Nutnosť chladenia grafickej karty
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
Nutnosť chladenia grafickej karty
Ahoj.
Zaujímalo by ma, či je nutné chladiť grafickú kartu (ventilátor), pokiaľ používam pc iba na správu súborov (total commander) a mám zapnutý Teamviewer. Pc funguje na winXP SP3, 768MB RAM a grafika je tuším Radeon 64MB. Pc slúži iba ako odkladací priestor v sieti a nie je zapnutý stále, ale daná grafika je dosť stará a ten ventilátor na nej vrčí (asi má vyšľahané ložiská) ako bezínový motor a dosť to ruší.
Vďaka za reakcie
Zaujímalo by ma, či je nutné chladiť grafickú kartu (ventilátor), pokiaľ používam pc iba na správu súborov (total commander) a mám zapnutý Teamviewer. Pc funguje na winXP SP3, 768MB RAM a grafika je tuším Radeon 64MB. Pc slúži iba ako odkladací priestor v sieti a nie je zapnutý stále, ale daná grafika je dosť stará a ten ventilátor na nej vrčí (asi má vyšľahané ložiská) ako bezínový motor a dosť to ruší.
Vďaka za reakcie
-
MichalkoOo
Zablokovaný
Re: Nutnosť chladenia grafickej karty
Aká je to grafika? Ale na 99.99% nie, upečie sa. Ak máš PCI-E kúp si novú pasívnu.
-
weroro
Flash coder
AGP slot - ATI Radeon 9000
Nebudem kupovať novú grafiku. Na čo? Ak to bez toho ventilátora upečiem (preto sa aj pýtam), tak to si radšej zoženiem nejaký iný, aj keď nie originál ventilátor.
Nebudem kupovať novú grafiku. Na čo? Ak to bez toho ventilátora upečiem (preto sa aj pýtam), tak to si radšej zoženiem nejaký iný, aj keď nie originál ventilátor.
Nainstaluj tam speedfan, odpoj ventilator a sleduj ako bude rast teplota. Ak mas v bedni aspon nejake prudenie vzduchu, tak by to bez zataze karta mohla zvladnut. Ak teplota stupne nad 75 stupnov, tak pc vypni a ventilator zapoj naspat 
Zavisi to hlavne od typu chladica, google ukazuje aj verzie takmer bez rebrovania taka by mohla mat problem.
Zavisi to hlavne od typu chladica, google ukazuje aj verzie takmer bez rebrovania taka by mohla mat problem.
-
uplink
VIP
Roro, si tam prilep nejaký pasív, akýkoľvek a si v pohode, alebo tam SKpáskou prichyť nejaký 80-120mm lacák za 5 evri - Fractal napr., a máš pokoj. Hoď model ktorý máš, alebo fotku, aký má vlastne tá grafa pasív, tieto atiny neboli zrovna obdarené, čo sa týka "železa", ak mi rozumieš...
Pre pokojny spanok supni pod tu kartu 8cm vetrak a tym ju spolahlivo uchladis. Pripadne daj este dole ten zly ventilator a nalep tam nejaky pasiv.
-
Michaelo
Hardcore addict
No ja na to mam doma 2 ventilatory upravene a polozene v sufliku keby nieco.
Je to 80mm ventilator na ktory som psipevnil taky plast a nan som izolacnou paskou pripevnil jeden kov ktory som ohol (da sa ohynat a teda sa da nastavit ventilator) a pripojil ho k tym zaslepkam co mas na zadnych slotoch. Takze ho staci len dat pod kartu, zasrubovvat srubku a mas chladenie
Momentalne som oba pozical kamaratovi. ked mi ich vrati poslem fotku. Je to 5 minut prace aj so zapojenim do PC a chladi to lepsie jak toto co si tam mal (samozrejme povodny tam bud nechas aj s pasivom alebo ho vytiahnes a nechas len pasiv).
Je to 80mm ventilator na ktory som psipevnil taky plast a nan som izolacnou paskou pripevnil jeden kov ktory som ohol (da sa ohynat a teda sa da nastavit ventilator) a pripojil ho k tym zaslepkam co mas na zadnych slotoch. Takze ho staci len dat pod kartu, zasrubovvat srubku a mas chladenie
Momentalne som oba pozical kamaratovi. ked mi ich vrati poslem fotku. Je to 5 minut prace aj so zapojenim do PC a chladi to lepsie jak toto co si tam mal (samozrejme povodny tam bud nechas aj s pasivom alebo ho vytiahnes a nechas len pasiv).
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Napadla ma taka blaznivejsia moznost (netusim ci je to realne a ci to bude fungovat, tak nech sa niekto vyjadri, kto ma s takym niecim skusenosti)
Ak pouzivas pripojenie cez Teamviewer (nepotrebujes monitor) skus zakazat grafiku v spravcovi HW, by ju malo vypnut asi a potom mozes aj ventilator odpojit (nemala by sa hriat)
Ak pouzivas pripojenie cez Teamviewer (nepotrebujes monitor) skus zakazat grafiku v spravcovi HW, by ju malo vypnut asi a potom mozes aj ventilator odpojit (nemala by sa hriat)
-
Thommas
Addict
Vypnúť ti ju nevypne, len prestane používať.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
A po uplnom odpojeni (vytiahnuti zo zakladnej dosky) PC dokaze nabootovat?