NSZ (Národní srovnávací zkoušky)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
d4nt3
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa d4nt3 »

Sakra ludia, normálne ste mi tými výsledkami pokazili náladu. Za tri týždne mám OSP a ZSV a píšem to skúšobne na max 50 percentil, to hádam neni možné.... sa až začínam hambiť, však vy tu všetci vyskate o 90 percentiloch... :? :? bieda no... nemáte niekto nejaké info o skúšobných testoch na tieto konkrétne skúšky, myslím neoficialne=neplatené od firmy SCIO s.r.o. ??
skúšobné na percentil ťažko napíšeš, keď percentil znamená porovnanie s ostatnými účastníkmi testu...
ono to na stránke SCIO je porovnávané s ostatnými, čo to píšu... ja chápem, čo si mi chcel naznačiť... mne by normálne stačili tie testy len na papieri,či v PC, aby som si ich mohol riešiť, a skúšať atd.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

skúšobné na percentil ťažko napíšeš, keď percentil znamená porovnanie s ostatnými účastníkmi testu...
barca81
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa barca81 »

cauko lidi kto bol v sobotu na osp+zsv?..ako sa vam to pozdavalo? :?: ..vedeli ste? :?:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ja som bol na OSP a matike. OSP - varianta B sa mi zdali ťažšie, ale matika bola o dosť ľahšia ako 7.3. Na OSP sa mi tentokrát podarilo aj vyplniť všetky odpovede, aj keď nad niektorými úlohami som príliš nerozmýšľal. Klasicky budem mať najlepšie asi kvantitatívnu časť. O zvyšných 2 častiach si netrúfam robiť závery :)

Ešte šťastie, že už môžem byť kľudný, na výšku som bol prijatý :P
barca81
Amateur
Amateur

uf tak to ti je dobre...ja si budem muset pockat ece na 1.5. kedy su dalsie a uvidim ako som na tom s prijatim...nooo veru ja som nevyplnila tusim 2 a nad niektorymi som moc nerozmyslala tak uvidime co je dobre...ja som bola A a to vazne boli tazsie?..si bol aj toho 7.3.?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hej, bol som aj 7.3., vtedy som mal variantu A, ale teraz sa mi testy zdali ťažšie, aj sestra to hovorila. Predtým som dosiahol percentil 78,33, ako som už písal v tejto téme. Síce mi tento výsledok stačil, ale spôsob spracovania výsledkov sa mi zdá neskutočne amatérsky. Oni za celkový percentil rátajú aritmetický priemer z percentilov jednotlivých častí. Tým pádom sa stala zaujímavá vec - sestra mala o 0,75 bodu z celého testu menej, ale o 1 väčší percentil a jej spolužiačka dokonca o 4 body menej ako ja, ale o 10 väčší percentil ako ja :!: Zdá sa mi to absolútne neobjektívne. Takže na to, aby niekto dosiahol výborný percentil, musí zvládnuť všetky 3 časti vyrovnane a rovnako dobre. A tak som mal darmo 94 percentil z kvantitatívnej časti, keď som mal vo verbálnej iba 61 :roll: Podľa mňa by celkové výsledky a percentil mali spracovávať z celkového počtu bodov, a nie ako priemer z tých 3 častí.
barca81
Amateur
Amateur

uf to vazne?..som doteraz nevedela ze to tak funguje..dakujem za upozornenie...jezsi to je ale neobjektivne preco ked mas viac bodov ako niekto iny nakoniec mas mensi percentil?..tak to je fakt nefer som zvedava aky budem mat ja potom...ale jej skoda potom ze som nesla toho 7.3. ked bol lahsi...lebo niektore veci sa mi tu zdali trochu blbe ako...ale mas stastie ze si nerobil tie zvs to bol zabijak uplny podla mna
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To mi hovor, matika minule bola dobrý zabijak, ja som mal 9,25 bodu z 30. Myslel som si, že to bude tak percentil 20 a nakoniec celkom slušne - 63. No a spolužiak mal 15,5 bodu a 90 percentil. To sa mi ale fakt nepodaril ten test, teraz som vypočítal 22 príkladov z tých 30, takých 17 hádam by som mohol mať dobre. Možno podobne dopadnú aj ZSV :)
barca81
Amateur
Amateur

jeej tak teraz to vylepsisi dobre asi potom..som zvedava jaky budes mas percentil ale podla mna hodne dobry:)..no keby mas pravdu ale robila som chybu ze som tipovala tak sa mi asi dost bodov odcita ale nevadi vyskusala som a uvidime:)
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maskov1 »

Pretoze je to harmonicky percentil, nie percentil...nezabudajte na to..

Scio podla mna nie je amaterska firma, to si len vsetko domyslame. Uz robili nejeden prieskum, zoberte si ze aj vysoke skoly ich oslovuju (ci naopak, hlavne je ze spolupracuju).

Pri harmonickom percentile, su brane do uvahy rozne casti inak. A verbalna cast je dolezitejsia ako kvant. U matiky sa to neprejavi, kedze je to cele o prikladoch. No pro OSP vznikaju rozdiely

Pilifo: prosim ta povedz mi kolko bolo minule na OSP ludi (vidis to tam kde vidis svoj percentil, bodovanie, hore v hlavicke, kde mas udaje o sebe). Na matike bolo 1649 ludi (7.3)

edit: tipovat ked nevies absolutne zadriet sa neoplati, ale ak mas pocit, ze na to co myslis je spravna odpoved, tak riskut ziskat 1 bod a stratit 0.25 sa oplati..staci tipnut 4 krat a raz trafit a si stale v zisku...
Percentil by som sa neodvazil povedat, ze bude lepsi/horsi. Ano, vyratal som teraz viac prikladov, boli lahsie...lenze rovnaku situaciu malo cele osadenstvo... bodov budem mat viac..ale percentil?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No na mojej variante 7925...

/maskov1, keď si to tak zoberieš, tak keby bol 1 účastník, od ktorého by mali všetci ostatní menej bodov, tak aj vtedy je dosť nepravdepodobné, že by mal percentil 100, resp.99,9...Jedine, ak by urobil všetky úlohy správne.
barca81
Amateur
Amateur

co tolko ludi?..wow no dost na takych osp asi ece viac...a na zsv nevies kolko ich asi chodi priblizne?...

//autoeditácia príspevku ( 05 Apr 2009, 22:28 )
7925?..tak to je ine cislo teda..si ma teraz dorazil:)...boze uz nech su vysledky mi to neda:)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja to beriem rovnako ako maskov1. Aj keď sa mi zdala teraz matika ľahšia, tak to neznamená, že keď budem mať viac bodov, tak budem mať aj lepší percentil. Škoda len, že sa teraz zdala každému ľahšia.
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maskov1 »

Pilifo: ak mas nejake volne online testy, tak si nejaky sprav..potom sa ti otvori taka tabulka..kde su priblizne hodnoty.. 100 sa da dosiahnut.. v tabulke si pamatam bolo... pre 10/10 bolo 100 percentil.. pre 9/10 bolo stale 100 percentil.. su to orientacne robene pre max bodov 10
barca81
Amateur
Amateur

uf dobre teda a inak oni za 4 dni posielaju tie testy aj s klucmi ze?...a ked si scitate tam body ako ste to urobili viete uz asi odhadnut v akych percentiloch sa budete pohybovat abo vobec netusite?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja by som povedal, že počet bodov Ti takmer nič nenapovedá o Tvojom výslednom percetile.
barca81
Amateur
Amateur

ach jo sakra ja uz by som chcela vedet vysledky...no nevadi pockame si a potom sa zhrozim nad tym jak to dopadlo
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ale približne sa dá zorientovať, napr. podľa tejto tabuľky.
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

harmonizovany percentil nezanmena, ze sa dava nejakej casti vacsia dolezitost! To si nasledne prepocitavaju niektore fakulty. A rozdelenie testu do viacerych casti vidim ako spravny krok, nesmies byt "blby" ani v jednej casti, ak chces dobry vysledok :D

harmonizovany percentil bere do uvahy najma narocnost testu a ked je test vyrazne lahsi tak rozdiely pri rovnakom pocte bodov su zretelne. Samozrejme tam sa to spoji aj s tym, ze viac ludi to lepsie napise (vid OSP-A vs OSP-B v marci) :oops:
barca81
Amateur
Amateur

caute..pozerali ste si uz vysledky?..kolko mate bodov z osp pripadne zsv?
Napísať odpoveď