ono to na stránke SCIO je porovnávané s ostatnými, čo to píšu... ja chápem, čo si mi chcel naznačiť... mne by normálne stačili tie testy len na papieri,či v PC, aby som si ich mohol riešiť, a skúšať atd.skúšobné na percentil ťažko napíšeš, keď percentil znamená porovnanie s ostatnými účastníkmi testu...
NSZ (Národní srovnávací zkoušky)
Sakra ludia, normálne ste mi tými výsledkami pokazili náladu. Za tri týždne mám OSP a ZSV a píšem to skúšobne na max 50 percentil, to hádam neni možné.... sa až začínam hambiť, však vy tu všetci vyskate o 90 percentiloch...
bieda no... nemáte niekto nejaké info o skúšobných testoch na tieto konkrétne skúšky, myslím neoficialne=neplatené od firmy SCIO s.r.o. ??
No ja som bol na OSP a matike. OSP - varianta B sa mi zdali ťažšie, ale matika bola o dosť ľahšia ako 7.3. Na OSP sa mi tentokrát podarilo aj vyplniť všetky odpovede, aj keď nad niektorými úlohami som príliš nerozmýšľal. Klasicky budem mať najlepšie asi kvantitatívnu časť. O zvyšných 2 častiach si netrúfam robiť závery
Ešte šťastie, že už môžem byť kľudný, na výšku som bol prijatý
Ešte šťastie, že už môžem byť kľudný, na výšku som bol prijatý
Hej, bol som aj 7.3., vtedy som mal variantu A, ale teraz sa mi testy zdali ťažšie, aj sestra to hovorila. Predtým som dosiahol percentil 78,33, ako som už písal v tejto téme. Síce mi tento výsledok stačil, ale spôsob spracovania výsledkov sa mi zdá neskutočne amatérsky. Oni za celkový percentil rátajú aritmetický priemer z percentilov jednotlivých častí. Tým pádom sa stala zaujímavá vec - sestra mala o 0,75 bodu z celého testu menej, ale o 1 väčší percentil a jej spolužiačka dokonca o 4 body menej ako ja, ale o 10 väčší percentil ako ja
Zdá sa mi to absolútne neobjektívne. Takže na to, aby niekto dosiahol výborný percentil, musí zvládnuť všetky 3 časti vyrovnane a rovnako dobre. A tak som mal darmo 94 percentil z kvantitatívnej časti, keď som mal vo verbálnej iba 61
Podľa mňa by celkové výsledky a percentil mali spracovávať z celkového počtu bodov, a nie ako priemer z tých 3 častí.
uf to vazne?..som doteraz nevedela ze to tak funguje..dakujem za upozornenie...jezsi to je ale neobjektivne preco ked mas viac bodov ako niekto iny nakoniec mas mensi percentil?..tak to je fakt nefer som zvedava aky budem mat ja potom...ale jej skoda potom ze som nesla toho 7.3. ked bol lahsi...lebo niektore veci sa mi tu zdali trochu blbe ako...ale mas stastie ze si nerobil tie zvs to bol zabijak uplny podla mna
To mi hovor, matika minule bola dobrý zabijak, ja som mal 9,25 bodu z 30. Myslel som si, že to bude tak percentil 20 a nakoniec celkom slušne - 63. No a spolužiak mal 15,5 bodu a 90 percentil. To sa mi ale fakt nepodaril ten test, teraz som vypočítal 22 príkladov z tých 30, takých 17 hádam by som mohol mať dobre. Možno podobne dopadnú aj ZSV 
Pretoze je to harmonicky percentil, nie percentil...nezabudajte na to..
Scio podla mna nie je amaterska firma, to si len vsetko domyslame. Uz robili nejeden prieskum, zoberte si ze aj vysoke skoly ich oslovuju (ci naopak, hlavne je ze spolupracuju).
Pri harmonickom percentile, su brane do uvahy rozne casti inak. A verbalna cast je dolezitejsia ako kvant. U matiky sa to neprejavi, kedze je to cele o prikladoch. No pro OSP vznikaju rozdiely
Pilifo: prosim ta povedz mi kolko bolo minule na OSP ludi (vidis to tam kde vidis svoj percentil, bodovanie, hore v hlavicke, kde mas udaje o sebe). Na matike bolo 1649 ludi (7.3)
edit: tipovat ked nevies absolutne zadriet sa neoplati, ale ak mas pocit, ze na to co myslis je spravna odpoved, tak riskut ziskat 1 bod a stratit 0.25 sa oplati..staci tipnut 4 krat a raz trafit a si stale v zisku...
Percentil by som sa neodvazil povedat, ze bude lepsi/horsi. Ano, vyratal som teraz viac prikladov, boli lahsie...lenze rovnaku situaciu malo cele osadenstvo... bodov budem mat viac..ale percentil?
Scio podla mna nie je amaterska firma, to si len vsetko domyslame. Uz robili nejeden prieskum, zoberte si ze aj vysoke skoly ich oslovuju (ci naopak, hlavne je ze spolupracuju).
Pri harmonickom percentile, su brane do uvahy rozne casti inak. A verbalna cast je dolezitejsia ako kvant. U matiky sa to neprejavi, kedze je to cele o prikladoch. No pro OSP vznikaju rozdiely
Pilifo: prosim ta povedz mi kolko bolo minule na OSP ludi (vidis to tam kde vidis svoj percentil, bodovanie, hore v hlavicke, kde mas udaje o sebe). Na matike bolo 1649 ludi (7.3)
edit: tipovat ked nevies absolutne zadriet sa neoplati, ale ak mas pocit, ze na to co myslis je spravna odpoved, tak riskut ziskat 1 bod a stratit 0.25 sa oplati..staci tipnut 4 krat a raz trafit a si stale v zisku...
Percentil by som sa neodvazil povedat, ze bude lepsi/horsi. Ano, vyratal som teraz viac prikladov, boli lahsie...lenze rovnaku situaciu malo cele osadenstvo... bodov budem mat viac..ale percentil?
Ale približne sa dá zorientovať, napr. podľa tejto tabuľky.
harmonizovany percentil nezanmena, ze sa dava nejakej casti vacsia dolezitost! To si nasledne prepocitavaju niektore fakulty. A rozdelenie testu do viacerych casti vidim ako spravny krok, nesmies byt "blby" ani v jednej casti, ak chces dobry vysledok 
harmonizovany percentil bere do uvahy najma narocnost testu a ked je test vyrazne lahsi tak rozdiely pri rovnakom pocte bodov su zretelne. Samozrejme tam sa to spoji aj s tym, ze viac ludi to lepsie napise (vid OSP-A vs OSP-B v marci)
harmonizovany percentil bere do uvahy najma narocnost testu a ked je test vyrazne lahsi tak rozdiely pri rovnakom pocte bodov su zretelne. Samozrejme tam sa to spoji aj s tym, ze viac ludi to lepsie napise (vid OSP-A vs OSP-B v marci)