NSZ (Národní srovnávací zkoušky)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Blazeer
Light Expert
Light Expert

NSZ (Národní srovnávací zkoušky)

Príspevok od používateľa Blazeer »

Sobota sa blizi a s nou aj jeden termin NSZ... Ide sa niekto testovat? alebo to iba ja sam ??? :cry:

Ak mate nejake rady tak piste pls ... chcel by som to spravit co najlepsie ;)
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Rady? Ziadne nie su, skusky su postavene perfektne a pokial nemas vseobecny prehlad a logicke myslenie, tak musis spoliehat len na to, ze ostatni ho maju este menej. Imho narocne nie su, mal som okolo 55/80bodov a percentil z toho vysiel nad 90%
Blazeer
Light Expert
Light Expert

55? to si co robil? :) ja idem na matiku a tam bude 30 jednobodovych prikladov... aby som bol uspesny musim mat percentil 70 a viac :) ... cize mam co robit ... spolieham sa na to ze pride veeeeeeela lamerov a ja budem mat stastie ...

dajte mi este nejake povzbudzujuce slovaaaa 8) ....
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

jaaj tomase uz to bolo daaavno prijimacky na vysku ;-), lebo to co myslis ty je TSP (test studijnich predpokladu), co je pre masarycku, kdezto NSZ (narodni srovnavaci zkousky) su opre celu cesku republiku, pre maturantov, nieco take ako u nas Monitor a pod.
Blazeer
Light Expert
Light Expert

mne to treba na VUT Brno :) .... teda nie je to treba ale pisalo sa ze ak budem uspesny tak ako som pisal uz ... tak ma beru ta idem skusit :) ... pevne verim ze sa mi to podariii
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa heinrich »

Ja idem na NSZ aj OSP teraz v sobotu tiez. Minuly rok som spravil tieto testy na percentil 63 a druhy 89 a nestacilo...ale necakam, ze tento pokus bude lepsi, kedze som sa na tie testy nepripravoval. Nastastie ma vzali do nitry, takze tam idem bez akehokolvek stresu....mozno ze motyka vystreli
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Kamoška bola minulý rok v Brne a vravela, že ťažké to nebolo, ale že logické myslenie nemá žiadne. :)
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

ono zalezi podla toho na ktory odbor sa chces dostat, na pravo minuly rok bol potrebny percentil nieco okolo 93, no na informatiku 45. co sa tyka TSP z minuleho roku tak bol narocnejsi ako ten pred dvoma rokmi v niketorych ulohach, si myslim, i ked princip je vo vsetkych pripadoch rovnaky...Je kopec materialov, pomocok na nete , a v brne aj ludi ktori vas na TSP "doucia", resp. vam ukazu principy alebo jednoduchsie pohlady na niektore typy uloh, tak aby to az taky problem nebol...

priklad:
http://www.artforum.sk/catalog/grulich- ... tail=20554

no s pomocou googlu najdete aj veci priamo na webe
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

ja som sa na NSZ vykaslal a idem chlastat na chatu tento vikend... OSP na NSZ alebo TSP na MUNI to mam jedno a matika na NSZ alebo matika na VUT to mam tiez jedno.. je pravda ze kvoli VUT sa musim do brna trepat ale fotrovci mi odmietli dat co i len o korunu viac este na prijimacky... takze tak
Blazeer
Light Expert
Light Expert

o par hodin sa mi zacne skuska .... momentalne nemam v hlave nic ... ten spanok mi nepomohol :lol: uvidime no ze jak .. dufam ze sadnu priklady ;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Ja síce NSZ nemám, ale ráno ma zo spánku vytrhlo 8 neprijatých hovorov od kamarátky, ktorá mala dnes NSZ. Začal som mať zlého tušáka. Tak som zavolal - skoro sa mi rozrevala do telefónu, že jej vynechal bus (neskôr sa mi priznala že zaspala :P). Anyway - zo SAV sme to na gymnázium tomášikova (Ružinov) zvládli za 6 (túto hodnotu inak dosť často ukazoval aj otáčkomer - 1,6 16v :D ) minút. Kto jazdí v BA tak vie, čo to v rannej premávke je. Ale stihla to a už držím palce :)
Blazeer
Light Expert
Light Expert

No vcera prisli vysledky :) ... percentil mi vysiel na 77 :) som velmi stastny lebo mi stacilo 70 ... jupiiiii heh ... cize VUT FIT BRNO to isti ... uz sa tam tesim ... staci len zmaturovat a uz .... ulava nadovsetko ;) ziadne prijmacky
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nevedel by mi niekto povedať, čo by bolo vhodnejšie robiť na FIT VUT? Či matiku alebo Obecní studuijní predpoklady?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To máš na výber, jedno alebo druhé?

No a ty musíš sám vedieť ako si na tom z matiky...
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

Pilifo napísal:Nevedel by mi niekto povedať, čo by bolo vhodnejšie robiť na FIT VUT? Či matiku alebo Obecní studuijní predpoklady?
kedze na FIT VUT ti staci len percentil 70+, odporucil by som ti OSP (ziadne "ucenie")
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

ja idem tiez 7.3 - BA Matematika .....viem ze to beru na FIIT BA nad 75 percentil aj ked osm pozreal tie priklady v cvicnych testoch tak nie su prave najlahsie

Kukal som MUni Brno FI a je tam nieco taketo:
Pro uchazeče splňující alespoň jedno z následujících kritérií:
• výsledek Národní srovnávací zkoušky anebo jiné celostátně organizované srovnávací zkoušky z všeobecných studijních předpokladů konané nejpozději do termínu TSP včetně mezi 30 % nejlepších,
• výsledek Národní srovnávací zkoušky konané nejpozději do termínu TSP včetně anebo jiné celostátně organizované srovnávací zkoušky z matematiky (například celostátní maturita) mezi 30 % nejlepších,
• výsledek zkoušky SAT I z matematiky alespoň 580 bodů,
• úspěšný řešitel regionálního kola středoškolské odborné olympiády v kategorii A nebo P,
• umístění alespoň v regionálním kole středoškolské odborné činnosti na 1. až 3. místě.
stačí tato kvalifikace pro úspěšné absolvování přijímací zkoušky s plným počtem bodů.
To znamena ze mnusim amt 70 percentil aby ma zobrali? Lebo som mysle ze tma idu iba TSP. Nepocohpil som tomu
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

LJ napísal:kedze na FIT VUT ti staci len percentil 70+, odporucil by som ti OSP (ziadne "ucenie")
A ty si tie testy už absolvoval? Ak áno, mohol by si ich trošku okomentovať? Aké príklady tam boli približne?
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Pilifo napísal:A ty si tie testy už absolvoval? Ak áno, mohol by si ich trošku okomentovať? Aké príklady tam boli približne?
Neabsolvoval, budem absolovovat ;) Scio.cz ti poskytne vsetky info, ale mozem ti podat aj moj pohlad: analyticka + verbalna cast -> v cestine to je niekedy problem (vyber opozitum ku slovu Strádat), ale spravnymi myslienkovymi pochodmi sa to da zvladnut. No a kvantitativna cast, kedze s matikou pokracujes dalej, tak hadam ti taketo myslenie nechyba :oops:
Ked k tomu pridam, ze skutocne staci LEN percentil 70, da sa to lavou zadnou :wink:

//autoeditácia príspevku ( 05 Feb 2009, 19:45 )
Edo Shinoda napísal:To znamena ze mnusim amt 70 percentil aby ma zobrali? Lebo som mysle ze tma idu iba TSP. Nepocohpil som tomu
Zohladnuju aj NSZ, ale nie su povinne. Otazkou pre mna je, preco IT-skoly maju taketo "slabe" naroky...
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

LJ napísal:Zohladnuju aj NSZ, ale nie su povinne. Otazkou pre mna je, preco IT-skoly maju taketo "slabe" naroky...
Heh no neviem, skoro nikde nie su "normalne" prijmacky......tak ze som to dobre pochopil ze kd uakzem SCIO z matiky na 70 percentil tak ma beru aj bez TSP?....leboo inak my vsetci vravia ze je to len na TSP
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Zohladnuju, vo vyzname ze ak tie podmienky splnis, mozes poziadat o odpustenie prijimacej skusky... Aky je ale nasledovny posutp z ich strany, ani mne nie je jasne :oops:
http://www.fi.muni.cz/docs/zadost_o_nek ... rij_zk.pdf
Napísať odpoveď