia kompresia a preco sa zip neda rozdelit???
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

maco54 napísal:A moes mi presnejsie popisat pracu akozabalit
a co si dôchodca? vsak pusti si program a citaj co ti tam pise
maco54 napísal:Alebo co znamena najrychlejsia kompresia
kompresia kt. bude najrychlejsia :roll:
maco54 napísal:a najlepsia kompresia
kompresia kt. bude mat najmensi vysledny subor
maco54 napísal:preco sa zip neda rozdelit???
zip sa da rozdelit
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Skus si pogooglit (pripadne wikipedia) co to vlastne komprimovanie dat je!
Je blbost napisat "Ako mam zbalit 12GB na 7GB" Nezalezi totiz len na tom ze ty chces azmensit subor. Zalezi na formate suboru, ktory chces komprimovat.
Napriklad: Takych 100MB textovych suborov som dal asi na 75KB. Alebo take nekomprimovane subory ako .wmv, alebo .wma das tiez pekne dole. No uz ak chces davat dole .avi, alebo .mp3 tak je to horsie. Pretoze .mp3 a .avi uz su komprimovane subory a teda komprimovanim ich uz o vela nezmensis. Toto pochopis ked si precitas ako vlasatne komprimovanie dat funguje ;)

PS:
1-zkomprimoval a dekomprimoval by za najkratsi cas
2-vysledny archiv by zaberal co najmenej miesta
3-vysledny vytvoreny archiv by bol co najkvalitnejsi
Tieto veci sa vzajomne vylucuju. Aby skomprimovalo 100MB za 10 sekund na 1MB a archiv bol kvalitny je sice mozne, ale na obycajnych stolnych PC (pripadne NB) velmi nepravdepodobna vec :)

//
DomCZo napísal: WMV a WMA sú komprimované formáty.
Ano prepacte su :oops: Len islo mi o to, ze jedna pesnicka vo wma moze mat kolko 50MB a po skonvertovani(skomprimovani) na mp3 ma "normalne" 3MB :)
Cesar
Addict
Addict

Re: Njalepsi program na kompresiu a dekompresiu suborov

Príspevok od používateľa Cesar »

maco54 napísal:Zdravim vas chcem vas poprosit tych co sa vyznaju aby mi poradili najlepsi program na zabalovanie a rozbalovanie suborov....
Treba trochu hľadať a nájdeš aj porovnanie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... efficiency

http://warp.povusers.org/ArchiverComparison/

Dá sa povedať, že najlepší je 7zip. Ešte k tomu je 7zip ešte aj slobodný softvér, je malý, rýchly, spoľahlivý a má aj gui. Rozbalí všetko, aj rar. :wink:

Keď chceš aby sa to úplne podobalo na WinRAR, tak pozri peazip. http://peazip.sourceforge.net/index.html
maco54
Star
Star

No mne sa to rozdelit neda lebo ked dam vo winrare rar tak ide aj kolonka na delenie ale ked dam zip tak kolonka nejde ves :shock:
DIK za vasu snahu vyskusam ten 7-zip program a este sa chcem spytat na aky format je najlepsie komprimovat rar zip 7z alebo ine??
DIK
DomCZo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa DomCZo »

Vidím, že 7-ZIP v tých štatistikách vyhráva, čo si sem poslal. No sám by som doporučil ten WinRAR: http://www.rarlab.com

Poupravím:
BX napísal:...Alebo take nekomprimovane subory ako .wmv, alebo .wma das tiez pekne dole...
WMV a WMA sú komprimované formáty.

Ešte doplním, ja používam iba kompresie ZIP a RAR.
ZIP je viac na kompatibilitu, ak potrebuješ baliť súbory, ktoré posielaš mailom známym, firemným zákazníkom a podobne, tak Windows už má v sebe kompatibilitu pre tento formát. Ale nevýhodou je, že sa nedajú zkomprimované súbory rozdeľovať do viacerých súborov.
RAR je takisto rozšírený formát a ten je určený skôr asi pre osobné potreby, niečo si kvalitne zbaliť na malú veľkosť a je v ňom možnosť rozdeliť výstupné zkomprimované súbory na viac súborov.
7-ZIP nepoužívam, nemám s tým skúsenosti, ale asi je to tiež fajn ako alternatíva RARu.
maco54
Star
Star

Dik za radu zostanem pri winrare
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

DomCZo napísal: RAR je takisto rozšírený formát a ten je určený skôr asi pre osobné potreby, niečo si kvalitne zbaliť na malú veľkosť a je v ňom možnosť rozdeliť výstupné zkomprimované súbory na viac súborov.
Samozrejme toto všetko vie aj 7zip aj viac, napr. kto má viacjadrový procesor či má využiť jedno jadro, alebo 2 alebo viacej.

Pár rokov to používam a je to dobré.
Najlepšie ale je, že nemusím hľadať a sťahovať cracknuté a veľakrát zavírené WinRARy. :)
tikend
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tikend »

ja odporucam 7-zip. je free a parti k spicke a stale je jendoduchy
maco54
Star
Star

no hej lenze 7-zip mi pise pri nektorych suboroch ze sa nedaju otvorit a winrar ich otvori bez problemov.Dalej winrar rozbalil hru za 7m pricom 7-zip za vyse 10m winrar zabalil subory za 1m a 7-zip zabalil za vyse 5m.vsetko to boli tie iste subory v jednom aj druhom takze podla mna je winrar lepsi. A to procak sel ledva na 30%. A bol rychlejsi ako 7-zip.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ja zase nájdem súbory, ktoré zbalí rýchlejšie a lepšie 7z (vlastne takmer všetky súbory, ktoré som balil v 7z som v tom programe balil práve preto, lebo bol výslednú súbor menší v porovnaní s rar).

PS: Ten WinRar si si kúpil?
maco54
Star
Star

nie to mam zatial len na 30 dni a 7z je format do ktoreho sa to ma zabalit a je kvalitnejsi tak je jasne ze bude mat mensiu velkost
Napísať odpoveď