Novy monitor
Novy monitor
Ahojte, chcel by som sa opytat 2 otazocky.
Mam v plane kupovat monitor 30+ palcov, myslite ze mam doplacat za 4K alebo plne dostacuje 2560 x 1440 ??
A mate nejake skusenosti s viewsonic, aoc a podobne ?
Mam v plane kupovat monitor 30+ palcov, myslite ze mam doplacat za 4K alebo plne dostacuje 2560 x 1440 ??
A mate nejake skusenosti s viewsonic, aoc a podobne ?
Re: Novy monitor
Poziadavky, ucel, cena?
Pozri si tuto temu, aj reakcie:
tip-na-monitor-aoc-q3279vwf-75hz-fs-za- ... 00253.html
Mal som podobnu dilemu a v tejto teme som riesil...
monitor-2k-4k-rozlisenie-a-pomer-stran-t197270.html
Strucne, ten 32" AOC som mal, viac kusov, stale mrtve pixely na ktore som dost citlivy, ale 1440p pri 32" mi pripadalo iba ako zvacsenie plochy, obraz nebol jemnejsi ako na starom monitore, je to ako dva HD monitory vedla seba, velka plocha, rovnake rozlisenie, takze DPI alebo PPI je rovnake ako pri full HD.
Teraz som kupil 27" 1440p monitor a obraz je jemnejsi, monitor mi pripada dost velky a pracovna plocha je vacsia, mam ho len kratko, ale som spokojny, je to rozdiel, 32" a 1440p by som uz nechcel, bolo by to ako natiahnutie tohto monitora a zvacsenie pixelov. Myslel som si ze 27" bude ovela mensi ako 32", ale uplne mi to staci, pride mi ovela vacsi ako stary (21.5") a hlavne obraz je lepsi a jemnejsi - a prekvapivo mi nepride ze vsetko je ovela mensie, je to dobre, 32"+ by som uz chcel iba 4K.
Tak sa rozhodni aj podla tvojich poziadaviek, precitaj si tie temy, prakticky sa tam riesi prave tvoja dilema.
Pozri si tuto temu, aj reakcie:
tip-na-monitor-aoc-q3279vwf-75hz-fs-za- ... 00253.html
Mal som podobnu dilemu a v tejto teme som riesil...
monitor-2k-4k-rozlisenie-a-pomer-stran-t197270.html
Strucne, ten 32" AOC som mal, viac kusov, stale mrtve pixely na ktore som dost citlivy, ale 1440p pri 32" mi pripadalo iba ako zvacsenie plochy, obraz nebol jemnejsi ako na starom monitore, je to ako dva HD monitory vedla seba, velka plocha, rovnake rozlisenie, takze DPI alebo PPI je rovnake ako pri full HD.
Teraz som kupil 27" 1440p monitor a obraz je jemnejsi, monitor mi pripada dost velky a pracovna plocha je vacsia, mam ho len kratko, ale som spokojny, je to rozdiel, 32" a 1440p by som uz nechcel, bolo by to ako natiahnutie tohto monitora a zvacsenie pixelov. Myslel som si ze 27" bude ovela mensi ako 32", ale uplne mi to staci, pride mi ovela vacsi ako stary (21.5") a hlavne obraz je lepsi a jemnejsi - a prekvapivo mi nepride ze vsetko je ovela mensie, je to dobre, 32"+ by som uz chcel iba 4K.
Tak sa rozhodni aj podla tvojich poziadaviek, precitaj si tie temy, prakticky sa tam riesi prave tvoja dilema.
Dakujem za rady, presiel som aj tie temy.
A ano zabudol som napisat ucel a cenu.
Takze ucel je vlastne vseobecny, ako bezny uzivatel na nic konkretne, chcem kupit v podstate len preto lebo moja 22 sa mi zda mala a budem kupovat novy PC tak by som si to chcel uzit aj na lepsom monitore. A cena tak do 400e som zvazoval.
Pozeral som na tie 28 a cenovo vychadzaju celkom fajn aj v 4K. Len neviem ci nebude maly a 32 ci nebude velky
Sedim tak pol metra od monitoru 
Moj aktualny monitor je tento
https://lcd-monitory.heureka.sk/samsung ... e/#section
myslis ze sa oplati upgrade alebo si to predstavujem ovela krajsie ako to bude v skutocnosti ?
Ja aj v obyvacke mam plazmu takze nemam doma ziadny 4K televizor
A ano zabudol som napisat ucel a cenu.
Takze ucel je vlastne vseobecny, ako bezny uzivatel na nic konkretne, chcem kupit v podstate len preto lebo moja 22 sa mi zda mala a budem kupovat novy PC tak by som si to chcel uzit aj na lepsom monitore. A cena tak do 400e som zvazoval.
Pozeral som na tie 28 a cenovo vychadzaju celkom fajn aj v 4K. Len neviem ci nebude maly a 32 ci nebude velky
Moj aktualny monitor je tento
https://lcd-monitory.heureka.sk/samsung ... e/#section
myslis ze sa oplati upgrade alebo si to predstavujem ovela krajsie ako to bude v skutocnosti ?
Ja aj v obyvacke mam plazmu takze nemam doma ziadny 4K televizor
Rozdiel to bude velky uz len preto, ze teraz mas TN panel. Ja odporucam 32" ak ti to rozpocet dovoli. Mam ten AOC, na ktory dal link Dreamer a bez problemov. Ked mas blizko Alzu alebo vydajnu ineho eshopu, tak by som to na tvojom mieste riskol. Dostanes zly kus, odnesies ho na vymenu a mas po probleme. Ak byvas niekde dalej, tak by som volil nieco istejsie.
V skratke: cisto na pracu odporucam 4k, viac sa ti zmesti na plochu. Na hry je idealne rozlisenie 1440p. 32" a 1440p este idu dokopy, ja mam monitor tiez pomerne blizko a nevadi mi to. Je to o zvyku, predtym som mal 27" 1080p a to bolo tak na hranici pouzitelnosti, 32" 1440p ma trochu vyssie dpi a preto som spokojny. Keby som okusil 28" 4k, tak by som s tym uz asi spokojny nebol a o tom to je.
Tvoj sucasny monitor ma rovnake dpi/ppi ako 32" 1440p a preto budes mat rovnaku jemnost obrazu. Ale na plochu sa ti toho vojde omnoho viac.
V skratke: cisto na pracu odporucam 4k, viac sa ti zmesti na plochu. Na hry je idealne rozlisenie 1440p. 32" a 1440p este idu dokopy, ja mam monitor tiez pomerne blizko a nevadi mi to. Je to o zvyku, predtym som mal 27" 1080p a to bolo tak na hranici pouzitelnosti, 32" 1440p ma trochu vyssie dpi a preto som spokojny. Keby som okusil 28" 4k, tak by som s tym uz asi spokojny nebol a o tom to je.
Tvoj sucasny monitor ma rovnake dpi/ppi ako 32" 1440p a preto budes mat rovnaku jemnost obrazu. Ale na plochu sa ti toho vojde omnoho viac.
Diky Gothar za cenne rady. Alzu nemam po ruke kedze som z Mi a najblizsie je v KE.
Pozrel som sa na monitory 32 / 1440p
A naslo mi tieto, vedel by si mi poradit ci niektori z tychto sa oplati ? Cenovo su dost lakave
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 90?zoneId=
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 86?zoneId=
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 64?zoneId=
Pozrel som sa na monitory 32 / 1440p
A naslo mi tieto, vedel by si mi poradit ci niektori z tychto sa oplati ? Cenovo su dost lakave
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 90?zoneId=
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 86?zoneId=
https://micomp.ekatalog.biz/detail/32-L ... 64?zoneId=
Mal som tiez podobny monitor ako ty, Samsung 21.5", rovnake rozlisenie, ale PVA - nie TN, docasne som tiez mal ten 31.5" 1440p AOC, 27" FHD (docasne) a teraz 27" 1440p, je to aj o zvyku, takze moje subjektivne nazory:
Ak 32" + 1440p, tak rozhodne ten AOC Q3279VWF, naj pomer cena/kvalita, ale uz je asi vypredany, v jednom eshope este je ale ovela drahsi. Inak ale tuto kombinaciu neodporucam, viac nizsie.
Ja som tiez chcel 4K, ale 27" + 4K nie, to by bolo vsetko extremne male a mohli by s tym prist problemy so SW a pod.
32" a 4K je mozno OK, ale chce to velmi dobry HW a mozno 32" je este malo na 4K a vsetko bude asi az prilis male, ale tuto kombinaciu som este nemal.
Ja odporucam 27" + 1440p, mne sa zda velkost dostatocna a obraz je jemnejsi ako predtym. Ak mas na 4K, tak min. 32".
BTW Dalsia vyhoda jemnejsieho obrazu je aj to, ze ak budes mat mrtvy pixel, tak sa da lahsie prehliadnut, ignorovat.
Ak 32" + 1440p, tak rozhodne ten AOC Q3279VWF, naj pomer cena/kvalita, ale uz je asi vypredany, v jednom eshope este je ale ovela drahsi. Inak ale tuto kombinaciu neodporucam, viac nizsie.
Ja som tiez chcel 4K, ale 27" + 4K nie, to by bolo vsetko extremne male a mohli by s tym prist problemy so SW a pod.
Podla mna 32" bude pre teba velky, ja sedim este dalej a pri 32" 1440p som uz musel otacat hlavu ked som na jednej polovici mal jeden program a na druhej druhy.chrobak napísal:Pozeral som na tie 28 a cenovo vychadzaju celkom fajn aj v 4K. Len neviem ci nebude maly a 32 ci nebude velkySedim tak pol metra od monitoru
Upgrade sa urcite oplati, farby budu krajsie, ale ak vyberies 32" + 1440p, tak obraz bude prakticky rovnaky, len bude vacsi a budes mat vacsiu plochu. Ja som mal VA monitor, takze ked som presiel na 32"+1440p, vazne bolo vsetko rovnake, prirovnal by som to k tomu, ze si dokupis dalsi monitor a spojis ich, vacsia plocha, rovnake DPI. Taktiez 32" je uz velkost beznej telky, ak si to vies predstavit.chrobak napísal:myslis ze sa oplati upgrade alebo si to predstavujem ovela krajsie ako to bude v skutocnosti ?
32" a 4K je mozno OK, ale chce to velmi dobry HW a mozno 32" je este malo na 4K a vsetko bude asi az prilis male, ale tuto kombinaciu som este nemal.
Ja odporucam 27" + 1440p, mne sa zda velkost dostatocna a obraz je jemnejsi ako predtym. Ak mas na 4K, tak min. 32".
BTW Dalsia vyhoda jemnejsieho obrazu je aj to, ze ak budes mat mrtvy pixel, tak sa da lahsie prehliadnut, ignorovat.
chrobak: ten prvy AOC vyzera byt skoro to iste co mam doma, ale je tam IPS panel. Stojan je ten isty, jeho hlavnou nevyhodou je, ze nepodporuje VESA drziaky. Tiez ho asi nemaju priamo na sklade, pretoze dodaciu lehotu pisu 2 tyzdne.
Z toho vyberu by som zobral asi zlatu strednu cestu - Philips 328B6QJEB-QHD. Vyhody oproti spominanemu AOC: pivot stojan a podpora VESA
Ten treti je zakriveny a to je podla mna zbytocne. Hodi sa to skor pri ultra wide. A nema vyskovo nastavitelny stojan.
Zbezne som pozrel recenzie na Philips 328B6QJEB-QHD a vyzera byt OK.
Z toho vyberu by som zobral asi zlatu strednu cestu - Philips 328B6QJEB-QHD. Vyhody oproti spominanemu AOC: pivot stojan a podpora VESA
Ten treti je zakriveny a to je podla mna zbytocne. Hodi sa to skor pri ultra wide. A nema vyskovo nastavitelny stojan.
Zbezne som pozrel recenzie na Philips 328B6QJEB-QHD a vyzera byt OK.
Vdaka vsetkym za rady, cenim si to, vyzera to tak ze vezmem ten Philips 328B6QJEB-QHD, isiel by som aj do toho AOC kedze nebojim sa skusat nove veci ale predsa len asi nikomu by sa nechcelo usetrit niekolko eur a potom s tym behat na reklamacky, co samozrejme sa moze stat aj pri phillips. Jedina znacka ktorej sa vyhybam je LG, neviem preco ale vzdy ked som kupil nieco od LG vzdy sa to hned pokazilo.
Este by som sa chcel opytat, je ta odozva taka dolezita ako z nej niektori robia ? Je vobec postrehnutelny rozdiel medzi 1ms a 5ms ?
A este by som vas chcel trochu potrapit ak si niekto najde cas, ak mam rozpocet 400e, ktory monitor by ste si vy osobne zovlili ?
https://micomp.ekatalog.biz/zbozi/Monit ... O7598O5809
Este by som sa chcel opytat, je ta odozva taka dolezita ako z nej niektori robia ? Je vobec postrehnutelny rozdiel medzi 1ms a 5ms ?
A este by som vas chcel trochu potrapit ak si niekto najde cas, ak mam rozpocet 400e, ktory monitor by ste si vy osobne zovlili ?
https://micomp.ekatalog.biz/zbozi/Monit ... O7598O5809
-
Bad.boy
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja len k tym AOC a reklamackam. Kupil som ten s VA panelom hned ako sa u nas objavil a ziadny mrtvy pixel ani iny problem. 3 tyzdne dozadu kupil spolubyvajuci ten isty model s IPS a taktiez bez problemu. Takze urcite by som si to nevidel tragicky a nepredstavoval si, ze kazdy druhy je vadny.
Moj nazor som napisal vyssie, ale preco si sa vlastne rozhodol pre 32" + 1440p?
AOC z odkazu nechces a je aj vypredany, ten sa oplatil hlavne kvoli cene.
Preco nie 27" + 1440p alebo 32" + 4K?
Do rozpoctu by si sa vosiel pri oboch moznostiach a mal by si ostrejsi obraz, pri 32" + 1440p nebudes mat ostrejsi obraz ako teraz.
AOC z odkazu nechces a je aj vypredany, ten sa oplatil hlavne kvoli cene.
Preco nie 27" + 1440p alebo 32" + 4K?
Do rozpoctu by si sa vosiel pri oboch moznostiach a mal by si ostrejsi obraz, pri 32" + 1440p nebudes mat ostrejsi obraz ako teraz.