NZXT LeXa S recenzia (dokončená) + tuning (návrhy)
Re: NZXT LeXa S recenzia (dokončená) + tuning (návrhy)
3 na nasavanie a odsavanie je prehnane vela...
Drbni jednu 12tku do predu, jednu do zadu a ides.
Drbni jednu 12tku do predu, jednu do zadu a ides.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mám voľné miesta tak prečo nie? Ajtak robím OC a nižšie teploty nie su na škodu...
Teplotu znizuj kvalitnym chladicom priamo na komponente ktory clockujes, nie teplotou celeho vzduchu v case....moij nazor je len taky, ze peniaze ktore vyhodis za zbytocne ventilatory, by sa dali vyuzit uplne inac, podla mna aj lepsie...zameral by som sa na cisty chod vzduchu, odvibrovanie, trosku ale velmi jemne mozno upravit case, ale nedaval by som tam tolko svetla...je to celkom slusna case tak ju nedoser.
-
Thommas
Addict
Budem to tu vždy updatovať o foto. Skriňu nechcem pokaziť ako moju prvú, to bol FAIL. Tuto sa pokúsim všetko spraviť tak, aby to bolo tip-top, i keď to bude ťažké... A myslím, že poriadny airflow a dobré chladenie je základom všetkého 
poriadny flow je jeden fan v predu jeden dole a jeden vzadu, všetko naviac je viac menej na škodu, Lubo ti dobre vraví, len nech ťa nenapadne donej vŕtať
Ja by som na tvojom mieste vsetko vybral, a nechal na stole prazdnu skrinu, pripadne ju rozobral....urobil by som jemny ale stylovy tunning a mensie upravy. Ako prvy krok by u mna bol, prestriekanie vnutra skrine...aby tam bol kontrast medzi ciernou z vonku a inou farbou vnutri....bud by som tam striekol lesklu bielu, alebo lesku cervenu. Keby som mal vsetko vonku, posleevoval by som kable...vsetky do jedneho...aj ten posledny kablik na fane....je to strasna piplacka, ale stoji to za to ked to spravis dobre. Kupil by som jednu 12tku do predu...ale nejaku kvalitnu...nejaku Noctu-u napriklad...bez LED....pripadne ked silno chces...tak nieco jemne osvetlene LEDKou v predu...inde by som LED nedaval, a do bocnice si vygraviruj nejaky pekny vzor podla svojho vyberu, alebo si to daj spravit laserom ked mas moznost.
-
Thommas
Addict
Vŕtať sa do nej nechystám a s tým gravírovaním je to dobrý nápad, lenže ja to poriešim inak. Máme v meste jedného veľmi šikovného maliara, ktorý je zároveň aj môj kamarát a má (dúfam) ešte také farby, čo sú redšie a pekne lámu svetlo.. Len problém je v tom, že ma nič nenapadá, čo na bočnicu tresnúť...
Drak, had, neaká pekná kobra...
Ta skrina by sa dala zlepsit napriklad povytrhanim vsetkeho co svieti (vianoce uz aj tak koncia), odmontovanim dvierok ktore zavadzaju a su nechutne gycovo-plastove a nahradenie plexiskla z bocnice, co akurat drzi teplo, nejakym plechom.Vetraky vymenit za nejake tichsie od Noctua ci Scythe, zadne nasavat, horne odsavat, freezera dat doprdele a kupit tam vacsi pasiv s dostatocne rozostupenym rebrovanim, aby ho uchladili aj vetraky co su primontene na skrini (napr Scythe Ninja).
Vies co, neuvazoval si nad novou skrinou?
Aj PC s vacsim mnozstvom vetrakov vie byt tichy, ovsem to uz nieco stoji a tiez to chce nejaku logiku - davat vetraky tam, kde maju zmysel a tak, aby mali zmysel. Sam mam v PC 4x12cm + 1x12cm na zdroji, 2x9cm, 1x8cm vetrak na VGA (HD5770 Vapor-X), vsetko nizke otacky. Ale hlavne, skrina je priestranna a nema 0.6-0.8mm plechy ale 2-4mm hlinik s minimalnym mnozstvom spojov (srobovanych, takze pevnych), takze nema problem ustat aj 5x3.5" HDD. Jediny hlucny komponent u mna je DVD napalovacka, ktoru ale takmer nepouzivam.
(a este tak na okraj, uz ked to musi svietit, tak preco vacsina preferuje tu nechutnu modru, ktora tak sialene taha oci a nedavaju radsej tmavsiu cervenu, ktora je jednak efektna a jednak znesitelnejsia)
Aj PC s vacsim mnozstvom vetrakov vie byt tichy, ovsem to uz nieco stoji a tiez to chce nejaku logiku - davat vetraky tam, kde maju zmysel a tak, aby mali zmysel. Sam mam v PC 4x12cm + 1x12cm na zdroji, 2x9cm, 1x8cm vetrak na VGA (HD5770 Vapor-X), vsetko nizke otacky. Ale hlavne, skrina je priestranna a nema 0.6-0.8mm plechy ale 2-4mm hlinik s minimalnym mnozstvom spojov (srobovanych, takze pevnych), takze nema problem ustat aj 5x3.5" HDD. Jediny hlucny komponent u mna je DVD napalovacka, ktoru ale takmer nepouzivam.
(a este tak na okraj, uz ked to musi svietit, tak preco vacsina preferuje tu nechutnu modru, ktora tak sialene taha oci a nedavaju radsej tmavsiu cervenu, ktora je jednak efektna a jednak znesitelnejsia)
tej modrej nerozumiem ani ja, Koci čo máš ty za skrinku? hliník? niečo od Lian-Li ? 
Silverstone Temjin TJ07
http://www.silverstonetek.com/products/ ... p?pno=tj07
V striebornom prevedeni, samozrejme bez priehladnej bocnice
http://www.silverstonetek.com/products/ ... p?pno=tj07
V striebornom prevedeni, samozrejme bez priehladnej bocnice
Netvar sa tan nestastne 
Ja mam skrinu riesenu takym stylom od vyroby, lebo dopredu nie je kam dat vetrak. Aspon si myslim, ze Silverstone nepatri k vyrobcom, co nevedia co robia. Ak ma skrina front intake, tak vpoho mozu odsavat aj horne aj zadne, ale nevidim absolutne ziadny problem, keby vzduch bol vhanany aj spredu aj zozadu a prirodzenym stupanim ohriateho vzduchu by siel k vrchnemu odsavaniu. Toto umozni chladenie CPU pasivne bez akychkolvek problemov.
Ja mam skrinu riesenu takym stylom od vyroby, lebo dopredu nie je kam dat vetrak. Aspon si myslim, ze Silverstone nepatri k vyrobcom, co nevedia co robia. Ak ma skrina front intake, tak vpoho mozu odsavat aj horne aj zadne, ale nevidim absolutne ziadny problem, keby vzduch bol vhanany aj spredu aj zozadu a prirodzenym stupanim ohriateho vzduchu by siel k vrchnemu odsavaniu. Toto umozni chladenie CPU pasivne bez akychkolvek problemov.
Tomkocur - tak to riešia aj pri vodnom chladení od Corsair H70 (myslím že tak sa volá)
//dobre hovorím, tu je recenzia http://pc.sk/corsair-h70-%E2%80%93-voda ... iatocnikov
//dobre hovorím, tu je recenzia http://pc.sk/corsair-h70-%E2%80%93-voda ... iatocnikov
A čo potom ženie vzduch v okolí grafiky?
-
Thommas
Addict
Týmto si tresol takú sprostosť, že som mal hubu roztvorenú dokorán a čumel.... Nemyslíš si, že nie každému sa páčia smetiaky typu Fractal a plechové búdy typu Lancool a Lian-Li? A že nová skriňa? Kupoval som ju presne 11.11.2010 a nie zo srandy, alebo mám veľa peňazí, ale preto, že je suprová (a videl som ju predtým naživo takže 100% favorit) a má obrovské možnosti chladenia, tuningu atď..... A osvetlenie som už hádam dosť vysvetľoval..... Umenie je niečo vytvoriť z mála peňazí....KoCi napísal:Ta skrina by sa dala zlepsit napriklad povytrhanim vsetkeho co svieti (vianoce uz aj tak koncia), odmontovanim dvierok ktore zavadzaju a su nechutne gycovo-plastove a nahradenie plexiskla z bocnice, co akurat drzi teplo, nejakym plechom.Vetraky vymenit za nejake tichsie od Noctua ci Scythe, zadne nasavat, horne odsavat, freezera dat doprdele a kupit tam vacsi pasiv s dostatocne rozostupenym rebrovanim, aby ho uchladili aj vetraky co su primontene na skrini (napr Scythe Ninja).
Koci to správne napísal,BiGTomEE napísal:
Týmto si tresol takú sprostosť, že som mal hubu roztvorenú dokorán a čumel.... Nemyslíš si, že nie každému sa páčia smetiaky typu Fractal a plechové búdy typu Lancool a Lian-Li? A že nová skriňa? Kupoval som ju presne 11.11.2010 a nie zo srandy, alebo mám veľa peňazí, ale preto, že je suprová (a videl som ju predtým naživo takže 100% favorit) a má obrovské možnosti chladenia, tuningu atď..... A osvetlenie som už hádam dosť vysvetľoval..... Umenie je niečo vytvoriť z mála peňazí....
ukáž mi ich, vysvetielkovanie nie je tuning, niekde na dedinách 50 rokov za opicami 40km od mesta možno...má obrovské možnosti chladenia, tuningu atď...
smetiaky Fractal Design, Plechove búdy Lian-Linie každému sa páčia smetiaky typu Fractal a plechové búdy typu Lancool a Lian-Li
budem túto tému sledovať a pozerať tvoje umenie, či nezapadne prachom tak ako tie high end super mega zostavy ktoré si chcel silou mocou skladaťUmenie je niečo vytvoriť z mála peňazí...
aj na pretaktovanie.sk ti každy dáva facepalmy k tvojmu vyrezávaniu a tvojim tuzingovým schopnostiam. ako by povedal Apple - Stay tuned
Inac ako tak pozeram znova a znova na fotky tej case, vies co by vadilo mne? Kde mas zadny fan...ta mriezka je strasna...ja by som ju vyrezal flexou, a nahradil ju nejakou mriezkou ktoru bude ten vzduch nejak obtekat pekne. http://www.tichepc.sk/FG-120-M.html?arg1=001016
-
Thommas
Addict
Uvažoval som podobným štýlom, len tak, že stred by som vyrezal, a namiesto tej mriežky by som dal čiernu hustejšiu sieťovninu ako je vpredu. Zachytáva prach a je trocha krajšia 
(inak máš bohovsky dobré nápady spolu s Filipitom, chvályhodné
)
(inak máš bohovsky dobré nápady spolu s Filipitom, chvályhodné
Otazne, je ci si nieco z nasich napadov aj vezmes