Novy tablet

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
sano456
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Novy tablet

Príspevok od používateľa sano456 »

Zdravim, rozhodol som sa kupit si novy tablet :) .
Poziadavky su:
-vmestit sa do ceny (do 500 € - cim menej tym lepsie, ale kazdopadne by bolo vhodne ist vyrazne pod tento limit)
- aby utiahol nejake tie hry (viacmenej okrem netu aj dovod kupy)
- dobry displey (kvalitny, citatelny na slnku, rozumej ako chces...)

Okrem toho, nemam ine poziadavky.. Velkost neviem sam aka by bola najlepsie, skuste poradit :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Novy tablet

Príspevok od používateľa hojko »

Este ti chyba jeden parameter a to je velkost displeja, ze ci ti staci 7 palcov alebo chces ist do 10 palcov, hmm??? Preferujes Android alebo skor iOS (iPad)???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Alebo Windows?
sano456
Medium Star
Medium Star

Chcel by som 10 palcov, ale uhlopriecka nie je az tak dolezita.. No ked som dnes v eleketre porovnal 7 a 10 palcov, tak som si nemyslel ze v tom bude az taky rozdiel :D .. No 7 palcov je zalostne malo.. :(
A ze ci radsej iOS alebo android.. V podstate nemam preferencie ziadne, zalezi vsetko od toho ako to bude tahat hry a podobne srandy.. Hardwer je pre mna dolezitejsi ako OS, no mozno by som skusil aj ten iOS s podmienkou, ze by som vedel spravit jailbreak.. A nad OS Windows ani nahodou neuvazujem, ten ako OS do tabletu nechcem..

// No tak borci, poradte, dnes to chcem objednat :/
buchtik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa buchtik »

Urcite by som odporucil tento tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100 16GB. Ma slot na SD karty, 3G modul, fakt skvely displej, novy Android. Mam ho vyse 2 tyzdnov, max. spokojnost.
sano456
Medium Star
Medium Star

A zkade si ho objednal ak sa smiem spytat? ...Lebo az sa mi nechce verit aky cenovy rozsah dokaze byt u jedneho a toho isteho produktu..
A na margo toho este, nejaky Apple sa mi nevmesti do mojej cenovej kategorii? :/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

buchtik napísal:Urcite by som odporucil tento tablet: Samsung Galaxy Tab 2 10.1 P5100 16GB. Ma slot na SD karty, 3G modul, fakt skvely displej, novy Android. Mam ho vyse 2 tyzdnov, max. spokojnost.
Výborne si mu poradil, len čo je pravda. Zastaralý, pomalý, s hnusným displayom. Keby aspoň N8000, ale ani tam to nezachráni biedny HD ready display. Excelentná rada v dnešnej dobe, keď si za tú cenu môže kúpiť lacný Acer A700 s 1920 x 1200 displayom a 5 jadrovou tegrou, alebo Nexus 10 s 2560 x 1600 rozlíšením. A napísať maximálna spokojnosť na tablet, ktorý má problémy sám so sebou [testovaných viac ako 20 nezávislých kusov] je odvážne tvrdenie. V tej cenovej jednoznačne prichádza do úvahy momentálne len:

:arrow: Acer A700 [mám ho doma už pol roka, ak si z Ba dá sa vyskúšať]
:arrow: Nexus 10 [treba počkať kým sa dostane do predaja a priplatiť si, bude bezkonkurenčný]
http://www.gsmarena.com/samsung_google_ ... 0-5084.php
:arrow: http://www.alza.sk/ipad-with-retina-dis ... 364837.htm s retinou, ak chceš apple, je to bezkonkurenčné. Display A6 architektúra, rýchlosť, možnosti, skvelá voľba.

Určite nie samsung, v žiadnom prípade. A 100% nie P5100 s Cortexom A9 ktorý už svoje odslúžil a Mali 400MP. Za tú cenu je to katastrofa. Keby stál 200 eur, tak je to dobrá cena na ten trápny display s predpotopným rozlíšením a slabučkou HW výbavou.
sano456
Medium Star
Medium Star

YES! :D Do témy sa zapojila (ďalšia) legenda! :smt059
No ten Ipad vyzera zaujimavo, ale nie som si isty, lebo Apple produkt som nemal a android este stary HTC Wildfire ktore najlepsie casy uz ma davno za sebou (mam pocit ze nijaky ani neboli).
Ak by som mohol, spytal by som sa par otazok na ten iPAD (iOS).. V podstate sa da povedat ze vsetko co bolo vyvinute na Android (aplikacie) je aj na iOS? (vsetke velke veci, nie uplne vsetko zas :D )
A rychlostou v aplikaciach a odozvach systemu je iPad ny vyssej urovni od Apple aj napriek tomu, ze Apple je 2-jadro a Acer 4? Optimalizovanost robi sovje- viem, ale do akej miery?

A uplink, dakujem za moznost, som z NR, resp. jej okolia :) Takze tvoju ponuku musim odmietnut :) Ale cenim si to
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak Acer 4 [5] jadro je určené primárne na hry a to hry od nvidie. A6 Cortex A15 rozbíja akékoľvek 4jadro momentálne dostupné na trhu [vrátane Snapdragonov 600] v niektorých testoch. Čo sa týka tabletu od Applu je silný, extrémne, ale...

:arrow: bez jailbreaku si nič nezahráš, všetko čo je na Androide zadarmo skoro v plnej kvalite, tak je na Apple platené
:arrow: necustomizovateľný Ui bez Cydie a viacerých zásahov

čiže Apple brať len ak:

:arrow: nepotrebuješ widgety
:arrow: chce sa Ti *ebať s jailbreakom po každom update
:arrow: chce sa Ti zháňať na čierno hry
:arrow: alebo si hyperbohatý a všetko si kúpiš
:arrow: nevadí Ti uzavretý necustomizovateľný OS

ak chceš zlatú strednú, tak vezmi ten čo mám ja Acer A700. Má síce "starší" Tegra 3 procesor, ale bohate stačí na všetky hry čo som testoval

A ak chceš rozpútať pravé peklo na obrazovke, tak si doplať na Nexus 10. Myslím že žiadny iný tablet sa v dnešnej dobe neoplatí, lebo všetky ostatné predstavujú hrozné kompromisy. Je ešte jeden, ale za tú cenu bude Nexus 10. Asus Infinity, ale dali mu "len" tegru, takže ani fHD display to nezachráni.

Čiže ak apple, tak ten s retinou, ak do 500 eur, tak A700, ak počkať a doplatiť, tak Nexus 10. Bohu žiaľ, takýto je reálny výber Apple/Droid tabletov na trhu.

Samsung, keby trochu pohol rozumom, tak spravia aspoň fHD display na 10.1 N8000, však s tým QuadCorom by ho utiahol s prstom v nose. Ale nie, oni musia dať rastrový hnusný 1280 x 800 display. Zabili to totálne. A P5100 je hrozne pomaličký, extrémne. Nechytá sa reakciami na žiadny z tých troch.

Btw. len také zbežné porovnanie P5100 vs. Acer A700:

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4567

menovite:

:arrow: Acer 1920 x 1200 [~224 ppi] vs. Samsung [800 x 1280] [~149 ppi]
:arrow: Acer 5 mipix foťák, autofocus, LED flash vs. Samsung 3,15 mipix foťák, bez blesku, bez autofocusu
:arrow: Acer sekundárny foťák 2 mipix vs. Samsung VGA [0,35 mipix] sekundárna kamera [640 x 480px]
:arrow: Acer Tegra 3 4[5] jadrová vs. Cortex A9 + PowerVR SGX540 [sekol som si to vtedy s Mali MP400] PowerVR je ešte slabšia sa mi zdá, ale nie som si istý
:arrow: Acer HTML5, Flash vs. Samsung HTML, Flash
:arrow: Acer 9800 mAh [vydrží prekliate dlho, potvrdené aj od môjho taxikára, čo ho má teraz požičaný] vs. Samsung 7000 mAh [nedá v reáli toľko čo Acer]

Takže tak nejak v parametroch.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Behom mesiaca bude nova rada, aj s vhodnym rozliskom.

Problem nexusu su chybajuce pamatovky
sano456
Medium Star
Medium Star

Hyperbohatý moc niesom no :D A co sa tyka Nexusu 10, na co cakat? Kym neklesne cena, alebo?
Lebo pozeram ze dostupny je uz teraz v alze.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:Behom mesiaca bude nova rada, aj s vhodnym rozliskom.

Problem nexusu su chybajuce pamatovky
Ako sa bude volať?

Ku téme. Na cenu, lebo sa upraví pri vypustení. Ale tak ak príde niečo s normálnym rozliškom, okay batériou, dobrým foťákom predným aj zadným, tak treba počkať.
beardie
Redeemer
Redeemer

GT-P32x0/P52x0/P82x0
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak budú v predaji o mesiac, do 500 eur, tak je to dobrá možnosť [asi], ale ináč neviem. Určo budú na Slovensku v predaji bud. mesiac?
sano456
Medium Star
Medium Star

Myslim, ze som sa rozhodol pre ten Acer tak ci tak.. Cakat sa mi uz nechce, ved to sa da vravet donekonecna.. Technologie sa vylepsuju stale, takto by som sa nicoho nedockal :) A Up, este otazka, aka je vdrz baterie toho Aceru?
beardie
Redeemer
Redeemer

Ci budu alebo nebudu neviem, ja budem na ten galaxy tab 3 10.1 cakat aj tak az do juna, skor ho potrebovat nebudem
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sano456 - Brutálna. Ako fakt že taxikár ho má teraz 4tý deň, každý deň je na ňom 2-3 hodiny a stále drží. Proste tých 10 hodín ak nehráš nejakú hyper 3D hru tak dá či chceš či nechceš, koniec koncov Acer vsadil na hrubú silu, preto je aj ťažší ten tablet. Ale ako či 530, 630, alebo 670 gramov, to je si myslím šum a fuk. Spracovanie je super, display je iPS, podsvietenie je viac ako obstojné. Ako za tú cenu dnes nedostaneš nič lepšie. Len si daj pozor na nabíjačku, tá mi vrčala, ale vymenili mi ju, ako to je klasika, Acer.

beardie - takto som chcel čakať na GTX 780, ale nevydržal som to a neľutujem. Už som si dal na 680tke 4 hry a som maximálne spokojný, teda dve z nich hrám [Tomb Raider a Crysis 3]. Samozrejme, ak sa Ti chce čakať, a neptrebuješ ho, nie je o čom, ale to je to isté ako ja teraz čakám na HTC One, lebo som mal Xperiu Z a zistil som že je to odpad. A navyše nejako fallujem in love s Xperiou P. Ale moc tomu neverím že bude budúci mesiac u operátorov. Každopádne pre sana sa asi moc neoplatí čakať, jedine že by to bolo na 100% o mesiac a taktiež nechcem malovať čerta na stenu, ale mám silné pochybnosti že bude ten Galaxy Tab 3 stáť do 700 eur, tobôž do 500.
sano456
Medium Star
Medium Star

Je teda rozhodnute :) Dakujem vsetkym :)

P.S. Milujem toto forum, clovek pride po radu a dostane ju :) Parada
beardie
Redeemer
Redeemer

Aktualna rada uz vyrazne zlacnuje, uvidime...
Maju byt tri - tab 3 7.0, tab 3 10.1 a potom tab 3 plus. Ten posledny bude urcite pekne namakany za vysoku cenu, o tom nepochybujem, cakam ale, ze tab 3 10.1 bude mat podobnu cenu ako tab 2 10.1 dva mesiace dozadu, cize 11500 czk...
marsman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa marsman »

Czafte nechcem.otvarat novu temu ale nemate skusenost s kupou tabletou z www.android-sale.com.tipujem ze si to sice repliky ale atributy su ok aj cena. Otazka je aky byva na tych replikack kvalitny dipslay a ako to.je s.dovozom myslim clo plati sa ?od akej ceny dik vopred.za nazor
Napísať odpoveď