Tak Acer 4 [5] jadro je určené primárne na hry a to hry od nvidie. A6 Cortex A15 rozbíja akékoľvek 4jadro momentálne dostupné na trhu [vrátane Snapdragonov 600] v niektorých testoch. Čo sa týka tabletu od Applu je silný, extrémne, ale...

bez jailbreaku si nič nezahráš, všetko čo je na Androide zadarmo skoro v plnej kvalite, tak je na Apple platené

necustomizovateľný Ui bez Cydie a viacerých zásahov
čiže Apple brať len ak:

nepotrebuješ widgety

chce sa Ti *ebať s jailbreakom po každom update

chce sa Ti zháňať na čierno hry

alebo si hyperbohatý a všetko si kúpiš

nevadí Ti uzavretý necustomizovateľný OS
ak chceš zlatú strednú, tak vezmi ten čo mám ja Acer A700. Má síce "starší" Tegra 3 procesor, ale bohate stačí na všetky hry čo som testoval
A ak chceš rozpútať pravé peklo na obrazovke, tak si doplať na Nexus 10. Myslím že žiadny iný tablet sa v dnešnej dobe neoplatí, lebo všetky ostatné predstavujú hrozné kompromisy. Je ešte jeden, ale za tú cenu bude Nexus 10. Asus Infinity, ale dali mu "len" tegru, takže ani fHD display to nezachráni.
Čiže ak apple, tak ten s retinou, ak do 500 eur, tak A700, ak počkať a doplatiť, tak Nexus 10. Bohu žiaľ, takýto je reálny výber Apple/Droid tabletov na trhu.
Samsung, keby trochu pohol rozumom, tak spravia aspoň fHD display na 10.1 N8000, však s tým QuadCorom by ho utiahol s prstom v nose. Ale nie, oni musia dať rastrový hnusný 1280 x 800 display. Zabili to totálne. A P5100 je hrozne pomaličký, extrémne. Nechytá sa reakciami na žiadny z tých troch.
Btw. len také zbežné porovnanie P5100 vs. Acer A700:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4567
menovite:

Acer 1920 x 1200 [~224 ppi] vs. Samsung [800 x 1280] [~149 ppi]

Acer 5 mipix foťák, autofocus, LED flash vs. Samsung 3,15 mipix foťák, bez blesku, bez autofocusu

Acer sekundárny foťák 2 mipix vs. Samsung VGA [0,35 mipix] sekundárna kamera [640 x 480px]

Acer Tegra 3 4[5] jadrová vs. Cortex A9 + PowerVR SGX540 [sekol som si to vtedy s Mali MP400] PowerVR je ešte slabšia sa mi zdá, ale nie som si istý

Acer HTML5, Flash vs. Samsung HTML, Flash

Acer 9800 mAh [vydrží prekliate dlho, potvrdené aj od môjho taxikára, čo ho má teraz požičaný] vs. Samsung 7000 mAh [nedá v reáli toľko čo Acer]
Takže tak nejak v parametroch.