Nokia 5800 XM --- hacknutie FW 40 - PROBLEMY

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
makovicka
Novice
Novice

Nokia 5800 XM --- hacknutie FW 40 - PROBLEMY

Príspevok od používateľa makovicka »

Ahojte vsetci fanuskovia Nokie 5800 XM!

Uz par dni sa pokusam hacknut moju Nokiu. Najprv som jej zmenil Product Code a nasledne som nainstaloval slovensky Firmware 40.0.005. Vsetko do tohto bodu prebehlo bez nejakych problemov. Nasledne - aby som mohol nainstalovat aj nejaku tu cracknutu applikaciu - pokusil som sa hacknut telefon. Priznam sa, ze v OS Symbiane sa absolutne nevyznam, vsetko som robil a robim len na zaklade velmi slabych (povrchnych) navodov na nete a najma metodou pokus-omyl...

Ak si vygooglite nasledovne "Nokia 5800 fw40.0.005 HACK by PNHT" tak vam na viacerych strankach najde od PNHT navod na hacknutie Nokie 5800 XM. Vsetko som v podstate podla tohoto navodu spravil, az na zopar odchyliek (ze my JAF nenasiel stiahnuty firmware cez nevifirm tam, kde som ho podla navodu u seba v PC dal, ale musel som ho manualne hodit do inej zlozky...). Po hacknuti som prisiel o vsetky data, samozrejme som ich mal zalohovane 8). Avsak po hacknuti - tym sa mal proces hacknutia zavrsit - sa mi objavil medzi aplikaciami Rompatcher+. V navode od PNHT bolo, ze som mal dat este do manualne vytvorenej zlozky (aspon ja som si ju manualne vytvoril, nakolko som ju tam nemal) na E:\Patches (E = moja microSD karta v Nokii) 2 subory, 2 patches subory, ktore som si podla navodu stiahol. Dal som v Rompatcheri+ "ADD to Auto" obe aplikacie. Telofon mal byt hacknuty! Ale nie je - je "zblbnuty" uz mi nedovoli nic nainstalovat!!! (Cituje spravu, kt. mi vyhodi Nokia: "Nie je mozne zacat instalaciu, instalator sa pouziva.")

Viete mi poradit cim to je? Alebo dajte radu, ako ste vy pracovali s Rompatcherom. Da sa vobec odinstalovat ??? Ako uspesne hacknem FW 40 Nokie 5800 XM aby som mohol instalovat aj unsigned apps ?

Dakujem za vsetky tipy a navody!
dildo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Nokia 5800 XM --- hacknutie FW 40 - PROBLEMY

Príspevok od používateľa dildo »

Necertifikovane app nainstalujes tak, ze bud si ich ocertifikujes alebo si hacknes mobil.Pri tom tvojom nepodarenom pokuse, skus reinstall FW.. SSkou ti poslem web fora, kde sa tym zaoberaju+nejake app, tam by ti mali plnohodnotne poradit.
Napísať odpoveď