NUMBER26 - medzinárodná banka bez poplatkov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: NUMBER26 - medzinárodná banka bez poplatkov

Príspevok od používateľa Dreamer »

Riesili to niekde, ze ludia si dnes nezapamataju viac ako par tel. cisel, no stale si pamataju stare nepouzivane tel. cisla, ja som na tom rovnako, pamatam si dve stare tel. cisla pevnej linky, jedno este z detstva, ma mozno dve desatrocia, teraz si pamatam svoje mobilne cislo a este jedno na ktore som volal este z pevnej linky, asi preto, tiez si pamatam rodne cislo, ale napr. cislo obcianskeho nie. Videl som aj zaujimave dokumenty ako mozog doslova filtruje niektore podstatne veci.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To uz su len hlupe vyhovorky z tvojej strany, ze si pamatas svoje telefonne cisla, ale nepamatas si ID na prihlasenie do internet bankingu. Tak si ho proste napis na listok a poloz si ho vedla monitoru ako ja, vzdy ked som ho zadaval, tak som ho odpisoval z listocku, az som sa to po case naucil. Asi ta sklamem, neviem co filtruje moj mozog, ale pamatam si cislo obcianskeho, mozno by som trafil aj cislo pasu, pamatam si telefonne cisla na celu rodinu a aj par kamaratov, pamatam si internet banking v dvoch bankach..., ale skus si pozriet ten zaujimavy dokument, mozno ta bude nieco o vynimkach a vynimocnych ludoch :D

Skus moznost porozmyslat aj na dovody, ze preco banky nahodne prideluju ID v ciselnom tvare pre ucty. Ak nevies, tak je to mozno preto, ze existuje aj telefonicka linka na ktorej "komunikujes" s automatom, tam tukas cez mobil svoje ID a keby to boli pismena v tvare tvojho nicku, tak by to asi moc neslo natukat (automat by to na zakladne tonovej volby nedokazal rozpoznat). Okrem toho nahodne generovane cislo je bezpecnejsie ako nejaky tvoj vlastny nick. A tych bezpecnostnych dovodov tam bude viac, neviem ako funguje internet banking, s cim vsetko je to poprepajane...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

IB od UniCredit je ok. Nie je to komplexne ako napriklad Zuno, ale na vsetko mi to staci. Jedine, co tomu naozaj chyba je moznost zmeny limitov cez IB samotny. Toto sa zial v Uni da riesit iba pisomne na pobocke, a aj vtedy to trva par dni, kym to schvali riaditel pobocky. Odhliadnuc od tohto som s nimi behom 10 rokov nemal ziadny vacsi problem.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ako často menis limity? Lebo ja osobne som si limity nastavil raz, keď som si účet založil a odvtedy na to nesiaham. Sere ma ale nemožnosť zobraziť nezauctovane transakcie z karty, musím kvôli tomu vždy volať na infolinku...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

hojko - zacnem od konca, ta bezpecnost ID je diskutabilna, prave preto, ze ludia si to nevedia zapamatat, si to zapisuju, k infolinke, pri mbank aj zuno je na to osobitne cislo, ine, telekod, nepouziva sa teda hlavne ID, takze pre jediny ucet si treba pamatat ID, telekod, prip. tiez tel. cislo v pripade kradeze.

K tej pamati, ano, viem ze niektori ludia si dobre pamataju cisla, 1 taku osobu poznam, ale pisal som o vacsine a to ze ja si pamatam stare tel. cislo a nove si nepamatam som napisal len ako priklad a dokaz, ale robili o tom studiu na nejakej vzorke radovo mozno v tisicoch, neviem presne a vysledok bol prave ten, ze skoro nikto nevedel povedat aktualne mobilne cislo, mnohi ani svoje vlastne a pritom to stare z pevnej si pamatali skoro vsetci.

K tym dokumentom, tam nejde o prieskum, tak zvlastne funguje kazdy mozog, pozeras sa na nieco a nevidis to, mozog ma nizky vykon a preto musi filtrovat vela podnetov, no ma to az neuveritelne nasledky, vazne odporucam, ak si este nic podobne nevidel. Pozri si hercov dokumentu, mozno ta to motivuje k zhliadnutiu.

http://www.csfd.cz/film/388909-neverte- ... ie/?type=1

EDIT doplneny prvy a treti odstavec.
kompi
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kompi »

prave som si presiel tym overovacím procesom učet je aktivny karta mi ma prist do týždna som zvedavy :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako s Tebou rozprávali cez videochat? Slovensky, anglicky, nemecky?
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

brm napísal:Ako s Tebou rozprávali cez videochat? Slovensky, anglicky, nemecky?
U mna anglicky, ale musim im opat "zavolat" cez mobil, nevedeli zaostrit na obciansky cez Logitech HD Webcam C270. :sly:
kompi
Medium Professional
Medium Professional

no volal som im najprv cez pc webcameru ale presne nevedeli zaostrit op az cez iphone.
a rozpravali zo mnou anglicky no caja to miesala z nemcinou no po nemecky nekomunikujem....

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2016, 16:26)
Boccaccio napísal: U mna anglicky, ale musim im opat "zavolat" cez mobil, nevedeli zaostrit na obciansky cez Logitech HD Webcam C270. :sly:
BTW kedy sisi zalozil ten učet? už maš kartu použil si ju?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

beardie napísal:Ako často menis limity? Lebo ja osobne som si limity nastavil raz, keď som si účet založil a odvtedy na to nesiaham. Sere ma ale nemožnosť zobraziť nezauctovane transakcie z karty, musím kvôli tomu vždy volať na infolinku...
Limity menim vzdy, ked si potrebujem kupit letenku napriklad za 1500 Euro. Nechcem mat na karte taky limit stale. Toto som uz v UniCredit vzdal, nakolko si dokonca spoplatnuju zmeny limitov sumou 5 Euro. To je taky bonus k tomu 3 dnovemu cakaniu zmeny limitov. Vsetko platim uz cez inu banku, kde taketo blbosti nie su (a tym padom oni prichadzaju o obrat a poplatky z platby kartou). Ale ako hlavny ucet na normalne pouzitie su v nasej republike naj.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

presli dva mesiace, su nejake skusenosti s toutou bankou? hlavne ma zaujimaju vybery z bankomatu. je teda pravda, ze nie su spoplatnene?
kompi
Medium Professional
Medium Professional

ano je to pravda....
Napísať odpoveď