Nový bar - rady

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Shark NX napísal:Pripeces si na Keramike kusok alobalu Pritom ako si zohrieval s Gangym Cocobrico. Urcite vodne fajky nenavidis :D
pravdu vravis, od toho momentu ich urcite nenavidi :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Neviem ci to bolo vina vodnej fajky alebo Gangyho fenomenalny napad...
njn, jeho kreativita nepozna hranic..

//Hej, ono to posedenie je sakra dolezite. Ale nieje pravda, ze ked idem na osem piv, ze by som pohrdol kreslom :-)

//
Gangy napísal:A vyhrazal som sa ti zabitim ak to nespravis? Nie. Mal si ma poslat do pi*e :D
ved som ta aj... ale to uz bolo neskoro :D

na koho sa mam vyhovorit ked si tam bol uz len ty...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

will.i.am: Co som si vsimol v podnikoch, tak tam kde sa specializuju na drinky, tak asi nikde nemaju capovane pivo, teda to je aspon moja skusenost. Vacsinou sa podava tretinkove, flaskova cola a podobne... Ale to zalezi od teba, ak nechces odpustit capovane, tak preco nie, ale tam sa mozno straca trosku pointa slusneho podniku, pretoze sa ti z toho moze stat krcma. Priestor 16x9 je aj dost, urcite nie na disco, ale nejaka ta dedinska zabava by sa tam hravo dala spravit, no kedze mate v plane slusny podnik, tak by to mohol byt aj problem. Dobre si rozmysli ake podlahy zvolis, aky je pristup do podniku, pretoze aby sa nestalo, ze hned z ulice ti v zime nanosia sneh, oklepu si nohy dnu a bude sa ti tam smykat, pretoze ani protismykova podla nie je protismykova. Taktiez treba brat ohlad aj na umyvanie a zametanie, pretoze je to tiez velmi dolezite. Na vyber posedenia by som dal urcite velky pozor, hlavne to musi byt pohodlne a treba si ujasnit o aku klientelu mate zaujem. Pretoze ak niekto ide na kavu, tak mu staci nieco maksie. Ak idem na 8 piv, tak mi staci aj drevena lavica ci stolicky. Ale ak chcem miesane drinky, v klude sa vykecat s priatelmi, tak na to su pre mna najlepsie gauce, pohovky alebo kresla, nieco pohodlne, nieco kde sa da skutocne vykvasit, nieco makkucke..., ale tu treba dat pozor, pretoze sa to moze lahko prepalit, obleje sa to vinom, kavou alebo niecim inym a tak treba mysliet aj na moznosti cistenia. A co okna??? Budu cire a ludia z vonku budu cumiet dnu, ale tam das folie, aby nebolo dobre vidiet dnu, k tomu nejaku decentnu vyzdobu na okna. Osvetlenie chces riesit bodovymi lampami nad kazdym stolom a pripadne niekde mimo stolmi alebo chces riesit velke lampy??? Co sa tyka hudby, tak uz si premyslal ci tam bude jukebox, televizor na ktorom bude bezat hudobna stanica alebo sportovy prenos, pripadne postaci len radio??? Uvazoval si aj nad automatmi v oddelenej casti, ktora sa da spravit obycajnou sadrokartonovou prieckou a prave z automatov dokazes zaplatit najom, enegrie, casnikov..., hmm??? Co stolny futbal, biliard, sipky, hokej...??? Co nejake pokrove turnaje???

mi-chau: Ano, ako klima v lete, tak kurenie v zime je dolezite. Su podniky v ktorych mas v lete sparno a horuco, v zime zase zimu. A dovod??? Maju spravene kurenie na dva ohrievace (teraz neriesme ake ohrievace), ten prvy je niekde pri pulte a druhy je pri dverach. Ale ak niekto pride do podniku a necha otvorene dvere, tak v polke miestnosti je okamzite zima. Uz som videl aj take, ze v okoli okien a dveri z podlahy, steny a stropu fukalo teply vzduch, takze aj ti, ktori sedeli blizko dveri mali teplucko aj pocas zimy, hoci nechal niekto otvorene dvere. V niektorych podnikoch je zase krb, ale zapali sa len raz za rok, co je urcite na skodu. A co sa tyka samotnej klimy, tak je to dost velka miestnost, ludia budu chodit von a dnu, takze treba zariadenie, ktore to uchladi treba spravit elektroinstalaciu, ale to treba poriadne spravit aj pre osvetlenie, pripadne poziarny senzor..., takze obycajna klima moze stat v klude 150 tisic.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

mi-chau napísal:Neviem ci to bolo vina vodnej fajky alebo Gangyho fenomenalny napad...
njn, jeho kreativita nepozna hranic..
A vyhrazal som sa ti zabitim ak to nespravis? Nie. Mal si ma poslat do pi*e :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

hojko napísal:Su podniky v ktorych mas v lete sparno a horuco, v zime zase zimu. A dovod???
Tu môže zohrávať svoju rolu aj psychológia.. ak je ľuďom zima/teplo, tak dlho nevysedávajú pri jednom poháriku.. rýchlo vypijú a buď si objednajú niečo nové na zahriatie/ochladenie.. alebo idú preč.. a rýchlo môže prísť nový zákazník, ktorý si opäť niečo objedná.

Samozrejme to musí byť aplikované na správnych miestach, najskôr treba nalákať zákazníkov, až potom je možné s nimi manipulovať.. (napr. sa to snaží využívať MacDonnald.. údajne nepohodlnými stoličkami.. a možno ešte niečim iným)
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

hojko napísal:will.i.am: Co som si vsimol v podnikoch, tak tam kde sa specializuju na drinky, tak asi nikde nemaju capovane pivo, teda to je aspon moja skusenost. Vacsinou sa podava tretinkove, flaskova cola a podobne... Ale to zalezi od teba, ak nechces odpustit capovane, tak preco nie, ale tam sa mozno straca trosku pointa slusneho podniku, pretoze sa ti z toho moze stat krcma.
toto som pisal v prvom prispevku (myslim ze to bol prvy) ze capovane pivo neni vzdy vyhra... ze nic sa nepokazi kvalitnym tretinkovym napr. heineken, zl. bazant. a zl.bazant nealko
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

podla mna, ked tam das biliard, sipky, automaty tak z toho spraviiis krcmu

ale napriklad k tomu capovanemu pivu, teraz co su tie ladove pipy, heineken alebo zlaty bazant, vyzeraju dobre :wink:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

tak co sa tyka zabavy, tak pripada do uvahy asi len biliard.
diskoteky urcite nie pravidlene... mozno raz za cas nejaka akcia. jukebox sme vylucili, chceme tam dat 2x106 cm plazmy. Su tam 2 stlpy na ktoryh by sa to pekne vynimalo.
S tymi oknami to sme este nerozmyslali, ale co sa tyka osvetlenia, tak chceme spravit bodove svetla z podlahy. Neviem ci to bude stavit a cu bude treba nieco aj na strop. Svetla tam urcite pojdu, ked bude treba v noci poupratovat a tak... Ale neviem ci nieco vkusne co by tam svietilo cely cas...
Kurenie tam uz je vyriesene - radiatormi... Klima to este fakt netusim... Lebo tiez sa bojim velkej investicie v tak velkom priestore... A mozno pojdu len nejake stropne ventilatory...
Podlahy chceme dat technicky gres - to je nieco ako v obchodnych centrac.. Proste odolne, protismykove... Tmavsie.. Kombinacia matnych a lesklych dlazdic...
Pivo je dilema. Ale myslim ze to nemoze pokazit. Pri cenach alkoholu by sa z toho krcma stat nemala. A na druhej strane je to bar, nie kaviaren.
Mali sme napad, ze na jednej strane pri barovom pulte dat prevazne stoly a stolicky a na druhej strane by sme dali gauce... V podstate by bola jedna strana barova a druha kaviarnova.. A kazdy by si vybral co by sa mu viac hodilo :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Vo Vt v jednom nemenovanom podniku sme s kamaratmi chodili na drinky obcas. Boli to take podlhovaste priestory...prava strana miestnosit bola cisto iba s vysokymi stolami a barovymi stolickami a ta lava bola s gaucami...tam vacsinou sedavali ludia s kavickou a mojitom a podobne.....
Hore na poshodi malicisto miestnost, kde boli iba automaty...Pivo tam necapovali co ja viem.....mali iba flaskove....(a fakt si to dobre s tym pivom premysli....mohol by si napriklad ponukat aj capovane, ale skus nejake pivo, ktore nemaju v kazdej jednej krcme.....vies lebo nejaky pivny dedo s cervenym nosom ti na Haineken nepride :wink: )
No a ked to chces mat iba pre tych 'starsich' navstevnikov tak tam by som sa s tym urcite nesral a stale cez vykend pred akciou by som tam niekoho postavil na dvere, ktory by kontoloval obcianku, alebo ine ID, ako vodicak a podobne.....tu v UK to tak funguje.....hoc mas len mesiac do osemnastky tak ta do klubu nepustia...a je to tak podla mna spravne, lebo zasrani ti tam nebudu robit bordel.....ako nehovorim, aj dospely sa ozere a porozbija ti nieco, ale no predsa.....
A hrozne mam rad podniky, kde je nejaka mila a pekna casnicka, ktora k tebe pride stale s usmevom.....do takych podnikov sa stale rad vraciam :) No tam je problem ten, ze skoro kazdu noc sa najde nejaky debil ,ktory bude nekontrolovatelne pit a potom ti ju bude obtazovat....a verim ,ze to nieje prijemne pre tu casnicku....
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

No Lubos ma pravdu tu su diskoteky na inej urovni ak je od 18 tak tam najdes naozaj asi len 3-5 ludi mladsich ako 18 co s aim nejak podarilo presmyknut s obciasnkym od brata. Vyhadzovaci su na taky normalny podnik cca 6. Nejaka strkacka na parkete okamzite konci vyhodenym ludi a nenavratom. Su to strasne mili chlapi ziadne take ze: "Hej mlady ukaz peciatku!" a tvar sa mu zvrasti tak ze tymi bycespsami by ti najradsej vykrutil vsetko v tvojom tele. Tuna za tebou aj normalne pobehne aby to bolo slusne a povie: "Prosim ta mozes mi ukazat tvoju peciatku ci si tu spravne?" (v eng.) a chlapik ma usmev na tvari, su kamaratskya bezproblemovy. A pracu si robia poctivo. Pre mna podniky s rozdielnim sedenim nie su to prave, ako som pisal predtym. Zameraj sa na jednu spolocnost a tu zaujmy... pol kaviaren/pol bar, uz sa to nejak rozdeluje. Je na tom ako si to predstavujes no, ale moze to mat aj vyhody vsetko zalezi od ludi.

Svetla z podlahy by mohli byt v pohode, a mozno by to ani nejak nevyslo draho s nejakou farebnou konspilaciou (dufam ze slovne spojenie ma vyznam) ze na nejakom ovlladaci za barom by sa dalo z jemnej cervenej prehodit na farbu do zelena, modra, a aj bielej (nie zltej :smt078 )

To pivo je naozaj na rozmyslenie. No ked tak ked uz mate tolkych pivkarov, tak by som mozno kupil nejaku znacku a ponukal znacku ktora ma aj tmave pivo a mat v ponuke rezane pivo podavane vo vinovom 1dcl pohari. To sa mi vzdy pacilo ako v kupeloch si toto ziadali ludia vyzera to vyborne a nikomu nevadi ze je to len 1dcl. Ludia to pili pre chut a nie pre "naje*anost" z piva. ale urcite maj v ponuke tretinkove pivo a nie pollitrove. :wink:

//autoeditácia príspevku ( 28 Jan 2009, 12:49 )
Ehm a tie problemy s casnickami, vzdy sa to s nimi nakonniec zvrhne, riesenie su kvalitni barmani. Holku len na vypomoc. Nemyslim to ako diskriminaciu ale mam s tym bohate skusenosti.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

podnik bez capovaneho piva? omg.
co sa tyka toho podniku tak by som urcite ti odporucal robit poriadnu kavu na poriadnom stroji (ziadna automatika, plny manual), mat otvorene od rana s prijemnou hudbou a najme mat tam dennu tlac. robil som v jednom bare par rokov a tam to fungovalo tak ze rano a poobede prisli kavickari a vecer prisli zase ti isti ale na alkohol. vekovo sa to pohybovalo medzi 30-50

neviem aku klientelu by si chcel ziskat ty.
automaty urcite nie, to degraduje celu krcmu, tretinkove flasovane pivo je buzeracia.

ak disco tak by som odporucal oldies, takto vyhovies kazdej vekovej kategorii.

a este sa tak spytam: robil niekto z vas dvoch v bare?

//GothaR: nechcem zbytocne spamovat, len dodam: presne takyto bar by som chcel aj ja :) A aj by som do takeho rad chodil, keby u nas v okoli nejaky taky bol...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tak k tej kave by som iba dodal, ze dost zalezi na znacke a na tom, ako sa budes o kavovar starat, tiez je dobra cokolada, ale original, neviem, ale to asi nebudes chcet

no a k tym casnikom, asi je dobra kombinacia barman plus pomocnicka, teda zalezi od kapacity
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

ano robil

Podnik bez capovaneho piva je dnes viac menej normalka

A hadan nemyslis nech ma rano o 9.00 otvorene (to by uz zriesil aj ranajky :D )
uz asi milionty krat vsetko je na nom, pokial to ma byt viac menej kaviaren s disco castou budis, capovane v pohode/ale tiez nemusi....

Ak to ma byt coctail bar tak tam sa mi capovane zase vyslovene nehodi.
Ale pokial to nejak premysli ze sa to bude doplnat a nebude to na skodu podniku moze byt. Je to o predstavach...

will.i.am este si nam ty nenapisal svoju predstavu, mat bar... viem ze si pisal daco uz blizsie, ale skus si to predstavit a ist trochu do detailov
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

wolodo napísal:will.i.am este si nam ty nenapisal svoju predstavu, mat bar... viem ze si pisal daco uz blizsie, ale skus si to predstavit a ist trochu do detailov
presne toto som sa pytal na druhej strane myslim, urcite by sa lepsie "radilo" keby sme vedeli co presne chce...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

ja si myslim že zaleži aj od teba očo ti ide viac o to že budeš mať slušny podnik alebo o peniaze dokopy to dokaže malokto spraviť a nieto niekto kto začína ...........................aspon podla mna je to takto :slušní podnik (možeš biť nan hrdý je to pekne no nebude steba milionar ) alebo za druhe spraviť krčmu alebo teda ten disco bar .......budeš tam mať kopu ožranov ktory robia najvačšie tržby (sice si povieš že čo za pajzel si stoho spravil ) ........ale ked zistiš ze za 2 roky si budeš mocť kupiť auto tak ..............

to je moj nazor možno sa mílim...........samozrejme to čapovane pivo a kofola by mala byť samozrejmosť ...............čapak ti stoho krčmu nespravi
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

woloda, Lubos, nezabudajte ze chce otvorit podnik na Slovensku, nie v Anglicku. Samozrejme nemozu byt capaky Corgon 10°, Gemer 10° a vrchol ponuky Saris 12°, ale myslim ze napr. znackami Stella Artois, Heineken, pripadne miestnejsie Pilsner Urquell nic nepokazi.

btw. pridavam sa k zelovocovi a GothaRovi, chcem taky bar....
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

co sa tyka personalu, tak ja som tez bral navyse, lebo robit v piatok od piatej do stvrtej za 250 Sk a dat kilo na taxik by bol pre mna nonsens. nerozumiem preco by v cocktailovych baroch nemohli capovat pivo? lebo na zapade to je tak? fak of. btw, bude to na prizemi alebo v pivnici?
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano Fabo vieme, to bolo len na prirovnanine co je tuna :wink:

tu je to ine redbull stoji cca 6Libier, tequilla 5.70libry (a to nenalievaju 0.05L ale 0.02L) pivo cca 3 libry..kurz berte 1:1 ceny nie su presne, nikdy ma to nejak netrapilo kolko presne to stoji. Ide o to ze si tu maju z coho zaplatit tych vyhadovacov, baby ktore vzdy aspon dve behaju a zbieraju pohare. A vstupne 10 libier neni problem.
pesinko2468
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pesinko2468 »

skus dat prvy mesiac pri vchod "Knihu priani a vylepseni" :D ... a budes podla mna jasne vedet co chcu tvoji zakaznici :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

wolodo: Zahranicna uroven barov a slovenska sa tazko porovnava. Tiez by som tu radsej privital nejaky bar na urovni. Ale bary u nas kazia hlavne ludia, co do nich chodia. Teda skor ti mladsi 13-15 rokov, ktori nevedia ako sa spravat.

pesinko2468: To je celkom dobry napad, ale niekedy sa neda vo vsetkom vyhoviet zakaznikom. A na druhej strane, niekto by to mozno bral zo srandy a pisal tam kraviny.
Napísať odpoveď