Novy monitor.

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Novy monitor.

Príspevok od používateľa Gangy »

Hola, chcem si kupit novy monitor kedze si nan chcem pripojit do izby magiobox, takze sa pozeram po niecom trocha vacsom a hlavne s dialkovym ovladanim. Zistil som ze najlepsi kompromis uhlopriecky medzi TV na ktoru budem pozerat z postele a monitorom pri ktorom budem sediet je 23 palcov. Nieje to prilis velke pre monitor a na pozeranie filmov z postele to staci. Kedze chcem aby to malo dialkove, hladal som teda monitory s tunerom a najviac sa mi pozdavali tieto dva medzi ktorymi sa dalej neviem rozhodnut:

http://www.alza.sk/23-led-lg-m2380df-pz-d171335.htm

a

http://www.sysnet.sk/pocitace/nakup/138 ... ro-cierny/

Rad by som vedel ci su medzi nimi okrem dizajnu a subwoofera nejake vacsie rozdiely ktore vytvaraju aj ten rozdiel v cene, ten drahsi ma sice LED podsvietenie ale netusim ci to za to stoji a aky to ma vlastne vysledny efekt na obraz. Ktory z nich by ste zobrali vy a ak sa vam bude zdat ze by som si mal vybrat nejaky uplne iny tak sa mi ho nehanbite ukazat :D

Zatial diky.
rain3R
Star
Star

Re: Novy monitor.

Príspevok od používateľa rain3R »

Ja si to tu furt refrešujem a čakám kedy nemenovaný user napíše že LED je len marketingový trik aby to mohli predávať drahšie :lol:
Ale čítal som že LEDky od samsungu sú jediné rozdielne od ostatných lediek, pretože ledku od napr. lg (abo neviem kto ešte robí ledky, čisto iba príklad) nerozoznáš od ccfl, ba môže mať aj horší obraz/podsvietenie takže to záleží aj od konkrétneho modelu ja sa v tom moc nevyznám. Vraj ide o počet použitých žiaroviek. Takže samostatný rozdiel je absolutne individuálny a treba googliť testy, atď.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Už si to napisal za mňa, nebudem sa unuvať. :)
Každopadne, to nie je môj vymysel, stači si prečitať nejake testy.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ja dám len na margo témy že som pred pár dňami kupoval LEDku od Samsungu za 150 evri, otvoril som, vypálené dva pixle, resp. jeden biely a jeden čierny, stojan zlomený od výroby obidva šróby urvaté. Nejako ma to so Samsungom prestáva baviť :? alebo mám fakt len "štastie"? S eizom a iiyamou sa mi to v živote nestalo, s LG a Samsungom pravidelne, samozrejme teraz sa ma to dotklo, lebo LED panel je pre priateľku a nie pre klienta, takže som nas*ratý dvojnásobne.

A ich mail ma tiež zrovna 2x nepotešil, som im povedal že je vypálený pixel a jeden zaseknutý a oni že chcú fotky. Ja že človek je povinný mať doma 10 mipix foťák aby Vám mohol fotiť Vaše chybné produkty?!
Dobrý den,

dekujeme, že jste se obrátili na zákaznickou linku spolecnosti Samsung Electronics.
Omluváme se vám za potíže spojené s naším produktem.
V tomto případě prosím obratem kontaktujte svého prodejce pro reklamaci.(k reklamaci produktu stačí vámi zaslaná kopie dokladu o koupi zařízení)

Máte–li jakýkoliv další dotaz, kontaktujte nás na bezplatné zákaznické lince 800 726 786.

S pozdravem,
Aleš Nosek
Zákaznická infolinka Samsung Electronics
Takže v utorok nabieham do servisu a zase sa začnú patálie, už sa "teším". Osobne by som si doplatil na eizo, alebo iiyamu s LED podsvietením, už len z princípu, lebo tam mám 99% istotu :sneaky:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...na tej mojej iiyame sa vypálili už 3 pixely...možno ich je viac, ale ja som ich nenašiel...
Gangy
Darca
Darca

To je vsetko pekne chlapci ale zatial mi to absolutne nikdo neporadil :?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

musíš si ty uvedomiť či ti 23" na TV stačí, podľa mňa je to žalostne málo, na monitor tých 22-24" je ideálnych ale na TV je to fakt málo.
píšem to sem, aby si potom náhodou neľutoval....
Gangy
Darca
Darca

Ale ked pri tom budem sediet a budem to mat nieco nad pol metra od tvare tak to bude prilis velke, velkost uz ani tak neriesim, hlavne ktoru z tych dvoch mam zobrat a nejake dalsie modely keby sem niekdo postol.
rain3R
Star
Star

Príspevok od používateľa rain3R »

Tak na alze som našiel v kategorii ktorej hladáš oba tri značky, a to LG,samsung, a BenQ. S benq nemám žiadne skúsenosti, takže som to preskočil a uvidel som tento samsung:
http://www.alza.sk/23-samsung-p2370hd-cerny-d134243.htm

pár slov o ňom, čo som zagooglil:
Tento imidžový LCD monitor je určený pre náročných používateľov, ktorí požadujú možnosť sledovať HDTV. Disponuje totiž integrovaným hybridným HDTV tunerom. Keďže ide o 23-palcový model s natívnym rozlíšením 1920×1080 pixelov, ktorý ponúka aj konektor HDMI, je vhodný aj na pripojenie k BR prehrávaču. No okrem pokročilých technických parametrov sa vyznačuje aj veľmi estetickým, ba až extravagantným vyhotovením plastov. Predné plasty sú po okrajoch priesvitné a tohto trendu sa drží aj priehľadný a úzky stojan. Monitor dosiahol v našom teste najlepšie výsledky najmä z hľadiska kvality prehrávania videa.

Vcelku slušne zvláda zobrazenie vysoko kontrastných scén, aj pri kritických scénach bola kvalita zobrazenia bez artefaktov a monitor si dobre poradí aj pri prehrávaní videa v plnom HD rozlíšení. Menu je spracované podobne efektne ako celkový vzhľad a používateľ sa tak v jednotlivých ponukách nestratí. Ideálne je vykonávať nastavenia dodávaným diaľkovým ovládačom. Tento model je určený pre používateľov, ktorí uprednostňujú dizajn a estetické vyhotovenie, no hodí sa aj do kancelárie.
zdroj: iTnews.sk
Gangy
Darca
Darca

Dik za snahu ale co sa tyka reprodukcie farieb pri pouziti ako monitor tak je ten samsung katastrofa, o tom ze sa prave na tento model ludia stazuju ze sa vypina a zapina pri sebemensich vykyvoch v elektrickej sieti a podobne uz ani nehovorim, neboj alzu som presiel celu a googlil som peknych par hodin.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neveiem odkiaľ maš to, že to nema dobre podanie farieb. Recenzie totiž hovoria niečo ine.
Gangy
Darca
Darca

Ryan Giggs napísal:Neveiem odkiaľ maš to, že to nema dobre podanie farieb. Recenzie totiž hovoria niečo ine.
Pri HDTV ano, pri pouziti ako monitor je to udajne dost zle, pogoogli a najdes aspon 3 zahranicne recenzie kde sa o tom hovori.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To je čo za nezmysel!? Podanie farieb je podanie farieb. Buď je dobre alebo nie. Je možne, že niektory z prednastavenych profilov ma tie farby trošku ustrelene. Takže takto to zle byť môže. Ale pri skalibrovanom obraze su tie farby ok. A je jedno či pozeraš tv alebo surfuješ/hraš hru.
Tu to maš čirne (v tomto pripade farebne) na bielom. Ten graf hovori jasne: http://img1.digitalversus.com/produits/ ... 38_106.jpg
Gangy
Darca
Darca

Pozri ja o tom neviem vela ale aj mne je jasne ze pri filmoch a telke musia byt farby o dost teplejsie a akoby kriklavejsie nez pri kancelarskej praci, kde by mali byt v podstate surove. Preto ked si na troch weboch precitam ze na filmy je to dobra volba ale k pc nie tak tomu urcite uverim skor ako ked mi sem ty napises ze je to kravina, o tych technickych problemoch s kolisavym prudom uz ani nehovorim. Mimochodom uz som objednal 23" LED LG M2380DF-PZ, takze zatial uz nieje o com. Ked pride tak za par dni napisem ci som spokojny alebo to bola zla volba :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Gangy napísal:tak tomu urcite uverim skor ako ked mi sem ty napises ze je to kravina
Tu nejde o to, či uveriš mne alebo niekomu inemu. Tu ide o to, že fakty su jasne dane (optickou sondou namerane hodnoty). A tie hovoria jednoznačne, že farby su ok. To su objektivne dane fakty. Monitor nevie rozlišiť, či zobrazuje nejaky film, alebo či pišeš vo worde.
Ja netvrdim, že si ten monitor maš kupiť, ani že je za tvoju cenu najlepšia voľba. Iba vravim, že to s tymi farbami je hluposť, kedže namerane vysledky hovoria jasnou rečou.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

divne pozeranie filmov
ja ked pozeram film na pc tak nezmenim vzdialenost od monitora a mam 22" :)
mozno to je sice menej pohodlne ale detaily si urcite neneham ujst

ale potrebujem troska poradit
mam teraz dvojrocny LG W2252TQ a kedze som si nahodil doma satelit a satelitnu kartu do pc tak chcem druhy monitor na zvacsenie prac.plochy
ten stary budem vyuzivat na kukanie tv a novy hlavne filmy,web a tiez TV ak nebudem chciet sledovat len na "pozadi"

chcem 24" ale 16:10 cize 1920x1200
odozva moze byt vacsia, nehram moc hry; pivot nepotrebujem; DisplayPort tiez nieje potrebny; kvoli cene radsej TN panel; LED tiez nepotrebny

zatial som vybral tieto:
Samsung 2433BW 184€
Samsung 2443NW 245€
Samsung 2443BW 219€

troska prekroceny financny limit:
HP LA2405wg 275€
ma zmysel dat tolko vela za obycajny TN panel ?

kedze z tych 16:10 je mizivy vyber tak som pokukal aj po 16:9
Samsung P2450H 198€
Samsung B2440M 229€
iiyama ProLite E2410HDS 207€
LG W2442PE-BF 198€
LG W2442PE-BF 192€

btw VGA mam ASUS GeForce EN9800GTX+ tak predpokladam ze s dvoma monitormi nebudu ziadne problemy
Napísať odpoveď